Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Pistoane cocosate (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/134644-pistoane-cocosate.html)

vacuul 29-12-10 17:02

Re: Pistoane cocosate

Am ajuns la concluzia ca ajung din urma chiulasa alpine daca continui cu dimensiunea supapelor de admisie si galeriile

john17 29-12-10 17:38

1 Attachment(s)
In primul rand forma cocoasei nu se pupa cu cea a camerei de ardere si de aici rezulta niste turbulente pe care nu le poti controla si care probabil strica toata combinatia... Cocoasa de forma aia mere la camera emisferica, nu "baie" sau "pana" cum e la dacia! Trebuia s-o faci pe forma camerei de ardere si sa ai grija sa nu ramana nicaieri <1mm intre capul pistonului si fata plana a chiulasei, nu stiu daca m-am facut inteles. Am atasat o poza cu ce am facut eu (camera de ardere similara ca forma cu dacia) - zonele deschise la culoare au fost frezate ca sa ramana un soi de cocoasa in camera de ardere (bineinteles am frezat si din suprafata blocului).
Altfel, cu raport de comprimare crescut si carb de serie, chiar cu o axa a dracului, n-ar trebui sa consume ca nemancata (rap mare = randament bun, limita e detonatia)! Si eu ma gandeam la o chestie din asta dar n-am avut curaj - la Opelul meu CIH nu pot freza mult din chiulasa ca 1. ramane lantul de distrib cu burta prea mare; 2. lovesc supapele; 3. se incalzeste ca dracii. Si daca bani de forjate cocosate nu-s...
Later edit: vad ca zici de Alpine - aia parca are camere emisferice, bujia la mijloc, alta mancare de peste...

Vioar 29-12-10 20:05

https://img259.imageshack.us/img259/8605/image366.th.jpg

Cred,ca asa ar trebui sa arate pistonul din spusele lui john.

vacuul 29-12-10 23:30

Pana la urma multe lucruri nu se "pupa", data viitoare frezez chiulasa. Am lasat destul spatiu si pentru dilatari. Ca sa nu iti fie mare "burta" lantului de distributie poti sa ii scoti o veriga (cred) si ai burta mai mica. La lovitu supapelor stii ce e de facut ca ai facut in poza aia, cu compresia modificata se schimba si regimu termic si de aia se incalzeste ca dracii. Oricum stii tu astea degeaba iti zic si io. Iar chiulasa alpine stock e depasita daca modifici cap coada una de dacie cu galerii cu tot, fie crossflow cu camera emisferica si bujie centrala...

vacuul 07-03-11 22:48

N'are asezare centrala bujia nici in chiuloasa alpine...

Muttley 08-03-11 11:53

Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 3939397)
Ca sa nu iti fie mare "burta" lantului de distributie poti sa ii scoti o veriga (cred) si ai burta mai mica...

Aberatie. O za (asa se numeste) e enorma, raportat la aia 2-3 mm de care vorbea el.

Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 3939397)
Iar chiulasa alpine stock e depasita daca modifici cap coada una de dacie cu galerii cu tot, fie crossflow cu camera emisferica si bujie centrala...

Alta aberatie.
Poti s-o duci si la papa de la Vatican, o pana nu se va apropia vreodata de o emisferica. Un singur cuvant - TEMPERATURA admisie. Si tot mai ramane un roman intreg de povestit.
O chiulasa de Dacie am modificat eu, cam tot ce se putea, iar pe o scala de la 1 la 10, unde Alpine are nota 10, chiulasa de Dacie modificata a ajuns de la nota 4 la 5.

Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 4151430)
N'are asezare centrala bujia nici in chiuloasa alpine...

Da' unde?

vacuul 08-03-11 21:00

1 Attachment(s)
Da nu intre cele doua supape ii centrul camerei de ardere?

Muttley 08-03-11 21:38

E la mijlocul distantei dintre admisie si evacuare, iar gazele circula in line dreapta:
intra -------- ard ----------ies

La pana e de tipul:
intra -------- ard ---------- se intorc si ies --------- incalzesc intrarea

Ia zi, daca ar fi fost fix in mijloc, la un alezaj dat, supapele ar fi fost la fel de mari?

vacuul 08-03-11 22:29

Nu, daca ar fi in mijloc, supapele n'ar fi la fel de mari si ar pierde probabil mai mult decat pierde acum cu aprinderea din lateral, da se poate numi bujie centrala cand ii la margine? Singura diferenta e ca bujia sta vertical. Nu inteleg faza cu "se intorc si ies"... la pana, traseul admisiei e incalzita de peretii evacuarii si galeria de evacuare.

Muttley 08-03-11 23:00

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 4154197)
Nu inteleg faza cu "se intorc si ies"...

Nici acum?

_

vacuul 08-03-11 23:12

Acum inteleg

Muttley 08-03-11 23:15

Quote:

Originally Posted by vacuul (Post 4154197)
da se poate numi bujie centrala cand ii la margine?

Da, pentru ca este INTRE supape.
La pana e intr-un colt, izolata. Iar asta conteaza enorm!

vacuul 23-05-11 20:43

In concluzie NU e bine modificarea pistoanelor, castigul este foarte mic, volumul cocoasei e de 1.48 cm cubi, cu care am atins incredibilul raport de 8.8:1 fata de 8.5:1, plus greutate pe capul pistonului, pentru raport mare trebuie planat chiuloasa.

All times are GMT +2. The time now is 01:41.

- Copyright 2026 4Tuning