Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Adio Intimitate In Romania ..... (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/105192-adio-intimitate-romania.html)

dog99 21-01-09 10:26

Re: Adio Intimitate In Romania .....

mergem in cafenele si ne conectam la internet wireless,dc aveti ceva de ascuns:).
o alta lege idioata ca toate celelalte legi idioate:x

r0xanicutza 21-01-09 11:02

ideea e buna intr-un sens... va usura rezolvarea infractiunilor si v-a accelera procesul de capturare a criminalilor...
oricum se asculta si pana acum... doar ca nu era facut public :)

Sindrom 21-01-09 13:01

Hahahaaa, e bine, ma simt important daca ma asculta cineva, sincer, mi-e indiferent, oricum lucrurile importante nu se vorbesc niciodata la telefon. Cine e cu musca pe caciula se simte.

Khalis 21-01-09 13:14

nu te conectezi chiar atat de anonim pe cat crezi tu... cum telefoanele au IMEI-uri, dupa care pot fi urmarite indiferent de cartela pe care o ai in acel telefon (deci da, poti sa schimbi o suta de cartele, daca nu arunci telefonul la gunoi, tot degeaba, vei fi identificat ca una si aceeasi persoana) si laptop-urile au diferite piese care se identifica atunci cand te conectezi la internet. Una dintre ele este placa de retea cu adresa MAC (unele placi permit ca aceasta adresa sa fie schimbata, dar nu toate). Si poate unii isi amintesc ce scandal a iesit cu Intel cand au introdus un cod unic de identificare a procesoarelor Pentium 3 si Pentium 4, cod ce era putea fi obtinut printr-o interogare bine plasata.
Terminand cu detaliile tehnice, mi se pare o lege de kko. Si nu, nu incalca dreptul la intimitate pentru ca datele nu sunt vizualizate de catre un operator uman, ci doar stocate si vizualizate in anumite conditii. In fine, incalca bunul-simt pana una alta. La fel cum o fac pana la urma si camerele plasate pe peste tot prin orase. Ei spun ca e pentru siguranta noastra, dar de fapt ii ajuta sa controleze tot. In curand se pare ca nu vom mai avea bani cash, doar card-uri, ceea ce inseamna ca adio bani imprumutati unui prieten in mod anonim (o sa trebuiasca sa faci un transfer bancar) si adio cumparat ceva asa... mai... spre... in fine, se intelege. Statul trebuie sa stie si la ce ora am mancat eu la KFC. E stupid, dar nu prea ne putem opune. La fel cum nici mitingul nu a rezolvat problema taxei.

r0xanicutza 21-01-09 13:19

e bine intr-un fel sa controleze tot, dar sa controleze infractiunile si crimele.
nu pe noi cei care suntem ingerasi :p

NONE 21-01-09 21:30

mie mi se pare indiferent,
in Germania se asculta telefoanele doar daca spui unele cuvinte care sunt trecute in baza lor de date.
De exemplu spui cuvantul "bomba" automat ti se inregistraza convorbirea
si sunt multe cuvinte:bomba,ucis,asasin,mort,omori,innecat,drogu ri.
Tot ce tine de ilegalitati... dar pe mine nu ma intereseaza....

EvLSant0S 21-01-09 23:48

e greu ca in urma unei discutii face 2 face in loc de bomba sa zici tzatze si in loc de asasin sa zici ... altceva..

in fine

normal c-o sa-si permita sa bage astfel de legi
pana n-o sa intelegeti ca NU VA APARA NIMENI
NICI guvernu , nici politia, nici armata nici NIMENI ..
sa-i tot lasati sa va ia din libertati ..

era o vorba smechera..

cine renunta la o parte din libertatea lui in speranta securitatii ..
nu se alege nici cu una .. nici cu alta.. :D
si , asa e !
oare cand o sa va treziti ? si-o sa intelegeti ?
ca NU ii intereseaza de binele vostru :)

cand cineva vrea sa dea o bomba intr-un liceu..
da o bomba intr-un liceu ..
nu suna la politie si zice..
vedeti ca e o bomba in liceu ..
and so on ..

Sindrom 22-01-09 09:57

Voi chiar credeti ca sunteti asa importanti pentru a fi ascultati???? Eu ca sa stocheze toate chestiile astea, pe toata lumea, le trebuie un loc, poate il vad si eu.... Si acum sa fim sinceri, adica vreti sa-mi spuneti ca daca vand un telefon, vin astia si ma aresteaza ca n-am platit tva....sa fim seriosi.

bmwm5 22-01-09 10:11

Quote:

Originally Posted by joy4 (Post 1998339)
e bine intr-un fel sa controleze tot, dar sa controleze infractiunile si crimele.
nu pe noi cei care suntem ingerasi :p

daca tu crezi asta esti de o naivitate sora cu ... ma rog.de ce nu-ti faci casa numai din sticla,poate intra unu in casa sa te violeze,vede cineva si te salveaza...
faza cu ascultatul nu e folosita pentru securitatea noastra.e pentru santajul politic si...cam atat
telefoanele se asculta dintotdeauna.singura diferenta dintre ascultatul de catre securitate inainte de revolutie si cel de acum e ca incearca sa ne convinga de faptul ca e spre binele nostru...
e doar un pas spre controlul absolut asupra maselor.azi ne asculta telefoanele,maine o sa fim convinsi ca e bine sa avem cipuri,pentru a nu ne rapi un martian care vrea sa ne sodomizeze si asa mai departe

dolb 22-01-09 15:14

bmwm5 :) te-ai uitat la Zeitgeist ? :D ..true true.. e bine ce zici

r0xanicutza 22-01-09 16:54

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 2000707)
e doar un pas spre controlul absolut asupra maselor.azi ne asculta telefoanele,maine o sa fim convinsi ca e bine sa avem cipuri,pentru a nu ne rapi un martian care vrea sa ne sodomizeze si asa mai departe

da... ai dreptate ;)
noroc cu tine ca altfel imi puneam cip :))

o alta metoda sa ne controleze ar putea fi cardurile alea pt r.a.t.b. :|

bmwm5 22-01-09 17:52

Legea care permite înregistrarea apelurilor telefonice, a SMS –urilor şi a mailurilor a stârnit un val de indignare. Click! vă prezintă cât de uşor poţi să fentezi această reglementare.

Mii de persoane au semnat deja o petiţie “on line” împotriva acestei legi, iar procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a şi anunţat modificarea ei, întrucât îngreunează activitatea anchetatorilor de crimă organizată şi terorism.

De altfel, în ţara noastră, au fost identificaţi doar doi terorişti “cu acte”: celebrul Dragoş Ciupercescu, cel care a aruncat grenada la poarta Liceului Jean Monnet şi “terorică în şlapi” Ioan Florin Lesch, cel prins cu două butelii în portbagaj. Click! a găsit opt metode prin care se pot fenta autorităţile care vor să ştie cu cine şi cât ai vorbit.

1. Porumbei voiajori

O mulţime de porumbei voiajori din toată lumea transportă mesaje pe distanţe mari sau mici. Dacă aveţi ceva “top secret” puteţi folosi şi această metodă, foarte eficientă pe vremuri.

2. Plăcintă cu răvaşe

Chiar dacă pare mai învechit, obiceiul de a trimite răvaşe sau bileţele ar putea fi utilizat din nou, pentru că nu pot fi depistate de “organe”. Într-o epistolă vârâtă în plăcintă poţi să trimiţi câte mesaje ai nevoie, deşi ar fi o problemă: câte trebuie să mănânci până le găseşti.

3. Mesaje codificate

Tinerii au inventat un limbaj codificat pe care îl folosesc pe Messenger sau SMS. Se scrie ms – pentru mersi, tb – trebuie, msg – mesaj, vb – vorbim mai târziu, k – ok, rpd – repede, dc – dacă, np – no problem, iar lista se măreşte în fiecare zi.

4. Reveniţi la scrisori

Puteţi unelti orice într-o scrisoare, pentru că aceasta e protejată prin lege, ce pedepseşte “violarea corespondenţei”. Mulţi renunţaseră la scrisori în favoarea mailurilor. Poliţistul Cristian Cioacă e cercetat pentru că a citit mailurile Elodiei.

5. Cartela PrePay

Se cumpără uşor. Nu poate fi depistat apelantul şi nici cel sunat, dacă are tot o astfel de cartelă. Exact aşa sună liniştit din Siria Omar Haissam, dat în urmărire internaţională pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor români.

6. Vizite mai dese

Folosim mult telefonul şi e-mail-ul, dar ne întâlnim din ce în ce mai rar “faţă în faţă”. Vizitele dese sunt o soluţie pentru a scăpa de înregistrare. Ion Iliescu a complotat împotriva lui Ceauşescu, pe o bancă în Cişmigiu.

7. La pescuit sau vânătoare

Organizezi un concurs de pescuit: pe malul bălţii, cu undiţa în mână, nu te înregistrează nimeni. Poţi încerca şi o partidă de vânătoare, dacă te ţine buzunarul, iar în mijlocul pădurii vorbeşti ce vrei, exact cum s-a procedat recent pe domeniul Balc.

8. La ora de sport

Nicolae Văcăroiu, Viorel Cataramă, Ilie Năstase sunt pasionaţi de tenis şi de golf. Iată o idee. În pauza dintre seturi sau la duş poţi spune ce doreşti, fără frica de a ajunge în baza de date. Un tabinet, un joc de pocker sau la o partidă de biliard sunt la fel de eficiente.

Sursa: Click.ro

bodyspeed 22-01-09 17:56

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 2000707)
faza cu ascultatul nu e folosita pentru securitatea noastra.e pentru santajul politic si...cam atat
telefoanele se asculta dintotdeauna.singura diferenta dintre ascultatul de catre securitate inainte de revolutie si cel de acum e ca incearca sa ne convinga de faptul ca e spre binele nostru...

Acum vreo 3 ani am avut o intrevedere cu un megadirector de bancă..şi cu seful meu. Cum stăteam noi la masă , directorului i-a sunat telefonul (personal..şi ne-a atras atenţia să nu vorbim ceva) inchide şi il pune pe masă ...peste 10 minute..sună iară , ca şi prima dată soţia lui îl cauta...şi îi spune că până să inchidă telefonul..se auzise un sunet ciudat..şi după ce a închis el telefonul...ea a auzit tot ce am discutat noi :shock: , de atunci persoana în cauză ...face telefonul bucăţi(adica separat cartela , separat acumulator..separat telefon), şi apoi începe să vorbească ...Deşi întâlnirea era una amicală...orice cuvânt era scris apoi gasite explicaţii pentru el.. poate denotă cu totul altceva ;) ..şi tot aşa..mi-a povestit multe..:o
Am ramas mască .., telefonul chiar îl inchisese...dar ea..nu, e posibil să îl asculte :rolleyes2

bmwm5 22-01-09 18:13

stiam despre asta demult.daca e telefon cu bateria in el,poate fi ascultat

Mustang 22-01-09 18:18

Ineptii:
Quote:

Originally Posted by joy4 (Post 1998016)
ideea e buna intr-un sens... va usura rezolvarea infractiunilor si v-a accelera procesul de capturare a criminalilor...

Quote:

Originally Posted by joy4 (Post 2001643)
o alta metoda sa ne controleze ar putea fi cardurile alea pt r.a.t.b. :|

Mai bine nu mai scrii prostii - te rog!
REPET:
1. Telefoanele / smsurile / mailurile / messengerul / si ce mai vreti voi - vor fi DOAR stocate timp de 6 luni. Daca nu deveniti suspect pentru siguranta tarii nu va asculta nimeni jdemii de conversatii intre prieteni... Crezi ca eu daca spun aici ca vreau urasc conducerea tarii si ca i-as vedea morti pe toti, ma trezesc cu mascatii peste mine?! Va spun eu ca NU... pot sa ma aia pe ala si pe alalalt pentru ca ei nu asculta! Sa spun ca nu imi convine ceva despre cutarica nu ma face suspect, sau da?
Vorbiti ca, cu legea asta va scadea infractionalitatea - NU va scadea... credeti ca oamenii nu sunt atat de destepti sa vorbeasca codificat? Credeti ca nu poate nimeni sa isi faca un plan la o cafea? Ce sa zica pentru rapirea lui vasilica din cucuietul de sus (mama ce sani avea aia... = RAPESTE-O!)...
Sa fim seriosi!
2. SE INCALCA DREPTURILE OMULUI! Asta e singurul disconfort... Omul are dreptul la intimitate.

Quote:

Originally Posted by joy4 (Post 1998016)
oricum se asculta si pana acum... doar ca nu era facut public :)

Zau?
Nici n-am scris cu o pagina mai devreme acelasi lucru...

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 2001836)
Am ramas mască .., telefonul chiar îl inchisese...dar ea..nu, e posibil să îl asculte :rolleyes2

Am mai auzit de chestie de genul asta, dar tin sa te informez ca aceea era o problema de la telefon.
Am avut si eu o persoana care a trecut prin acest lucru de 4 ori (deh, fata era infidela de multe ori si vorbea cu fetele la cafea) si a pierdut cei 4 prieteni pe care ii avea din cauza mobilului care nu intrerupea definitiv conversatia - era necesara scoaterea bateriei pentru cateva secunde pentru a incheia convorbirea definitiv.
Cand a schimbat telefonul, s-a rezolvat problema...

All times are GMT +2. The time now is 03:49.

- Copyright 2026 4Tuning