![]() |
Re: Masini cu volan pe dreapta!!
Quote:
|
Te obisnuiesti sa schimbi vitezele cu mana stanga, nu asta e problema.
EU nu inteleg ce legatura au americanii in discutia asta . :rolleyes2 |
america , anglia ...sunt toti la fel :D
|
3/4 din USA sunt prea puturosi si au cutii automate, cat despre volanul pe dreapta se foloseste in mare parte in Marea Britanie/Irlanda din cate stiu eu
|
......cipru,jamaica, india, japonia etc dar ce treaba are america cu volanu pe dreapta???
|
Cu cat o iei masina mai ieftina din Anglia decat din Germania ?
Ai luat in calcul cat te costa urmatoarele ? 1. camera sa montezi in oglinda / spate 2. monitor 3. cablaj 4. montaj (sa nu iti imaginezi ca e asa simplu) 5. schimbat faruri (la masinile cu volan pe dreapta, farurile sunt reglate invers, si deranjeaza in momentul in care conduci pe stanga) 6. aici ar trebui sa te gandesti tu ce alte probleme mai poti intampina. Crezi ca iesi sub 1500 de euro sa faci aceste modificari ? Crezi ca e asa simplu sa le faci ? Si in acelasi timp, tot nu ajungi sa ai o masina care o conduci identic cu una cu volan pe stanga. Esti si incepator ? Iti recomand la masina care o sa ti-o iei sa aiba motor cu pe putin 300 de cai. Asculta sfaturile lui coco_stancu, ca omu stie el ce stie. Pot spune ca e un sofer de nota 9.99, si totusi chiar el s-a plans ca nu e asa usor de condus. Cred ca toti avem idei care ni se par geniale la un moment dat, insa ce iti recomand este sa mai stai un pic pe bara si sa reflectezi asupra faptului. Poate o sa iti dai seama ca avantajul, anume pretul, este umbrit foarte repede de alte cheltuieli si inconveniente, care pot inclina balanta chiar in sens invers. |
Fratilor eu stiu ca daca o aduci in tara dupa un anumit termen( nu stiu exact cat) trebuie sa-i schimbi bordul cu volanul pe stanga...(Te costa fff mult)sau daca risti sa nu mai poti circula cu ea...
sunt unele schimbari costisitoare dar ..poate chiar merita.. Trebuie sa-l contrazic pe "Evil Yuri" cu privire la poz % unde face referire la schimbul de faruri... Nu-l condamn dar poate are dreptate pt ca na..sunt fel si fel de idei.. Bafta Catrinel |
@bughilas si cam de unde stii tu cum bat farurile si daca trebuie sa le schimbi sau nu de-l contrazici pe YURI iti spun eu , la noi in Romania farul din dreapta bate mai sus pt a lunima biciclisti noaptea sau ce o mai fi pe langa bordura, acelasi lucru se intampla si cu masinile din Anglia numai ca farul de data asta este cel din stanga.
Si mergand cu masina invers aici farul din stanga nu mai bate in bordura ci in ochii oamenilor, acelasi lucru te obliga si cei de la rara daca vrei sa inmatriculezi o masina cu volan pe drepta in Romania. Cat despre schimbare de volan se poate cauta tot aici pe site ca este o discutie de schimbat volanu de pe dreapta pe stanga. Se poate face si daca o mai inscrii si n bulgaria poti iesi destul de ieftin cu pretul total, dar ai grija sa nu depaseasca 160 CP ca se ,mareste taxa si la ei. |
Mai baieti nu stiu cum sa va zic, insa acesta e un topic de sfaturi. Iar sfatul meu pentru initiator este ca e cea mai mare bataie de cap sa isi ia o masina cu volan pe dreapta, mai ales pentru faptul ca e incepator.
O masina cu volan pe dreapta as lua doar daca ar fi a doua masina, de drift, de distractii, de ce vreti voi, o masina de colectie, ci NU O MASINA CU CARE SA UMBLU ZI DE ZI. In al doilea rand, chiar daca ii montezi camere, oglinzi mai mari si alte accesorii, o masina cu volan pe dreapta ramane una cu volan pe dreapta, si are inconvenientele ei atunci cand o conduci intr-o tara unde se circula pe stanga. In al treilea rand, sa treci comenzile de pe RHD pe LHD constituie o munca titanica, si pe langa partea legata de bani, trebuie avut in vedere ca pierzi si o gramada de timp, plus alte probleme care apar in urma unei astfel de interventii (nu ma refer ca se rupe masina in doua, ci la mici bube electrice etc.). Cu riscul de a ma repeta, o masina RHD este extrem de impractica daca iti propui sa o folosesti ca daily car, ceea ce este cazul de fata, insa este un mic sacrificiu care merita daca iti iei una mai speciala de colectie sau masina doar pentru liniute si alte tipuri de "gratare". |
eu conduc de vreo 5 ani masini cu volan pe dreapta . inainte de asta cam tot 5 ani am condus masini cu volan pe stanga .. nu m-i se pare mare filozofie cu niciuna din ele atat doar ca trebuie sa ai un nivel de concentrare ridicat .
Deci daca ai experienta in asa ceva NU E DIFICIL . Despre schimbatul comenzilor (exista si un topic specific pe forum despre asa ceva ) nici aia nu e mare branza . un mecanic priceput iti poate face opreariunea care te costa in jur de 1000-1500 euro +- piesele. Intradevar exista mici ascunzisuri in chestia asta ( gen usa soferului v-a fi de fapt usa pasagerului ,comenzile pot fi de fapt cu susul in jos samd .. ) dar nici aia nu e rocket science . Bine parerea mea e ca nu merita sa faci operatiunea pe o masina sub anul 2000 sau pe o masina banala. pentru ITP-ul romanesc singura chestie care trebuie schimbata sunt raza farurilor . exista insa niste autocolant care se pune pe faruri care iti redirectioneaza lumina ( pentru cand esti pe continent). Cunosc destui care conduc masini RHD in Romania, fara probleme majore, de asemenea vad si cunosc mukti care conduc LHD in uk /irl. totul depinde de sofer si de abilitatea lui in a tine si a conduce masina sub control ( de aceea e si LEGALA chestia asta . daca se credea ca e aiurea nasol naspa , numar ridicat de accidente etc, sunt sigur ca condusul unei masini cu volanul invers normal acceptat era interzis prin lege , ceea ce nu e cazul nicaieri pe mapamond) |
MAi este un aspect pe care ar trebui sa-l iei in calcul: gandeste-te ca din diverse motive vrei sa o vinzi. Ce crezi ca se va intampla? :)
|
Quote:
|
Eu unul te sustin sa iti cumperi una RHD (dar sa fie JDM nu EUDM :D). Nu esti handicapat sa nu poti conduce una cu volan pe dreapta ;). Personal am condus asa ceva, nu iti ia o vesnicie sa te obisnuiesti cu pozitia de condus. Farurile se regleaza cu ajutorul unei tablite(plastic, sau ce or avea acolo in functie de marca) Se inverseaza pur si simplu astfel incat cel din dreapta sa nu mai bata asa jos(testat, asa ca nu sariti cu gura ;) ).
Eu in toamna vreau sa imi achizitionez un Civic Ep2 Sport cu RHD, asta pentru ca in Anglia este 3000Lire iar in Germania este 7000EUR, iar cei aproximativ 3500euro diferenta nu sunt de ici de colo. Am eu un pitic pe creier care imi spune ca masina japoneza cu volan pe stanga e ca masina nemteasca cu volan pe dreapta. Sau faci asa http://www.alfabb.com/bb/forums/atta...ersion-rhd.jpg |
Cred ca de acum 2 ani s-a hotarat ce sa faca.. :lol:
|
Nu e mare branza treaba asta cu volanul pe partea dreapta, vai ca ce periculos e, vai ca nu pot sa schimb cu stanga. Prostii! Ca sa va faceti o idee, eu am venit cu masina cu volan pe dreapta din UK pana in Bucuresti pe roti, avand carnet de 2 luni, fara nici cel mai mic incident. E vorba sa fi cumpatat atata tot, dreapta, stanga, centru sau unde mai poti sta intr-o masina nu conteaza.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:56. |
- Copyright 2026 4Tuning