![]() |
re: Espero C20XE -Tancu' meu
poi no sa mai pape sigur 9 -10 infara, depinde de cate pers suntem in masina... si daca o sai dau presupun ca mai mult de 7-8 nu ia. si in oras sigur scade cu vreo 2 litri. si oricum motoru asta a meu deja i gata... deia vreau sa fac schimbu.. si daca ma insel in privinta consumului cu toate ca ce am io i 16 valve si ce o sa pun i 8 valve.. atunci macar o sa am vreo 25 de cai in plus... inca ceva Andutzu ca tu sigur trebe sa sti la cat ai muncit la masina, cum ar merita mai bine sa pun discuri pe axa de espero sau s aiau direct xa de calibra? pe spate ma refer. numa bine si drumuri bune
|
Quote:
|
pe mine ma tot minte unu si altu ca a lor mai mult de 11 nu mananca, si ca in oras daca i da forja peste 13 nu scoate:)) mam gandit si yo ca ceva i suspect:)) ca doar si in cartea tehnica scrie ca mananca peste 11... da no poate a lor is mai speciale:)). posibil sa depinda si de oras:D ca bucurestiu i primu la trafic si muresu al treilea...
|
Espero meu de 1,8 consuma 9-10 %, si in oras 12-13% Si cu AC. Vorbesc de consumul pe GPL!!! Sunt multumit!
|
Mike nu te supara pe mine dar eu nu cred ca un espero de 1.8 papa 13 pe gaz si cu ac in oras,am mers cu multe espero si nici unu nu a luat sub 13 in oras pe gaz fara ac si mers cuminte,hai poate sa mergi cu accelaratia foarte ciupita,dar nu prea poti
|
Facem un test cand vrei... Si normal ca la un mers foarte linistit, cu schimburi pana in 2000 de rpm.... De ce sa nu poti sa mergi frumos sau incet, ca tot acolo ajungi. Masina trebuie lasata mai mult sa mearga singura, adica sa o scoti pe liber inainte de semafor, fara accelerari bruste si frana imediat... Mers preventiv!
|
Mike. eu si cred ca si Andutzu nu prea mergem asa... noi i cam dam:)) ca suntem tineri si ne trebe senzatii tari:)) deia nu scoatem consumuri mici:D (poate ma insel in privinta lu Andutzu, da la mine asa este):D
|
Nici eu nu rup masina,dar mai merg si agresiv.La mine numai cand este motoru rece schimb la 2000 pana se ridica acu la apa putin,asa nu schimb niciodata sub 3000 pentru ca este mai bine pentru motor sa mergi putin mai turat din punctul meu de vedere chiar daca papa putinel mai mult.Mi sa parut putin ciudat pe gaz si cu ac in oras sa pape 13 dar daca tu zici ca mergi mai putin turat o fi asa,conteaza si foarte mult cum este reglata si cum se prezinta instalatia de gaz si motorul.La mine motorul este super ok dar gazu nu bag mana in foc,trebuie sa ii dau plamanul jos sa il mai curat putin si sa ii schimb filtrul,dar cum zice prietenul lui vladutzu ca ii da forja si nu ia mai mult de 13 minte de da in gropi,daca ii dai oricat de bun ar fi motorul tot papa 14 15,adica cine stie ce intelege prietenul ala al tau prin forja,poate ca o tureaza pana la 2500 mai tare si schimba
|
nusht Andutzu ce intelege prietenu meu, da oricum yo nici daca merg frumos.. si schimb la 2000 de ture... nu scot consum mai mic de 13 in oras... i foarte uzat motoru... dupa cate mi-am dat seama.
|
Daca consuma mult nu inseamna neaprat ca este uzat motorul,pot sa fie multe alte cauze,fise,buji,injectoare,ai vreun check aprins prin bord,deci pot sa fie multe cauze.Tata a avut un cielo pe taxi care a facut cu el aproape 2000000 mil de km din 96 pana anu asta nu prea ia stat roata deloc si tot mergea bine saracu;)
|
bujii, fise, ulei, filtre , Iac, am schimbat de 3 sapt... da nici o modif... putin park trage mai bine nu mai merge asa in socuri... da in rest tot asa i. check engine i de la VSS senzor ala de pe cutia de viteze. sensoru de acceleratie cred.
|
Dute si tu si fai un test de compresie,si daca compresia este buna verifica supapele este posibil sa aiba un rol in consumul tau
|
nu cred ca mai merg deocamdata... ca am gasit motor c 20 ne numa bun de pus sus. mai imi trebe ceva bani ca sal iau..sper in ianuarie sal pun sus.
|
Si eu sunt tanar :))) am 19 ani.... Dar consider ca in oras nu poti sa mergi cu viteza pentru ca trebuie sa pui frana imediat... Si asa consuma si mult uzezi si placutele foarte repede, etc! Si eu merg repede dar la exterior... Am facut 2 ore jumate' Craiova - Otopeni (aeroport) cu Espero, eu zic ca e destul de bine. Si a consumat dus-intors gaz de 100 de lei.... deci sunt cat se poate de multumit!!
@Andu: Sa stii ca nu faci nici un bine la motor ca mergi mai turat!!! Nu ai turbina ca sa fii nevoit sa o turezi ca sa intre si ea in functiune.... Am sau nu dreptate? :D |
ai dreptate mike ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:06. |
- Copyright 2026 4Tuning