Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Upgrade audio Laguna 2 (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/100729-upgrade-audio-laguna-2-a.html)

mikinina 22-12-08 14:20

Re: Upgrade audio Laguna 2

N-o fi insa in cazul aceluiasi brand,oricare ar fi el,fie ca e low entry sau hi end nu ai cum sa spui ca e tot aia 4x45w cu 4x90w.

aproapeom 24-12-08 19:09

ia cat mai puternica statia ca mai bine sa ai de unde sa tai decat sa n-ai de unde sa pui :)

mikinina 24-12-08 20:14

Sa zicem 4x60w sau 4x80w?
Din ce am insiruit pina acum ce spui sa iau?

ceachi 25-12-08 12:17

Daca tot vrei sa dai 3-4 milioane pe amplificator , mai bine ia-l pe asta de la bazar.
https://forum.4tuning.ro/554-amplificatoare-auto-and-stuff/89271-focal-2-75-super-pret.html
Il cunosc pe tip si stiu ca il vinde pentru ca a facut upgrade ,amplificatorul e in stare buna si zic ca oricum este peste ce ai enumerat tu mai sus.
Cred ca reusesti sa il scoti la 4 mil.

mikinina 26-12-08 10:24

IMI TREBUIE UN AMPLIF PE 4 CANALE NU PE 2 (DOUA).

Bogdan YBR 26-12-08 13:51

4canale ? amplifici fata-spate ?
poti lua si focalul pe care ceachi l-a dat ex mai sus si poti pune dif in 2ohmi unde 2.75 are peste 100w si ti le duce binisor. oricum este 3clase peste orice ai pus tu acolo JBL Craci etc.

mikinina 26-12-08 14:47

Bai fratilor voi chiar nu cititi?
AM PUS DEJA 4 difuzoare de 13cm,singurele cu prindere in 2 puncte,create special pentru Renault.Ca e o alegere buna sau proasta e problema mea si numai a mea.Am inteles ca puteam sa pun altceva dar nu am vrut.Acum,ca tot am comis-o vreau sa vad cum suna cu o amplificare si probabil o sa fac o proba inainte cu mai multe statii.
Daca aveti vreun gind sa ma ajutati cu vreun sfat limitati-va la ce am scris.Daca vroiam sistem de concurs (de fite) spuneam de la inceput si nu faceam nici un fel de concesii (inclusiv financiare).
Eu doar vreau sa misc putin mai bine difurile de 4 ohm si 35w RMS in numar de 4 bucati (2 fata si 2 spate) si vreau sa stiu valoarea unui amp pe 4 canale...marca de asemenea e la alegerea mea.Unii spun ca 50w e ok,altii ca 80w,etc.Probabil ca 60w sint arhisuficienti.Daca as sti exact ce putere RMS are HU original ar mai fi ceva dar nu am reusit.

Ma uitam pe diverse siteuri si la unele boxe home (e adevarat ca hi enduri) se recomandau statii cu puteri de cca 1/2 din nominalul boxelor in valoare RMS.Cine naiba mai intelege ceva?Pentru low entry sa fie alte legi?
Eu am un amic ce are Dynaudio Contour de 300w miscate de Bryston de 500w cu amp si preamp,parca CD Meridian,cabluri si alte alea.Mai are Revox,Bang&Olufsen (inclusiv TV),Yamaha la o vila de la munte deci stiu cam cum suna.Pentru masina si pentru timpul petrecut consider ca e inutuila o investitie de sute de euro si de asta am mers pe varianta de buget redus.

Bogdan YBR 26-12-08 15:57

...alo provincia nu mai fi asa acid ca de aia nu te faci inteles.
ma uit pe ultimele posturi si nu vad vreunul cu difuzoare, numai cu amplifuri.
legat de postul meu am zis ca poti pune in paralel difuzoarele fata-spate si obtii astfel 2 ohmi si ai nevoie de un amplif de numai 2 canale.

ce nu intelegi ?

mikinina 26-12-08 17:17

Pai citeste tot si vezi ce vreau de fapt...asa daca mai cumpar 50 difuzoare obtin 1/2 ohm si mi le duce si unul de 3w,nu?Ca tot ne omoara inventivitatea.
Daca am spus ca nu vreau modificari si ca am 4 difuri si exista amplifuri cu 4 canale de ce sa ma leg la cap?
Cum naiba numai tu nu ai inteles ce am intrebat ca altii au spus pe 4 canale dar de diverse valori.Daca tot ai pretentia ca te pricepi rezuma-te si da o valoare daca tot te deranjezi.
Ma enerveaza rau astia care-s pe linga subiect...o fi virsta de vina.
Si ce te face sa crezi ca in Bucuresti este epicentrul inteligentei?:rolleyes2
Limiteaza-te la subiect daca esti capabil.

Bogdan YBR 27-12-08 00:39

adevarul este ca nu ma pricep.
lumineaza-ma tu.

ps: un legat in paralel intre 2 difuzoare nu te leaga deloc la cap sa stii :)
daca tot vrei aproape moka scule m-am gandit ca un amplif de 2 canale in 2 ohmi ti le duce pe toate 4 dif unde amplif de 2canale < 4 canale ca pret iar diferenta o da in plus 2metrii de cablu intre plusuri si minusuri.
/doh
un link sa vezi masina mea unde absolut tot e facut de mine @nestiutor
https://forum.4tuning.ro/showthread.p...66#post1943466

margineanu ovidiu 28-12-08 20:36

adevarul este ca voi astia care mai aveti habar de ceva va mai chinuiti inca sa ajutati oameni care nici ei nu stiu ce vor si cu siguranta nu dau doi bani pe sfaturile voastre,daca omul nu vrea sa inteleaga ca noi vorbim de obicei din experienta ce am acumulat-o prin experiente care in general ne-au adus doar o gramada de bani aruncati pe geam si nesatisfactii,unii numesc un sistem care suna decent sistem de fite,sau de concurs sau mai stiu eu cum,oameni buni noua ne place sa ascultam muzica,la concursuri putem asculta sistemele altor oameni sa vedem ce se poate mai bine,ca nu exista descrieri despre cum suna un produs decat comparatii(cel putin care sa conteze)asa ca daca tu vrei un amplif de 4x60W cumpara-l poate vei avea 4x15W claritate si restul....aici vei descoperi si tu cum am descoperit si noi ca nu e important ce scrie pe ambalaj,poate 15W de focal(ca despre asta s-a discutat mai sus)sunt mai puternici si mai placuti decat 60W de distorsiuni si pacaneli de la care te miri de ce te doare capul,dar asta o stim doar noi,iar despre 2 ohmi stii macar cum se face legatura intre amplif si difuzoarele din masina ta daca tot vrei sa faci pasul asta?daca stai sa reflectezi mai putin de un minut vei vedea ca nu e deloc mai complicat.........de asta isi castiga unii banii din insonorizat,instalat,reglat scule,protejat componentele sistemului de catre cel mai mare pericol care poate sa le distruga,omul care se crede destul de destept incat sa faca el tot,pentru ca nu e greu,pentru ca altii sigur il vor jecmani,pentru ca altii nu se ocupa asa cum se ocupa el...bafta cu masina,poate odata o sa mergi si tu mai sus in a asculta muzica,sau poate vei ramane la nivelul unui magnat care sigur scoate 65W si doar atat conteaza

Bogdan YBR 28-12-08 20:46

am citit ce ai scris mai sus ovidiu si nu am putut sa nu-mi aduc aminte ca am pierdut cel putin 40-50 milioane facand dupa capul meu si ignorand parerile altora. in consecinta mikinina cumpara ce te taie capu si cand le vei pune la vanare la bazar la juma' de pret promit sa te ajut cu UP-uri.
nu sunt cele mai tari statii in domeniu astea Focal dar sincer sunt peste orice jbl/magnat/mac/ other shit.

+1. tipul cele la bazar pe difuzoarele stock ale masinii 300 lei. deci .... ?

mikinina 28-12-08 21:06

Eu vreau o minima investitie in masina pt ca oricum nu prea merg cu ea si pentru auditie am acsasa la ce asculta.Posibil sa fie suficient si ampul din HU Cabasse daca stau bine si ma gindesc.

Lil' D 30-12-08 19:28

Am lucrat pe asa masina...cu exact acelasi sistem de sunet standard

Nu tin minte exact ce e sub panoul de usa, dar tin minte ca am ales sa ma duc pe metoda rapida si ieftina din moment ce omul nu vroia sa foloseasca amplificator.
Minimul ce il poti face e un set de difuzoare ok, nu trebuie sa fie cu 2 prinderi (am folosit cu 4 si una din ele a cedat eroic in fata plasticului) si ceva burete / izolatie intre plastic si difuzor. Buretele o sa faca diferenta destul de mare.

Este ceva de munca pentru a aduce usile la un nivel bun, adica inele prinse solid, spatiu pentru difuzoare mari si asa mai departe.

Sistemul Cabasse are amplificator pe undeva prin spate (din nou, daca bine retin), iar motajul unui alt amplificator o sa fie interesant daca vrei sa pastrezi cd-playerul Cabasse.

mikinina 30-12-08 20:53

Am ales cred ca singurele difuri special create pentru Renault,sistem de conectivitate plug&play,adincime corecta,prindere perfecta,bureti pe margine,timp de lucru maxim 10 minute toate 8 bucati (plus 4 tweetere),exact ce-mi doream.
O sa ma edific de puterea reala a amplifului Cabasse si de modul de amplasare pentru ca sint cu puteri de la 4x10w la 4x50w insa difurile cumparate sint cele de la postul 23 din acest topic,suficiente dupa parerea mea.

All times are GMT +2. The time now is 12:34.

- Copyright 2026 4Tuning