Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Bara dintre amortizoare Dacia 1310 (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/118303-bara-amortizoare-dacia-1310-a.html)

DRIFTERDACIAN 03-06-09 22:07

Re: Bara dintre amortizoare Dacia 1310

eu am avut o teabva de la spataru unui panda am batut-o la capeti am adt gauri am vopsit-o si aia e.ce e asa greu?

cornelloco 04-06-09 09:14

daca nu ma insel acea bara este valabila la masinile care au mecanica fata cu o singura bascula si amortizor cu flansa rotativa ( pt a nu se contorsiona oalele pt ca asupra oalelor mai apar si alte forte .. in schimb la dacie avand 2 bascule mecanica nu are cum sa apese in oala decat "sus" jos " forte laterale nu cred ca exista

Relu_GTT 05-06-09 12:59

Quote:

Originally Posted by cornelloco (Post 2379934)
daca nu ma insel acea bara este valabila la masinile care au mecanica fata cu o singura bascula si amortizor cu flansa rotativa ( pt a nu se contorsiona oalele pt ca asupra oalelor mai apar si alte forte .. in schimb la dacie avand 2 bascule mecanica nu are cum sa apese in oala decat "sus" jos " forte laterale nu cred ca exista

De ex la supernova

Bolo_BCD 07-06-09 07:38

bara e buna sa te sprijini pe ea cand lucrezi la motor :)) :)) :))
in rest e fix p..a la dacia sau mai finut cum a zis si tovarasul LEM : "este un lucru inutil pentru dacie "

rider2009 25-08-09 15:21

dupa ce va punetzi bare sub capota daca nu ajuta la nimic nu stiu

AG 80 BBI 01-12-09 00:58

vezi poate gasesti la mine in semnatura ceva ce iti trebuie la stabilitate! :D
spor la lucru!

TM01ZCA 22-12-09 13:52

Eu sunt unu din acele persoane care este foarte impotriva taierii arucrilor...mai bine iti cauti arcuri mai folosite sau le presezi decat sa le tai...
Iti spun si de ce...
Odata ce ai taiat arcul,telescopul nu mai lucreaza lafel si la un moment dat se va intepeni,ceea ce va duce la:
-crapat de parbriz
-crapat de oale
-uzura mai frecvent la bucse(directie)
-instabilitate pe spate(asta dak nu o "tunezi" si pe spate)
Plus ca vei merge ca intr-o caruta cu ea dupe ce se intepenesc telescoapele...
...sunt niste bucse de cauciuc,care se pun pe telescop ca acestea sa lucreze dupa ce ai taiat arcurile dar si cu aceste bucse puse la varu-miu i-o crapat parbrizu...deci e cam naspa

Iulian [FER] 16-05-12 22:50

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cannavaro (Post 2230035)
Din moment ce ti-am spus ca bara se pune intre oale nu inteleg de ce ai mai pus primele 2 poze.Efectul acelei bari este doar de design. In rest ai de unde alege. Cu teoria stam bine, practica asta ne omoara grav.

Sunt bagat complet in ceata! Daca barile de rigidizare puse pe captele amortizoarelor sunt de forma atunci de ce se comercializeaza in prostie? Fac o mica paranteza, nu am vazut pe nici un BMW sa fie montata o bara de rigidizare cum o montati voi intre oale, ci doar asa! Nu ca BMW ar fi o masina mai cu motz! Ma poate lamuri si pe mn cineva dc ?

Ja_Rule 17-05-12 10:38

Dacă după doi ani si jumatate ai redeschis subiectul... iti mai spun incă odată : bara aia la dacie e bună sa nu`ti fure bateria, in rest poti pune ciorapii la uscat pe ea .. e fix degeaba!

Jackass 19-05-12 09:06

Cei care ziceti ca aceasta bara nu ajuta cu nimic, ati avut-o pusa pe masina macar o zi ca sa faceti o diferenta? E normal sa nu schimbe masina radical dar in curbe luate cu viteza isi face treaba. Eu am montata pe masina o astfel de bara si sunt foarte multumit de ea si nu m-ar convinge nici 100 de posturi contra ca sa o dau jos.

Ja_Rule 19-05-12 19:16

Felicitarile noastre ... acum esti apt pentru CNVC ... sa nu dai bara jos orice s`ar intampla!

cheluakame 19-05-12 19:28

Quote:

Originally Posted by Ja_Rule (Post 5030290)
Felicitarile noastre ... acum esti apt pentru CNVC ... sa nu dai bara jos orice s`ar intampla!

Sau in traducere libera : "Pentru ca dacia vine din fabrica cu o astfel de bara, doar ca e montata mult mai jos, este mult mai mare, poarta denumirea de traversa si este pozitionata intre cutia de viteze si baterie iar de capetele ei se prind basculele superioare. Acolo exista forte laterale in timpul virajului.
Asupra oalelor la dacie singurele forte care actioneaza sunt verticale si sunt exercitate de amortizoare si arcuri."

@Jackass, pentru curiozitatea mea, ai gasit pe net vreo poza sau vreun strut bar care trebuie prins de capul amortizoarelor si nu de oale?

Jackass 19-05-12 23:02

Pai mai baieti eu vad ca voi "scufundati" capra cu varza, aici e vorba de bara intre amortizoare nu bara intre oale, eu NU am zis ca bara intre amortizoare ajuta la fortele laterale sau ce alte chestii face bara dintre oale. Nu cred ca e cazul sa va explic sau sa v-a desenez ce face fiecare in parte.

Ja_Rule 19-05-12 23:25

Si te mai miri de ce se stramba tijele amortizoarelor :)) repet ... e un "gadget" inutil la dacie ....

Jackass 19-05-12 23:55

Pai odata zici ca instramba tijele apoi zici ca e inutila, daca zici ca le instramba inseamna ca face ceva totusi si nu e degeaba acolo. Eu ma retrag din aceasta polemica, nu pot obliga pe nimeni sa-si puna asa ceva pe masina si nici voi pe mine sa o dau jos, spor la lucru.

All times are GMT +2. The time now is 17:37.

- Copyright 2026 4Tuning