Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   La limita penibilitatii.... (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/137979-limita-penibilitatii.html)

ovidiums 08-12-09 10:24

Re: La limita penibilitatii....

numarul reclamelor e direct proportional cu banii bagati in publicitate.
aparitia pe "sticla" depinde de buget si se imparte si in numar de aparitii si in intervale orare (o reclama difuzate in prime-time costa mai mult decat una data la o ora de audintza mica.
nu cred ca opel face reclama agresiva fiindca nu e bun produsul, ci pentru ca are mai multi bani pentru difuzare. difuzarea deasa, la ore de varf, ca si durata unui spot nu au legatura neaparat cu calitatea produsului promovat ci cu puterea lui pe piatza.
de exemplu, difuzarea unui spot de un minut costa mai mult decat difuzarea a doua de 30 de secunde. sau prezentarea unei reclame de 10 secunde in timpul unui meci de fotbal e mai scumpa decat difuzarea a 30 de secunde in pauza meciului.

aaa si mai e ceva:
sunt produse care nu necesita reclama datorita prestigiului.
cu sigurantza saab are bani pentru difuzare mult mai multi decat dacia, insa brandul nu se vinde datorita aparitiei la tv; probabil ei cheltuie acesti bani pentru aparitii in reviste exclusiviste sau in locuri unde exista targhetul lor (la tv in tari unde consumatorii au alt nivel de trai).

vacaroz 08-12-09 10:38

ai dreptate in afara de partea cu sab. cati nu sunt cu bani, de varste de peste 30 de ani care nici nu au auzit de saab. intereseazate, plus de asta romanu e mai sceptic, daca vecinu nu are nu`si ia nici el

CyberCSX 08-12-09 11:50

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2871693)
ai mare dreptate. ai pus foarte bine problema
dar. acum poate fi si viceversa
adica daca nu ai un marketing bun... poti vinde mai putine produse desi ai un lucru de calitate
de exemplu saabul, care din punctul meu de vedere e o masina buna, cu mult peste concurenta dar, sincer nu`mi aduc aminte sa fi vazut pe canalele din romania reclama la tv cu saab
cam acelasi lucru si despre volvo
in coltul opus era toyota cu corola care pur si simplu ma scotea din minti, urmata fe fiat si etc etc

Este dependent si de reprezentante si de interesul de vīnzari īn tara respectiva nu numai de marketing.
Reclame SAAB / VOLVO sīnt aici destule dar īn ceea ce priveste SAAB, sa nu uitam ca sīnt cu un picior īn faliment deparece SAAB / SATURN sīnt īn mīna GM la fel ca si OPEL. Diferenta īnsa, OPEL are un sistem autohton de marketing si fiind cu sediul pe teritoriul german se lucreaza altfel ca atare poate fi īncadrat īn categoria SPAM.

Exact asa n-ai sa vezi aici reclame GM. Ma refer 100% GM. Cu toate ca avem pe piata noile Dodge Charger, Mustan, Camaro, reclame de la astia n-ai sa vezi aici la TV īn veci deoarece GM / FORD nu exporta masinile astea īn mod oficial īn europa si nu are propriile reprezentante / dealeri pt. ele. Se importa de dealeri particulari pe propriul risc sau la comanda clientului.

Īn fine. Nu ne referim īnsa numai la masini ci si la dīrze, jucarii, electronice etc. Aici este exact aceasi poveste. Discounturile ca SATURN si MEDIA-MARKT (Īn Romānia MEDIA-GALAXY), mobila IKEA, te tīmpesc pur si simplu cu reclame zilumina.
ei fac reclame cu ce-i mai prost si articole cu pret redus. Mergi īnsa īn magazin si faci o comparatie a articolelor oferite nu numai din punct de vedere optic dar si īn ceea ce priveste dotarea tehnica, realizezi rapid .... "care-i mersu" ;)

Si hai sa-ti mai arat ceva:

AICI PE FORUM, sponsorisarea GOOGLe, īmi logheaza adresa IP, realizeaza ca vin din alta tara si ZBANG īmi arata reclamele īn limba germana :D

Vezi print-urile atasate:

mihai88 08-12-09 11:56

apropo stiati ca domestos e bun impotriva gripei porcine:D

(o singura data am vazut reclama:D )

CyberCSX 08-12-09 11:57

Quote:

Originally Posted by mihai88 (Post 2871969)
apropo stiati ca domestos e bun impotriva gripei porcine:D

(o singura data am vazut reclama:D )

Cu conditia sa-ti faci clisma cu el :D :D :D :D :D

Mustang 08-12-09 12:47

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2871957)
Si hai sa-ti mai arat ceva:

AICI PE FORUM, sponsorisarea GOOGLe, īmi logheaza adresa IP, realizeaza ca vin din alta tara si ZBANG īmi arata reclamele īn limba germana :D

Vezi print-urile atasate:

Acest "proces" se numeste (in marketingul pe Interent) Geo-Targetting. Se scaneaza IP-ul, se face rapid un whois, se face o legatura rapida cu rezultatul whois-ului cu baza de date a ad-serverelor si iti ofera linkurile si ads-urile potrivite pentru zona in care te aflii.

Foarte - foarte utila si buna treaba asta.

ovidiums 08-12-09 13:06

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2871783)
ai dreptate in afara de partea cu sab. cati nu sunt cu bani, de varste de peste 30 de ani care nici nu au auzit de saab. intereseazate, plus de asta romanu e mai sceptic, daca vecinu nu are nu`si ia nici el

noi ca piatza de desfacere avem anumite caracteristici. nu e obligatoriu ca daca ai peste 30 de ani si ai bani sa auzi de saab. cum nu e obligatoriu nici sa-ti placa. oricum, am spus-o sub forma de presupunere.
chestia cu daca are vecinu' la noi tine de nivelul de trai, de aceea e plina tzara de masini, accesorii, moda "vizibile". inclin sa cred ca anumite marci cu prestigiu produc lucruri exclusiv pentru estul europei. spun asta fiindca, la noi, daca e sa cumperi o pereche de ochelari de "firma", important e sa se vada cat mai bine brandul (si nu toti ochelarii chanel, gucci, armani etc au logo-ul cat capul), lucrurile discrete fiind cumparate de un numar foarte mic de oameni.

CyberCSX 08-12-09 13:40

Si se mai si tine cont de comportamentul de cumparare a fiecarei natii ceea ce implica un studiu amanuntit.
Romānii nu cumpara ca nemtii si nemtii nu cumpara ca romānii si fiecare are obiceiurile si pretentiile lor deci nu se poate compara.
din motivul asta am si spus la īnceput ca nu cunosc stilurile si obiceiurile romānesti, am dat īnsa ca exemplu strategia nemteasca pe care o cunosc, CA METODA APLICATA.

cRbL 08-12-09 14:02

incredibil cum s-a ajuns de la o discutie mult maiinteresanta cum ar fi ideea ca e la moda sa fii pitipoanca in ziua de azi la discutii despre marketing :|

ovidiums 08-12-09 14:21

pai si moda tine tot de marketing. :P

CyberCSX 08-12-09 14:22

Quote:

Originally Posted by cRbL (Post 2872277)
incredibil cum s-a ajuns de la o discutie mult maiinteresanta cum ar fi ideea ca e la moda sa fii pitipoanca in ziua de azi la discutii despre marketing :|

TRADU termenul de "pitipoanca" sa stiu si eu la ce te referi :rolleyes2
Pe vremea mea, asa se numeau curvele.
Are īn ziua de azi alta semnificatie?

Mustang 08-12-09 14:34

Tot pe acolo... sunt persoanele care se cred dive... care se machiaza strident.. .care sufera de ele. :)

cRbL 08-12-09 14:48

pitipoanca a devenit deja un curent, nu mai e de mult un stil de vestimentatie sau machiaj.

CyberCSX 08-12-09 18:49

Quote:

Originally Posted by cRbL (Post 2872379)
pitipoanca a devenit deja un curent, nu mai e de mult un stil de vestimentatie sau machiaj.

Totusi, TRADU terminologia de "pitipoanca" pt. uzul actual.
Daca terminologia de PITZIPOANCA sa aplica de ex. unui specimen gen PARIS HILTON, asa ceva se numeste CURVA RASFATATA si nimic mai mult = JAF = TRASH = JEG.

O DIVA nu e pitipoanca iar o BABA SILICONATA sau chiar daca nu e baba, e o persoana bolnava psihic obsedata de vesnica frumusete iar nevestele de milionari īn aceasta situatie, n-au ce face cu banii :D :D :D

@ Mustang

Da. Tot pe aici, SILICONATELE care se cred DIVE, daca l-e vezi LIVE pe strada ori te apuca VOMA ori te apuca FRICA deoarece arata ca niste ZOMBIE :D :D :D

BOTOX PARTYS sīnt aici la ordinea zilei iar daca l-e vezi a doua zi, cu botu umflat, arata de zici ca si-au transplantat buzele de la pi**a la bot si te apuca scīrba :D :D :D

Asta n-are nimic cu moda ci este ceva tragic la nivel psihic. Acuma nu-mi povesti de hīrghiile MODEL (doua betze-n fipte-n cur) ca astea-s bolnave de BOLEMIE si se usuca de vii iar marii designeri ca Joop, Karl Lagerfeld si multi altii sīnt HOMISTI BOLNAVI PSIHICI indiferent cīti bani au.

Cine "divinizeaza" scena asta habar-nare care-i realitatea.

aleks 08-12-09 22:50

Vă rog să nu deveniti voi subiectul topicului.
Discuţia voastră a depăşit ideea initială şi nu tocmai īn cel mai fericit mod, am fost nevoit să şterg posturile.

All times are GMT +2. The time now is 13:45.

- Copyright 2026 4Tuning