![]() |
Re: General : SEAT vs RENAULT
scrie pe forum in caz ca ai aceasi "buba"
|
Quote:
Ma refer la faptul ca lucrez cu Renault, am fost si intr-o fabrica renault si nu mi se par seriosi. |
sa ma mai documentez...? daca imi spui asta...da`mi argumente. eu stiu dintr-o sursa destul de sigura.
|
sunt posesor de megane 2 an 2003. varianta full. motor 1.6 110 cp. sunt super multumit de el . ineriorul super ,bine inchegat.atent pana in ultim detaliu. consum rezonabil.se comporta impecabil la drum lung si la fel de impecabil si in traficul din bucuresti.piesele sunt intradevar scumpute...dar la care marca nu sunt ???
am condus si un seat leon(cateva zile) an 2008 motor de 2 150 cp. in afara de putere(se vedea in consum .. undeva la 17 l la suta...) nu am vazut altceva la el . mai ales ca mai toate seat`urile seamna intre ele...deci renault e peste seat . parerae mea !!! |
in general cam toate vag-urile seamana intre ele, de motoare nu avem ce sa vorbim, pt ca nu prea conteaza daca este audi/vw/seat/skoda, pt ca toate's trase la xerox, schimba doar logo-ul de pe capsula motorului.
|
Quote:
|
Quote:
|
Si aste sunt masini facute pe banda...si fiecare masina are o foaie cu optiunile si atat . E extrem de ilogic sa contina informatii despre viitorul proprietar. Pentru ce il intereseaza pe angajatul ala unde ajunge masina. El trebuie sa stie ce pune...manivela la geam sau buton cu macara electrica. Hai nu te mai contrazice ca deja te faci de ras
|
e posibil ca undeva, candva sa fi trimis si un lot cu bube la noi in tara si de acolo a aparut si mitul asta, lafel ca cel cu benzina.... ca tot romanu care baga de la conducta o confunda cu cea de pompa.
eu merg pe seat |
Quote:
Chestia cu "masina facuta la comanda" e un mit ieftin bubuit in capul romanilor. Doar supercarurile si masinile exotice, si cele blindate se mai fac "la comanda" |
Am fost să comand o maşină din grupul VAG, şi mi-a arătat pe calculator, mi-a zis seria de şasiu, şi că durează 2 luni pānă vine. Am īntrebat dacă nu poate să comande una care nu e la stadiu de şasiu, şi a zis că nu se poate, că alea au deja alte destinaţii.
Quote:
Quote:
Quote:
Puteai, de exemplu, să judeci după faptul că scriu cu diacritice... De ce crezi că fac asta, din lipsă de respect faţă de ţară şi limbă?? Quote:
|
Quote:
Inca o chestie extrem de importanta...la noi in tara. Service-ul este de tot k*****l. Aici am certitudine maxima. La noi in tara uneori pica piese pentru ca cei din service ni le schimba cu altele mai vechi.... Mergi sa iti faci revizia si risti sa ti se schimbe un alternator sau whatever. Cunosc cazuri. Iar piesele schimbate la noi (in urma unui accident sau unei defectiuni ceva) nu sunt neapart originale ci pot fi foarte bine chinezisme. Eu am ford mondeo. M-au tinut stergatoarele originale 2 ani si au aparut 2 dungi care ma enervau cand stergeam parbrizul...si asta ca am dat pe gheata din greseala. Le-am schimbat la ford....2 mil 600. In 2 sapt lasa fiecare stergator cate 3-4 dare...Folosite toamna,cu grija. O singura explicatie....chinezism. Dar totul pleaca din service-urile noastre. Din fabrica totul e la aceeasi calitate . Ca sa plece la calitati diferite din fabrica ar trebui linii de asamblare diferite pentru fiecare tara....sau macar 2 linii de asamblare (3 ca e si africa :))) ). Si ar fi pur si simplu mai ieftin sa ofere aceeasi calitate la toate masinile decat sa creeze linie de asamblare pt masini mai ieftine. Nu inteleg de ce te ataci in halul asta. Eu am vorbit cu straini de tara noastra si mi-au zis parerea lor generala. Iar cand au venit in tara si au vazut ce fel de oameni suntem si-au schimbat-o la 180 de grade. Irelevant totusi. |
De ce zic la noi in tara serviceul e neserios si nu zic si in alte tari ...dau 2 exemple.
Eu trebuie sa imi schimb volanta la mondeo acum....si o schimba pe garantie ..sper. Dar cica discul si placa de presiune nu ar intra in garantie (nu inteleg de ce ....dar nu ctz) si imi cer o gramada de bani . Se c**a pe ei cand ar trebuie clar sa imi schimbe totul pentru ca masina este noua. Al doilea exemplu. Finul meu in belgia si-a cumparat octavia 2,full. In fine a venit cu un defect de cusatura la stalp pe dreapta. S-a dus la garantie. Nu i-a schimbat stalpul din dreapta. I l-ea schimbat pe amandoua. Eu consider ca nu mai e nevoie sa subliniez concluzia |
Quote:
|
Iar seat vs renault.....seat din cate stiu eu are fabrica pt romania aceeasi cu pt celelalte tari. Renault pentru modelele clio si megane au fabrica in turcia. De aici pot aparea diferente clare. Si la materiale si la imbinari...Exact ce ai zis tu cu turcii. Dar la modelele cum ar fi Laguna ...nu mai avem treaba cu turcia si e povestea mea valabila. Uite de exemplu la megane...nu exista posibilitatea sa iti iei in tara motor de 2 litri diesel sau sa ti-l iei fara pachet de drumuri grele. Pentru ca turcia nu face asa ceva ... ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:16. |
- Copyright 2026 4Tuning