Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Oltcit (https://forum.4tuning.ro/320-zona-tehnica-oltcit.html)
-   -   Motor TRS cu cutie in 4 viteze (https://forum.4tuning.ro/320-zona-tehnica-oltcit/107021-motor-trs-cutie-4-viteze.html)

electric_style 03-02-09 23:09

Re: Motor TRS cu cutie in 4 viteze

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2035038)
Electric: sunt slabe sanse ca, cu o alta cutie sa intampini aceeasi problema! ceea ce am avut eu vad ca ai si tu...sunt cazuri intamplate doar la noi...n-am mai auzit de asa ceva...avem oltence unicate:lol: deci slabe sanse sa mai ''ai norocul asta'';)
Cristian: am avut ocazia sa desfac o cutie de viteze bucatele..si mi-i sa urat la cate piese am vazut acolo...cam slabe sanse sa nu gresesti macar la 1 piesa cand o pui la loc...

Vorba unui vechi doctor in oltcit-uri: ''o cutie o data desfacuta o poti numi fier vechi''!

ai si tu dreptate, nu pot sa zic ca nu , dar deocamdata banii se indreapta catre o alta parte a masinii si nu-mi comvine sa dau iar 300-400ron pe o alta cutie in 5 trepte (daca zici ca nu se merita reparata)...cand o pot pune linisiti pe cea de 4 franta fara batai de cap!!! dupa ce imi perimte bugetul ma orientez catre o cutie in 5 trepte (FR sau chiar RO) , dar asta numai cu proba!!!

Danutz Bratosin 03-02-09 23:18

Eu sincer eram satul de cutia aia! Cand iti era lumea mai draga atunci dadea sa intre in viteza sau intra si ramanea blocata acolo:| M-am scutit de 2 mil(acu vre-o 2 ani) si noroc cu un prieten ca isi dezmembrase oltcit-u...am luat cutia de la el am montat-o si n-am mai avut probleme cu ea de atunci;)

electric_style 03-02-09 23:26

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2035102)
Eu sincer eram satul de cutia aia! Cand iti era lumea mai draga atunci dadea sa intre in viteza sau intra si ramanea blocata acolo:| M-am scutit de 2 mil(acu vre-o 2 ani) si noroc cu un prieten ca isi dezmembrase oltcit-u...am luat cutia de la el am montat-o si n-am mai avut probleme cu ea de atunci;)

ok, ms frumos pentru sfaturi...apreciez!!!:D

Andutu TZH 03-02-09 23:29

Parerea mea ar fi sa o pastrezi pe aia in 4 franta,o sa ai un demaraj mai bun da un top speed mai mic;)

Dumitru Cristian 03-02-09 23:45

Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pe strada"?:x
Mai ganditiva si la fiabilitate, viitorul masinii. Ele credeti ca au rezistat pana in zilele noastre pt ca mergeau tot timpul "blana" sau turate la rece, sau top speed... ??

electric_style 04-02-09 00:08

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2035194)
Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pa strada"?:x
Mai ganditiva si la fiabilitate, viitorul masinii. Ele credeti ca au rezistat pana in zilele noastre pt ca mergeau tot timpul "blana" sau turate la rece, sau top speed... ??

eu din toata discutia asta trag o concluzie!!! Dumitru esti de parere ca ar trebuii sa o reconditionez pe cea de 5ro sau s-o inlocuiesc tot cu una de 5???asta facand motorul sa mearga mai lejez si sa fie mai fiabil. gresesc ???

Dumitru Cristian 04-02-09 00:11

Nu gresesti. E corect ce spui. Ma refer la fiabilitatea la viteze mai mari de la 100 km/h in sus. Daca nu mergi mai repede de atat si iti trebuie banii pentru alt ceva pune-o pe cea 4 fr si n-ai treaba.

Laure2fast 04-02-09 06:19

Quote:

Originally Posted by Andutu TZH (Post 2035153)
Parerea mea ar fi sa o pastrezi pe aia in 4 franta,o sa ai un demaraj mai bun da un top speed mai mic;)

top speed cu 4 fr. o sa ai..nu cu 5 ro

DJ-01-CEW 04-02-09 07:01

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2035194)
Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pe strada"?:x

pe mine unu nu ma intereseaza fiabilutatea si cred ca pe nici un pasionat de curse nu il intereseaza acest lucru.daca toata lumea s-ar fi gandit la fiabilitate nu si-ar mai fi facut nimeni motor comprimat sau nu si-ar mai fi pus nimeni carburi de alfa.......fiecare cu pasiunile lui.......

cat despre cutii.....laure are dreptate cu 4fr ai top speed.........iar cutiile de 4fr sunt de doua feluri scurte si lungi...exceptand specialul.

Danutz Bratosin 04-02-09 11:36

Quote:

Originally Posted by Laure2fast (Post 2035572)
top speed cu 4 fr. o sa ai..nu cu 5 ro

vrei sa spui ca 4fr este mai lunga ca 5ro??????:rolleyes2

Laure2fast 04-02-09 11:50

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2036247)
vrei sa spui ca 4fr este mai lunga ca 5ro??????:rolleyes2

vreau sa spun ca, cu motorul stock viteza maxima o vei prinde cu 4 fr!!

Danutz Bratosin 04-02-09 12:11

Lasa bre ca si ala de 1.1 duce;) mai greu da duce...dupa 4000 rpm se simte in largu lui:D cu 5ro pe la 4000 ai cam 120...deci nu vad de ce nu s-ar mai duce...;)

OltcitPower 04-02-09 12:22

Quote:

Originally Posted by DJ-01-CEW (Post 2035590)
iar cutiile de 4fr sunt de doua feluri scurte si lungi...exceptand specialul.

vre-o dovada?
teoria/cartea zice ca nu sunt de 2 feluri....

Danutz Bratosin 04-02-09 12:27

Cutiile pe care le stiu eu:

4 special, cea mai scurta.
4 ro, 4 fr, 5 ro(cea mai lunga) si 5 fr

Mai exista si altele in afara de astea 5???

Dumitru Cristian 04-02-09 14:42

Cele de CS-uri, sunt romanesti mai scurte.
Legat de mesajele de mai sus.... No coment. Atunci de ce ceri man mai mult pe piesele frantuzesti, ca sunt mai fiabile, nu? Daca te doare la caciula de fiabilitate de ce vrei mai mult pe alea fr decat pe alea ro?
Uitate la Pupila, cata fiabilitate are masina aia, pentru ca are grija si ii pasa! Uitate la VYP, ambele fiind Oltcituri turbate.

All times are GMT +2. The time now is 06:39.

- Copyright 2026 4Tuning