![]() |
Re: Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumen
ma depaseste :)) yo`mamma
|
Re: Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumen
si imi cer scuze de offtopic........si intradevar e buna initiativa....cu acest topic...
|
Quote:
|
motoarele de opel sunt ale lui fiat. made in italy. loganu e bun doar daca il iei de munceala. sa il folosesti si sa te bazezi pe el nu prea merge. totusi daca vrei logan cea mai buna varianta e un mcv 1.5 dci. daca nu ai bani de masina, exista si alte masini mai bune si ieftine. un panda sau albea sunt 5500 si 5800 , eu sunt de parere ca sunt ceva mai bune decat loganu.
|
mai dar face ti va un forum pt logan si nu mai poluati aiurea .sau mai bine faceti o sezatoare ceva , ca doar acolo se discuta nimicuri si ceaisupturi de 2 bani :shock::lol::lol: stock raportul era 1,48 si acum dupa ceva modificari la pres si o mica cura de slabire rap. este 1,77
|
scuze stock 0,14857 si acum ~ 0,17777 ehee era bine 1,77 !!!
|
Quote:
|
k sa ma bag si eu in seama, eu zic ca factorul principal in fiabilitatea unei masini, durata de viata, de cate ori intra in reparatii, s.a.m.d. este UTILIZATORUL masinii.cel care o conduce, bine, prost sau intre...
degeaba ai un seria 7 sau vreun bentley sau orice alta masina din clasa de top daca esti prost facut gramada si t porti cu masina cum te porti cu vasul de la toaleta. app de discutia cu loganul...ce ar fi mai bine, sa iti iei un logan, (care nu e chiar asa o masina proasta, pentru marea majoritate e tot ce trebuie) sau sa umplem strazile de cazane din bulgaria, de golf3 si pisicutze, care in esenta lor nu sunt niste masini proaste, dar care cine stie pe la cati dobitoci au trecut si de cate ori au fost spulberate in accidente??? spun asta cu riscul de a fi criticat si injurat de multi, dar sunt de parere ca trebuie sa incepem sa vedem dincolo de sigla producatorului masinii pe care o avem sau intentionam sa o cumparam nu spun sa ne cumparam cu totii logan, dar sa incercam macar sa fim rationali si sa vedem si in perspectiva problema |
salut , eu cred ca nu e cazul sa facem o comparatie Logan vis a vis masini vestice , Logan este intr-un alt segment , in primul rand de design , aerodinamica , optionale , acum ca se vinde bine pe anumite piete de afara e una , asta nu inseamna ca e si o masina extraordinara , este o masina low cost pentru un anumit segment de consumatori , niciodata nu o sa poti compara o masina ca Logan cu Bmw spre exemplu fie el si din 77
|
Hmmmm....daca ne-am lua dupa calcule asa si un logan 1.5 DCI(85hp) ar bate un golf 5 1.9 TDI (101 hp) !dar nu prea imi vine a crede ....:?:
|
Of topic: iar ajungem la aparatorii Daciei care de fapt e Renault...fratilor lasati-ne cu masina voastra care-si merita banii...n-are pic de dotari, bine ca macar abs are acum standard (cred),...masinile SH din 97-98 cum sunt majoritatea aduse...au si abs si toate geamurile electrice..si discuri frana pe spate nu tambur;)...si nu mai zic de aspect!
On topic: cand e vorba de o diferenta de 15-20 de cai conteaza mult ceilalti factori, anvelope, cutie, transmisie, SOFER!!! |
Mosule batranule care zici tu de vectra b 2001 1.6 16v; stai tu linistit c-am fost cu cineva in belgia si si-a luat masina in cauza eu cu logan 1.6 si el cu vectra b......... stai pa treaba ta ca pana-n romania s-a busit opelu' sh, 61000 km full/mahon/ piele/ a cazut una bucata planetara/ ac/ scurgeri de ulei/ servo directia....... cam pauza si a dat 4500 euro. e nu mai bine-si lua logan nou cu 6000?.................... mentionez ca masina arata impecabil si la un test drive a mers impecabil.
|
Au sarit toti de fund ca Loganul e o masina proasta. Bine asa e cum spuneti voi e masina proasta nu are rost sa incerc sa explic iara toata treaba dar trebuie sa explic niste posturi care le-am citit aici si care m-au citat pe mine.
1. Eu am avut Ford Focus pentru ca am avut 14000 de euro sa imi iau masina asta este singurul motiv daca aveam 8000 imi luam Logan 2. Cineva ma citeaza dar nu citeste ce scriu. Eu scriu ca masina are 200.000 de km si merge bine el vede 20.000km. 3. Da prefer un Logan in schimbul unei Vectra din 2000 mai ales o astfel de masina o iau cu peste 150.000km reali nu vorbesc de ce are la bord. 4. A zis cineva ca i-a cazut nu stiu ce de 3 ori si au facut-o in garantie. Intreb oare un ce s-ar fi intamplat daca ar fi cazut la un 325 din 99 are vreunu idee cat ar fi costat? asta pentru un om modest ca un om care isi ia masina de 6000 euro nu are banii lu Poponet sa isi permita sa dea pe reparatii de masini. 5. Zicea cineva ca mai pui 2-3mii si iti iei skoda. Prietene 3000 inseamna cu 50% mai mult decat pretul de baza al loganului. 6. Nu pot intelege mentalitatea romanului de a nu putea trece cum zicea cineva mai sus de numele si orginea masinii. Haide-ti sa nu uitam ce era skoda acum cativa ani (vedeti poza) si ce scoate acum de cand este cumparata de francezi. 7. Nu sustin never ca un Logan este mai bun ca un bmw sau ca un opel dar sincer consider ca isi merita cei 6000 de euro pe deplin e o masina convenabila pentru un om de rand care nu vrea sa dea banii in service nu ii trebuie masina "fioroasa" ci ii trebuie o masina cu care sa se duca la mare la munte. 8. Vorbeati aici de dotari. Cu ce dotari vine un Opel Corsa de 10.000 euro? Va spun eu abs, dublu airbag si ac si geamuri electrice fata atat asta ca se se observe ca nici marcile mari nemtesti nu vin cu dotari extraordinare in standard iar Loganul nu a fost produs pentru a fi o demonstratie de lux ci un low cost nu o sa vedeti never un automobil low-cost cu piele, navigatie, trapa si alte nebunii cand el e produs sa fie omorat 9. Si cu asta inchei cu toate ca as mai putea continua lista asta mult cu argumente ganditi-va de nemtii cumpara Logan in veselie ce e drept cu programul rabla si nu isi cumpara SH bmw-uri, vectra si alte nebunii? Daca voi considerati ca e bine sa umplem tara de tarape cum e la Bulgari foarte bine e parerea voastra nu o sa fiu never de acord. Multumesc alte detalii oftopic nu mai dau numai bine |
1 Attachment(s)
Au sarit toti de fund ca Loganul e o masina proasta. Bine asa e cum spuneti voi e masina proasta nu are rost sa incerc sa explic iara toata treaba dar trebuie sa explic niste posturi care le-am citit aici si care m-au citat pe mine.
1. Eu am avut Ford Focus pentru ca am avut 14000 de euro sa imi iau masina asta este singurul motiv daca aveam 8000 imi luam Logan 2. Cineva ma citeaza dar nu citeste ce scriu. Eu scriu ca masina are 200.000 de km si merge bine el vede 20.000km. 3. Da prefer un Logan in schimbul unei Vectra din 2000 mai ales o astfel de masina o iau cu peste 150.000km reali nu vorbesc de ce are la bord. 4. A zis cineva ca i-a cazut nu stiu ce de 3 ori si au facut-o in garantie. Intreb oare un ce s-ar fi intamplat daca ar fi cazut la un 325 din 99 are vreunu idee cat ar fi costat? asta pentru un om modest ca un om care isi ia masina de 6000 euro nu are banii lu Poponet sa isi permita sa dea pe reparatii de masini. 5. Zicea cineva ca mai pui 2-3mii si iti iei skoda. Prietene 3000 inseamna cu 50% mai mult decat pretul de baza al loganului. 6. Nu pot intelege mentalitatea romanului de a nu putea trece cum zicea cineva mai sus de numele si orginea masinii. Haide-ti sa nu uitam ce era skoda acum cativa ani (vedeti poza) si ce scoate acum de cand este cumparata de francezi. 7. Nu sustin never ca un Logan este mai bun ca un bmw sau ca un opel dar sincer consider ca isi merita cei 6000 de euro pe deplin e o masina convenabila pentru un om de rand care nu vrea sa dea banii in service nu ii trebuie masina "fioroasa" ci ii trebuie o masina cu care sa se duca la mare la munte. 8. Vorbeati aici de dotari. Cu ce dotari vine un Opel Corsa de 10.000 euro? Va spun eu abs, dublu airbag si ac si geamuri electrice fata atat asta ca se se observe ca nici marcile mari nemtesti nu vin cu dotari extraordinare in standard iar Loganul nu a fost produs pentru a fi o demonstratie de lux ci un low cost nu o sa vedeti never un automobil low-cost cu piele, navigatie, trapa si alte nebunii cand el e produs sa fie omorat 9. Si cu asta inchei cu toate ca as mai putea continua lista asta mult cu argumente ganditi-va de nemtii cumpara Logan in veselie ce e drept cu programul rabla si nu isi cumpara SH bmw-uri, vectra si alte nebunii? Daca voi considerati ca e bine sa umplem tara de tarape cum e la Bulgari foarte bine e parerea voastra nu o sa fiu never de acord. Multumesc alte detalii oftopic nu mai dau numai bine |
Ia loganu na loganu , mai oamnei buni exista o masina pentru fiecare , daca la unii le place logan nici isus christos nu o sa le scoata asta din cap si cat ai incerca sa rationezi cu ei nu poti , daca altora nu le place nu o vor conduce nici gratis , eu nu inteleg : CE ROST AU DISCUTIILE ASTEA DE GENUL CATARGU MEU E MAI IEFTIN SI MAI MARE .... fiecare om percepe realitatea lui , pentru unul e bun loganul nou pentru altul e buna o masina straina second.
INCHEIATI DISCUTIA AICI Revenind la topic , cele spuse acolo si modul de calcul este ipotetic , pentru ca datele tehnice din talon nu se regasesc in viata de zi cu zi , adica spre exemplu in talon masina e goala , daca pui sofer de 100 kile schimbi calculul , in talon scrie 75 de cai dar dupa 2-3 ani masina nu mai are 75 de cai , calutii imbatranesc pe parcurs oboseste ambreiajul etc , daca vreti sa ne rezumam la o discutie teoretica este simpla matematica cai impartit la greutate , dar daca vrei sa vezi care masina e mai buna in realitate intre multi factori in joc , etajarea cutiei de viteze , tipul de caucuic folosit , carburant (cifra octanica) si nu in ultimul rand sofer . Daca raportezi o masina Diesel la una pe benzina iar nu e cinstit datorita faptului ca la aceeasi putere exista diferente mari de cuplu . se poate discuta mult .... dar prefer sa nu o fac ... va voi lasa sa va tiganiti in continuare... Masina mea 1000 kg , 103 cp raport 0,10 |
| All times are GMT +2. The time now is 03:55. |
- Copyright 2026 4Tuning