![]() |
Re: Piaţa auto din SUA este īn cădere liberă
Quote:
In rest, descrierea asta e foarte misto : Quote:
|
Quote:
Motoare GOODWRECH americane de 5,7 litri V 8 faci varza de ele. e plina piata, motoare noi si nu numai asta. ;) |
Quote:
Tu chiar crezi ca o masina cu motor de 1000-1400 cmc ar face fata in America, unde intrun an pui in jur de 15-20.000 sau chiar 40.000 mile pe o masina super lejer.... Zici ca a apus era "muscle car"...si tu vrei sa-ti iei asa ceva....bullshit...Camaro cel nou are doua motorizari unul de 3.6l iar altul de 6.2l nu 5.7 cum zici tu....zi costa cel mai scump pana in 40.000$ Zici ca nu e problema de service la o masina fabricata peste ocean....dar masinile americane sunt cele mai problematice din pct de vedere al fiabilitatii...ceva ce iar nu sti(sau de ce crezi ca majoritatea americanilor cumpara Toyota, Honda, Nissan si brandurile lor de lux )... In locul tau m-as abtine de la comentarii, daca nu esti aici sa stii despre ce e vorba.... Singurul lucru cert e ca e criza economica, nu sunt joburi, a scazut puterea de cumparare foarte mult, americanii isi pierd casele pt ca au ramas someri....salariile au scazut din cauza ca lumea se bate pe orice rahat de job....astea sunt realitati nu tampeniile ce le-ai scris tu.... Aceeasi imposibilitatea de a cumpara o masina este peste tot....si in Germania unde esti tu....sunt sigur ca nu sunt vanzarile in crestere... |
@ fratzika
Daca CAMARO costa īn SUA 40.000 USD, mai pune transportul īn container peste ocean, adauga impozitul de intrare UE 2,5% din pret, adauga modificarile ce trebuiesc facute pt. a putea circula cu el pe drumul public european (īn cazul meu german) si ai sa vezi la ce suma ajungi. Asta numai asa ca chiestie. Motorul de 5,7 la-m amintit pt. cazul īn care nu gasesc piese, se poate pune īn cel mai rau caz si unul din asta. N-am sustinut nici unde ca "Bumblebee" are motor de 5,7 litri iar īn ceea ce priveste asa zisa "fiabilitate" a masinilor americane, crede-ma ca l-e cunosc destul de bine. Stiu unde le este punctul slab ca ma ocup de ele de cel putin 15 ani si sīnt mai mult decīt īn tema cu service-ul pe aici. Daca vrei sa vezi cu ce ma ocup, mergi pe INTERSTATE MOTORS Ca o masina cu un motor de 1,4 litri nu face fata īn SUA este o aberatie scoasa din mīneca. Īn Brazilia face fata RENAULT LOGAN, īn Mexic face fata VW "Broasca vechie" (si cea noua) numai īn SUA nu face fata. Asta-i chiestie de menatilate americana nedovedita. Exista......asa pe scurt ce-mi aduc acum aminte, si FIREBIRD cu motor de 4 cil. īn linie de 1,6 litri MPI, cel mai mic conceput vreodata si AMC Peacer-ul cu ale lui 5 cil. īn linie la 136 de cai si au facut fata ani de zile asa ca hai sa dam mentalitatile astea volumice V8 la o parte. Exista si īn europa oameni ce circula cu masinile astea de mic litraj de le zapacesc si fac la fel de multi km. ca in SUA si nu se mai strica. De scris tīmpenii n-am scris tīmpenii. Ca GM e pe duca, mai trage si OPEL dupa el, e clar. E vorba de piata auto in topic si nu de alt ceva, iar īn rest ca: ......cert e ca e criza economica, nu sunt joburi, a scazut puterea de cumparare foarte mult, americanii isi pierd casele pt ca au ramas someri....salariile au scazut din cauza ca lumea se bate pe orice rahat de job.... asta nu este nimica nou. Asta este si īn europa la fel, cel putin aici īn DE. si aici merg oamenii sa lucreze SUB 5 EURO ORA de lucru si īncaseaza paralel si COMPENSATIE DE SOMAJ PE LĪNGA SALAR ca nu l-e ajung banii cu lucru cu tot. Ca americanii īsi pierd casele (alea de lemn) e NORMAL ca si astea sīnt luate pe datorii ca si masinile. |
Poate am gresit si m-a luat "gura" pe dinainte, cu ce am scris mai sus si-mi cer scuze, dar parerea mea e ca piata auto din america e facuta pentru americani...si pentru nevoile lor.
Am mai spus despre asta intrun post mai vechi...au alt stil de viata decat europenii si masinile le treateaza dupa cum urmeaza: -utilitate-masina de mers la serviciu - masina mica, motor mic 1500cmc cred ca e cel mai mic, jaf de masina, daca il vezi ti se face parul maciuca. - masina de weekend - de regula e un sedan ceva model mai nou - bineinteles dupa buget - dar o masina de regula misto - masina de distractii - de obicei coupe, muscle car, depinde..... - masina femeilor(mame) - de obicei SUV mare sau VAN - isi cara copiii si animalele peste tot.... Cu sau fara credite, dar mai ales cu credite media e de 3 masini per familie....Nu stiu daca si in Europa e la fel, dar aici asa e.... Aici de mai bine de un an se vand masinile hybride...care in Europa inca sunt raritati.... Ce am vrut sa zic de fapt e ca piata auto e foarte diversificata aici, fiecare isi poate cumpara ce masina vrea, cu orice motorizare, in functi de venit....si trebuie inteles ca nu mai e aceeasi america de 30-40 ani cand erau intradevar numai masini cu motoare imense.Media sedanurilor este de 2500-3000cmc. Si cum ziceai de muscle car.....acestea nu vor disparea niciodata cum de altfel nu vei vedea un Lamborghini, Ferrari cu motor in 4 cilindrii de 1500-2000cmcsau ceva de genul.....:) Tot ceea ce conteaza e sa treaca criza asta...sa ne relaxam cu totii.. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:43. |
- Copyright 2026 4Tuning