![]() |
Re: Cel mai bun constructor de motoare Otto
Honda. VTEC e taticul motoarelor Otto
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Afirmatia ca motoarele Honda cu VTEC-ul se referea strict la sistemul de distributie variabila VTEC cum ca nimeni n-a reclamat la garantie sistemul VTEC. Deci nu cele 14 milioane de motoare produse nu s-au stricat, ci sistemul VTEC. Atat.
|
Quote:
|
Putem lua in considerare si faptul ca HONDA este lider mondial in productia de motoare OTTO, deci si asta spune ceva, chiar daca sunt de tractor, barca sau de drujba.
Oricum daca exista un producator de motoare de care nu se plange nimeni si care nu au avut rateuri acela este HONDA, de oricare producator am vorbi, aflam ca au avut o serie cu probleme. Pana si cel mai renumit motor de moped tot HONDA este. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
P.s. Sa nu fii tentat sa imi spui ca sunt trucate clasamentele (atat J.D. Power cat si Engine...) cum mai erau unii care sustineau asta si nu au fost in stare sa isi sustina acuzele. |
Quote:
J.D. Power - preponderent american, de putin timp intrat si in sondaje europene. engine of the year - sunt caracteristicile motorului nu si fiabilitatea, pt ca la un motor aparut de cateva luni (in unele cazuri) nu au ideie de fiabilitate. probleme motoare BMW . E30, 1982-1992 E34 (1988-1996) motoarele 2.3 si 2.5 probleme - ardere frecventa garnitura chiuloasa. E36, 1991-1998 motor 1.8 16v (140 CP) probleme distributie. Si desigur cel mai rusinos M3 E46 seria pana in 2003 (pana la facelift) Probleme ungere motor in curbe. Asa ca, cu toate performantele bine cunoscute ale motoarelor BMW au avut si serii cu probleme. Apreciez HONDA pentru ca au scos motoare aspirate de 1600 de cmc 160 CP cu 1cp/l, motoare (de peste 8000 rpm) care au ajuns si la 300 mii de km fara reparatii, motoare care nu au fost realizate de multi constructori nici pana in zilele noastre. Ce-i drept in afara de Type-R si S2000 (si asta apus de curand) nu prea mai au motoare pe benzina cu care sa se laude, la ora actuala fiind multi producatori cu o gama mult mai variata de motoare pe benzina si sa nu mai vb ca le lipseste un Turbo (de fabrica HONDA) asa ca este clar ca nu sunt completi. E greu de spus care este cel mai bun constructor de motoare pe benzina, depinde si la ce perioada ne referim. Este clar ca Honda a facut o istorie frumoasa cu vtec, putere mare consum mic si fiabilitate. De asemenea BMW a scos motoare deosebite da ei au mers pe cilindree mare in general. Atat Subaru cat si Mitsubishi au probabil cele mai bune motoare 2000cmc Turbo. De curand motorul 1.8 de Mazda a surprins pe toata lumea. Au inceput sa se inmulteasca motoarele mici cu turbo. etc. |
Eu am ales VAG pentru ca ca au motoare bune. Cunosc pe cineva care are masina pe benzina si este foarte multumita de ea.
|
gtr da mi voie sa te intreb ceva.care sunt primele 3 motoare preferate de tine si 3 constrctori preferati de tine.
daca spui k jd power e predomjnant american cu atat mai bine pt bmw care nu e lafel de bine reprezentat pe continentl american.si asa cate bmw si cate honda vezi pe strazile noastre,sa ne facem o parere.un mare plus pt honda pt motoarele de 1.6 si 2.0 cu al lor vvt, dar cred ca bmw are parte de mai multe laude pt o gama mai variata de motoare si pe bezina si pe motorina si turbo si aspirate si specialitatea casei cele cu compresor. pt continentul de orezari eu consider honda cel mai bun constructor de motoare |
da ce tot o dati ma cu honda? japonezii numai honda fac? toyota ce au? mazda ce au? mitsubishi.... singurele motoare care le fac nemtii ca la carte sunt dieselurile.
off: japonezii nu mananca orez, ci peste ca daia sunt asa destepti. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:34. |
- Copyright 2026 4Tuning