![]() |
Re: golf 3 vs calibra
Zicea cineva inainte ca in Golf stai mai comod decat intr-o calibra. Imi pare rau pentru el daca nu a avut ocazia sa stea intr-o calibra cu scaune bune. Masina mea este din 94 , are interior de piele cu pielea din 94 si crede-ma , nu as da scaunele astea pentru nici un scaun de golf 3 4 5 6 7 8 orice generatie ar fi el. Pe langa calibra mai am un Santa Fe ( MASINA NOUA ) si crede-ma nu is asa de confortabile scaunele in masina noua decat in calibra.
Ca si consum , mai lasati-ma cu povesti de adormit copii. Cine are calibra poate sa se pronunte. Eu am avut motor 2.0 8V , si cu modificari aduse motorului imi papa 13 in Oradea. Asta la stilul meu de mers. Am prieteni cu VW GTI si 8V si 16V , si nici unu nu scoate sub 12 13 consum in oras. Un motor de OPEL 2.0 16V SFI , daca mergi frumos cu el in oras iti scoate 10%. In afara nu mai are rost sa vorbesc ca si acolo conteaza foarte mult. Nu ii tot una ca mergi tot cu 100 km/h sau mergi intr-una cu 160 180 la 5.000 RPM. In concluzie. Iti alegi masina care ti se potriveste tie cel mai bine. Nu te mai lua dupa consum si chestii de genu , pentru ca aparentele insala. Am foarte multi prieteni care si-au cumparat BMW 316i pentru consum. Nu au ales sa isi cumpere un 318 sau 320 pentru ca alea vezi doamne consuma mult. Dupa 1 luna de zile circulate in Oradea toti isi dau cu pumnii in cap pentru ca le papa BMW`urile 316 de numa numa. |
Quote:
Cineva compara Calibra let de 204cp cu VR6 de 174cp .. pentru let oamenii de la VW au si un Golf 3 VR6 Syncro de 190cp si ceva greutate in minus fata de calibra .. Hai sa punem la start cele doua masini stock sa vedem care pe care !!! 8) |
rebel boy :calibra castiga la multe aspecte in fata golfului aici vorbind de masini stock:design ,aerodinamica,multe optiuni pt o masina de 15-20 de ani,motorul let de care tot vb beneficiaza de tractiune integrala,costuri de intretinere scazute (la modelul de 115 cai),dar are si destule pierderi:comsum de 11%dat de cartea tehnica ,care zice ca scoate 8-9 minte,rugina la partea din spate,loc pt pasagerii din spate mic,farurile nu vad aproape nimik
|
fara izitare alege din start calibra...nici nu se poate compara:D golfu la consum ii bun 'in rest la nimic..si golfu in spate ii destul de inghesuit...asa ca daca vrei sa ai o senzatie aparte cand conduci' alege cali;)
|
singurul golf care m-ar pune pe ganduri vs calibra, ar fi VR6-le.. dar cred ca tot calibra as lua pana la urma, pt ca snt fan coupe-uri. insa sa fie LET sau, daca s-a pus pe calibra, 2.5 V6, parca opel-ul avea si o motorizare d-asta mai demult.
|
golful este o masina cu simt practic.Pentru familie, cu consum mic si intretinere ieftina.Si golful are motorizari de la 60-190cp pe benzina.Exista si vr6 cu traciune integrala si 190cp.Nu toata lumea doreste motoare de 200-300-600cp care sa plece primul de la semafor si apoi sa ramana fara combustibil.Pentru altii sunt si alte prioritati mai importante
|
nu inteleg cu cine vb. eu vorbeam din punctul meu de vedere, nu am enuntat nici o "axioma" generala, in privinta motorizarii.
p.s. asta cu "prioritati mai importante imi suna cam a "struguri acrii". |
Calibra s-a bazat pe un model sport, in timp ce golful este o masina de familie.Este cam aceeasi chestie cu scirocco.
|
nu a zis nimeni ca nu.. dar daca omul oscileaza intre doua masini din doua categorii diferite.. si cere o parere, snt liberi sa le expunem, indiferent de clasa masinilor, nu?
|
da, bineinteles.Daca doreste numai sport, poate merge pe calibra, iar daca mai are cate una alta de facut cu masina poate alege golf , este mai practica.
Nu inteleg de ce intotdeauna cand este un versus intre masini se ajunge la motoarele de top v6-v8, de parca toata lumea are bani sa cheltuie pe ele, si asa nu sunt multe pe strazi |
nu are toata lumea, insa toti tintesc catre motorizarile de varf. probabil de aia. oricum, eu am vbt din punctul meu de vedere, unde performanta primeaza. in limita bugetului, fireste. nu snt taximetrist, nu am familie, nu vad cu ce m-ar "aranja" practicalitatea in detrimentul performantei/design-ului.
|
sunt posesor de calibra 16 v ecotec din 95 [136 cai] , consumul pe benzina e 10% mediu si 12% pe gpl[asa am achizitionat masina din italia], la un stil de mers destul de agresiv... Care se plange k nu are loc in calibra?? eu am 1.96 si stau ff bine in scaunele recaro pe cand cu golf 3 cu scaunul la maxim stau cu capul in tavan...Deocamdata sunt tanar ..merg cu cali ..cand mai imbatranesc o sa imi iau golf..
|
Numai pentru aspectul exterior si mi-as cumpara Calibra daca as avea de ales intre astea doua.
|
Quote:
|
:))) sunt uimit de cate aberatii sunt si aici si lipsa totala de respect pt acest topic!
Greseala celui care a inceput topicul este ca nu a precizat care dintre modelele de calibra respectiv golf sa le comparam! Exista +uri si -usuri pt ambele,dar totul difera de la motorizare la motorizare! Eu vad dintre Calibra SFI 150cp si GTI de 150cp ca ar merita Golful de la mare departare! De ce?comparati singuri pe net si o sa vedeti de ce!Nu sunt fac VW sau Opel,imi placea acum cativa ani Calibra,dar dupa cateva cercetari nu sunt mari realizari din punctul meu de vedere!Cel putin SFI n`are nici o treaba cu aia 150cp care`i detine din fabrica!Ca sa fiu putin off-topic,Mazda mea stock batea Calibra stock pe 400m fara drept de apel .. intradevar,dupa 400m ar fi trecut de mine cu cel putin 1masina .. a mea se duce 230km,cam asa si SFI,poate 240km In fine,asteptam "titularul" sa ne spuna ce modele dintre cele 2 masini il intereseaza |
| All times are GMT +2. The time now is 06:07. |
- Copyright 2026 4Tuning