Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Audi A4 vs Golf 4 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/160974-audi-a4-vs-golf-4-a.html)

GTR 04-01-10 20:06

Re: Audi A4 vs Golf 4

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2946290)
:))))
Tu cand ai avut ultima data Volvo?

2003 S40 eu, 2008 XC90 un prieten caruia nu pot sa-i reproduc caracterizarile legate de costuri si fiabilitate ca as lua direct BAN :)

Si imipare rau ca au disparut si comparatiile cu intretinerea masinilor dintr-o revista de specialitate din RO, unde in 2008 Volvo iesea cu intretinere de min 1.8 x mai mare decat Saab, Mercedes si BMW, daca gasesc revista in "saci" o sa fac un scan sa-ti arat.

ionut_cluj 04-01-10 20:26

Nu exista reviste de specialitate in Romania, exista doar un fel de brosuri al unor dealeri, care exact cum apar si dispar.

Am un vecin cu un Volvo XC90 care e incantat de masina, e luata de noua din 2006, si omul baga si offroad cu ea ca are cabana la munte. Vorbim destul de des, si pe langa asta mai are un A4 combi tot cam din 2006, si n-am auzit niciodata sa se planga de intretinere.
Eu personal n-am luat niciodata piese de Volvo, si daca retin bine, nici nu cred ca am avut.

GTR 04-01-10 22:02

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2946452)
Nu exista reviste de specialitate in Romania, exista doar un fel de brosuri al unor dealeri, care exact cum apar si dispar.

Am un vecin cu un Volvo XC90 care e incantat de masina, e luata de noua din 2006, si omul baga si offroad cu ea ca are cabana la munte. Vorbim destul de des, si pe langa asta mai are un A4 combi tot cam din 2006, si n-am auzit niciodata sa se planga de intretinere.
Eu personal n-am luat niciodata piese de Volvo, si daca retin bine, nici nu cred ca am avut.

In mare parte ai dreptate, dar cand vorbim de preturi nu cred ca mai conteaza revista, iti spun doar atat, motoras stergator far (venea impreuna cu un rahat de mecanism) 460 eur, pompa servodirectie ~900 Eur si cu sh-ul foarte complicat de gasit si aftermarket mai putine piese, fericit cand l-am vandut.
Motoare proprii mai slabe, sasiu mai prost, confortabile dar cam barci, in realitate nu suporta Volvo comparatie cu Audi, BMW, Mercedes sau Lexus si dealtfel in nici un test nu a ridicat Volvo pretentii de top vis-a-vis de cei 3 decat de pret.

Eu sunt foarte suparat pe brandul asta de la experienta avuta si nu am cum sa-l laud nici daca vreau decat pt. design poate.

mike-fullspeed 06-01-10 13:32

E greu sa gasesti Golf 4 la 2500 euro si TDI... practic imposibil pentru ca ma gandesc ca il vrei in 5 usi. Iti spun din proprie experienta pentru ce de curand mi-am luat si eu un G4... Cu toate cautarile pe toate site-urile durmuri pe la bucuresti, pitesti sa vad masini deabia am gasit ceva bun. Voiam si eu tot TDI, dar ma gandeam ca avnd o vechime de 9-10 ani are ceva km + ca intretinerea e mai scumpa decat la benzina. Intr-un final m-am oprit la un Golf 4 din 2002 1,4 16v cu optiuni si inmatriculat, pe care am dat 4000 euro! e greu sa gasesti ieftn si bun!

Cum au zis si baietii mai sus mai bine iti un Golf 3, Vectra B... care sunt masini foarte bune! bafta!

Bong 07-01-10 23:00

prietene...nu gasesti. si daca gasesti o aparenta "chiftea" in prima luna mai bagi inca 2000 de eur in ea doar sa nu iti crape turbina,sa nu te depaseasca o roata etc. astea sunt vise utopice, si nu te supara, frustrari.
daca ai 2500 eur bugetul, iti recomand o dacie solenza. o cumperi, an 2004-2005 varianta full option (are servo,aer, geamuri electrice etc) si pana in 70k kilometri.
Are un prieten de-al meu o solenza 2003 dusa in multi cai, saraca masina a fost maltratata si s-a abuzat de ea excesiv in ultimii 120k kilometrii. masina are aprox. 200.000km cu totu, si merge impecabil. se schimba consumabilele cand trebuie si masina merge in continuare perfect.
O fosta colega de liceu, cu un buget asemanator (putin mai mare) a zis..aa ce imi iau eu dacie porcarii ieftine? si-a luat audi a3 din 1999 sau ceva de genu. dupa nici o luna au inceput amortizoare, electromotor, injectoare, calculator. a ajuns sa bage in masina aia o carca de bani. true story.

deja anumite masini nu mai are rost sa le achizitionezi sub alt pretext decat acela de pasiune, intrucat daca ai bugetul low, ai sanse mari sa nu ai bani sa o mai ridici din fata blocului dupa 2 luni.
Golf 4 imi place si mie, dar nu mi-as lua decat din 2004 cu kilometri putini, si scoti ceva bani din buzunar pt asa ceva. sau daca as vrea sa fac un proiect mi-as lua si din 2000, dar pregatit sa schimb 70% din partea tehnica.

iti urez mult succes si sa faci o alegere inteleapta.

GTR 08-01-10 10:55

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 2956253)
prietene...nu gasesti. si daca gasesti o aparenta "chiftea" in prima luna mai bagi inca 2000 de eur in ea doar sa nu iti crape turbina,sa nu te depaseasca o roata etc. astea sunt vise utopice, si nu te supara, frustrari.
daca ai 2500 eur bugetul, iti recomand o dacie solenza. o cumperi, an 2004-2005 varianta full option (are servo,aer, geamuri electrice etc) si pana in 70k kilometri.
Are un prieten de-al meu o solenza 2003 dusa in multi cai, saraca masina a fost maltratata si s-a abuzat de ea excesiv in ultimii 120k kilometrii. masina are aprox. 200.000km cu totu, si merge impecabil. se schimba consumabilele cand trebuie si masina merge in continuare perfect.
O fosta colega de liceu, cu un buget asemanator (putin mai mare) a zis..aa ce imi iau eu dacie porcarii ieftine? si-a luat audi a3 din 1999 sau ceva de genu. dupa nici o luna au inceput amortizoare, electromotor, injectoare, calculator. a ajuns sa bage in masina aia o carca de bani. true story.

deja anumite masini nu mai are rost sa le achizitionezi sub alt pretext decat acela de pasiune, intrucat daca ai bugetul low, ai sanse mari sa nu ai bani sa o mai ridici din fata blocului dupa 2 luni.
Golf 4 imi place si mie, dar nu mi-as lua decat din 2004 cu kilometri putini, si scoti ceva bani din buzunar pt asa ceva. sau daca as vrea sa fac un proiect mi-as lua si din 2000, dar pregatit sa schimb 70% din partea tehnica.

iti urez mult succes si sa faci o alegere inteleapta.

Te rog eu lasa-ne cu povestile astea de adormint copii cum ca pana la 200 k nu a bagata decat consumabile, cu multi cai scosi din ea etc..

Anul asta am avut 2 Civic-uri 1996 - 1.4 - 2400 eur, 1995- EG4 - 1.5 lsi - 2700 eur, aer, 1 airbag aman2, trapa, geamuri si cu ABS celalalt, piesele ieftine se gasesc si sunt de calitate.
Dealtfel anul asta o sa vina inca unul dar de 1.6 care intra la modificat.

Mi-ar fi rusine sa compar o Solenta cu vre-unul din ele, nu ca as avea ceva cu Solenta ca a fost f buna dar diferenta este enorma.

Bong 08-01-10 13:56

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2957030)
Te rog eu lasa-ne cu povestile astea de adormint copii cum ca pana la 200 k nu a bagata decat consumabile, cu multi cai scosi din ea etc..

Anul asta am avut 2 Civic-uri 1996 - 1.4 - 2400 eur, 1995- EG4 - 1.5 lsi - 2700 eur, aer, 1 airbag aman2, trapa, geamuri si cu ABS celalalt, piesele ieftine se gasesc si sunt de calitate.
Dealtfel anul asta o sa vina inca unul dar de 1.6 care intra la modificat.

Mi-ar fi rusine sa compar o Solenta cu vre-unul din ele, nu ca as avea ceva cu Solenta ca a fost f buna dar diferenta este enorma.

Prin consumabile eu inteleg si amortizoare bucsi ambreiaj etc.... ma refer ca shasiul motorul cutia caroseria inca sunt ok...daca prin consumabile ai inteles filtre doar imi pare rau:P....
oricum...honda da...sunt masini geniale. dar le-ai avut la banii astia inmatriculate? daca da....iti recomand prietene japoneza...da doar pe benzina daca e japoneza. sunt super masini...

mike-fullspeed 08-01-10 16:30

Amortizoarele si ambreiajul nu sunt consumabile... crede-ma:)))) Imi vine sa rad cand am vazut ce ai zis! :)

GTR 08-01-10 23:38

Da, inmatriculate, gasesti si in poti sa-ti aduci din Germania si la 3000 cu taxe cu drum cu tot e impecabila, dar nu prea de 1.6, de 1.3, 1.4, 1.5, in functie si de optiunile dorite, iar pe la 2000-2500 foarte ok, depinde de noroc,dar mai ales cunostintele in domeniu si optiunile pe care le vrei, majoritatea pe vremea aia au fost cam dezbracate.

Acum cu criza gasesti si in RO ocazii bune, ale mele ambele au fost din RO si una din ele chiar impecabila.

cristi.mk4 11-01-10 16:42

eu am golf 4 1.9 116 ps din 2001 motor tip AJM sunt foarte multumit de el..si intretinere e acceptabila

si mai am un audi A4 B5 s-line 2.5 TDI motor v6 qoattro deci iti trebe bani sa poti intretine un audi...... si piesele sunt mai scumpe..orice e mai scump de audi decat de vw :D sper sa iti cumperi o masina buna si diesel.:)

ionut_cluj 11-01-10 17:30

no f*tui, pe alt thread aveai Audi S4...

_anaconda_ 11-01-10 17:54

Probabil are toata gama VAG / Audi :lol:.

dolb 11-01-10 18:07

pai are golf, S4, A4, pfoai...la 21 de ani cati bani a facut ! Eu la vremea aia incepeam prima mea slujba cu carte de munca !

All times are GMT +2. The time now is 22:23.

- Copyright 2026 4Tuning