Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Buzau (https://forum.4tuning.ro/192-buzau.html)
-   -   ANULAT -> Marele Premiu al Buzaului VI (https://forum.4tuning.ro/192-buzau/109946-anulat-marele-premiu-buzaului-vi.html)

alinWRC 13-04-09 21:49

Re: Marele Premiu al Buzaului VI - etapa 1 de accelerare -PROLOG (2009)

Dragos ,iar grupa S1 ,cum va fi impartita pe cilindree ? asa imi pare normal,
P.S.data asta te rog sa ma primesti in comisia tehnica .mersi anticipat.

DragosT 13-04-09 22:37

Fara cilindree, benzina, motorina, greutate si puteri. Nu cred ca intr-o grupa unde poate vr6-ele va fi cea mai tare masina e nevoie. La fel nu cred sa aiba probleme deosebite r5-urile sau v480 cu ursii si pisicile.
Am zis sa nu mai fie masini neinteresante, discutii interminabile si hotii. Limita va fi de 100 dar daca vin 50 de masini ar fi perfect pentru ca va ramane MULT timp de libere.
S-a vazut ce haos poate iesi cu multe grupe si la fel se putea intampla ultima oara si la noi. Acum sunt 7 incadrari, fiecare se descurca cu ce are sau cum poate daca vrea sa fie cel mai bun. Anul trecut au fost 10 incadrari si o clasa a ramas necompletata iar o alta a avut doar 2 masini. Asa ca, ori "creme de la creme" ori deloc.
Cand va fi cazul voi scoate la "concurs" posturile necesare organizarii si cine crede ca poate face fata ca timp si competenta este mai mult decat bine-venit. Important de retinut insa este faptul ca indiferent ce, eu voi raspunde de tot, asa ca vor fi cateva conditii specifice pe care fiecare va trebui sa le indeplineasca.
Vedem ce o iesi. Inca astept aprobarea de locatie.

alinWRC 13-04-09 22:49

eu cred ca ar trebui totusi o impartire pe cilindree ,adica 1.8-2.2 si 2.5 -3.5 sunt exemple nu poate sa se dea un urs 3.5 cu un kadet 2.0 sau un 2,8 vr6 cu opisika 1,8
.poti face 3 clase de cilindree ,ce fac eu spre exemplu sa ma alerg cu un 1,6 ,1,8 nu ar fi corect sau cu un 2,8 nu ar fi corect pentru mine asa ca ar merge o divizare a grupelor ,parerea mea ,stiu ca de ideii esti satul dar mai gandeste-te si pune-te in situatia altuia care dupa ce plateste o taxa sa se de-a din prima cu un aspirat mai mare ,poate se va ajunge la refuz de start ,sau ce cred ca a lipsit la multe curse si nu doar la noi la bz ,o lista cu cine cu cine se va da ,nu e ok sa stam fiecare sa cautam victima , puteti face voi (organizatorii) o lista de start si chemati masinile la start ,iar acea lista sa fie generata de pc,sa nu existe dubii ,sper sa tii cont si de opinia mea si astept si parerea altora de pe acest forum ,criticile sunt constructive zic eu ,bafta

DragosT 13-04-09 23:36

Aline, e vorba de S1 cu tractiune fata-aspirate, S2 cu tractiuni-fata turbo/compresor cu tractiuni spate si intregrale aspirate si S3 tractiuni spate si integrala-turbo/compresor.
VR6 e fata aspirat S1, ursul e tractiune spate aspirat S2.

Adica: tu, chamade, vr6, gti, honde non-vtec la S1; r5gtt, octavia tdi, colt-urile turbo, cupra lui Uta, ursi, pisici, m3 la S2; subaru, evo, camarro, audi tt q (fara no2) la S3 (exemple din ce a fost la noi)

Si mai exista P-urile, unde intra cei care si-au montat turbo, compresor, folosesc no2, au alt motor, slick-uri si mai stiu eu ce modificari extreme mai au pe la caroserie.

Grila de start va fi trasa la sorti.

Eu nu ma pot pune in locul unui concurent pentru ca la asa incadrari nu as indrazni sa fac act de prezenta. Crezi ca un Suzuki Swift de 85 cp e o pierdere mare? As da banii doar ptr. libere. Ideea este sa se trieze participantii. Prima metoda este inscrierea intr-o zi si cursa a doua zi. A doua metoda este aceasta incadrare. Se stimuleaza insa prezenta celor care au masini competente printr-o taxa redusa (50 ron).

DragosT 14-04-09 13:27

Pentru a lamuri putin situatia revin cu niste detalii suplimentare, asa cum i-am explicat si lui Alin intr-o discutie.

Exista 2 categorii, respectiv Street si Profi. In prima categorie se includ acele autovehicule care respecta intr-o proportie covarsitoare regulile impuse pentru a avea dreptul de circulatie pe drumurile publice, ca drept dovada in acest sens la inscriere fiind necesara viza ITP (adica ITP valabil). In categoria Profi se includ acele autovehicule care au, de exemplu: alt motor decat cel din acte (ori se verifica seriile ori pilotul nu prezinta talonul si este incadrat automat in aceasta categorie), si-a modificat structura motorului din aspirat in supra-alimentat prin montare de turbo, compresor sau no2, foloseste slick-uri, are caroseria incompleta. Pe scurt este vorba de acele masini care NU au dreptul legal de a circula pe drumurile publice.
Acum, lamuririle.
Un far scos nu te include la Profi, dar capota, bari, geamuri, faruri lipsa, DA. Daca cineva are alt motor pe masina fata de original, dar modificarea este trecuta in talon, atunci ramane la Street. Slick-urile te "arunca" la Profi, semi-slick-urile (popularele R888 de ex.) NU, pentru ca sunt "legale" pentru drumuri publice.
In plus, la Profi va fi OBLIGATORIE casca de protectie, nu ma intrebati de ce pentru ca este evident. Tot la Profi, cine doreste, se poate incadra la CERERE, din categoria Street, NU si invers.

Clasele din categorii:
Street 1: avem doar masini cu tractiune fata si motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza)
Street 2: masini cu tractiune fata si motor supra-alimentat din fabrica (turbo/compresor/VTEC) si masini tractiune spate si integrala cu motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza)
Street 3: masini tractiune spate si integrala cu motor supra-alimentat din fabrica (turbo/compresor) - (diesel sau benzina, nu conteaza)
Profi 1: masini cu tractiune fata si motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza)
Profi 2: masini cu tractiune fata si motor supra-alimentat (turbo/compresor/VTEC/NO2) si masini tractiune spate si integrala cu motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza)
Profi3: masini tractiune spate si integrala cu motor supra-alimentat (turbo/compresor/NO2) - (diesel sau benzina, nu conteaza)

alinWRC 16-04-09 19:54

Felicitari ,Dragos imi plac grupele , sa speram ca ies aprobrile si sa ne vedem cu bine ,

un Paste Fericit !!!

kidu2006 30-04-09 13:17

Pana la urma cand sunt fixate liniile?sau nu sunt inca?Dragos sa faci nitica reclama din timp sa stie tot poporul:???:
Si spune-mi si mie,daca am citit bine,cum adica o sa tina 2 zile liniile?azi ma inscriu si maine ma dau?parca asa am vazut..am citit putin pe graba sincer:???:

DragosT 30-04-09 14:43

Va afla tot poporul interesat, din timp si cu full de informatii. Deocamdata bricolez.

Da. Inscrierile, verificarile tehnice, alocarea numerelor de concurs, tragerea la sorti pentru prima grila de start si sedinta administrativa vor fi cu o zi inainte. Stiu ca reprezinta un efort financiar suplimentar pentru participanti dar: vine doar cine este interesat, cine are ceva de aratat tinand cont de noile incadrari; este timp de verificat atent si de explicat la fiecare in parte ce are de facut. Motivand decizia pot spune ca de-a lungul anilor lumea s-a aratat nemultumita de lipsa verificarilor tehnice, informarea precara din partea organizatorilor, grila la alegere, abrambureala creata, fiind vorba de un drum public nu poate fi blocat la infinit, inscrierile se fac in alta parte pentru a nu avea surprize neplacute cu masini parcate pe traseu inainte de blocare, blocarea va fi de dimineata pana pe la ora pranzului a.i. si cei care vin de la distante mai mari sa aiba timp sa revina la casele lor pentru ziua de luni etc. .
Stiu ca este o masura nepopulara dar si noi facem destule sacrificii, financiare mai ales, si vrem ca macar anul asta sa iasa mai bine.
Partea buna e ca vom sta cu totii cateva ore la sueta, mai povestim de masini, mai va distrati seara prin oras... cam ca anul trecut doar ca acum nu dam premii la expo.
Incerc ca atunci cand voi face anuntul oficial sa vizez DOUA curse, una la o luna de cealalata, adica sa incropim un mini-campionat pe puncte. Deocamdata exista baza materiala (inclusiv garduri proprii) mai lipsesc avizele. Aici depind de unele autoritati si inca nu am inaintat nimic. Pentru osteneala asta nu vreau sa mai iasa haos din cauza pilotilor (nu trebuie decat unul sa-ti strice o cursa) ci doar macar din vina noastra (sper sa nu).
Sper ca am raspuns complet si lamuritor la intrebarea ta Kidule. ;)

kidu2006 01-05-09 13:24

Destul de satisfacator!,Dar ... ca intodeauna exista un DAR .. daca unii participanti nu au posibilitatea sa vina sa stea 2 zile in Buzau,azi pt inscriere si maine pt cursa .. cum se procedeaza?Pentru ca in mod probabil or sa fie cativa in situatia asta!

DragosT 01-05-09 19:19

Nu participa. Asta-i regula, pentru toti.
Daca ai sti ca: vei fi informat cu privire la regulament, orar, locatii si rute, afli cine-ti este oponentul in prima mansa (adica se face o grila prin tragere la sorti), daca ai sansa si castigi la prima etapa la a doua participi gratuit, ca daca iesi campion (ai cele mai multe puncte acumulate la categoria si clasa ta in cele 2 etape) primesti un premiu in bani constituit din taxa stransa pana atunci care-ti poate acoperi cheltuiala cu taxa si cazarea de la ambele curse, daca ai sti ca taxa este de 50 de ron pentru preinscrisi si ca 20% net din totalul de bani stransi se returneaza in premii materiale + plachetele aferente... ai face un sacrificiu de 90 de ron in plus ca sa te cazezi la cele 2 etape?

Eu stiu ca nu pot bloca drumul mai mult de 6 ore si asta incepand cu ora 10.00. Stiu ca este alta locatie de concurs si ca exista riscul ca unii sa nu o regaseasca. Stiu SIGUR ca la inscrieri in aceiasi zi iese mare haos atat la inscrieri cat si la verificari (adica nu se mai fac). Si mai stiu ca atunci cand totul este in graba se scapa din vedere amanuntele importante gen securitate sau blocare de trafic.
Deci, in concluzie, decat sa vii sa dai 50 de lei si sa iei startul doar intr-o cursa cu unul care a declarat eronat la inscriere si te face si pleci acasa, mai bine mai pui 45 de lei, partea ta de camera, si stii ca e totul bine aranjat. Eu asa vad lucrurile si asta este rezolvarea pe care am gasit-o. Nu ma pot lauda ca sunt in stare sa fac ceva mai bun sau altfel pentru ca stiu care-mi sunt posibilitatile.

Riscul pe care mi-l asum este foarte mare si numai pentru faptul ca cer aprobare pentru 2 date si daca la prima nu iese bine la a doua ma dau eu si cu politia, asa ca am incercat sa iau toate masurile pe care le cred eu necesare pentru a avea macar in acest an o mini-reusita in acest domeniu.

kidu2006 02-05-09 13:51

Ba plm .. ce sa zic,ai dreptate,experienta anterioara te ridica mai sus acum din cate vad!Eu zic ca la cate mi-ai zis aici o sa iasa o cursa foarte buna;)Ma rog,de la vorbe pana la fapte se schimba destule,sper sa nu fie cazul si aici!
Merg pe ideea ca ai o varsta,experienta si stii ce faci si vrei sa iasa mult mai bine ca in anii trecuti si fatza de alte curse organizate de altii!
Pe mine personal m-ai lamurit!Astept data sa ma inscriu;)

DragosT 06-05-09 20:02

Re: Marele Premiu al Buzaului VI - 31 mai 2009

Detalii gasiti in primul post de pe prima pagina a acestui topic.

naiman 12-05-09 23:45

Re: Accelerare -> Marele Premiu al Buzaului VI - 31 mai 2009

si eu astept data :D sa ma inscriu langa kidu ;) prietenii la nevoie se cunosc

DragosT 14-05-09 18:15

Re: ANULAT -> Marele Premiu al Buzaului VI

S-a anulat. Detaliile in primul post. Imi pare rau!

naiman 14-05-09 18:17

Re: ANULAT -> Marele Premiu al Buzaului VI

si noua ne pare rau ca vb deja la cazare :(

All times are GMT +2. The time now is 15:49.

- Copyright 2026 4Tuning