Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 330 vs Nissan Altima SE-R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11930-bmw-330-vs-nissan-altima.html)

fishbone 22-01-06 04:01

E aproape de el la pretul de baza. Daca ar fi sa pui pe el optiunile aceleasi, dai catre 40 de mii. Cat despre finisaj, ai fi uimit ...

f1anatic 22-01-06 07:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"lowrider\"
Deci masinile japoneze au principalul atu:sunt mai ieftine,nu neaparat ca sunt mai bune..asta inteleg eu din tot ce s-a zis pana acum.

Deci ai intzeles incomplet. Daca intzelegeai ca sint mai ieftine, nu neaparat mai bune dar mult mai fiabile...atunci intzelegeai totul !

LINKIE LINK Consumer Reports - Predicted New Car Reliability for 2005 & 2006 Model Year Cars.

Intzelege fiecare cit poate si ce vrea !

Race 22-01-06 11:52

Intr-un test comparativ Car&Driver din octombrie 2005,330i a fost declarat castigator.Parerea lor despre Lexus IS350 (locul 2):\"It may be no BMW, but the IS350 is one dandy Lexus\"

f1anatic si fishbone,eu nu inteleg ce tot ridicati in slavi asiaticele si denigrati restul.Voi v-ati luat orezarii in tara V8-urilor la preturi de promotie,e treaba voastra,dar nu va asteptati ca acum sa cada toata lumea in fund de admiratie pentru masinile voastre.Pretul mic al acelor masini il datorati oricum tot firmelor americane,care vand masini la preturi mult mai corecte.Altima 2.5 costa 19.500 USD,iar Altima 3.5 SE costa 23.500 USD.In Europa,Primera,care e cu doua clase de marime sub Altima,costa ~22.000 EURO,si asta cu un 4 in linie de 2 litri sub capota.De ce oare,ca sunt produse toate de Nissan ?!

Daca tot ii dati inainte cu valoare/bani,hai sa vedem:
Subaru Legacy 2.5 GT - 2,5 l/250 CP - $28.795
Nissan Altima SE-R - 3,5 l/260 CP - $29.550
Dodge Charger R/T - 5,7 l/340 CP - $30.195
Stai,ca stiu:Charger-ul n-o sa reziste decat 300.000 km,pe cand celelalte doua,cu fiabilitatea lor iesita din comun,o sa reziste 500.000 km.Si cum 300.000 km ii faci in 6 luni,evident ca Dodge-ul iese din discutie... :roll:

lowrider 22-01-06 15:23

Re:

Quote:

Originally Posted by \"f1anatic\"
Quote:

Originally Posted by \"lowrider\"
Deci masinile japoneze au principalul atu:sunt mai ieftine,nu neaparat ca sunt mai bune..asta inteleg eu din tot ce s-a zis pana acum.

Deci ai intzeles incomplet. Daca intzelegeai ca sint mai ieftine, nu neaparat mai bune dar mult mai fiabile...atunci intzelegeai totul !

LINKIE LINK Consumer Reports - Predicted New Car Reliability for 2005 & 2006 Model Year Cars.

Intzelege fiecare cit poate si ce vrea !

Deci topul ala nu are nici o legatura cu Europa!Sunt masini acolo care au nume de planete..Saturn??Exista dealer Saturn sau Scion in Europa?Nu mai zic ca multe modele sunt exclusiv ptr U.S.,e irelevant nu ma intereseaza.Poate cand o sa aveti pe mana o masina nemteasca o sa va schimbati parerea dar deh,sunt prea scumpe.. :lol:

P.sIn topul asta la roadsters Mazda mx-5 e peste Mercedes SL,Z4,TT :lol: la decapotabile Vw Beetle e in aceasi categorie cu CLK si Lexus,wtf?Mini Cooper este peste M3 si Audi S4?!!??! :lol: :lol: :lol: Pai va doresc numai dupa topurile astea sa va luati ca sa avem si noi de cine rade

f1anatic 22-01-06 16:31

Re:

Wow. Cite intrebari. Cite raspunsuri.

Quote:

Originally Posted by \"Race\"

f1anatic si fishbone,eu nu inteleg ce tot ridicati in slavi asiaticele si denigrati restul.Voi v-ati luat orezarii in tara V8-urilor la preturi de promotie,e treaba voastra,dar nu va asteptati ca acum sa cada toata lumea in fund de admiratie pentru masinile voastre.Pretul mic al acelor masini il datorati oricum tot firmelor americane,care vand masini la preturi mult mai corecte.

Nu vreau sa cada nimeni in fund de admiratzie. Am o masina chiar comuna. Si nici nu o ridic in slavi. Tot ce pretind este ca masinile japoneze ofera un raport pretz-calitate mai bun decit cele germane. Atita tot. Daca chiar vreau masina ieftina si suficient de fiabila...dar care este \"fleet car\"...imi iau un Impala sau Taurus. Pai puteam lua Taurus nou cu 12,000 de dolari.

Ce intzelegi TU (VOI) prin pretzuri corecte este diferit de ce intzelegem EU (NOI) prin pretzuri corecte. Nu e vina mea ca in Europa variantele de virf japoneze nu se comenrcializeaza si masinile sint greu impozitate. Din cite retzin un Subaru Legacy 3.0 dichisit vine cam 30,000 de euroi pe cind BMW 330 i vine pe la acelasi pretz. Pai este normal sa imi iau BMW, se fabrica la mine pe continent, piese de schimb usor de gasit, in Europa BMW-ul are o reputatzie mai solida decit aici (prin lipsa concurentzei!), evit alte taxe, etc.
La mine costa 4 L de benzina cit dai tu pe 1 L. Sint pretzuri corecte ? Din punctul meu de vedere NU. Ar trebui sa platesc MAI PUTZIN pe benzina... Locuri diferite...puncte de vedere diferite.

Quote:

Daca tot ii dati inainte cu valoare/bani,hai sa vedem:
Subaru Legacy 2.5 GT - 2,5 l/250 CP - $28.795
Nissan Altima SE-R - 3,5 l/260 CP - $29.550
Dodge Charger R/T - 5,7 l/340 CP - $30.195
Stai,ca stiu:Charger-ul n-o sa reziste decat 300.000 km,pe cand celelalte doua,cu fiabilitatea lor iesita din comun,o sa reziste 500.000 km.Si cum 300.000 km ii faci in 6 luni,evident ca Dodge-ul iese din discutie... :roll:
Sefu'
http://www.edmunds.com/apps/vdpconta...4/pageNumber=1
Dodge R/T vs Subaru Legacy GT

Editor's Second Opinions
http://www.edmunds.com/apps/vdpconta...4/pageNumber=4

Specificatzii
http://www.edmunds.com/apps/vdpconta...4/pageNumber=5

Uite tu ne spui noua ca ne inchinam orezarilor. Dar tu...si cu V8-ul tau in ditamai balena de masina ce faci ? Ai nevoie de spatziu ? Cumpara-tzi minivan !

In priviintza testului. Au testat un Legacy cu cutie automata. Daca testau cea cu cutie manuala...era mult mai favorabil testul. Subaru pretinde 5.8 sec de la 0-60 mph iar Road & Track au scos 5.6 sec in acceeasi acceleratzie. Dpdv al performatzelor, Legacy GT manuala zboara pe linga Dodge'ul tau R-T de nu se vede - stock for stock. Nu mai vorbim de 0.3 secunde ca sa fie driver's race si in marja de eroare. Vorbim de 1 sec. diferentza care ii va da avantaj (mai mic sau mai mare) in orice test de acceleratzie. Masinile sint torusi diferite. Dodge R/T este mai mare mai voluminos, mai greu. Totul pina la coada se rezuma la CP/kg (sau lb ca asa folosesc astia aici). In viatza de zi cu zi...comparind-o cu sedan-ul meu manual, categoric ca Dodge os sa fie masina mai comfortabila, prin prisma spatziului si a cutiei manuale. Insa cind e vorba de calitatea interioara si de factorul \"fun\"...I am addicted to boost ! si nu sint singurul care spune ca arata \"ceva\" mai bine in interior.

Ok...sa vedem cu intrebarile lui LOWRIDER.

Pai nici pe mine nu ma intereseaza de Matiz, Scenic, Megane paispe, Xara, Xantia si alte chestii. Categoric ca imi dai impresia ca citesti si ori nu intzelegi, ori te faci ca nu intzelegi ori mai grav intzelegi ce vrei si cu torul altceva. Acele grafice erau menita sa itzi arate ca Japonezele sint mult mai fiabile decit Europenele. Nu era menit sa itzi arate ca la noi sint modele care nu sint comercializate in Europa. Asta o intzelegeai tu ca fapt divers.

Quote:

P.sIn topul asta la roadsters Mazda mx-5 e peste Mercedes SL,Z4,TT Laughing la decapotabile Vw Beetle e in aceasi categorie cu CLK si Lexus,wtf?Mini Cooper este peste M3 si Audi S4?!!??! Laughing Laughing Laughing Pai va doresc numai dupa topurile astea sa va luati ca sa avem si noi de cine rade
Sorry. Aici cu toata stima, imi permitzi sa rid de tine ? Esti nazdravan rau...daca te-ai uitat la graficele alea si ai considerat ca sint puse in ordinea performantzelor. Cu comentarii de-asta de calibrul lui Benny Hill sau Rowan Atkinson e clar ca te pot trece in cetgoria de \"cetatzeni\" care trebuiau evitatzi. Nu pot crede ca nu stii Engleza suficienta incit sa intzelegi ca acela era un raport al fiabilitatzii ! (si cred ca tzi-a scapat postul meu de pe pagina precedenta unde erau enumerate problemele mecanice majore la BMW M3.

Bafta si La Bani Mai Multzi.

SEBASTIAN 22-01-06 17:21

Re:

Quote:

Originally Posted by \"fishbone\"
Sebastian, spui ca e \"mult superior\" bazat pe ce?
Altima are suspensia de la Skyline, cu imbunatatiri. Bari de stabilizare fata/spate.
Scopul acestui topic de fapt este de a arata ca unele masini, daca odata au fost exceptionale si un fel de benchmarks, acum incep sa fie tot mai apropiate de concurenta. De asemenea, scopul acestui topic e de a scoate in evidenta cum se aleg masini bazat pe nume si nu pe chestii concrete precum date tehnice, optiuni, pret. Pe mine ce ma amuza e faptul ca cei de la BMW s-au tot laudat ca au tras un motor usor, imbunatatiri la caroserie, dar tot e mai grea cu 100kg decat un sedan mai mare decat ea in dimensiuni. Cat despre motoare rafinate, in topul in care VQ35DE figureaza, BMW cam e dupa.

Ma bazez pe faptul ca sunt de mult in lumea auto, ma bazez pe statisticile de vanzari, ma bazez pe experienta si placerea mea in a conduce. ma bazez pe realitate si nu traiesc pe principiul ca daca am un lucru ala e cel mai bun, asta ar fi o opreliste catre progres, contrar vointei mele.

Sa-ti spun ceva imi enumeri optiuni de care nu pot decat sa rad, bare stabilizatoare are nissanul si pare o noutate, nimic mai fals Dacia 1300 avea din 1969 asa ceva.
Bmw nu doreste o masina f usoara ci un motor usor pentru o buna echilibrare a greutatii.
Seria 3 la modelele de top este cea mai echilibrata masina din lume.
Daca introduci o bara la fix jumatatea distantei intre axele rotilor fata-spate si ridici usor, masina va fi in echilibru.
Seria 1 de exemplu pt echilibrare pe fata avand motor cutie e grea si spatele usor, pe fata au pus brate de dural si pe spate de otel sa fie grele aproape de sol.Cand o sa inceapa lumea sa simta aceste fineturi, cand va fi educata sa le aprecieze, va avea bani si va invata sa conduca corect vor sti ce inseamna BMW, pana atunci vor folosi Nissan sau alte marci de alta factura si va urez drum bun in ce va permiteti&doriti voi!
BMW face masini pentru oameni ce stiu sa aprecieze si nu se obosesc sa explice pretul penttru ca se adreseaza cunoscatorilor si in general sunt masini bne definite pe o anumita trasatura auto, sportivitate.
Sportivitate nu e egal viteza de top sau demaraj e un mod de viata!

In plus pt cine merge peste tot si iarna BMW ofera un 4x4 cu cel mai bun sistem de tractiune din lume x drive.

Nu BMW e cea mai buna masina din lume insa are locul ei destul de sus unde nu cred ca va ajunge vreo data un Nissan cu oricate modele sport va face.
Daca mi-as permite as schimba BMW cu un Porsche!

sevi 22-01-06 17:32

Daca nici tu nu-ti permiti... Noi astia mici de pe 'plantatie' ce sa spunem... BMW face masini sport cu tinuta neutra dar nu sunt 50/50 ca greutate... Imaginea marcii tine foarte mult de politica departamentelor corespunzatoare, tu stii cel mai bine cum e cu 'asta' si sunt deacord cu ce ai scris mai sus.

fishbone 22-01-06 17:46

Inca odata va spun sa nu mai invocati ideea \"nu ie bani de masini europene\". V-am spus clar ca am ajuns in ipostaza in care era sa aleg seria 3 si Altima si am mers pe care am mers.
Sebastian, spui ca parerile tale se bazeaza pe realitate in timp ce nu poti sustine ca sti ce inseamna o Altima SE-R. Eu nu sustin faptul ca barile de stabilizare si suspensiile independente spate sunt ceva nou, sustin ca sunt si ele dotari standard la Altima. Tu insa ai pus punctul pe i fara sa vrei. Daca odata BMW avea niste dotari care surclasa orice alt sedan si pretul era justificat, in ziua de azi nu mai este asa. Si un lucru a fi implementat si a fi implementat cu cap si eficient nu e acelasi lucru.
Faza cu echilibrarea perfecta 50/50 no comment, palaria jos. Sa-ti spun insa un lucru. M3 se opreste de la suta la zero pe asfalt in 33 metri. SE-R in 35. Diferenta mare? I think not.

Race: eu totusi doresc sa raman la comparatia BMW si Nissan. Haide sa nu invocam preturile masinilor americane, ca nu cred ca ti le iei tu la preturile alea in Europa. Mkay? Gaseste-mi un Dodge Charger R/T la 30k si esti cineva.

Dupa cum spunea f1anatic, in acest topic este ca masinile japoneze ofera un raport pret-calitate mai bun, daca nu si mai bun. Tare ma tem ca BMW o sa mearga the way of the Benz.

Inca o chestie, cineva spunea ca lucrul cel mai bun e ala care-l ai. Va rog sa retineti faptul ca, desi preferintele mele sunt clare, citit inca odata ce-am scris mai sus apropos de alegere. De asemenea eu cred ca voi nu ati fost atenti la argumente si ati priceput altceva. Intentia mea nu este de a discredita neaparat BMW din punct de vedere tehnic. Caut sa va arat ca nu este o masina asa de exceptionala precum crede toata lumea atunci cand este pusa cap la cap cu alte sedanuri din aceasi clasa si la aceiasi bani. Imi pare rau baieti, dar decat sa iau un seria 3 fully loaded mai bine iau cutia de chibrite numita STi. Si contrar cu ce sustii tu, SEBASTIAN, X drive nu e cel mai performant sistem din lume.

Almost forgot. BMW, deci ei vor sa ofere calitate etc etc. Spun atat si va las. iDrive este Microsoft Windows CE :lol:

lowrider 22-01-06 18:42

Re:

Quote:

Originally Posted by \"f1anatic\"

Ok...sa vedem cu intrebarile lui LOWRIDER.

Pai nici pe mine nu ma intereseaza de Matiz, Scenic, Megane paispe, Xara, Xantia si alte chestii. Categoric ca imi dai impresia ca citesti si ori nu intzelegi, ori te faci ca nu intzelegi ori mai grav intzelegi ce vrei si cu torul altceva. [b
Acele grafice erau menita sa itzi arate ca Japonezele sint mult mai fiabile decit Europenele. [/b] Nu era menit sa itzi arate ca la noi sint modele care nu sin

E clar o problema de comunicare :lol: Am vrut sa iti zic ca sunt multe diferente intre Europa si US,ca acel top nu e concludent,daca americanu zice ca Mazda Mx-5 e peste SL treaba lui,asta nu o sa vezi niciodata in Europa

f1anatic 22-01-06 19:07

Aici am venit de buna voie si nesilit de nimeni. Si tot de buna voie si nesilit de nimeni ma retrag. Ma scol ca tot omul si eu dimineatza...dumnica...imi beau cafeaua linistit...vad ca ridica 2 baietzi niste probleme...ma apuc si eu civilizat sa scriu un raspuns. Scriu raspunsul...dau click si nici vorba: Firefox-ul nu vrea sa comunice cu forum-ul. Nici gind. Inchid computerul...aminitind in treacat jumate din calendarul religios pe 2006. Plec de-acasa si ma duc la munca (da...se mai munceste si in week-end).

Nu stiu ce probleme de bandwidth are forumul asta dar eu nu am timp de pierdut cu dat clickuri si asteptat sa se incarce. Da...ma chinui cu un amarit de AMD 3200+ 64bit si 1.5 GB RAM pe Gigabyte Internet connection (he he netwok la Univ.) Mi-a luat 5 min sa deschid pagina. Da da-o incolo...mai maritzi si voi bandwidth-ul. Stiu ca voi nu avetzi nici o legatura cu asta...probabil si pentru voi se acceseaza la fel de greu. Martzi scrisesem un rapuns...joi era disparut si forum-ul intors la starea de Martzi.

Ok...vad ca postul meu s-a publicat...partzial. Partea finala era pentru LOW RIDER. Studiul ala nu era pentru performantze ci pentru fiabilitate. Care ar trebui sa reflecte o realitate universala (atita vreme cit aceleasi masini nemtzesti din Europa sint importate in USA). Deci aici germanele ocupa locuri codase (sau in urma japonezelor) in priviintza fiabilitatzii.

Daca nu am mai spus-o o repet...japonezele sint mai ieftine - NU NEAPARAT MAI BUNE - dar mult mai fiabile cu un raport pretz-performantza mai bun. Compara Subaru STi cu BMW M3 in priviintza fiabilitatzii. Atita tot...care-i mai iute...depinde de sofer...depinde de model...etc. Asta e tot ce sustzine raportul ala. Nimic altceva.

Quote:

acel top nu e concludent,daca americanu zice ca Mazda Mx-5 e peste SL treaba lui,asta nu o sa vezi niciodata in Europa
Uite ca ai raspuns frate. Acel studiu de fiabilitate este concludent pentru mine. Pentru Fishbone. Pentru cei 400 de milioane de oameni/consumatori din America de Nord ( USA, Canada...pe bietzii Mexicani...i-am lasat deoparte). Pentru oricine in lumea intreaga care poate sintetiza informatzia si filtra ...si compara masinile japoneze cu cele germane (disponibile pe aceeasi piatza).

Ex. Honda Accord Euro = Acura TSX in America
Ex. Subaru Legacy 2.5 i Euro = Subaru Legacy 2.5 i America

s.a.m.d. Nu zice nimeni sa compari Saturn si Scion de care nu atzi auzit. Dar stitzi si voi ca Infinity, Lexus, Acura sint diviziile de lux la Nissan, Toyota, Honda. Ca nu stitzi cit de luxoase si rafinate pot fi...si ca nu credetzi ca se compara ca rafinament cu BMW-AUDI-MERTZ e usor de intzeles. Daca nu le vedetzi pe strada si nu sint multe ...sau nu se comercializeaza...asa din poze e greu. Plus este atitudinea euro-centrica. E al nostru tzinem cu ale noastre. Atitudinea de aici este...amindoua sint de import. Ale noastre sint garbage. HAi sa comparam Vestul (japan) cu Estul (Deutschland). Noi plecam de la o atitudine cu sigurantza mai neutra.

Ok...si sa revenim la fiabilitate. Chiar daca nu potzi vedea un Lexus GS 430 pe strada nu inseamna ca daca il vezi intr-un top de fiabilitate inaintea Mertzului...sa il desconsideri. Cu atitudinea asta Oh...noi nu avem masina asta aici...deci nu e concludent pentru mine. ...inseamna ca ne jignesti automat...pentru ca disconsideri parerrile, observatziile, indeminarea la statistica...a celei mai mari pietze de consum (Auto) din lume.

SEBASTIAN 22-01-06 20:12

Re:

Quote:

Inca odata va spun sa nu mai invocati ideea \"nu ie bani de masini europene\". V-am spus clar ca am ajuns in ipostaza in care era sa cu cap si . De asemenea eu cred ca voi nu ati fost numita STi. Si contrar cu ce sustii tu, SEBASTIAN, X drive nu e cel mai performant sistem din lume.

Almost forgot. BMW, deci ei vor sa ofere calitate etc etc. Spun atat si va las. iDrive este Microsoft Windows CE :lol:

E proble ma ta ce crezi sau nu dar daca imi scoti in evidenta faptul ca un Nissan are ca dotare standard bare stabilizatoare e egal cu zero sau un minus. prea putine masini de sub 10 000 nu au aceasta piesa montata.
Nu sustin eu ca x-drive e cel mai performant din lume asta o spun testele.Este singura tractiune care poate da 100% pe o punte si chiar pe o roata, anticipand in f de pozitia coloanei volan a pedalei de acceleratie corelata cu viteza si treapta de viteza cuplul pe fiecare roata in parte.
Recomand oricui directia de Bmw care e foarte precisa.

Daca iti place Nissan nu e o algere rea dar nu visa prea departe, mai sunt multi pasi pana la Bmw iar daca cateva accesorii in plus te incalzesc afla ca eu cand configurez o masina exclud multe standard de pe lista pt ca sunt in plus.
Ai condus un 330 vreo data?
Daca ai pe cineva cu un Nissan de care vorbesti oricand ii stau la dispozitie cu un 330d sau 330i sa ne intrecem la demaraj, viteza, viraje chiar punand masinile ca miza.
Cine castiga ia masina pierzatoare acasa.

nikkon_kde 22-01-06 23:16

300zxtt nene de cand iti dai tu cu parerea si iti pui intrebari despre felul in care postez eu???

ma copile daca ai fi citit tot ai fi vazut ca am revenit cu un post unde spun clar ca nu am mers decat cu bmw si unde imi explic postu....daca tot ai kef de scandal posteaza pe alte forumuri, iar daca postezi vino cu ceva interesant...

P.S : nu vreau sa ma cert cu nimeni...dar aprecierile tale despre \"lumea asta\" ma deranjeaza.

fishbone 23-01-06 00:47

Sebastian, un seria 3 nu m-a impresionat ca Altima. Mi s-a parut sarac la dotari, sistem drive-by-wire mai recalcitrant si un motor care nu merge la fel de fin ca VQ35DE.
Imi place de tine. Deci, tu sustii ca sta mai bine in viraje seria 3 desi nu te-ai dat niciodata cu Altima. Ca singura replica ce te-ar putea pune pe ganduri ar fi faptul ca masinuta are dotarile care ti le-am spus, iar tu in schimb vi si-mi spui ca nu te intereseaza. Atunci de ce te-ai mai bagat in topic?

Race 23-01-06 08:25

Quote:

Pai puteam lua Taurus nou cu 12,000 de dolari
Tinand seama ca MRSP pentru Taurus SE (cel mai ieftin) e 21.595 USD,da-mi voie sa ma indoiesc de asta...

Concluzia de acolo:\" The Oscar goes to the Dodge Magnum RT\".

Quote:

Ai nevoie de spatziu ? Cumpara-tzi minivan !
De ce esti ipocrit ? Daca nu se punea problema spatiului (si a confortului in general),de ce nu ai luat Impreza STI ? Era mult mai rapida,la acelasi pret.Iar Altima se apropie foarte mult de dimensiunile Charger-ului,diferentele fiind nesemnificative.

Quote:

Totul pina la coada se rezuma la CP/kg (sau lb ca asa folosesc astia aici).
Daca ne luam dupa datele postate pe site-ul Subaru,respectiv Dodge,iese cam asa:
Charger R/T - 4031 lbs - 1828 kg - 340 CP - 186 CP/tona
Legacy 2.5 GT - 3365 lbs - 1526 kg - 250 CP - 164 CP/tona
Masuratori Car&Driver:
Charger R/T -1/4 mile:14.1 sec @ 100.9 mph 0-100 mph:13.9 sec
Legacy 2.5 GT-1/4 mile:14.2 sec @ 96 mph 0-100 mph:16 sec
Altima SE-R -1/4 mile:14.8 sec @ 97 mph 0-100 mph:15,8 sec
Deci,Charger-ul are avantajul raportului putere/masa.Legacy e mai rapid la inceput (0-60 mph 5,7 fata de 5,9) datorita tractiunii integrale.Observi ca pana la 100 mph deja e considerabil in urma.Pentru lumea reala,unde faci prea putine plecari de pe loc (ma rog,daca vrei tu sa faci liniute e alta poveste,dar atunci luai Impreza dupa cum am zis),Charger-ul e avantajat.
Tine cont ca in toate comparatiile de mai sus,Charger-ul are cutie automata,iar Legacy manuala...

Quote:

M3 se opreste de la suta la zero pe asfalt in 33 metri. SE-R in 35. Diferenta mare? I think not.
Nu chiar.M3 se opreste in 38,2 metri.Altima habar n-am,insa sa zicem vreo 40.Ai gasit insa metoda ideala sa compari doua masini,ce sa zic...de ce sa dai de 10 ori mai mult pe o limuzina sportiva sau o masina sport,cand o masina de clasa mica opreste doar cu 3-4 metri mai prost ? Nu iei in calcul un lucru:dupa cateva zeci de kilometri mersi la limita pe serpentine,M3-ul ala va opri in (sa zicem,nu stiu exact) 42 metri.Altima va opri in,eu stiu....97 metri ?!

Quote:

Haide sa nu invocam preturile masinilor americane, ca nu cred ca ti le iei tu la preturile alea in Europa. Mkay? Gaseste-mi un Dodge Charger R/T la 30k si esti cineva.
Intr-adevar,nu iei Charger R/T in Europa de banii aia.Insa pretul CIP pentru 300C 5,7 in Romania e 34.000 EURO.Ca ajunge la 59.000 cu toate taxele e alta poveste,nu e vina lor.Iar Charger la 30k de ce sa nu gasesti in SUA ? Preturile postate de mine sunt cele de pe site-urile oficiale Subaru,Nissan si Dodge.

Ce vreau eu sa demonstrez e ca faceti cu americane vs japoneze cum ne acuzati pe noi in cazul japoneze vs europene.

SEBASTIAN 23-01-06 09:10

Re:

Quote:

Sebastian, un seria 3 nu m-a impresionat ca Altima. Mi s-a parut sarac la dotari, sistem drive-by-wire mai recalcitrant si un motor care nu merge la fel de fin ca VQ35DE.
Imi place de tine. Deci, tu sustii ca sta mai bine in viraje seria 3 desi nu te-ai dat niciodata cu Altima. Ca singura replica ce te-ar putea pune pe ganduri ar fi faptul ca masinuta are dotarile care ti le-am spus, iar tu in schimb vi si-mi spui ca nu te intereseaza. Atunci de ce te-ai mai bagat in topic?

M-am bagat in topic pentru simplul fapt ca era vorba de doua masini la care imi e suficient sa cunosc una din ele, cand e vorba de BMW nu prea vad ce argumente solide ai avea sa spui ca Nissan e mai bun.In primul rand BMw are acem model pe piata de ceva timp si a demonstrat fiabilitatea lui, iar motorul 3000benzina a luat la toate concursurile unde a participat pe categoria lui numai locul 1. Poate asta insemana mai mult decat niste butoane in plus, pe care sincer le detest, nu-mi plac optiunile la KG. Prefer sa-mi configurez masina dupa necesitati.
In plus poti lua vanzarile seriei trei si dupa vezi daca mai e loc de comparatie, iar in ce priveste Nissanul de acum iti garantez ca daca va fi condus in forta, aproape de limite se va dezintegra usor, iar cand spun in forta nu insemana sa-i dai cu 200 pe autostrada ca asta face si o corsa de 1.4i in siguranta.
Am condus multe modele de Nissan si mi-am facut o impresie fata de acest brand acum compatibil Renault.
O masina medie, o masina japoneza de clasa inferioara, hai sa ne gandim la o Honda sau Toyota ori cand e vorba de sport Subaru sau Mitsubishi, oare prin ce exceleaza Nissan acum? Scuze dar asta e parerea mea!
Da sa sti ca nu am nimic cu marca asta insa nu e superioara unui renault azi sunt cam pe acelasi calapod si mai mult vreau un Nissan nou dar sa apara si sa vedem ce va fi exact, stiu multe insa sunt doar speculatii cand vorbim de noul SKYLINE GT-R36.
Daca pt tine optiunile la kg si volumul te incalzesc eu iti spun ca nu ma las pacalit asa de usor.

All times are GMT +2. The time now is 18:47.

- Copyright 2026 4Tuning