![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Quote:
Deci Tibi stai linistit si pana om crapa eu cel putin sunt aici...pana atunci mai este mult :twisted::twisted::twisted: |
asa cum am scris reductorul a fost de fapt un "copil vitreg"
in primul rind miam lasat posibilitatea sa momtez un motor Lada si in al doilea rind puteam angrena pentru CPP lung,cca210 la Schleiz la vale si cu vint din spate.Eu am vrut pentru anul 85 sa construiesc in regie proprie partea din spate cadru,motor Lada 1300,cutia dacia 5 trepte si suspensia care a fost initial proiectata ,cu prinderea bratzelor de cutie din pacate dupa un an am observat ca au aparut fisuri in monocaca,la inceput mici,dar care se mareau culmea a fost ca fisurile au aparut numai la monococa mea,care a fost prima si cred ca a fost tabla de AL de alta calitate,dupa spusele lui Cornel el nu a avut probleme si nici ceilaltzi 3 colegi ai mei,dupa cite stiu Ponta a mai folosit monococa citiva ani buni peste iarna 84 85 am vrut sa schimb monococa cu cea de rezerva,dar nici aia nu prea era intro stare prea buna,asa ca am hotarat ,la sfirsitul anului 85 sa construiesc un nou Easter,cu cadru tubular,fiindca singur nu puteam realiza alta monococa,si asa a inceput constructia lui TG86 John,pe undeva ar trebui sa mai am un desen cu ceva asemanator schimbator la maneta,care ar fi functionat foarte bine,exista o singura problema mare si anume in miscarea de rotatie de la manete pina in spate la cutie era un joc mare lungime si diverse coturi,joc pe care cu posibilitatzile mele de atunci nu am reusit sal stapanesc |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
8 pina la 10 oameni pentru 5 masin +monococa de rezerva,unul a fost Dolica,care sa retras odata cu Eugen ,au luat monococa,am fost 2 mai putzini,dar loc mai mult
Pentru John si altzi interesati ceva in genul asta a fost,nu a fost simplu dar eu am avut la mina citiva meseriasi din garda veche,unul a fost tatal meu vitreg,care ma ajutat mult si la realizarea lui TG86,fiind in pensie |
Faina lucrare! Dar tot mi se par multe transformarii ale miscarii :-) Cutia tot sincronizata a ramas?
|
Quote:
Doar cei care sunt inregistrati pe forumul 4tuning pot sa adauge comentarii.Fara a fi inregistrat poti doar sa citesti comentariile celorlalti. Va asigur ca sunt foarte multi care fac acest lucru.Asa ca va rog sa continuati acest lucru extraordinar pe care il faceti!! |
Bună seara domnilor care „munciți” să le spuneți istoria construirii formulei EASTER în România celor care nu au trăit acele vremuri și celor care „ciuliți” ochii și urechile la această minunată parte a automobilismului românesc. Ca să destind un pic atmosfera și să vă veseliți un pic priviți această invenție superbă-ingenoasă și grozavă în același timp:
https://www.youtube-nocookie.com/embed/wSuH9u0kvhU?rel=0 Tibi și Cornel, chiar și Jhon faceți o treabă extraordinară! Tot înainte! |
3 Attachment(s)
Si daca tot am facut cont pe acest forum,nu o sa ma rezum doar la ce am facut pana acum si anume sa citesc minunatele d-voastra povestiri si o sa postez cateva fotografii (fiindca aici asa e bunul obicei)
Formula Easter la campionatul european de coasta Rechberg (Austria) aprilie 2014. Pilotul este Petr Tykal (Cehia) |
7 Attachment(s)
Cateva detalii cu masina.
|
Quote:
|
Cornel, mă bucur că a avut efectul dorit.
|
11 Attachment(s)
Si alte ''istorice'' care sper sa va faca placere(tot la Rechberg)
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
|
- Copyright 2026 4Tuning