![]() |
Re: Lotus Exige S
nu cred ca 2km nu ar fi posibil, de unde sti ca nu are 2 cp in plus un model, dar stai ca nu am inteles, un m3 ii zice bye-bye la exige din fata ?? sau cum
|
Lotus sa bazat in general pe reducerea greutatii masinii nu neaparat pe motoare puternice si astfel raportul putere greutate iese foarte bine din acest motiv au asemenea performante masinile astea
|
ii da exigeul lu m3 de nu intelege nimik...poate o prinde da sigur nu are cum sub 1km 4.3 suta fata de 5.3-5.4 cat are m3-ul este deja vreo 5-6 masini in fata.Si ganditi-va ca la greutatea asta de 900 si ceva de kg conteaza si 2 cai in plus...la exige inseamna ceva deci da ia pus o evacuare sport si un kit de admisie si a castigat 20 de cai deja se apropie suta de 4 daca nu chiar sub
|
20cp din tobe si filtru? Si scade timpul 0-100 cu 0.4s? :))
|
Ati gresit, m3 ia suta in 4,8-4,9
|
n-am gresit m5-ul vechi are 5.5 si m3ul 5.4
Credeti ca nu se poate 15-20 de cai din kit de admisie si evacuare?Eu zic ca da...si la 900 si ceva de kg cat are masina asta conteaza enorm. |
Quote:
-unul este chiar cauciucurile(care pot fi mai bune dekt cele de la reprezentanta) Si dak te uiti mai bine, mult mai bine o sa vezi u ca is mai multe site-uri in care scrie 4,8s dekt 5,2 cat e dat pe oficial |
ok nu te contrazic dar eu am vazut cum pleaca un opel speedster adik foarte bine in fata sau cel putin ca un 4x4 asa ca sincer il bate pe m3 de nu are aer
|
Poi da, pleaca rpd, mi se pare si normal, ca are turbo, dar nu prea cred ca de la 200km/h in colo mai face ceva, si nu uita , m3 e din 2000 facut.
Si inca ceva, la plecare, am auzit ca spatele trage mai bine ? |
E super masina....La ce motor are si ce viteza prinde, putine masini mai sunt asa, iar consumu e chiar mic...Secretu e greutatea masinii si aerodinamica....Cred ca o astfel de masina le da batai de cap la altele masini cu motoare mai puternice si cai mai multi:lol: Asta da masina sa ai la 18 ani;)
|
Quote:
asta poate pe pista da pe strada e greu sa pleci cu tractiunea spate in afata la 4x4 gen subaru evo and so on.Oricum si exigeul tot spate e |
5 Attachment(s)
new pics :D
|
Ca mare fan Lotus spun ca Exige-ul e unul din visele mele.
|
Manevrabilitatea Lotusurilor in general este ceea ce impresioneaza pe toata lumea, pana si pe cei de la Top Gear care sunt mai greu de multumit...
Daca mai tinem cont si de performantele obtinute din acest motor mic, si de exoticismul designului exterior, clar as prefera aceasta masina in locul unui M5, care deja nu te mai face sa mai intorci capul pe strada cand vezi unul. Cu coboratul din aceasta masina ar fii o problema, cel putin pentru Clarkson a fost...;) |
| All times are GMT +2. The time now is 00:14. |
- Copyright 2026 4Tuning