![]() |
Re: Chevy Camaro SS vs. Dodge Challenger R/T vs. Ford Mustang GT
da, dar eu vorbeam de motoarele masinilor moderne, euopene/japoneze vs americane. Chiar daca americancele au cilindree mai mare, volumul si greutatea TOTALA sunt in multe cazuri mai mici.
Daca consuma la fel, au aceleasi performante si costa de 2 ori mai putin, de ce m-ar deranja cilindreea mai mare? |
Pai nu te deranjeasa cilinderia (volumul) mare. Nu te deranjeaza de loc, ba chiar te avantajeaza. sti de ce? pt. ca americanii comparativ cu restul lumii, iau puterea din cilinderie (volum) si nu din turatie asa ca restul lumii. Ce īnseamna asta? Īnseamna UZURA MECANICA MAI MICA cu aprox 40% cel putin fata de restul lumii iar asta duce la economie la costurile de īntretinere.
Daca la una europeana / nipona la 150.000 km motorul e PRAF, la una americana abea īncepe sa se simpta bine ca e rodat cum trebuie :D :D :D Tinīnd cont īn sistemul comparativ ca avem pe masini o cutie manuala cu 5 trepte, ce faci cu una europeana la 6000 rpm, faci cu una americana la cel mult 3500 rpm. La o viteza de croaziera medie la una americana cu 70 m/h (130 km/h) tu ai cel mult 2500 rpm pe turometru īn treapta a 4-a iar īntr-a 5-a īn jur de 1500 - 1700 rpm cel mult īn timp ce la una europeana nu coboara sub 3500 rpm īntr-a 5-a Asta face enorm de mult nu numai la consumul optimizat electronic dar si la uzura mecanica deoarece partile solicitate nu sīnt asa de expuse ca atare au viata mult mai lunga si se simte la buzunar. piesele de schimb (am scris comparativ īntr-un alt topic) sīnt mult mai ieftine ca la europene / nipone. Motivul ? Sīnt considerate EXOTICE / masini NO NAME unde nu platesti numele si renumele ;) De ex. īti vine sa crezi ca exista piese de FORD MUSTANG care sīnt mai ieftine ca piesele pt. DACIA SANDERO ? Nu crezi? Am dovada! |
oh, dar nu trebuie sa ma convingi pe mine, ci pe acei fanatici de 100 cai/litru care au impresia ca cilindreea face totul la o masina.
acum, nu ar trebui sa ne intrebam si de ce UE are acele taxe vamale care protejeaza productia auto europeana, iar SUA lasa concurenta libera. cui nu i-ar placea un camaro cu motor de 420CP si acel sunet senzational fata de un GTI? |
Pai problema e ca GTI este rasa rara si s-ar putea sa-i sara geamurile cīnd ambaleaza un Camaro dupa care īl apuca frica si exista pericolul sa devina DEPRESIV. Ar fi pacat ca saracul GTI sa ajunga sa se sinucida din cauza depresivitatii parcīnd īn fata trenului ca fotbalistii germani :D :D :D
Mai īn serios, ce taxe vamale are UE? Eu n-am auzit. Ce stiu ca Germania cere 5% din pretul de achizitie, ceva de genul asta. Nu stiu daca s-a schimbat ceva īn ultimul timp. Īn fine. oricum, e mai rentabil sa dau le un C.C.SS cu V 8 din 2009 pretul de 45.000 EURO decītr sa dau aceasi bani pe un Mertzan sau BMW. Un V 6 īl iei la 32.000 EURO. Cīt costa un GTI nou cu tot tralala-ul de dotari? Cred ca cam tot atīt. Daca te uiti pe AUTOSCOUNT e plin de C.C. SS-uri de faci varza de ele asa ca nu vad de ce sa aduci din SUA. |
ma uitam acum, daca e sa aduci o masina din state te taxeaza asa:
taxe vamale - 10% din valoarea de pe factura (sau din catalog, daca valoarea de pe factura e prea mica) tva - 19% omologare RAR + taxa de prima inmatriculare + ce modificari mai trebuie sa faci pt a o face street legal si in UE (culoare semnalizare, vitezometru in km/h...in general maruntisuri) |
Bun dar Romānia nu-i Germania. Vama se plateste īn RO si e vama RO si nu UE.
Omologare de lumini, da trebuie deoarece americanii nu au dispersor de lumina īn sticla de la faruri, nu au stopuri de ceata si nici semnalizatoare galbene īn spate ci rosii eventual bifazic īn stop unde cīnd semnalizezi creste numai intensitatea luminoasa īn rosu. Pozitia galbena din semnalizatoarele din fata trebuie īntrerupta. Nu stiu daca īn RO este aceasi poveste. |
taxa aceea vamala e aceeasi peste tot in UE, la fel si TVA. In principiu e de dorit sa o platesti in Germania sau in alta tara civilizata pentru a nu fi taxat la valoarea din catalog, dar astea sunt deja detalii.
Pentru date despre taxa vamala, poti intra pe www.customs.ro sau intreba un comisionar vamal. Singura sansa pentru a evita TVA-ul si aceasta taxa este cumpararea masinii de la un dealer din UE care deja le-a platit cand a adus masina. In final, tot acolo iese calculul. |
Da dar nu esti tot acolo daca stai sa te gīndesti?
Un dealer aduce mai multe masini si are alte tarife. Daca o aduci tu din state, OK, ai pretul īn dolari si o scoti poate ceva mai ieftin dar pt asta, zbor SUA si retur + plata transportului peste atlantic care costa īntr-e 3500 si 5000 USD. Odata ajuns īn EU (de ex. BREMERHAVEN unde vin toate americanele īn DE), platesti vama + TVA-ul. Acum urmeaza omologarea MATERIALA (modificarile ce trebuiesc facute tehnic) + omologarea TÜV - DEKRA ce iar costa + aprobarea speciala pt. numar mic de 320 x 200 ca americanii au alta marimi de numere fata de noi dupa care urmeaza īnmatricularea si asigurarea. Daca stai sa l-e aduni pe toate, tot acolo esti asa ca de ce sa-ti faci de lucru inutil? Decīt asa ceva, mai ales la o masina noua, prefer sa merg la un Dealer si s-o iau CASH de acolo, chit ca platesc 500 EURO mai mult pt. serviciile acestuia decīt sa ma plimb special pt. asta īn SUA si sa stau 12 ore pe avion la dus si 12 la īntors, sa mai chieltui si cīt nu face pe hoteluri si dracu mai stie ce. chiestii din astea renteaza sa faci daca si asa mergi īn concediu īn state si daca cauti un OLDTIMER, ceva rar ce acolo e ieftin si aici scump alt fel nu se renteaza. Nu mai vorbesc ca masinile americane sīnt īncuiate electronic. Ei au limita generala de 70 m/h (130 km/h). Un Chip Tuning (de ex. cu HYPERTECH) scoaterea blocajului + reprogramarea īti mai ia si asta vreo 500 EURO ca alt fel te TĪRASTI cu ea la autostrada cu 160 - 180 km/h īn loc sa fugi cu 230 km/h asa cum trebuie. UITE AICI ! Chevrolet Camaro 2 SS, 6.2L, 2010, cu instalatie de gaz GPL din fabrica de la americani, automata cu 6 Viteze, motor V8, NOU NOUT la 47.822 EURO. Consum: 13,2 l/100 km (mixt) 15,1 l/100 km (oras) 12,6 l/100 km (autostrada) Emisie CO2 = 352 g/km hai sa-ti mai pun o oferta. Vezi AICI, Chevrolet Camaro 2LT, pe norma EURO 5, motor de 3.6L V6 cu 305 CP cutie automata 6 viteze la 38.957 EURO. Consum: 12,1 l/100 km (mixt) 13,3 l/100 km (oras) 11,0 l/100 km (autostrada) Emisie CO2 = 274 g/km Ofertele astea de pe autoscount, sīnt de la un dealer care e la vreo 60 km de mine īn Wuppertal: Heimann & Thiel GbR Preussenstrasse 12 D 42389 Wuppertal Deci toate taxele de import platite. |
normal ca sunt de acord, au si dealerii rolul lor :). altfel mergeam toti si ne luam masinile direct din fabrica.
problema maxima in RO (nu si in germania, cred) este taxa de prima inmatriculare. daca chevy camaro va fi incadrat euro 4 taxa la motorul de 6l este de 10.000 de euro :|. CAM FOARTE MULT in plus, tot in ro, trebuie sa te intelegi la RAR, am auzit de niste cazuri in care masini aduse din SUA si cu motoare euro 4 au fost marcate ca euro 3. oricum, aici ramane de discutat. deocamdata, e doar un vis frumos :) |
Din cīte am īnteles si cel cu motor de 6 litri, tot EURO 5 este.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:42. |
- Copyright 2026 4Tuning