![]() |
Re: Cum alimentati? Faceti plinul mereu? Circulati pe rezerva?
si dupa nr. de km. parcursi zilnic. daca mergi doar de la moara pana la gara nu ai nevoie de un plin neaparat. dar daca circuli toata ziua cu masina si nu ai eventual un diesel nu iti convine sa mergi toata ziua la peco pentru 5-6 l si nici sa ai masina defecta pe motive de sistem alimentare.
|
Ori ca faci plinul ori ca nu....
Cam aceeasi bani ii dai pe gaz. |
Omul s-a referit altfel. Si eu tin cont de treaba asta. Daca mergi zilnic la benzinarie inseamna drumuri in plus si timp. Daca benzinaria e la cativa km de tine, toti acei km ii platesti si te costa bani. Ideal e sa mergi din plin in plin, dar cine are bani de fiecare data? Mai e bine sa alimentezi in functie de evolutia pretului la pompa, ca sa mai scutesti niste bani, iar cand alimentezi sa ai grija sa nu scapi nici un strop din pompa. Iar atunci cand mai ai putin in rezervor sa alimentezi in drumul tau, nu sa mergi anume de acasa sa alimentezi.
|
Evolutia pretului la pompa, e nefasta...
|
Da, in ultimul timp e doar in crestere. Dar ma refer aici si la alegerea unui PECO ieftin, ca sa mai scutesti ceva daca se poate.
Eu sincer sa fiu ma cam tem cand bag un plin, pentru ca furtul de combustibil a inceput din nou sa se manifeste, iar daca te afla sutii ca ai facut plinul esti clar vizat. De aceea va recomand cand alimentati sa nu lasati dare de combustibil in jurul rezervorului si sa miroase a proaspat alimentat. Si nu e vorba doar de continutul rezervorului, dar mai intra un geam spart, un capac rupt, zgarieturi si alte stricaciuni la paguba. |
eu pun benzina in fiecare zi de cateva 2-3 sute. cand vad ca se apropie d rosu ma duc la statie si pun... facand un calcul ies cam la aceeasi bani daca as face plinu.insa nu dispun de banii necesari sa fac plinu la cateva zile. asa parca e alta treaba...
ps : 1.de la ce statie peco folositi cumbustibil ? 2. eu detin un golf mk3. are cumva beculetz care se aprinde cand 'treci' pe rezerva ? (la mine nu se aprinde nimic. de asta intreb) . mc |
Quote:
la reno in schimb pun cam de 50 ron si merg in jur de 10 zile....iar la bmw,eram client fidel la peco...:twisted:....acu e in service... |
"LordGhost"-2. eu detin un golf mk3. are cumva beculetz care se aprinde cand 'treci' pe rezerva ? (la mine nu se aprinde nimic. de asta intreb) . mc[/QUOTE]
Nu,golfurile 3 nu au becuri indicatoare pt.asa ceva,la mine in manual scrie ca atunci cand ajunge acul indicator pe zona rosie mai am 7 L de benzina. Eu alimentez in functie de km pe care urmeaza sa-i parcurg,dar de obicei cand ajung la pompa pun de 50 ron. |
Eu fac mereu plinul, asa vad si daca consumul este pana in 5% cum zice cartea, plus ca salvez timp pretios iar carburantul imi este oricum decontat de firma.
Bafta. |
Am 2masini,amandoua diesel;prefer sa fac plinul,in felul asta ajung destul de rar la statia de alimentare...diesel rulles.Btw,nu circulati niciodata "pe rosu",nu ati vrea ca gunoaiele acumulate in timp sa se duca in pompa sau(si) injectoare,pt mine e sfant,cum s-a aprins becul,fuguta la alimentare.
|
De cand cu criza Beculetz mi se zice:))20-30 ron pe zi
|
pompa este in rezervor si racirea e mai buna daca este combustibil.cu combustibil aproape de zero se supraincalzeste si in timp se duce.
|
Eu fac plinul cam pe la o saptamana, nu las sa scada si ultima linie rosie. Dar patronul meu care nu duce lipsa de bani baga de cate 50 ron si merge pana e pe rosu. Raspunsul lui este "sa nu se invete cu multa motorina ca consuma mai mult :) ". A ramas insa de cateva ori pe dreapta cu pana prostului. Insa acum imi vine in minte o intrebare: daca tot timpul alimentezi pe rosu ai un avantaj: nu se vor acumula mizerii pe fund ca tot timpul ele vor fi trase de pompa...
|
si asta e avantaj?
:lol: nu ai mizerii vechi in rezervor ca mereu ele sunt in pompa care o schimbi astfel destul de des si este mereu noua? :) e buna logica asta de 'patron'. sa ii spui ca masina are acelasi consum si daca este plin si daca este gol rezervorul, inca nu s-a inventat motorul inteligent care sa nu mai consume deloc, sau doar cate o picatura la km, in cazul in care ai becul aprins. :lol: doamne, ce 'uameni'... |
Era o "poanta" din partea lui, o spunea sub forma de gluma bineinteles.
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:05. |
- Copyright 2026 4Tuning