Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Fiesta vs VW Polo (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14465-ford-fiesta-vs-vw-polo.html)

Cosmin255 22-03-06 18:03

Re: Ford Fiesta vs VW Polo

Nu e sport mane e doar varianta in 3 usi asa ca nu m-ai facut :)

bogdan C.E.T. 22-03-06 18:18

Quote:

Originally Posted by obrazNICK
Chiar sunt curios de opiniile voastre , masinile cu dotari ceva mai din belsug ajung lla ~ 14000 euro cu motor 1.4 TDCI respectiv 1.4 TDI .
Am ales aceste modele deoarece stiu ca sunt dintre cele mai cautate , fiind cele mai scumpe din clasa lor , clasa la care tot mai multi dintre noi apelam datorita traficului infernal din orase.

ma io nu cred ca cele mai potrivite sunt cele pe motorina

Cosmin255 22-03-06 18:24

Dar ce crezi? Inseamna ca nu ai observat despre ce e vorba si cred ca ai si postat daor asa ca sa faci 6 :)
Hai sa iti mai explic odata desi cred ca tocesc tastatura degeaba:este vorba despre o masina pe care un cumparator o achizitioneaza strict pentru regim urbam , serviciu etc.
Nu o sa-mi spui acum ca tu pentru consum iei benzinar , sau ca pui GPL pe asta mica? PE mine m-ar durea inima sa pun GLP pe o astfel de masina , luata de noua ...

bad_boy2k 22-03-06 19:45

fratzilor, io am o fiesta din 2003, deci inainte de ultimul facelift, dar partea tehnica e identica, singurele diferente apar la design si f mici la motoare, practic indentice cu mici "optimizari" la partea de ECU.
cele 2 masini in discutie sunt aproape identice, diferenta principala intre ele este tinuta de drum a fiestei, peste polo si egalata sau/si intrecuta doar de mini, care se vrea o masina premium deci nu-si are locul aici.
nu o mai tineti cu masina germana,masina germana, pt ca sunt amandoua germane!! tot fordu' din europa se proiecteaza in comun anglia-germania si se produc in mare parte in germania. ca masina de serviciu e excelenta fiesta iar cu consumul sta f bine. franele sunt excelente, ba chiar cine a avut curiozitatea sa verifice, dist de franare de la 100-0 este chiar mai scurta ca la un porsche 911(test in nusuce revista, nu mai caut ca mi-e lene).
in concluzie, votat fiesta!

George_P. 22-03-06 20:41

Quote:

Originally Posted by obrazNICK
Nu e sport mane e doar varianta in 3 usi asa ca nu m-ai facut :)

Si cum se numeste varianta in 3 usi a unui model??
Eu stiu ca sport,si nu ma-nsel;)

Race 22-03-06 21:11

Asta e adevarul,nu motorul,directia,suspensia,franele fac o masina sport,ci numarul de usi.Iti dai seama daca o faceau cu o usa,era super-sport...:rolleyes2 Oricum nu esti singurul care zice asta...tipul cu care am facut drive-test cu o Fiesta anul trecut incerca sa ma convinga de exact acelasi lucru.
Fiesta are o versiune imbunatatita dinamic S ("sport" daca vreti,ca vad ca e la moda sa folosesti acest cuvant la masini care nu-l merita) si una mult imbunatatita si cu motor mai puternic ST.
Un hatchback de clasa mica cu tractiune fata Diesel de 70 CP nu va fi sport in veci...chiar daca are avantajul "suprem" al celor doua usi !

George_P. 22-03-06 23:14

Daca ar fi sa fie asa cum ziceti voi,de ce la modele puternice producatorii le mai atribuie un "GTI","GSI","RS",etc.
De ce oare,cand putea sa le zica simplu "SPORT" ??(ex. Fiesta Sport in loc de Fiesta ST)
Probabil ca "SPORT" le zice la modele in 3 usi??Oare?

Cosmin255 23-03-06 14:10

http://images.google.ro/images?q=fie...%C4%83+Imagini
Fiesta Sport:)
Fiesta ST daca nu ma insel are 165 cp sau undeva pe aici
PS:Ultimul face lift a fost facut acum in 2005-2006

bad_boy2k 23-03-06 18:52

3 usi nu inseamna sport, ci doar 3 usi.
ST inseamna Sport Technologies, are motor de 2L si 150cp.
faceliftul a fost facut in oct 2005, masina e cumparata in 2003.
salutari

Cosmin255 23-03-06 18:54

Da ai dreptate imi cer scuze pt eroare .
Sunt curios la vanzari cum stau cele doua modele daca are cineva niste date oficiale

bad_boy2k 23-03-06 19:38

nu face nimik
io nusu nimik oficial, dar stiu ca modelul din 2003 a adus o crestere importanta in vanzari, iar de ST nusu chiar nimik...
salutari

Al3xika 23-03-06 19:51

Quote:

Originally Posted by ciprian_the_1
Pt plusul de comfort si fiabilitate aleg VW polo dar la (105Kg) ale mele nu mi-ar sta bine in nici una oricum pola mi se pare mai finut si mai frumisel dar tot masina de pi*de ramane

daca ar fi sa aleg as alege polo pt ca am unu de 1.9 tdi si nu e o masina de pi*de (poate motorul de 1.2 sau 1.4) e o masina de oras...am vazut multe pi*de conducand ML sau X3 sau X5 si asta nu inseamna ca ML-u e masina de pizde...Peace

neXus 23-03-06 20:13

Al3xika - iti dau dreptate. Si eu am vazut multe femei conducand ceea ce intr-un timp se chemau masini "de barbati" - Mertz E-klasse, X5, X3, Navara, Passat etc.
Obraznick - tot respectul pentru Fiesta, dar pe mine Polo m-a cucerit (zic asta pentru ca n-am mers cu Fiesta niciodata), in special cu luminile de bord (albastru cu rosu = combinatie temelie). La Fiesta nu-mi place culoarea verde a luminilor si nici designul bordul, care mi se pare cam auster.
Nu-s argumente serioase, stiu, dar au fost hotaratoare in lupta Fiesta vs Polo.
PS: imi place mai mult cum arata Ford-ul. E mai "sportiva".

Al3xika 23-03-06 20:27

si despre fiesta am un coleg care are fiesta si s-a plans ca nu e antifonata bine si se aud pietricelele de la pasajele de la roti ori la polo cand ai inchis portiera nu cred ca se mai aude ceva de genu' asta

Cosmin255 23-03-06 20:38

Eu unul ce pot sa spun ? Doar faptul ca am mers cu ambele pt ca mama din astea 2 a vrut sa aleaga (+ Citroen C3 , dar varianta asta a cazut la insistentele mele).A ales Fiesta pt ca i-a placut mai mult modelul asta cu face lift decat cel de la VW,cat despre test drive nu mi-a lasat o impresie de superioritate niciuna , sunt cam pe acolo avand acelasi motor , practic au aceeasi tinuta de drum . Dupa opinia mea masinile raman etalon in aceasta clasa.Si mai cred ca sunt cele mai "de lux" masini ale acestei clase , tot mai cautata in marile orase.
In ceea ce priveste faptul ca ar fi o masina de p***e , nu sunt chiar de acord , daca ne uitam la o banca de exemplu, observam in curtea interioara masini din aceasta clasa,masini mici , de oras , cu care te poti strecura si parca usor , cu un consum de invidiat in raport cu performantele , si chiar nu sunt masini "puturoase" deloc.

All times are GMT +2. The time now is 13:47.

- Copyright 2026 4Tuning