![]() |
Re: UE = aproape orice masina veche inscrisa?
ca sa fiu mai explicit, teoria e frumoasa dar practica ne omoara. Exista itr-adevar filtre care miscosreaza emisia de noxe dar nu se pot monta pe orice masina (sau se monteaza degeaba). Ce face audi&vw e cu totul altceva, e doar pt diesel si numai pt modelele de dupa 97 - care au posibilitatea montarii acelui filtru. In aceeasi idee exista varianta GPL care este ecologica, emisii sub euro3/4 si destul de ieftina de instalat. Dar indiferent ce scoti tu pe esapament la rar, daca in brieful masinii nu este trecut de producator euro 3 atunci masina nu poate fi incadrata la euro 3/4.
Sa zicem ca ai pus filtre, minunatii si mergi la rar pt omologare individuala (pt masina importata - nu pt una deja inscrisa). Acolo platesti ~1000 euro/testare si aproape in toate cazurile de care am auzit rezultatul a fost negativ. Poti sa incerci de cate ori vrei, banii tai sunt buni pt rar. Adaugi la asta si instalatia care face cam 2000 si una peste alta, iesi mai ieftin cu un motor euro 3 pe care-l montezi pe masina. Sau direct cu masina euro3. In germania cand faci AU (test de emisii) iti da un certificat cu emisiile TALE pe baza caruia vei plati mai mult sau mai putin impozit. Daca se incadreaza la euro 2 impozitul e 200e/an. Daca se va schimba politica rar si se vor lua in consideratie emisiile reale si nu ce-i scris in brief va fi altceva (dar ma indoiesc, pt ca ideea e protejarea importatorilor & dacia - nu poluarea) , pana atunci insa nu avem de ales. |
ei, deja am facut progrese de la "pustani ca tine" si "nu exista" ;)
Mi se pare normal ca, din moment ce introduci o taxare diferita in functie de nivelul de poluare, sa iei in considerare emisiile reale/actuale, si nu cele constructive. Cum legea nu este inca definitivata (cel putin din cate stiu), orice discutii despre existenta sau inexistenta acestei precizari sunt speculatii. Consider ca am spus ce aveam de spus, si nu vreau sa perpetuez flame-ul deja inceput. Over and out. |
Quote:
OT: Daca la anii astia te arunci ca un pustan in "definitivisme" fara sa cunosti exact situatia e prb. ta, perceptia mea a fost corecta |
Se vor face multe schimbari la RAR. E aproape sigur ca UE va impune posibilitatea reincadrarii masini intr-o alta clasa de poluare. Dar trecrea se poate face de la Euro 1 la Euro2, de la 2 la 3, nu de la Euro1 la Euro4 (nu e vorba numai de filtre , ci si de controlul asupra procesului de ardere).
Cryo, imi place cum gandesti. |
asa sa fie, sa se faca schimbari dar nu pot sa fiu optimist pt ca sunt satul de RAR, de aberatiile si atitudinea lor. Asta este realitatea in ziua de azi, daca ai gume de 225 in loc de 195 ti se ia talonul cu toate ca masina e mai stabila. Si din pacate UE doar recomanda dar statul roman face ce vrea. Ca sa impuna UE o reglementare va trebui sa aibe argumente economice si sper sa aibe mai multe decat au importatorii de masini noi.
|
mie imi place ideea cu inscrierea masinilor mai vechi. sper sa se aprobe legea
|
Vai iar topicu asta? :D sa mai discutat decateva ori deja, legea din ziua de azi a fost facuta pentru ca intradevar veneau numai vechituri in tara, Nu? dar atunci nu exista un dealer de masini inafara de Dacia, Olcit, si ARO. Dar in ziua de azi legea asta e de trei lei, vai de ochi lumi acum nu mai e valabila legea ca se aduc vechituri e ca o masina de acum 8 ani nu e euro3 sau 4, pe cand acum legea pe fiecare an mai invechieste o masina care acum cativa ani corespundea cu poluarea de euro3 dar nah ia trecut termenu ca timpu trege dar leagea ba. In acelasi timp drumurile sint poluate nu de masini de acum 8 ani + ci de zecile de mii de autobuze si camioane si tractoare pe drumurile romaniei unde nu poti sa lasi geamul jos din cauza gazelor... astea de ce mai circula? It's all politics and $$$$$$$ No one really cares about the environment in Romania and thats the true shame... Poate intradevar exista o agentie care saraca se lupta pentru romania dar la cate uzine si alte prosti avem in tara nu stiu daca legea asta mai face sens si daca intradevar e pentru vechituri sau polutie... Nu stiu ce sa mai cred si ce solutie va fi sa impace si capra si .....:???:
|
Quote:
|
ce stres avem, sa nu cumva sa fie masinile prea poluante. dar fabricile uzinele si combinatele care nu au fost decat reparate si nu modernizate de zeci de ani raman in picioare. deseurile se arunca, nu se distrug. si tot asa...
intr-adevar problema e arzatoare! ce ne facem daca intra "jafuri" din alea de masini cu EURO 2 in tara??? |
da` sincer nu inteleg de ce ii deranjeaza asa de mult ...
ca pentru masinile inscrise la noi ... se percep an de ani taxe .. o groaza .. + asigurasi si alte chestii ... + impozite in benzina ( care ii sumpa de numa ) .. and so on .... care toatea astea .. tot la buget ajung ... asa ca de ce ii deranjeaza asa mult ? |
Quote:
|
Quote:
era vorba de conversia sistemelor de filtrare si nici decum de schimbarea intregului motor.La un moment dat era vorba pe forum de conversia masinilor SH de la euro II la III pt. a fi inmatriculabile. Iar dupa tine e totul gresit.De ex.daca vreau sa trec un A8,cu V8 de la euro II la euro III sau IV singura solutie este schimbarea motorului,caz in care nu cheltuiesc nu 2500 ci aceeasi suma cu un "0" dupa adica 25.000 daca nu mai mult ,cit o fi un motor de A8 SH de maxim 2 ani. |
Quote:
~Nautilus PS ciuleste urechile pe strada sa auzi ce spun alegatorii tipici despre ursuleti, pisicute, GTIuri si alte animale de pe langa casa omului... si despre proprietarii lor |
in caz ca se promulga legea imi iau ori un renault 5 ori un serie 3 :D
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:47. |
- Copyright 2026 4Tuning