![]() |
Re: Civic Type-S vs Scirocco
sunt 2 tipuri de type-r. ala facut in anglia, hatchback cu motor de 1.8 sau 2.0 nu stiu exact cu 180 cp. si sedanul facut in japonia care e mai usoara , are suspensia mai tare si scoate 210 cp parca.
|
90 % din posturi sunt inutile! ar putea fi chiar sterse! Cine are honda zice.. honda e cea mai tare, aleg civic, cine are vw .. zice vw e cel mai tare , aleg vw.
Eu aleg scirocco pentru exterior, interior, comfort, finisaje si Honda pentru performantele de admirat si potentialul f mare de tuning al motorului ! Daca mi-as lua una din ele doar asa ca sa ma dau in basini ca am cupeu si doar as merge cu ea in oras, clar scirocco. Daca o iau sa fac performante, sa vin la liniute sau sa ma dau pe "miile" de circuite din tara, clar civic. PUNCT |
aleg scirroco . per total , este peste honda + ca este mai nou . cu motorul de 2.0 tfsi , este de vis . pacat ca este mult prea scump
|
Quote:
cel de japonia e in 3 volume. The Japanese Type R uses the same four-door body as the hybrid Civic IMA (saloons are more popular in Japan and Asia than hatches). It’s lighter (1270kg versus 1338kg) and has more power than the UK car. Thanks to different emissions tuning, the Japanese version’s 2.0-litre engine pumps out 222bhp at 8000rpm, well up on the UK’s 198bhp at 7800rpm. It has more torque, too: 158lb ft at 6100rpm, versus 142lb ft at 5600rpm. bine, datele exacte difera pe net: The new Japanese model's engine output is higher than the European version's, with 225 PS (222 hp/165 kW) being developed at 8,400 rpm and 215 N·m (159 lb·ft) of torque peaking at 6,100 rpm (versus 201 PS (198 hp/148 kW) at 7,800 rpm and 193 N·m (142 lb·ft) at 5,600 rpm for the European model) as alege scirocco, mi se pare mai frumos, mai bine lucrat... |
In primul rand la exterior prefer originalitatea civc. La motorizarile actuale as alege 1.8 fara dubiu. Are o putere decenta pentru 1800cc aspirat, presupun ca si fiabilitate la fel. Motorul de 1.4 tsi presupun ca nu are aceeasi linearitate in ceea ce priveste plaja de turatii, probabil e si mai dificil sa obtii performante. Iarasi amintesc de fiabilitate scazuta si de faptul ca un motor de genul asta va suferi o uzura mai mare in timp.
Interiorul civicului mi se pare mai frumos, nu zic ca scirocco nu e frumos, dar tot arata a plictiseala nemtzeasca. Apoi ca la orice masina mai intervine un aspect si anume functionalitatea. E evident ca aici civic este masina mai spatioasa, si in care daca te duci la plaja cu gagica si 2 prieteni ai loc si de-un scaun si-o lada cu bere in portbagaj. Totusi de la 290l ai scirocco pana la 490l ai civic e ceva. Multi o sa sustina ca nu iti iei o masina pt asa ceva. Dar cand iti plimbi gagica la shopping si cumpara ca sparta unde o sa-i pui toti pantofii??? |
Quote:
|
asa zici si despre Hiroshima?
|
Quote:
ma rog... ma refeream la masini. |
Quote:
|
eu n-am zis ca produc, dar primesc cele mai bune modele din cele pe care le produc.
(sper sa intelegi pt ca nu cred ca am fost prea explicit :lol:) |
Quote:
|
CORECT!
Din moment ce initiatorul subiectului a considerat ca merita comparate (Type S oficial se vinde in ro numai 3D) un hatchback de zi cu zi in varianta sportiva, si o... nici nu stiu unde se incadreaza scirocco sa fiu sincer, trebuie sa luam in considerare si aceste elemente. La urma urmei pot constitui factorul decisiv pentru un potential cumparator indecis. |
aleg honda civic ...de ce?...fiindca este o masina pentru sofer...motor bun are,design exterior are,design interior are,functionalitate nota 10...
de ce nu vw...in primul rand este aceesi marie dar cu alta palarie...o platforma comuna postita ca o curva de pe centura...motor n-am ce comenta...exterior previzibil...interior banal...masina poporului... p.s.:sunt posesor si de civic;) |
de acord cu stimatul meu consatean Yackone,
DAR io zic sa mai pui ceva sa-ti iei varianta 2.2 diesel, pentru plimbareala mi se pare mai ok, si e sensibil mai musculos nu pierzi mare lucru ca senzatie, pentru ca 1.8 sincer suna destul de anemic dupa standardele honda nici una din astea doua nu are veleitati sportive prea serioase, nu-ti fa iluzii, sasiul de pe Civic, cel putin in comparatie cu cel vechi EP3-ul e usor penibil (punte rigida, hai sa fim seriosi) ca masini de zi cu zi sunt super ok, amandoua, daca vrei ceva mai sportiv in banii astia gasesti un Type-R EP3 aproape nou |
chestia e ca am 2.2...si e cam mult pentru drumurile de la noi...
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:46. |
- Copyright 2026 4Tuning