![]() |
Re: How To: cum faci "liniuta" cu un motor TDi?
trebuie sa ai grija cum schimbi vitezele. . . cum dai drumu la ambreiaj ! sunt sensibile VW la asa ceva !
nu's masini de curse ! iti sugerez sa mai mergi cu masinuta.. mai faci una alta si sa treci la ceva pt liniute daca vrei neaparat. |
Trebuie sa spun ca am mers cu un 308 2.0 Hdi 150 si am fost impresionat pozitiv de cum trage. Cred ca la o liniuta e comparabil daca nu chiar mai bun decat un bmw 320. Nu sunt fan peugeot nu sunt fan al nici unei masini facute in franta insa asta e una de luat in seama cand vreti sa va trageti la liniute.
|
Si sa nu uitam de BMW 123d. care are 400 nm si 204 cai. E un disel care desfinteaza multe motoare pe bezina pana in 2000 chiar si dupa. Am mers cu unu si dupa ce treci de 3k rpm nu prea si mai simte a diesel. Poti schimba lejer la 3500 ~ 4000.
|
asa e si la mine.....dupa 3000 trage foarte bine.....problema e pana la 3000
P.S. : legat de intrebarea lui bwsmihai .....eu am un 325td din `95 116cp;) |
ce masina?
|
Chestia cu dieselu e foaret simpla si deasemenea foarte frumoasa
la 2000 daca ai motorul reglat merge foarte bine de la 3000 schimbi si mergi excelent dar de la 4000-4500 cand le zici ca e diesel raman cu gura cascata Eu am un golf ii 1.6 td si in tr3 pana in zona rosie ii las pe multi in urma Cu inrarea in curba depinde de fiecare si de masina pe care o are, cum s-a obisnuit sa franeze si pe parcurs invata sa intre si in curbe, dar trebuie multa practica; la inceput intri mai incet, pe urma mai tare, mai ajungi si aproape de parapet, dar incerci iar, si iar Eu spre exemplu placutele de frana (made in germania) nu ma tin mai mult de18000 km Cu schimbatul vitezelor rapid eu am urmatoarea reteta: reglat ambreiajul foarte sus, unsa timoneria sa merga usor si cand schimb pierderea de turatie este foarte mica Liniute nu fac ca stiu ca nu am cu ce, dar mai toti papagali le e frica de radar si in localitati merg numai cu 40 esti nevoit sa o calci |
BWSMIHAI - ai inteles ceva din schitele mele? sper ca am fost destul de util
|
Quote:
|
Uite si o schema de plecat de pe loc.
O sa te ajute mai ales cand vei avea un soft la masina si cuplul va fi considerabil mai mare. Tii masina constant in 2000-2500Rpm (zona de cuplu maxim). Dai drumu la ambreiaj repede dar fara sa accelerezi. Masina o sa scartaie putin dupa care se va linisti, dupa ce s-a linistit ii dai talpa. Daca te sincronizezi bine vei pleca mult mai bine decat multe benzinare. Plecarea asta nu o poti folosi cand depasesti anumite valori de cuplu pentru ca masina va rupe aderenta chiar si dupa ce s-a oprit din scartait doar la calcarea acceleratiei. Si neaparat cauciucuri foarte bune. |
... ce fel de scartait ...ca nu prea inteleg ?
P.S.: da, Alejandro, sunt foarte folositoare schitele :D ... am mai si spus defapt :P |
Quote:
|
aaa :)) fluierat :D :))
ok am sa incerc sa vad |
Quote:
|
betoana masina :D so stapanesti sanatos :P
|
Daca cineva considera ca sunt rautacios imi cer scuze, nu vreau sa supar pe nimeni, dar e liber sa ne exprimam parerile si ideiile stiute sau nestiute!!!!!!!
Nu suntem la NFS, nu avem chit de ambreiaj de mii de euro, volanta de aluminiu, cutie de viteze cu raporturi schimbate, pistoane, biele si arbore schimbate si altele; vorbim de masinile noastre clasice cum sunt iesite din fabrica; S-AU MA INSEL??? Duceti-va mai intai la o scoala de pilotaj auto "artistic" sa invatati ce inseamna subvirarea si supravirarea, cum si cand se pune frana si cand se accelereaza intr-o curba; cum se tine volanul cu doua maini ca muierile si dupa ce ii dati drumul se vad urmele de la cat l-ati strans sau se tine lejer sa-i simtiti toate vibratiile si sa simtiti masina; sa invatati ce insemna frana de mana si cum se face un derapaj controlat in curba fara ai pierde controlul si una e cand inveti pe pielea ta cu propria masina si alta e cand ai pe cineva in dreapta si iti explica ce si cum. In legatura cu plecatul de pe loc cu afumatura pune-ti un prieten sa dea drumul brusc la ambreiaj, ridicati capota si sa va uitati cum face motorul, cum trasneste si cum ai impresia ca se rup tampoanele, si stiu ce insemna placa de presiune crapata, tija indoita, sa nu mai gasesti nici un arc pe discul de ambreiaj, ce munca e sa-l schimbi si cat costa. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:09. |
- Copyright 2026 4Tuning