Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica VW (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw.html)
-   -   A devenit sau nu VW o masina proasta ?! (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw/109177-devenit-vw-masina-proasta.html)

Andrei-HAM 04-06-09 17:28

Re: A devenit sau nu VW o masina proasta ?!

Eu nu fac o comparatie citind reviste ci din experienta proprie. Si am mers multi km cu multe masini...unele mai ieftine si unele mai scumpe. Nu cumpar o masina pt imagine...nu-mi da 5 cm in plus de la brau in jos. In plus VW nu-i masina patronilor ci a contabililor si a stomatologilor zgarciti care viseaza o limuzina dar nu dau banii pe una. VW obisnuia a fi o masina normala, fara prea multe complicatii, diferenta o facea rezistenta ei in comparatie cu masini similare (frantuzesti, opel sau italiene). Acum e ticsita cu tehnologii inutile (la ce-ti trebuie senzori de lumina, ploaie sau parcare...te doare mana sa apesi un buton ?!), in schimb partea de mecanizare a avut de suferit. Toyota a fost un exemplu, mai sunt si altele...oricum e un bun exemplu de robustete. Uneori e mai robusta decat masini mult peste clasa ei. Dar asta vreau eu de la o masina si de aia n-am dat banii pe un Renault ca ma asteptam sa fie mai robust. Dar nu merita (cel putin din punctul meu de vedere). Tu poti sa cumperi VW cat vrei tu, daca crezi ca se uita lumea altfel la tine...eu vreu o masina cu care sa-mi fac treaba si care sa nu se dezmembreze dupa primele 5 gropi.

dolb 04-06-09 17:37

Andrei.. aproape toate masinile din ziua de azi au tehnologii inutile pe ele ! nici eu nu le inteleg..dar asta e lumea! Unele sunt chiar utile : cum ar fi .. tempomatul, senzorii de parcare ( da da..sunt utile ), selfparking and so on. Insa nu suport senzorii de genul: daca picura pe masina..pac incep stergatoarele..daca se face noapte pac trece pe faza scurta ( am si eu senzori de lumina pe w203 si sunt enervanti rau ). Insa problema nu e la senzori! Ci sa faca dracu o masina buna, dar asta nu va fi prea curand din partea marilor branduri Merc, Bmw , Vag..etc. Faza e ca astia sunt atat de nesimtiti..ca dupa ce ca dai zeci de mii de euro pe masini..tot mai trebuie sa dai si pe piese pt ca au inceput sa puna pe masini piese proaste, in asa fel incat sa le cumperi si piesele..nu numai masina! Nu stiu de voi..dar parerea mea e ca cele mai bune golfuri de la VW au fost mk2 si mk4.

Andrei-HAM 04-06-09 17:47

Dolb...Noi am mai discutat pe tema asta. Intrebarea mea este de ce sa fim fraieri in continuare si sa dam 2000 in plus pe un VW si sa nu cumparam o marca mai ieftina, pt ca de fapt e produsa cu aceleasi piese ??? Ce mai face diferenta ? Numele ?! Hm...Problema e ca masinile astea sunt in ultimul stadiu de evolutie...au fost gandite sa se strice si nemtii ca de obicei au fost constiinciosi...nu-i vorba de simple defecte de fabricatie sau de proiectare.

dolb 04-06-09 17:56

pentru ca, Andrei, cand cumperi un VW de 22.000 euro apoi o sa il vinzi cu 15.000, iar daca vei cumpara un Opel cu 20.000 euro , il vei vine cu maxim 10.000. Asta e un + pt acea diferenta !

ondin 04-06-09 19:10

Eu nu cred ca s-a inventat masina cu care sa mergi cu pedala la podea prin gropile de pe toate drumurile interjudetene din tara noastra.rar gasesti un drum unde ai posibilitatea sa mergi decent dar nu poti ca trebuie sa crosetezi daciile si camioanele Roman.Cred ca trebuie definita notiunea de masina robusta intai si apoi sa analizam cat rezista prin gropi fiecare marca in parte.

baku 06-07-09 20:51

Oameni buni , eu am facut toate reviziile pana la 67000 km. numai la Porsche si am un Passat care m-a lasat de 2 ori intr-o luna in drum. I-a murit motorul in mers ( v-am mai scris de asta, in Germania si in Grecia). Problema nu este nicidecum proasta intretinere( eventual in ateliere artizanale) sau un stil de condus mult prea agresiv si nepasator fata de limitele masinii. Marea problema este la Fabricatie!!! si cei din service-urile VW stiu asta , mi-au si spus-o , cel putin in ceea ce priveste pompa de combustibil si injectoarele.

ondin 07-07-09 08:07

Asta se stie ca la noul passat s-a intamplat ceva cu injectoarele si cu pompa, ca au fost o gramada de probleme in acest sens la foarte multa lume, doar ca asta inseamna externalizarea serviciilor pentru reducerea costurile.
si nu doar vw face asta, toti producatorii, se monteaza direct pe masina subansamble concepute si realizate de altii, producatorul ramane de multe ori numai cu sigla si designul si ceva inovatii in materie de motor, pentru condus redus, green cars, blue motion, etc.
bosh, brembo, sachs, bilstein, ... acestia sunt vinovatii de aceste incidente.

iulian2476 07-07-09 09:37

Eu sunt de parere ca vinovatii sunt constructorii de masini (marcile) pentru ca le impune producatorilor de piese plafoane maxime in ceea ce priveste pretul de achizitie. Fiti convinsi ca daca li se cer producatorilor de piese si subansamble sa produca piese de calitate foarte buna o vor face, cu conditia sa li se plateasca acest efort. Tehnologia permite realizarea de piese foarte bune, insa diversificarea sistemului de nevoi al indivizilor, care vor de toate si cu bani cat mai putini, concurenta dintre producatorii de masini, scaderea puterii de cumparare etc, determina scaderea calitatii componentelor. De aici apar probleme in utilizarea masinilor, nu pentru ca producatorii consacrati, (cu traditie de ~100 ani unii) enumerati mai sus nu scot piese bune. Ei pot scoate si pentru rachete piese de calitate, insa producatorii auto nu sunt interesati, ca nu si-ar mai vinde autoturismele.
Atunci de ce prducatorii de piese au componente cu diferite grade de calitate? In functie de cine cumpara. Acelas producator de piese ofera acelas produs insa la calitati diferite si preturi diferite.

ondin 07-07-09 15:44

Plus ca daca un producator scoate o masina indestructibila raportat la ceilalti jucatori de pe piata el pierde, ceilalti scot multi bani din partea de service si piese componente menite sa cada relativ repede ca sa vina banii, iar cel care face super masini sta si se uita la acest capitol.
Altfel nu se folosea la masini nimic din plastic si cauciuc ieftin, si te tinea orice piesa sute de mii de km.
:lol:
Masina perfecta care sa mearga cu apa de fantana si sa nu se strice absolut nici o piesa cat de mica ani de zile la rand inca nu s-a inventat.
Dar nu trebuie sa va pierdeti speranta.
Intre noi fie vorba VW rules, pentru ca ofera masini superior calitative fata de concurenta, asemanatoare celor cu preturi de achizitie mult mai mari.
asa ca bucurati-va de ele daca le aveti, visati in continuare la ele daca inca nu detineti asa ceva, iar daca aveti marci de renume sau de fite si venim si noi in urma voastra pe sosele, sa ne faceti loc, ca uneori ne grabim si masinile noastre aparent modeste fug nu gluma.

Smenarul 07-07-09 21:22

ffffff tare finalul ondin, ce pot spune: eu cred k nu exista masina facuta sa reziste problemele care le au masinile noastre vw le au toate masinile, nu credeti? uitati`va pe zona tehnica aici pe forum la ce masini vreti voi si o sa vedeti ca toate se strica, cat despre baku imi pare rau de masinuta lui dar eu o vindeam daca pica intruna asa, acu cine stie mai e vorba aia CUM TI-E NOROCUL, masinuta mea stie ca tin ea si sper sa nu ma lase vreodata in drum si mai ales la vre`un drum mare ca imediat divortez de ea...:D

B.D. 08-07-09 15:53

Eu sunt foarte suparat pe ei . Am un passat 2.0 tdi din 2007 luat de pa PBN .Mereu apare cate o problema . La inceput pompa de la stergatoare arsa , pe urma softul de frana de parcare futut , si totul a culminat cu un injector terminat acum 1 saptamana pe valea oltului . Evident k a tb sa o iau pe platforma si m-a costat 25 mil reparatia.
Mentionez ca am 40.000 km - motorina bag doar de la omv , revizii la zi tot ,tot .
Urmatoare masina cu siguranta nu va mai fi VW sa de Domnul sa-mi permit ceva mai scump . Am avut multe Dacii , mai am un cielo si vreau sa va spun ca nu am ramas cu ele niciodata in drum . Am ajuns sa imi fie frica sa plec cu ea la drum lung dupa faza cu injectorul , imi bag pla in ea de masina decat asa mai bine ceva mai ieftin si pe benzina . aaaa nu mai zic k la 2000 km tb sa-i bag 300-400 ml ulei .
Ma asteptam sa fie o masina la care sa nu ridici capota nici dupa 100.000 km dar se pare ca nu e deloc asa

dolb 08-07-09 16:07

pai normal oameni buni ca daca bagati motorina de 1leu/litru de la o benzinarie execrabila, este normal sa pice injectoare ! ia incercati voi efixu ala sau ALTO..sa vedeti diferenta! Si mie imi faceau probleme, omv sau petrom, masina dadea fum, aproape mergea in 3 , se oprea in mers ! VARZA..m-am jurat ca nu mai bag de acolo.

B.D. 08-07-09 16:11

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2471081)
pai normal oameni buni ca daca bagati motorina de 1leu/litru de la o benzinarie execrabila, este normal sa pice injectoare ! ia incercati voi efixu ala sau ALTO..sa vedeti diferenta! Si mie imi faceau probleme, omv sau petrom, masina dadea fum, aproape mergea in 3 , se oprea in mers ! VARZA..m-am jurat ca nu mai bag de acolo.

BAG omv pt k mi-au zis "EI" sa bag OMV "domne baga doar de la omv k sa nu ai pb". Si e mai scumpa decat ce bagi tu prietene

dolb 08-07-09 16:18

Pai poate sa ceara si 100 ron pe litru "prietene"..conteaza cat valoreaza! ( ca mai e unu cu un audi din 2001 pe aici de cere 15.000 pe el ..dar asta nu inseamna ca FACE banii aia ). Eu stiu ce vorbesc pt ca am patit si eu cate-ceva si de la omv si de la petrom, din ce mi-a zis cineva din interior ( si nu a fabulat pt ca mi-a demonstrat) ... multi fac treaba mica in rezervoare! sau completeaza la greu cu apa ! Nu lucrez la rompetrol si nu am nici o treaba cu ei ! decat ca bag 25 de L pe saptamana SI NICIODATA NU MI-AU FACUT FIGURI, IAR MASINA A MERS EXCELENT !

A si da: stiu 2 cazuri , unul cu un chevy aveo si unul cu un passat CA AL TAU, care au bagat de la petromV si au zis PA PA la injectoare ;)

Succes si imi pare rau de masina! Motorul este fenomenal.

LE: si fereste-te de PBN

B.D. 08-07-09 16:23

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2471113)
Pai poate sa ceara si 100 ron pe litru "prietene"..conteaza cat valoreaza! ( ca mai e unu cu un audi din 2001 pe aici de cere 15.000 pe el ..dar asta nu inseamna ca FACE banii aia ). Eu stiu ce vorbesc pt ca am patit si eu cate-ceva si de la omv si de la petrom, din ce mi-a zis cineva din interior ( si nu a fabulat pt ca mi-a demonstrat) ... multi fac treaba mica in rezervoare! sau completeaza la greu cu apa ! Nu lucrez la rompetrol si nu am nici o treaba cu ei ! decat ca bag 25 de L pe saptamana SI NICIODATA NU MI-AU FACUT FIGURI, IAR MASINA A MERS EXCELENT !

A si da: stiu 2 cazuri , unul cu un chevy aveo si unul cu un passat CA AL TAU, care au bagat de la petromV si au zis PA PA la injectoare ;)

Succes si imi pare rau de masina! Motorul este fenomenal.

LE: si fereste-te de PBN

Eu nu contest ce spui tu . Am vrut sa zic doar ca am bagat de la OMV doar pt ca asa mi-au spus mecanicii de la Porsche cand am luat masina si 2 ani de zile doar OMV am bagat , si nu e in nici un caz o motorina iesftina . crezi k dak stiam ca nu e buna mai bagam ?

All times are GMT +2. The time now is 14:47.

- Copyright 2026 4Tuning