![]() |
te astept john 17 si pe la \"articole\",ca mecanic ar trebui sa ai destule cunostinte pe care suntem dornici sa ni le impartasesti...
|
Quote:
p.s. Da, acum exista stand pentru masurarea puterii si cuplului (pentru o singura punte motrica) - vedeti adresa de mai sus :wink: |
...
|
So, deschizi service?? :D
p.s. De ce mi-a fost cenzurata \"reclama\" la site-ul lor? Era doar un indrumar pentru cei interesati - adik un ajutor forumistilor... |
Eu zic ca nu se merita inca...
Sunt putine masini cu motoarele schimbate si alea au bani sa se duca la Seat, sa dea 100 $ si sa vada cati caluti are masina... Daca vi cu un dyno in RO, in prima luna e inghesuiala, in functie de pret, si dupa aia... pause !!! :wink: |
dyno in Romania
Intr-adevar ma ocup numai de masini de curse si... nu sunt Dan Necula, insa mi-este bun amic. Dupa cele ce am citit aici si am vazut cat sunteti de entuziasti si ca va preocupa acest lucru, promit ca o sa va fac testul de putere, la un pret rezonabil, sau mai bine hai sa spunem promotional. Standul este cu role, nu se demonteaza nimic de la masina si NU este inertial. Poate ca stiti ca exista doua feluri de standuri de putere, cele inertiale si cele cu frana. Cele inertiale sunt mai ieftine, de amatori ca sa zic asa (sa nu se supere nimeni pe mine) dar accelerezi masina la maxim pana la turatia de putere maxima si... in cateva secunde nu poti vedea mare lucru, pt. ca standul \"stie\" inertia rolelor si aproximeaza astfel puterea masinii. Standurile profi sunt dotate cu frana electrica, sau hidraulica si poti testa la turatie stabilizata. Deci sunt foarte utile pentru mapping, sau pentru tuning. Eu am doua astfel de standuri Bosch si intentionez sa le cuplez intre ele pentru a putea masura masini 4x4.
In vest, nimeni nu face tuning, sau vreo modificare, daca nu o verifica pe stand, pentru ca multe solutii de ridicare a puterii recomandate de vanzator, pot fi simple pacaleli. Merita sa dai 2-300 Euro pe un esapament sport si sa vezi cu inca 30-40 Euro la un dynotest ca nu-ti aduce prea mare spor de putere ? Eu zic ca merita. P.S. Este foarte dificil sa faci probe de strada cand faci tuning. Trebuie sa te duci in acelasi loc, in aceleasi conditii de temperatura sau umiditate, trebuie sa ai aceleasi anvelope, sa schimbi la fel vitezele, etc. etc. In plus, va rog sa tineti cont ca uneori modificarile motoarelor urmaresc marirea cuplului motor, alteori marirea puterii. Asadar, este foarte greu sa realizezi serios aceste imbunatatiri, in lipsa unui stand, in conditii de laborator, si este si mai greu sa le \"vizualizezi\" prin simple teste de strada. |
Domnilor,
Primul dimanometru de sasiu dotat cu frana accesibil marelui public se va instala la sfarsitul anului in Bucuresti in zona Drumul Taberei. Faptul ca are frana insamna ca tine motorul in sarcina masurand si puterea, dandu-i timp tunerului sa masoare si alti paramerii importanti: AFR(air to fuel rateo, sau dozajul), EGT (exhaust gas temperature, adica temp gazelor de evacuare in poarta supapei)... Standul masoara puterea atat cu ajutorul franei cu curenti turbionari, cat si in mod inertial sau mixt. Se stie ca standurile pur inertiale sant inutilizabile pt. motoare turbo f. puternice pt ca nu permit atingerea presiunii de supraalimentare in timpul masuratorii. Pe standul asta se pot tuna orice fel de vehicul (cu motor si roti), deci si masini cu carburator sau motociclete. Masoara pana la 450 cp cu frana si 1000 mixt. Viteza maxima este de 300 km/h. |
oricum ai masura tu caii putere cand te intreaba cineva cati caii ai ii zici shi tu acolo cu 10-20 :D
|
dyno in Romania
[quote=\"newbie\"]Intr-adevar ma ocup numai de masini de curse si... nu sunt Dan Necula, insa mi-este bun amic. Dupa cele ce am citit aici si am vazut cat sunteti de entuziasti si ca va preocupa acest lucru, promit ca o sa va fac testul de putere, la un pret rezonabil, sau mai bine hai sa spunem promotional.quote]
ce se mai aude cu testul de putere? |
Putin off-topic
Am vazut unde s-au facut teste de putere a motoarelor si GRATIS. La universitatea unde invat eu acuma este si o sectie de Autovehicule Rutiere. Saptamana trecuta or fost doua zile numite \" zile deschise\" in care cine a vrut a putut vizita universitatea. Cei de AR special pentru aceasta ocazie ,au masurat pentru cine a dorit, puterea la roata la automobilul respectiv. Nu trebuia numa sa mergi si sa zici ca vrei sa iti masoare puterea si ti-o masurau ,GRATIS. O tinut numa doua zile, dar in astea doua zile or masurat de dimineata pana seara tot felul de marci de la Porche ,Mercedes si Audi pana la Datsun, Smart, masini de epoca ,etc Rezultatele le-au afisat pe un tabel mare sa se vada comparativ fiecare masina ce poate. Standul era unul cu frana nu inertial ( de obicei setau la 1000 sau 1500 de Newtoni) Din pacate ,aceasta universitate se afla in Portugalia. :( |
| All times are GMT +2. The time now is 17:33. |
- Copyright 2026 4Tuning