Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Desenele mele - THUNDER77 (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/149626-desenele-mele-thunder77.html)

THUNDER77 27-10-09 16:48

Re: Desenele mele...

Mersi...sper sa va si placa :)

kenzor 27-10-09 17:07

f frumoasa trasura..poate o sa iti faci un album al tau in care sa pui toate desenele astea,si cine se va uita la el,va observa f bine diferenta de design dintre cele vechi si cele noi :d

THUNDER77 27-10-09 17:29

Asta am sa fac , insa intai sa termin aici...sau nu va plac si v-ati plictisit de istorie ? :)

Evoluzione 27-10-09 18:19

Daimler-ul e frumos insa Cugnot-ul nu e reusit, cred ca prea simplist :oops:

Insa tin sa te felicit, te tii de treaba si ai cultura! :D Esti una dintre rarele persoane care sa stie de Cugnot si de istoria primei masini :clap:

THUNDER77 27-10-09 19:07

Mersi Evo....Cugnot-ul este simplist pentru ca vehicolul in sine este simplu....am sa incerc sa-l refac cu tus, asa am sa accentuez un pic anumite lucruri.... ;)

THUNDER77 27-10-09 21:40

1 Attachment(s)
Si inca o minunatie :) Daimler 12 HP Rennwagen 1899 . Cateva informatii : Aceasta masina a fost construita ca masina de curse , a avut ca baza de plecare prima masina cu motor in 4 cilindri a lui Maybach , iar motorul dezvolta 12 c.p. , o performanta la acea vreme . Din pacate ca masina de curse era renumita numai pentru lipsa de stabilitate , datorata inaltimii prea mari a autovehicolului . Acest lucru a condus , in 1900 , in cursa de la Nice , la decesul pilotului de uzina Bauer . Acest accident a avut ca rezultat incetarea producerii si retragerea din competitii a acestui automobil datorita pericolului pe care il prezenta condusul lui si a obligat uzina Daimler , al carei inginer sef era Wilhelm Maybach , sa construiasca o masina noua , dupa un proiect nou. Rezultatul a fost primul Mercedes de curse , construit in anul 1901 , masina care avea sa-si surclaseze predecesorii din toate punctele de vedere .

THUNDER77 28-10-09 10:46

1 Attachment(s)
Continuam cu Mercedes 35 HP Rennwagen 1901 . Este prima masina iesita pe portile uzinei " DMG " sub aceasta denumire , cu alte cuvinte este primul Mercedes care a vazut lumina zilei . Mercedes 35 HP a fost conceput si gandit de vice consulul Imperiului Austro-Ungar in Nice , renumitul Emil Jellinek , dealer in Nice al masinilor produse de Daimler si , ocazional , pilot de curse , participand cu masinile Daimler de-atunci , la diversele evenimente organizate in zona. Masina a fost construita in uzinele Daimler de catre fiul lui Daimler , Paul , si Wilhelm Maybach in conformitate cu specificatiile si instructiunile lui Jellinek , care dorea o masina usoara , idee neobisnuita in acele zile. Tot el , i-a incurajat Paul Daimler si Wilhelm Maybach in constructia masinii , promitandu-le totodata faptul ca , odata construite , el va cumpara primele trei duzini de masini care vor iesi pe poarta fabricii. Tot Jellinek a dat numele masinii , Mercedes, botezand-o dupa numele fiicei lui in varsta de 10 anisori. Cateva specificatii tehnice : motor 4 cilindri in linie , cu carcurator dublu corp , cap. cil. aprox. 6000 cmc , putere 35 c.p. la 1000 rpm , racire cu apa , cutie de viteze manuala cu 4 trepte , tractiune spate prin pinioane si lant , viteza maxima 53,5 mph.

skyZZo 28-10-09 14:35

cat de frumos :shock:
frumosa (si originala) idee
sunt curios ce urmeaza (ne mai cultivam si noi cultura;))

THUNDER77 28-10-09 14:37

Mersi skyZZo....:)

THUNDER77 28-10-09 17:41

1 Attachment(s)
In anul 1898 Louis Renault construieste primul sau automobil prin modificarea unui vehicol de doua locuri , cu motor in doi timpi produs De Dion Bouton. Louis isi intituleaza vehicolul Voiturette , modificarea acestuia constand in montarea unui ax de transmisie (cardan ) legat de o cutie de viteze cu trei trepte si marsarier de conceptie proprie , inventand astfel transmisia cardanica . In urma unui pariu cu prietenii , Louis isi pune la incercare vehicolul prin urcarea pantei abrupte a strazii Lepic din cartierul parizian Montmartre , pariu pe care il castiga . In aceeasi zi , dupa castigarea pariului Louis Renault primeste comanda pentru 12 modele ale vehicolului ca urmare a performantelor pe care acesta le-a dovedit : putere de urcare si consum redus . Vazand potentialul comercial al acestui vehicul , Louis Renault se sfatuieste cu fratii sai mai mari , Fernand si Marcel si impreuna infiinteaza in anul 1899 Uzina Fratilor Renault , primul automobil Renault model iesind pe portile fabricii in acelasi an , acesta fiind Voiturette Type A , identic cu prima masina a lui Louis Renault. In anul 1900 pe poarta fabricii iese modelul Voiturette Type B , primul automobil din lume cu caroserie acoperita , parbriz si usi , in care soferul era la adapost total fata de intemperii .In acelasi an Renault produce si primul automobil cu patru locuri ( prima caroserie sedan ), modelul purtand numele de Voiturette Type C . Modelele Voiturette sunt aproximativ identice ca aspect , diferenta intre ele fiind de imbunatatiri ( usi , acoperis ) si de motorizare . Cel din desen este Renault Voiturette Type E , un semi-coupe , cu tractiune spate , acoperis pliabil , 4 locuri , motor De Bion Bouton de 1,2 litri , racit cu apa , 1 cilindru cu 2 supape , putere 9 c.p. , amplasat frontal , cutie de viteze manuala cu 3 trepte si atingea o viteza de maxima de aprox. 38 km/h.

Evoluzione 28-10-09 18:59

Mertzuriile sunt superbe, mai ales 12PS-ul :-P

Renault-ul... Nu e prost realizat dar nu plac. Insa nu sunt foarte obiectiv privind aceasta masina.

skyZZo 28-10-09 19:08

Pentru ceea ce faceti aici ar trebui sa primiti un premiu(pare exagerat dar mie asa mi se pare :D)
dupa ce terminati cu toate trebuie neaparat sa faceti un topic separat doar cu aceste desene
mor de curiozitate sa vad ce urmeaza :shock:

THUNDER77 02-11-09 14:21

4 Attachment(s)
__________________ Post 3 __________________

Mersi de aprecieri tuturor ;) Voi face...asta daca mi se va permite :D Iar de urmat....urmeaza o masina care a pus America pe roate :D Ford T . ;)

Henry Ford nu a inventat automobilul si nici banda rulanta , dar a fost primul care a descoperit avantajele utilizarii celor doua lucruri impreuna. In 1908 , Henry Ford uimeste lumea cu B]Ford Model T [/B] , care a fost primul automobil din lume la a carui productie s-a folosit linia de montaj, mai precis , piesele automobilului erau puse pe o banda rulanta care traversa toata uzina, iar muncitorii grupati pe "sectii" le ansamblau , la final rezultand automobilul care iesea pe portile fabricii. Datorita costului mic de intretinere si comercializare, a fiabilitatii si usurintei in utilizare , Ford T avea sa devina o masina emblema pentru Henry Ford si America , cu un numarul total de 15.007.034 unitati produse si comercializate, record care avea sa fie depasit abia dupa 45 de ani . Fordu T avea sa revolutioneze industria auto prin : volanul montat pe stanga ( fata de dreapta ca celelalte automobile , lucru ce avea sa fie copiat ulterior de aproape toti producatorii de automobile ) , motorul si transmisia masinii care erau in interiorul caroseriei , cilindrii motorului erau montati intr-un bloc compact si suspensia cu doua arcuri semi-eliptice , fata de unul singur ca celelallte automobile. De asemenea ,Ford-ul T era renumit prin culoarea neagra a masinii , deoarece aceasta culoare era ieftina si cu timp de uscare mic ( de la aplicarea ei pana la iesirea de pe banda vopseaua era uscata ) , Henry Ford spunand chiar : " orice client isi poate alege orice culoare , pentru orice model T, atata timp cat aceasta culoare este neagru ". Totusi ,in ultimii ani de productie au aparut si alte culori , inclusiv rosu. Cateva date tehnice : motor cu 4 cilindri , cap. 2900 cmc , 20 c.p. , vit. maxima 60-72 km/h , consum 11.1-18.7 l /100km , tractiune spate , cutie de viteze cu 2 trepte + marsarier . Enjoy :)

__________________ Post 2 __________________

Rolls Royce Silver Ghost Sedanca de Ville 1915 . A fost prima masina conceputa clar ca limuzina , dupa cum se vede in desen , soferul avea compartimentul separat , printr-un geam fixat in caroserie , total de spatele masinii , pasagerii , in schimb , fiind protejati complet de un compartiment dotat cu tot luxul si tehnologiile vremii . Cateva date despre Rolls Royce Silver Ghost Sedanca de Ville: motor pozitionat frontal cu 6 cilindri in linie , racit cu apa , 7400 cmc , 50 c.p. , cutie de viteze in 4 trepte , tractiune spate, suspensie fata cu arcuri semieliptice ,suspensie spate cu arcuri elicoidale si amortizor , vit.max. 135 km/h.
P.S. Scuzati anul care apare in desen , este gresit ;) :oops:

__________________ Post 3 __________________

Continuam cu o marca mai putin cunoscuta de multi , care la vremea ei nu avea concurent pe piata automobilelor de lux . Este vorba de Duesenberg , companie fondata in 1913 de fratii Fred si August Duesenberg , companie care a produs in scurta ei existenta ( 24 de ani ) cele mai bune , mai performante , luxoase si exclusiviste masini ale vremii de-atunci. In anul 1929 apare pe piata automobilul care avea sa faca din Duesenberg o legenda si anume Duesenberg model J 1929, o masina superba , construita ( ca toate modelele Duesenberg de altfel ) in intregime manual , extrem de luxoasa , extrem de spatioasa ( 5,37 m lungime , 1,84 m latime si 1,77 m inaltime ) extrem de manevrabila si puternica. Cateva specificatii tehnice : motor ampalsat frontal , 8 cilindrii in linie , 32 valve , 6.8 l , racit cu apa , 265 c.p. , tractiune spate , transmisie manuala cu 3 trepte , v.max . 192 km/h si au fost construite numai 470 unitati . In 1935 Duesenberg produce un model neobisnuit ca design si conceput initial pentru curse si-anume Duesenberg SJ Mormon Meteor o masina extrem de puternica si iesita din tiparele vremii. Cateva date tehnice : motor cu 8 cilindri in linie , amplasat frontal , 32 de supape , 6.9 l , 400 c.p. , tractiune spate , transmisie manuala cu 3 trepte , vit. max. 250 km/h .

Nota moderator: ti-am unit postarile, si le-am semnalizat in postul asta, sa nu se incurce lumea ;).

Raulo97 09-11-09 16:02

Re: Desenele mele - THUNDER77

oao!super!M-am mai informat!

THUNDER77 13-11-09 20:04

Re: Desenele mele - THUNDER77

Am sa postez cat de curand alte trei modele :D Bugatti , Packard si Cord :D

All times are GMT +2. The time now is 05:04.

- Copyright 2026 4Tuning