Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club CIELO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/59643-club-cielo.html)

CT-13-TGR 07-12-09 16:09

Re: Club CIELO

poate si exprimarea mea a fost deficitara deoarece nu am cunostinte atat de multe in a da cu exactitate ce problema este .... si nu aveam de unde sa stiu si celelalte parti care se leaga de problema in sine ..... (un scartait - tocmai la rulmentul de presiune sa ma gandesc el fiind nou)... dar ca sa fiu pe intelesul vostru de fiecare data voi pune o poza sa fiu inteles... eu nu prea am avut probleme cu ea .. si daca am probleme ma duc la un "`nea gica" care zice ca merge brici masina si ca nu are ce sa ii faca sau ca "ele asa ar trebui sa faca"... si de aceea m`am adresat voua! iar treaba cu cearta ... nu ma intereseaza nu ma bag! limba romana deficitara si cu multe intelesuri in exprimarea generala!

Geo_ZGA 07-12-09 16:30

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 2869506)
Polimer sau ebonita. Sa intreb, am o cunostinta care mai face asa ceva. Mi-a facut bucsele la timonerie din polimer, pline, fara panarama aia de cauciuc. Cei drept, alea sunt ceva va mari.

Chiar te rog, pt un detaliu si o piesa atat de mica si neimportanta, apar probleme "psihologice" :lol:

ArG3nT0 07-12-09 18:01

se pare ca de la o intrebare s-a ajuns la cearta urat...ma abtzin:|

CT-13-TGR 07-12-09 23:53

o intrebare informativa ... la cate mii de km se schimba rulmenti pe spate si placutele din tamburi? eu nu i`am schimbat de 30.000 km ... si care ar fi preturile pietei? si aici ma refer la manopera si piesele in sine iar daca aveti ceva ideei ce producator ar trebui sa fie rulmenti si placutele. merci - cred ca am fost explicit!

ALEX_BZN 08-12-09 00:23

rulmentii din cate stiu eu nu se schimba la un anunem numar de km ci atunci cand au joc sau scot un sunet de huruit la drum intins,la viteza,in curbe sau in alte situatii.....daca ai sunetu sa ai grija findca el poate aparea si de la cauciucuri daca fuleaza...deci nu te grabi sa schimbi rulmentii..consulta intai un mecanic...invarte de roata cu ea suspendata si pune urechea asta ca sa iti dai seama tu in situatia in care nu vrei sa apelezi la nimeni.
in ceea ce priveste tamburii acestia nu au placute ci ferodouri care sunt confectionate tot din acelasi materia ca placutele...ferodourile se schimba mai rar si tine tot de gradu de uzura..se desface tamburul si se uita in ce stare sunt..si apoi decizi daca trebuiesc shimbati sau nu.....la componetele de frana nu este ca la ulei,antigel etc care trebuiesc schimbate la un nr de km sau o perioada de timp,se face in functie de uzura.
de ex pe mine poate ma tin placutele mai putin ca am o franare mai agresiva,iar pe tine mai mult ca folosesti cat poti de mult o franare lenta si frana de motor ori decelerarea in viteza..nimeni nu iti poate spune un nr de km care trebuiesc efectuati cu ferodouri,placute sau rulmenti....sper ca am fost destul de explicit si eu.:P

ing3r 08-12-09 00:44

Foarte bune explicatiile alex, bravo !

ALEX_BZN 08-12-09 00:46

incerc sa fiu cat mai detaliat si mai explicit findca tocmai azi au aparut controverse si discutii din cauza limbii romane findca fiecare a inteles ce a vrut.....:))) glumesc omu a pus o intrebare si trebuia lamurit cat mai bine si din toate punctele de vedere...daca am scapat ceva mai completati.

CT-13-TGR 08-12-09 07:40

am suspendat masina ... au fost date jos capacele la tamburi am "am completat " cu ceva vaselina (metabond) pe rulmenti ... dar inainte am invartit sa vedem huruitul ... nu exista iar acum ca am pus vaselina nu stiu daca o sa il mai aud... cred ca cauciucurile de la jantele de tabla sunt problema pt ca pe fata am 2 gume noi de iarna iar pe spate au trecut cele de pe fatza! k ieri am dat aliajele jos si am pus tablele(jantele)... cat despre ferodouri ce sa zic mai au cam 1 cm pana la fier. vreau sa stiu daca pot face ca frana de mana sa inghete rotile instant?

ALEX_BZN 08-12-09 10:40

atunci huruitul e de la gume...mergi asa pana treci de iarna si o sa pui jantele de aliaj.
daca are carne feroduol cum spui tu mai ai mult de mers cu el..deci nu iti face griji.
la frana de mana nu stiu ce sa zic.....incearca sa mai strangi cablul...alta idee nu am....pt siguranta consulta un mecanic.

CT-13-TGR 08-12-09 10:56

pai am mai strans cablul ... la 3 clic-uri e maxim.... cand trag frana de mana se lasa de portbagaj in jos si incetineste in functie de cat de tare trag eu de frana dar nu blocheaza rotile sa patineze ... ... ca vine iarna si vreau sa patinez putin cu cauciucurile astea indiferent de vreme...

nt98adu 08-12-09 21:41

Cielo de regula daca tragi frana de mana in mers nu blocheaza rotile, iar daca o face e pentru putin timp. Rulmentii pe o parte costa 62ron. Eu i-am schimbat saptamana trecuta dupa 14ani de folosinta. Nu mai am rulmenti originali pe masina, deci ma astept sa cada anul viitor chiar daca am luat ,,piese de origine"
Un set de saboti costa 55ron, insa trebuie studiat gradul la tamburi. Daca ai ceva, il ei la flex, daca e pronuntat, alti tamburi.

CT-13-TGR 09-12-09 07:59

@ 98adu esti documentat tare ... cat despre frana de mana nu pot face nimic in privinta inghetarii rotilor? nici la mine nu au fost schimbati , masina are 130.000 si aproape 11 ani... deci daca tot i`am dat cu vaselina (metabond-se zice ca ar fi exceptionala) nu a`s mai avea treaba 2-4 ani; iar la tamburi o sa vad cat de uzat ar fi metalul... cum adica ii iau la flex? merci.

mike-fullspeed 09-12-09 08:32

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 2873749)
Cielo de regula daca tragi frana de mana in mers nu blocheaza rotile, iar daca o face e pentru putin timp. Rulmentii pe o parte costa 62ron. Eu i-am schimbat saptamana trecuta dupa 14ani de folosinta. Nu mai am rulmenti originali pe masina, deci ma astept sa cada anul viitor chiar daca am luat ,,piese de origine"
Un set de saboti costa 55ron, insa trebuie studiat gradul la tamburi. Daca ai ceva, il ei la flex, daca e pronuntat, alti tamburi.

Pai daca zici ca te astepti sa te lase la anu de ce nu ai luat din aia la 25 de lei??? tot de korea

@CT-13-TGR: Tamburii isi fac in timp grad, umar... adica unde atige ferodoul se uzeaza, se subtiaza... si unde nu atinge ramane neatins, si diferenta de "nivel" se plizeaza ca sa fie suprafata la fel. Daca nu sabotii trebuie staransi ca sa intre tamburul, iar cand pui frana, sau tragi frana de mana e distanta prea mare intre sabot si tambur..... sper ca m-ai inteles... ;)

nt98adu 09-12-09 16:34

Nu am luat la 25 ron, ca nu am gasit. Daca gaseam ai mei erau!:lol:
Nu ma mai impresioneaza holograma lor albastra si scrisul frumos ,,made in korea"
Ce e original e foarte bun, restul facute doar sa le schimbi dupa 1 an, max. 2.

Sobolanu*Original 09-12-09 16:44

daca vrei frana de mana fortza pe cielo monteaza fuzete de opel astra h cu faina de mana pe placute si o sa vezi atunci diferenta :evil::evil:

All times are GMT +2. The time now is 05:44.

- Copyright 2026 4Tuning