![]() |
|
Re: Club TICO
am citit pe linkul ala, si am vazut ca a scos alternatorul si electromotorul pe sus. eh,,,daca ai AC nu prea ai cum. si ajuta sa scoti si carburatorul...ai spatiu mai mult, daca te pricepi, scoate-l si pe ala...
|
Quote:
ca nu ii facut foarte bine forumul sa iasa mesajele private in evidenta:D asa-i Alex?:D da ordine acolo sus sa faca ceva (vezi exemplu 4tuning) |
Quote:
|
Quote:
|
ce dea tranta am facut posturile astea :oops::oops::oops:
|
Daca nu ai AC, in nici un caz sa nu scoti planetara, o sa muncesti degeaba si in plus. In tutorialul acela ai toate informatiile ca sa schimbi usor electromotorul. Alternatorul e posibil sa iasa si pe jos daca scoti suportii lui.
|
La tico si cu ac si fara pasii sunt urmatorii ca sa scoti ELECTROMOTORUL.
1 - SE DECONECTEAZA SI SE DA JOS BATERIA ! 2 - se dau jos curelele de la alternator si ac 3 - se desfac firele de pe alternator si de pe sonda de presiune ulei 4 - se desface alternatorul din suporti se ridica cat mai sus si se leaga cu soricel/sarma 5 - se scot suportii alternatorului de pe blocul motor 6 - se da sonda de presiune ulei jos 7 - se desfac frele de pe electromotor (trebuie tubulara mica cu prelungitor ff scurt si crichet mic) 8 - se da jos tava bateriei (siuportu ala de plastic) si se desface conducta de apa de pe cutie doar din cele 2 suruburi de sus (ca sa poata fi mutata fata-spate 1 cm) 9 - se foloseste o cheie cardanica + tubulara + prelungitor si se desfac cele 2 suruburi de la electromotor 10 - sescoate pe jos electromotorul dar trebuie invartit de el pana se gaseste pozitia de iesire. Este o singura pozitie princ are iese si tot prin ea intra. Pana acum am la activ vre-o 5 electromotoare scoase si remontate si pot sa ma laud ca il dau jos si il montez inapoi in maxim 1.30 ore :) . PS: DE PREFERAT SA AVETI RAMPA/ELEVATOR, ALTFEL O SA VA CAM TAVALITI PE SUB MASINA. Ca sa puteti da ALTERNATORU jos pasii sunt urmatorii . 1 - SE DECONECTEAZA BATERIA ! 2 - se dau curelele jos (ac si alternator) 3 - se dau jos firele alternatorului 4 - se ridica masina pe cric de partea dreapta 5 - se da jos roata 6 - se da jos fulia de la motor 7 - se indoaie tabla care inconjoara planetara inspre exterior cam 3 - 4 cm (asta ca sa nu va mai chinuiti sa dati jos bascula cu bara antiruliu ca sa scoateti planetara) 8 - se desface alternatoru 9 - se invarte pana se gaseste pozitia de iesire 10 - DUPA REPARARE si remontare se REINDOAIE TABLA ACEA INAPOI ! |
Quote:
acum mai am nevoie de 2 stikare ca nu le mai am pe alea cine mai are sa imi dea si mie contra cost bineinteles:D |
salut baietzii!! care se baga la o reuniune de club marti 16.08.2011 la sala sporturilor ,ora 20.30
|
CU 2 STIKARE CINE MA AJUTA SI PE MINE?
|
1 Attachment(s)
:!::arrow:
|
LA MULTI ANI!
MARIAN 2005 SI TUTUROR CELOR CARE ISI SERBEAZA ZIUA DE SF.MARIA |
chiar nimeni nu ma ajuta cu 2 stikare
|
deocamdata ,nu te poate ajuta ,ca nu a mai dat comanda nimeni ,la fel ca la tricouri
|
vreau sa ma apuc de un proiect la ticobel cine poate sa ma ajute si pe mine cu o bara fata nu conteaza cum arata rupta sparta indoita si o bara spate tot asa rupta sparta indoita :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:58. |
|
- Copyright 2026 4Tuning