Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   2007 Ferrari F430 vs. 2007 Corvette Z06 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/109726-2007-ferrari-f430-vs-2007-corvette-z06.html)

yo_tipu 03-05-09 03:31

Re: 2007 Ferrari F430 vs. 2007 Corvette Z06

eu 1 a-si alege Ferrari (daca m-ar pune cineva sa aleg intre Enzo si Veyron, a-si alege Enzo fara sa stau pe ganduri), i-mi plac masinile americane foarte mult, dar cand spui Ferrari deja esti in alta lume, ferrari nu e o masina e un mit, un ferrari nu e facut pentru un muritor de rand, e ceva de neatins; dintr-un Ferrari poti sa te dai jos si in costum si in jeans iar dintr-o masina americana poti veni de la muls vacile(eu unu nu ma vad purtand palarie de cowboy).
Aceste 2 mituri(masini) Ferrari si Chevrolet nu pot concura 100% una impotriva celeilalte deoarece Ferrari se adreseaza persoanelor din inalta societate iar Chevrolet persoanelor mai tinere cu un spirit mai libertin, mai tanar, intr-un singur cuvant necopt.

EaGle 03-05-09 10:02

Quote:

Originally Posted by yo_tipu (Post 2283938)
eu 1 a-si alege Ferrari (daca m-ar pune cineva sa aleg intre Enzo si Veyron, a-si alege Enzo fara sa stau pe ganduri), i-mi plac masinile americane foarte mult, dar cand spui Ferrari deja esti in alta lume, ferrari nu e o masina e un mit, un ferrari nu e facut pentru un muritor de rand, e ceva de neatins; dintr-un Ferrari poti sa te dai jos si in costum si in jeans iar dintr-o masina americana poti veni de la muls vacile(eu unu nu ma vad purtand palarie de cowboy).
Aceste 2 mituri(masini) Ferrari si Chevrolet nu pot concura 100% una impotriva celeilalte deoarece Ferrari se adreseaza persoanelor din inalta societate iar Chevrolet persoanelor mai tinere cu un spirit mai libertin, mai tanar, intr-un singur cuvant necopt.

Ai incredere in mine, din Ferrari au ajuns sa coboare si cei mai nestingheriti tarani loviti de noroc. :-) Zici ca "cowboy" coboara doar din Corvette, pai Austriecii si Elvetieni cum crezi ca au facut bani ? :-) Du-te sa vezi si acolo cati au ajuns miliardari datorita vacilor, si totusi toti circula cu Ferrari, Lamborghini & stuff. E adevarat, Corvette este o masina tinereasca, sunt total e acord cu tine, insa si Ferrari este. Are acel + pentru faptul ca e masina italiana si dupa cum se stie italienii au mai mult "gust", eu insa cunoscandu-i iti pot zice cu siguranta ca nu au. :D

Ferrari a facut cu adevarat masini de nota 20 pana `97, apoi cu 360 Modena si-au schimbat stilul radical. E de ajuns sa faci diferenta intre un 288 GTO si un California, zici ca sunt XX vs. YY, nu XX vs. XY.

Ferrari este dorita de toti pentru numele care-l poarta, atat. Si mie imi plac masinile Ferrari, chiar sunt mort dupa ele, am fost acum cateva zile la un showroom si am ramas placut surprins, insa apreciez masina pentru ceea ce este, nu pentru ca se urca tarani sau "gentlemani" in ea !

PS: Aici se discuta strict despre F430 vs. ZO6, nu va abateti de la subiect va rog !

yo_tipu 03-05-09 10:17

in fine dq sa le ia, pentru mine raman un mit amandoua, nu am bani sa ma apropii de ele:))

cipri4n 03-05-09 12:24

vad ca multi au aceeasi parere ca si mine si anume plusul de prestigiu al lui f430 depaseste cu mult plusul de performante al lui z06. am fost surprins cand am vazut timpii de pe ring ai celor doua masini chiar credeam ca f430 e mai bun dar cred ca diferenta de performanta dintre aceste doua masini nu conteaza cand te dai pe un drum public unde nu le poti atinge limitele. oricum daca o sa imi permit vre-odata vre-o una din masinile astea clar f430.
p.s.: multumesc pt replyuri.

sergini0 03-06-09 21:06

Cu Corvette-ul faci show arzand cauciucurile, iar cu Ferrari faci show si impresie doar prin prezenta, Ferrari e Ferrari. Asta nu inseamna ca Ferrari-ul e mai bun, dar in Romanica noastra se pune nota doar pe pret si design cand e vorba de aspectul unei masini (ma refer la cei care nu stiu cum functioneaza si ce se afla sub exterior). Dar corvette-ul e de performanta, top speed, acceleratie (mai tot) e masina cu istorie mai multa si nu spun asta doar pentru ca mor dupa americanele vechi si muscle-uri:D.

a3ds 08-06-09 07:55

Corvette, pretul la 30%, performante superiore si in linie dreapta si pe circuit, overall a better car. Nu ma intereseaza puterea litrica, nu ii oprea nimeni pe Ferrari sa puna un motor mai mare si performant, totusi e Ferrari, daca iti permiti unul iti permiti si taxele. Ah, am uitat, la americani, idiotii de ei, nu sunt taxe pe motoare, damn, mama lor de martafoi.

Este mult mai probabil ca in decursul vietii mele sa imi permit un z06 decat un ferrari si nu sunt maniac sa arunc cu banii pe geam pentru o sigla. Daca ar fi avut acelasi pret cu Corvette Ferrari-ul poate ca mi l-as fi luat dar diferenta este imensa.

PS : Am vazut scris de un inteligent ca Ferrari are target diferit fata de Corvette, anume "high society" , de unde rezulta ca Ferrari e o masina de figuri overpriced pentru copiii de bani gata care nu cumpara o masina sport pentru performante ci ca o compensare pentru diferite chestii genu **** mica, creier neted.

In cazul asta fericit imi iau Corvette peste orice Ferrari, asa sunt eu mai necopt si mai morloc.

dolb 08-06-09 08:14

Re: 2007 Ferrari F430 vs 2007 Corvette Z06

Quote:

Originally Posted by criss_cars (Post 2072068)
Desi corvette are toate acele "plusuri" pun pariu ca pe un circuit scoate cu cel putin 5sec mai mult decat un F430.

chiar de curand am vazut un versus la TV .. erau comparate astea doua in mai multe categorii.. linie dreapta, circuit, franare ,etc. Pe linie dreapta , corvette spulbera F-ul iar pe circuit, F-ul spulbera corvette ( DA. SUNT SIGUR ) . Pana la urma iesise egalitate intre ele..ceva de genul!

Daca ar fi dupa mine as alege clar F430 chiar daca e mai scump si mai lent decat corvette, acesta este mult mai frumos.

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 2072241)
esti tu asa sigur? spre dezamagirea ta, un Z06 spulbera un F430 pe 'Ring.

nurburgring nu este etalon ! daca ar fi pe monza , altfel ar sta treaba!

Renault RS 08-06-09 08:26

La tv nu a fost F430 , era 360 Modena

GTR 08-06-09 10:37

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2389331)
chiar de curand am vazut un versus la TV .. erau comparate astea doua in mai multe categorii.. linie dreapta, circuit, franare ,etc. Pe linie dreapta , corvette spulbera F-ul iar pe circuit, F-ul spulbera corvette ( DA. SUNT SIGUR ) . Pana la urma iesise egalitate intre ele..ceva de genul!

Daca ar fi dupa mine as alege clar F430 chiar daca e mai scump si mai lent decat corvette, acesta este mult mai frumos.

nurburgring nu este etalon ! daca ar fi pe monza , altfel ar sta treaba!

Vezi ca nu-l spulbera deloc F43 pe pista pe Z06 ba chiar overall il face Z06 pe F430

http://www.fastestlaps.com/index.php...=45857713d06da

.

a3ds 08-06-09 13:55

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2389614)
Vezi ca nu-l spulbera deloc F43 pe pista pe Z06 ba chiar overall il face Z06 pe F430

.

The Answer

Chevrolet Corvette Z06 is noticeably faster.

Dar, or sa zica taranusii, Ferrari e Ferrari.

Yeah, right.

dolb 08-06-09 14:40

Quote:

Originally Posted by Renault RS (Post 2389355)
La tv nu a fost F430 , era 360 Modena

tin minte ca era 430.. probabil a mai fost intr-o alta emisiune ceva asemanator.

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2389614)

.

si 430 si z06 castiga, unul pe un circuit, unul pe altul.. treaba e cam stransa pe acolo ! se dau lupte grele :) :)..

Mai zicea cineva ca Ferrari are istorie...pai si Corvette are istorie mare in spate asa ca treaba cu istoria nu prea isi are rostul. Totul tine de gusturi.

GTR 08-06-09 14:43

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2390210)
tin minte ca era 430.. probabil a mai fost intr-o alta emisiune ceva asemanator.

si 430 si z06 castiga, unul pe un circuit, unul pe altul.. treaba e cam stransa pe acolo ! se dau lupte grele :) :)..

Mai zicea cineva ca Ferrari are istorie...pai si Corvette are istorie mare in spate asa ca treaba cu istoria nu prea isi are rostul. Totul tine de gusturi.

In zilele noastre s-a demonstrat ca istoria multor branduri este = 0, gandirea constructorilor nu mai este aceeasi, de altfel nici propietarii in cele mai multe cazuri, asa ca nu are rost sa vb. de istorie.

dogy_10 08-06-09 15:08

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2390093)
The Answer

Chevrolet Corvette Z06 is noticeably faster.

Dar, or sa zica taranusii, Ferrari e Ferrari.

Yeah, right.

mda....la performante intre astea doua modele vette are un mic avantaj, dar la ferrari nu platesti doar firam, in plus fata de vette are un design mai frumos si un interior care e clar mai bun dpdv calitativ, mai deosebit, mai cum vrei tu......deci ca o masina de zi cu zi ferrari castiga.....daca e vb de performanta......hmmmmm.......scuderia?.......pors che?.......sau daca e sa se tina cont de pret.......GTR........deci.....nu as alege vette in nici o situatie....defapt singura masina americana care as cumpara-o ar fi un caddy cts....da aia nu intra in cat asta

C6Vette 23-06-09 09:15

Interesanta comparatie si de apreciat cat suflet pun unii dintre voi in sustinerea favoritei. De multe ori nefondate, dar nu asta conteaza. Testul adevarat s-ar face daca fiecare dintre noi am fi condus macar 2-3 zile fiecare din masinile astea, altfel vorbim asa, dupa poze si ce zice Clarkson.

In ceea ce ma priveste, intr-o lume ideala unde pretul nu conteaza, as alege Ferrari-ul - e mai frumos, interior mult mai bun si reprezinta apogeul succesului in viata pentru multi dintre noi. Dar traim in lumea reala, unde pretul e, nici nu stiu, dublu sau triplu fata de Corvette. Performantele sunt prea similare ca sa poti alege un castigator, ma indoiesc ca vre-unul dintre noi ar putea sesiza diferenta de 1-2 zecimi de scunda la acecleratie sau chiar si manevrabilitatea presupus superioara a Ferrari-ului.

Concluzie:
daca gandim ca si copii care joaca NFS.... castiga Ferrari - daca gandim realist si luam in calcul toti parametrii (calitate, performanta, pret, design), castiga Z06-le

dolb 23-06-09 10:05

din pacate trebuie sa te corectez: in NFS nu prea exista Ferarri ( decat in hp ) si copiii nu prea sunt innebuniti dupa Ferrari :) In schimb Z06 e cam prezent de la MW incoace'

All times are GMT +2. The time now is 03:51.

- Copyright 2026 4Tuning