Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General : SEAT vs RENAULT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145194-general-seat-vs-renault.html)

JunKer_hP 28-09-09 21:05

Re: General : SEAT vs RENAULT

scrie pe forum in caz ca ai aceasi "buba"

xxdadixx 28-09-09 22:25

Quote:

Originally Posted by fe_billy92 (Post 2676027)
Argumenteaza afirmatia ta. Nu o lasa neterminata:D. Ai zis ca nu ti-ai cumpara un reno pentru ca stii ce le poate capu`. La ce parte te referi :???:? Inka de la inceput nu ai fost sigur pe tine. ,,cred ca as alege seat"

Am zis cred, pentru ca nu ma omor dupa niciuna.
Ma refer la faptul ca lucrez cu Renault, am fost si intr-o fabrica renault si nu mi se par seriosi.

MariuSs_AGP 28-09-09 22:34

sa ma mai documentez...? daca imi spui asta...da`mi argumente. eu stiu dintr-o sursa destul de sigura.

ssaphantom 01-10-09 15:17

sunt posesor de megane 2 an 2003. varianta full. motor 1.6 110 cp. sunt super multumit de el . ineriorul super ,bine inchegat.atent pana in ultim detaliu. consum rezonabil.se comporta impecabil la drum lung si la fel de impecabil si in traficul din bucuresti.piesele sunt intradevar scumpute...dar la care marca nu sunt ???
am condus si un seat leon(cateva zile) an 2008 motor de 2 150 cp. in afara de putere(se vedea in consum .. undeva la 17 l la suta...) nu am vazut altceva la el . mai ales ca mai toate seat`urile seamna intre ele...deci renault e peste seat . parerae mea !!!

law53 03-10-09 18:10

in general cam toate vag-urile seamana intre ele, de motoare nu avem ce sa vorbim, pt ca nu prea conteaza daca este audi/vw/seat/skoda, pt ca toate's trase la xerox, schimba doar logo-ul de pe capsula motorului.

raman 10-11-09 05:17

Quote:

ai cam gafat la faza cu.....pentru romania
N-a gafat el deloc, ci tu. Eşti slab de fire, de nu poţi privi adevărul īn faţă şi preferi să crezi basme... Maşinile trimise de fabrică pt Romānia sunt mai proaste. Poate nu chiar toate mărcile (aici sper ca măcar Honda să nu facă aşa, deşi..), dar "fraţii" europeni aşa ne tratează. Grupul VAG e īn frunte. Cānd dai comandă de o maşină, ei īţi rezervă una care e la stadiul de şasiu, al cărui cod īl au īn calculator figurānd că e la īnceputul asamblării, iar fabrica ştie exact unde merge acea maşină.

MariuSs_AGP 10-11-09 16:37

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2794680)
tu. Eşti slab de fire, de nu poţi privi adevărul īn faţă şi preferi să crezi basme....

prietene tu nu ai ce face decat sa ma jignesti pe mine. Eu mi-am spus parerea ...daca te deranjeaza da`mi replica serioasa nu face pe copilu . Sa stii ca nu iti sustii mai bine punctu de vedere. Ce ar insemna sa zic si eu acum esti ca esti praf si dupaia sa iti dau replica. In fine o sa zic doar replica. Informatia aia cu Pt Romania...o stii sigura sau e doar ce ti se pare tie logic ca ar fi....ca ce stiu eu ..stiu oarecum sigur. Informatie de cineva care e dealer. Si angajatu ala belgian sau francez sau ce natie e el ...nu are 2 stocuri de aripi facute prost si aripi facute bine. Si le pune pe alea proaste la masinile pentru Romania. Eventual puteai sa sustii ca dupa ce e gata masina si ii fac insepctiile de rigoare daca e pentru rom si are mici probleme o lasa asa..cu toate ca si asta ar suna banal. Ce pot sa zic...esti un roman tipic. A toata lumea priveste romania ca pe o tara de cacat. Te contrazic maxim...suntem priviti ca pe o tara cu potential numa ca suntem noi niste terminati si ne lasam influentati de tigani si de manele in loc sa ne impresioneze altele...gen sa fim educati si civilizati. Un inceput ar fi sa nu mai jignesti lumea. Cel putin direct. Honda unde are fabrica?

MariuSs_AGP 10-11-09 16:42

Si aste sunt masini facute pe banda...si fiecare masina are o foaie cu optiunile si atat . E extrem de ilogic sa contina informatii despre viitorul proprietar. Pentru ce il intereseaza pe angajatul ala unde ajunge masina. El trebuie sa stie ce pune...manivela la geam sau buton cu macara electrica. Hai nu te mai contrazice ca deja te faci de ras

vacaroz 10-11-09 17:04

e posibil ca undeva, candva sa fi trimis si un lot cu bube la noi in tara si de acolo a aparut si mitul asta, lafel ca cel cu benzina.... ca tot romanu care baga de la conducta o confunda cu cea de pompa.
eu merg pe seat

ionut_cluj 10-11-09 17:16

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2794680)
N-a gafat el deloc, ci tu. Eşti slab de fire, de nu poţi privi adevărul īn faţă şi preferi să crezi basme... Maşinile trimise de fabrică pt Romānia sunt mai proaste. Poate nu chiar toate mărcile (aici sper ca măcar Honda să nu facă aşa, deşi..), dar "fraţii" europeni aşa ne tratează. Grupul VAG e īn frunte. Cānd dai comandă de o maşină, ei īţi rezervă una care e la stadiul de şasiu, al cărui cod īl au īn calculator figurānd că e la īnceputul asamblării, iar fabrica ştie exact unde merge acea maşină.

In principiu masina e deja fabricata, doar ca optiunile pe care le comanzi tu sunt puse pe o masina aflata intr-un stoc anume, de-aia dureaza atata pana o primesti.
Chestia cu "masina facuta la comanda" e un mit ieftin bubuit in capul romanilor. Doar supercarurile si masinile exotice, si cele blindate se mai fac "la comanda"

raman 10-11-09 17:21

Am fost să comand o maşină din grupul VAG, şi mi-a arătat pe calculator, mi-a zis seria de şasiu, şi că durează 2 luni pānă vine. Am īntrebat dacă nu poate să comande una care nu e la stadiu de şasiu, şi a zis că nu se poate, că alea au deja alte destinaţii.

Quote:

nu are 2 stocuri de aripi facute prost si aripi facute bine
Aşa-i, are vreo 3 sau mai multe, că pt Africa o fi altele. Sunt atāţia care au văzut diferenţele la materiale īntre maşini din vest şi cele de la noi, inclusiv eu, dar totuşi cumva sunt din acelaşi stoc... Nu trebuie să vezi stocurile personal, doar să compari o maşină luată de aici cu una din Germania.

Quote:

Eventual puteai sa sustii ca dupa ce e gata masina si ii fac insepctiile de rigoare daca e pentru rom si are mici probleme o lasa asa..
Chiar aşa şi e. Astea pt noi le fac turcii angajaţi la VW īn turele de noapte

Quote:

Ce pot sa zic...esti un roman tipic. A toata lumea priveste romania ca pe o tara de cacat
Ştii tu ce fel de romān sunt sau cum privesc ţara? Uite cum ai tu o deformare, şi nu mai īncadrezi oamenii corect. Īţi garantez că ştiu valorile ţării mai bine decāt tine. Am vrut să spun că aşa ne tratează străinii, nu că nu avem noi valoare.
Puteai, de exemplu, să judeci după faptul că scriu cu diacritice... De ce crezi că fac asta, din lipsă de respect faţă de ţară şi limbă??

Quote:

Honda unde are fabrica?
Am dat exemplul Honda, deoarece cānd m-am interesat de civic sedan la dealer mi-a zis că-s făcute īn Japonia, şi la o examinare rapidă, mi s-a părut bine asamblată şi cu materiale de calitate.

MariuSs_AGP 10-11-09 17:48

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2796202)
Am fost să comand o maşină din grupul VAG, şi mi-a arătat pe calculator, mi-a zis seria de şasiu, şi că durează 2 luni pānă vine. Am īntrebat dacă nu poate să comande una care nu e la stadiu de şasiu, şi a zis că nu se poate, că alea au deja alte destinaţii.

Da frate ...corect alea deja au alte destinatii. Dar cand sunt pe banda de asamblare ...sasiul vine cu o foaie pe care are scris tot ce trebuie pus pe masina. Si atat.Nu ii scrie angajatului ala un romana cu tot ce trebuie despre noi.Gandeste-te ca ei trebuie sa faca multe masini intr-un timp cat mai scurt si nu ii intereseaza pe fiecare decat ce are de facut. Se numeste profesionalism.Te-ai gandit vreodata ca majoritatea masinilor aduse din afara au fost variante full, iar majoritatea de la noi din tara cumpara variante de echipare medie. Poate are vreo relevanta chestia asta. Am comparat un polo cumparat chel cu un polo full . Ambele din tara. Si sunt diferente la imbinari la plastice. Aici poate fi o explicatie care pleaca de la vina angajatului. Vede ca trebuie sa puna manivela si ca nu trebuie sa puna abs...se gandeste ca nu s-au platit multi bani pe masina aia ...e unu mai sarac care a cumparato si face treaba de mantuiala. Asa e omu in general....respecta mai mult oamenii bogati decat pe cei saraci. Nu doar romanul.
Inca o chestie extrem de importanta...la noi in tara. Service-ul este de tot k*****l. Aici am certitudine maxima. La noi in tara uneori pica piese pentru ca cei din service ni le schimba cu altele mai vechi.... Mergi sa iti faci revizia si risti sa ti se schimbe un alternator sau whatever. Cunosc cazuri. Iar piesele schimbate la noi (in urma unui accident sau unei defectiuni ceva) nu sunt neapart originale ci pot fi foarte bine chinezisme. Eu am ford mondeo. M-au tinut stergatoarele originale 2 ani si au aparut 2 dungi care ma enervau cand stergeam parbrizul...si asta ca am dat pe gheata din greseala. Le-am schimbat la ford....2 mil 600. In 2 sapt lasa fiecare stergator cate 3-4 dare...Folosite toamna,cu grija. O singura explicatie....chinezism. Dar totul pleaca din service-urile noastre. Din fabrica totul e la aceeasi calitate .

Ca sa plece la calitati diferite din fabrica ar trebui linii de asamblare diferite pentru fiecare tara....sau macar 2 linii de asamblare (3 ca e si africa :))) ). Si ar fi pur si simplu mai ieftin sa ofere aceeasi calitate la toate masinile decat sa creeze linie de asamblare pt masini mai ieftine.

Nu inteleg de ce te ataci in halul asta. Eu am vorbit cu straini de tara noastra si mi-au zis parerea lor generala. Iar cand au venit in tara si au vazut ce fel de oameni suntem si-au schimbat-o la 180 de grade. Irelevant totusi.

MariuSs_AGP 10-11-09 17:54

De ce zic la noi in tara serviceul e neserios si nu zic si in alte tari ...dau 2 exemple.
Eu trebuie sa imi schimb volanta la mondeo acum....si o schimba pe garantie ..sper. Dar cica discul si placa de presiune nu ar intra in garantie (nu inteleg de ce ....dar nu ctz) si imi cer o gramada de bani . Se c**a pe ei cand ar trebuie clar sa imi schimbe totul pentru ca masina este noua.
Al doilea exemplu. Finul meu in belgia si-a cumparat octavia 2,full. In fine a venit cu un defect de cusatura la stalp pe dreapta. S-a dus la garantie. Nu i-a schimbat stalpul din dreapta. I l-ea schimbat pe amandoua.
Eu consider ca nu mai e nevoie sa subliniez concluzia

ionut_cluj 10-11-09 17:58

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2796202)

Aşa-i, are vreo 3 sau mai multe, că pt Africa o fi altele. Sunt atāţia care au văzut diferenţele la materiale īntre maşini din vest şi cele de la noi, inclusiv eu, dar totuşi cumva sunt din acelaşi stoc... Nu trebuie să vezi stocurile personal, doar să compari o maşină luată de aici cu una din Germania.

Chiar aşa şi e. Astea pt noi le fac turcii angajaţi la VW īn turele de noapte

Ştii tu ce fel de romān sunt sau cum privesc ţara? Uite cum ai tu o deformare, şi nu mai īncadrezi oamenii corect. Īţi garantez că ştiu valorile ţării mai bine decāt tine. Am vrut să spun că aşa ne tratează străinii, nu că nu avem noi valoare.
Puteai, de exemplu, să judeci după faptul că scriu cu diacritice... De ce crezi că fac asta, din lipsă de respect faţă de ţară şi limbă??

Am dat exemplul Honda, deoarece cānd m-am interesat de civic sedan la dealer mi-a zis că-s făcute īn Japonia, şi la o examinare rapidă, mi s-a părut bine asamblată şi cu materiale de calitate.

In concluzie, VAG sunt niste nesimtiti mizerabili. Dar asta stiam deja, majoritatea.

MariuSs_AGP 10-11-09 17:58

Iar seat vs renault.....seat din cate stiu eu are fabrica pt romania aceeasi cu pt celelalte tari. Renault pentru modelele clio si megane au fabrica in turcia. De aici pot aparea diferente clare. Si la materiale si la imbinari...Exact ce ai zis tu cu turcii. Dar la modelele cum ar fi Laguna ...nu mai avem treaba cu turcia si e povestea mea valabila. Uite de exemplu la megane...nu exista posibilitatea sa iti iei in tara motor de 2 litri diesel sau sa ti-l iei fara pachet de drumuri grele. Pentru ca turcia nu face asa ceva ... ;)

All times are GMT +2. The time now is 23:16.

- Copyright 2026 4Tuning