![]() |
lol ... injectia inventata acu 100 de ani .. am mai auzit una ... :))))))))
ma nene injectia este controlata de calculatorul masinii , nu ? Uite taica-miu o avut un mertz cobra 240 D ... te asigur ca nu era pe injectie .,... nici calculator n-avea nicaieri .. :)) Oricum is eu afon da vad ca sunt altii care ma intrec pe-aci .. Si TDI = Turbo Diesel Injection ... asa scrie pe site la vw :) T= Turbo care exista si pe benzinare nu numa pe diesel. Oricum daca nu aparea Turbo pe diesel acum nu le mai baga nimeni in seama .... 0-100 Km/h = 30 Sec :) |
Quote:
injectia este intr-adevar controlata de calculatorul mashinii numai la modelele relativ noi de motoare (benzine sau diesel, same thing...)... daca cobra tatalui tau era dieselul clasic de 2,4, atunci FII SIGUR ca este pe injectie. acum trebuie sa fii realist si constient de urmatoarele lucruri: injectia la ORICE SISTEM DE INJECTIE DIN LUME (tractor, racheta, autovehicul, espressor, vidanja, seringa, etc) este realizat de o POMPA DE INJECTIE, care poate fi de mai multe feluri, manuala (da Mitica la pedale, sau la manivela, sau etc), mecanica \"simpla\" (cureaua sau lantul de la distributia autovehiculului angreneaza o pompa de injectie care impinge mai departe combustibilul necesar, la o presiune marita) sau mecanica \"electronica\" (e angrenata bineinteles ca o pompa mecaniza simpla, insa aici intervine calculatorul pt dozarea cantitatii de combustibil, a presiunii de injectie, etc, etc. nu intram in detalii de injectii monopunct, multipunct, stratificate sau simple, la presiuni inalte sau nu, prin rampe comune, prin pompe-injector, etc. simplu exemplu: inca mai am un kadett diesel din 86, cred ca e cam aceeasi generatie cu cobra tatalui tau, care are injectie realizata de o pomap de injectie angrenata de cureaua de distributie... functioneaza simplu: motorul invarte pompa odata cu miscarea circulara a arborelui la un raport care poate diferi bineinteles de turatia de referinta a motorului, pompa e alimentata cu combustibil si il impinge mai departe cu presiune marita catre injectoare, care la randul lor il pulverizeaza in cilindri. toata instalatia este de injectie mecanica... bineinteles ca nu exista limitare de turatie electronica, ci eventual exista limitare mecanica. |
eu ma refeream la injectia care cunoastem cu totii .. cea mecanica nush exact cand fst inventata , stiu ca cea electronica in 1966 in Marea Britanie .
Merztu lui taicamiu avea bujii incandescente ... pompa de motorina ceva de genu putea sa dea la manuala prin ea sa scoata motorina . oricum creca cine pune un I acum la masini creca nu degeaba prbabil se refera la un tip de injectie noua , contrlata de calculator de sonde , ecu , etc. |
daca nu ma inshel ..
SDI = simple diesel injection TDI = turbo diesel injection diferentza .. cai si timpul de accelerare + consumu` |
din ce am citit in manualele de la VW, la SDI e mai mare consumul la la TDI !!!
|
Re:
Quote:
|
totushi TDI inseamna turbo direct injection sau turbo diesel injection ? :?
|
turbo diesel injection
|
Re:
Quote:
heh , am stiut io ca toata lumea se inseala ( tdi = turbo diesel injection ) , nope . tdi = turbodiesel direct injection :giggle: |
Re:
Quote:
chiar si la ARO din 19toamna... nu exista diesel pe carburator... doar pe injectie... mecanica sau electronica |
Re:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
http://www.tdiclub.com/ Hai sa incercam sa fim mai calculati cand incepem sa dam cu afirmatii dure, ok? |
Re: diferenta intre SDI si TDI
FSI - injectia ''stratificata'' cum o numiti este de fapt injectie multipunct
CDi - CommonRail Direct Injection (Injectie cu rampa comuna) denumire intalnita la mercedes HDI - Hibrid Diesel Injection (echivalentul frantuzesc la TDI) CRDI - Comon Rail Direct Injection (Injectie cu rampa comuna ) denumire intalnita la masinile din afara EU si nu numai TDCi - Turbo Diesel CommonRail Injection (injectie cu rampa comuna) Ford SDI - un diesel normal aspirat Aceste prescurtari sunt alese de fiecare producator in parte iar din punct de vedere conceptual toate acestea semnifica acelasi lucru, fac acelasi lucru. Din punct de vedere constructiv sunt asemanatoare difera doar aranjarea diferitelor elemente ale acestor sisteme. Si indraznesc sa ii contrazic pe cei care cred ca motorul normal aspirat este mai fiabil decat cel supraalimentat asta datorita faptului ca un motor supraalimentat este construit din materiale mult mai rezistente decat cel aspirat. Ganditi-va numai la fortele datorate presiunii multa mai mari a aerului din motorul supraalimentat. Si stati linistiti ca softul gandit pentru un motor supraalimentat nu este gandit sa distruga motorul si nici sa il forteze. Puterea in plus a motorului supraalimentat este datorata cantitatii mult mai mari de aer care intra in motor fapt care determina si o alta defazare a aprinderii etc. Deci ca fiabilitate nu va faceti griji sunt la fel. |
hmm..din tddi poti sa o faci tdci?
|
Re:
Quote:
Chiar si rabele alea obosite,tot pe injectie sunt. |
Apropo....
"I"-ul respectiv nu inseamna injectie ci reprezinta intercoolerul,ca sunt unele care n-au si au initialele "TD" sau "CD" . |
| All times are GMT +2. The time now is 14:00. |
- Copyright 2026 4Tuning