Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

aleks 22-12-08 11:24

Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

nu, cu asta nici eu nu sunt deacord, si nici cu multe altele, spuneam insa ca nu e cazul sa actionam ca istericii, ci sa si judecam inainte de a da cu pietre...

avolocaru 22-12-08 12:53

Dragi prieteni,

Ma intelegeti total gresit, nu sunt impotriva ca statul sa ajute Dacia, nu sunt impotriva sa se sponsorizeze o echipa de fotbal desi mi se pare mai corect sa fie sponsorizata o echipa din Romania sau un alt sport mai putin popular, NU SUNT IMPOTRIVA UNEI TAXE DE POLUARE SAU DE PRIMA INMATRICULARE, dar este de neacceptat ca ca aceasta taxa sa depaseasca 1500 de euro in conditiile in care salariul minim pe economie este undeva la 5-6 mil, este de neacceptat ca numai uzina Dacia sa tot fie bagata in seama, sunt zeci de fabrici care au fost vandute la fier vechi si nimeni nu-si pune problema muncitorilor care au lucrat in acele fabrici. Oare cu ce judec eu gresit acum? Cand ne plangem de criza mondiala si de lipsa de comenzi, oare sa fie acum momentul pentru a sponsoriza o echipa de fotbal in care se stie foarte bine ca se investesc milioane de euro. La ce suma se ridica valoarea sponsorizarii? Eu zic ca trebuie sa tragem linie si sa cerem raspunsuri clare intrebarilor noastre. Sunt bani publici, bani din buzunarele noastre. Conduc o firma si sunt rupt de taxe si impozite, daca vreau sa fac o investitie nu ma ajuta nimeni. Eu dau salarii mai mari decat celelalte firme concurente, cine ma sustine sa maresc si mai mult salariile acestor oameni? Cine ma ajuta sa ridic nivelul de trai din aceasta tara? NIMENI, am nevoie de masini pt firma si nu am bani de masini noi, Dacii si Renault nu mai cumpar in veci, atentie am cumparat si nu mai cumpar. Deci dragi prieteni eu ma gandesc tot mai mult sa plec din tara, astept doar sa vad ce decizii va lua acest nou guvern.

Insanerzw 22-12-08 12:56

Eu zic ca ne agitam degeaba ca apa plata,nu vedeti ca ii doare fix in cur de noi,daca vroiau sa o scoata o scoteau deja...motoare sub 2000 si aia e ;)! INCA CEVA SA NU CREDETI CA SUNT DE ACORD CU ACEASTA TAXA,CA NU SUNT !

avolocaru 22-12-08 13:25

Eu unul m-am saturat sa se dea ajutoare numai celor care sunt in pierdere, de ce nu-mi da si mie ajutor statul? Eu nu lucrez in pirdere si un ajutor de la stat s-ar concretiza direct in ridicarea nivelului de trai. Mai mult nu cer un ajutor direct, adica sa mi se dea bani, dar daca nu as fi impovarat de atatea taxe si impozite tot as reusi sa fac ceva. Nu reusesc sa mai fac nimic, avem firma de aproape 20 de ani, am inceput cu vandutul de tenesi in piata iar acum 10 ani am reusit sa ne reprofilam pe pe domeniul de activitate in care suntem specializati adica al instalatiilor pentru cladiri civile. Am intrat greu pe o piata deja ocupata, ne-am ridicat prin calitatea lucrarilor si a corectitudinii fata de clienti, ce primim in scimb? NIMIC numai taxe din ce in ce mai mari, eu ca si persoana fizica platesc o caruta de bani anual pebtru 2 masini pe care le tin in curte si care nu au motoare, DE CE? am gasit o prevedere in codul fiscal prin care as fi scutit de taxa de posesie auto dar nimni de la taxe si impozite nu o cunoaste, DE CE? de ce nu ma ajuta statul sa-mi fac o firma de restaurari auto? asa ca un tanar care incerc sa fac ceva bun! Am sa va tin la curent si cu programult de subventionare pentru panouri solare si veti vedea cum ne ajuta statul pe noi!

Si inca ceva, inainte sa cerem taxe incorect gandite, de ce nu se incearca ridicarea reala a nivelului de trai in Romania? daca as avea un salariu de 2000 -3000 de euro, atat cat are un inginer bun intr-o tara civilizata as plati chiar si o taxa de 9000 mii de euro pt masina mea, iar altii ca mine nu si-ar bate capul sa aduca masini sh din afara. Romanii sunt fitosi si le plac lucrurile la moda, mai ales can este vorba de masini.

luckas 22-12-08 14:41

AM FOST ,SINTEM SI VOM MAI FI FURATI ( PRIN TAXE ABERANTE ,ETC ) ,PINA VOM MURII,PENTRU CA AU FOST SINT SI VOR FI LA PUTERE TOT EI,IAR NOI PLECAM CAPUL SI CIOCU mic. TRAIM IN ROMANIA O TARA DE ............

DaniG 22-12-08 16:47

:shock:Taxa auto triplata se mareste din nou de la 1 ianuarie:shock:
http://www.green-report.ro/stiri/tax...-la-1-ianuarie

dolb 22-12-08 17:15

informatie falsa !

alfaro146 22-12-08 18:57

Quote:

Originally Posted by avolocaru (Post 1936232)
Dragi prieteni,

Ma intelegeti total gresit, nu sunt impotriva ca statul sa ajute Dacia, nu sunt impotriva sa se sponsorizeze o echipa de fotbal desi mi se pare mai corect sa fie sponsorizata o echipa din Romania sau un alt sport mai putin popular, NU SUNT IMPOTRIVA UNEI TAXE DE POLUARE SAU DE PRIMA INMATRICULARE, dar este de neacceptat ca ca aceasta taxa sa depaseasca 1500 de euro in conditiile in care salariul minim pe economie este undeva la 5-6 mil, este de neacceptat ca numai uzina Dacia sa tot fie bagata in seama, sunt zeci de fabrici care au fost vandute la fier vechi si nimeni nu-si pune problema muncitorilor care au lucrat in acele fabrici. Oare cu ce judec eu gresit acum? Cand ne plangem de criza mondiala si de lipsa de comenzi, oare sa fie acum momentul pentru a sponsoriza o echipa de fotbal in care se stie foarte bine ca se investesc milioane de euro. La ce suma se ridica valoarea sponsorizarii? Eu zic ca trebuie sa tragem linie si sa cerem raspunsuri clare intrebarilor noastre. Sunt bani publici, bani din buzunarele noastre. Conduc o firma si sunt rupt de taxe si impozite, daca vreau sa fac o investitie nu ma ajuta nimeni. Eu dau salarii mai mari decat celelalte firme concurente, cine ma sustine sa maresc si mai mult salariile acestor oameni? Cine ma ajuta sa ridic nivelul de trai din aceasta tara? NIMENI, am nevoie de masini pt firma si nu am bani de masini noi, Dacii si Renault nu mai cumpar in veci, atentie am cumparat si nu mai cumpar. Deci dragi prieteni eu ma gandesc tot mai mult sa plec din tara, astept doar sa vad ce decizii va lua acest nou guvern.

Salut.Crede-ma ca imi vine sa pling cind vad oameni asa de disperati ,din cauza unor gunoaie care s-au aflat si se vor afla la cirma acestei tari.Ca tine,sint foarte multi oameni in Romania ,care pina acum 10 ani au trait decent si care acum au ajuns sa-si puna capat zilelor ca nu mai pot sa-si plateasca datoriile catre stat sau banci si ramin pe drumuri.Acest fapt trebuie sa-l vada super-moderatoru' , inainte sa critice pe fiecare.El zice ca trebuie sa judecam inainte sa ne isterizam. Eu cred ca pe el il avantajaza aceste vremuri,mai mult decit cele de acum 10-15 ani.Pacat ca in Romania ,o tara cu multe bogatii ,oamenii au ajuns in acest stadiu,sa-si curme zilele,sau sa-si faca bagajele si sa plece din tara. PACAT !

akileon 22-12-08 19:00

dolb nu este falsa , taxa acum se calculeaza la un curs de 33 mii / euro , de la 1 ian o sa se calculeze la 37 mii / euro , tot e bine avand in vedere ca acum un euro este 39 mii

dolb 22-12-08 19:03

informatia e falsa pentru ca taxa nu va mai fi triplata! taxa va scadea la valoarea care era pana sa fie triplata! cand dadeam 400 euro taxa la pisica!

sparly 22-12-08 19:12

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1936792)
informatia e falsa pentru ca taxa nu va mai fi triplata! taxa va scadea la valoarea care era pana sa fie triplata! cand dadeam 400 euro taxa la pisica!

da asa este o sa scada taxa super tare

luckas 22-12-08 19:52

Cred ca am mai spus-o odata : TAXA ASTA SI GUVERNANTII ASTIA au reusit sa ne dezbine si sa ajungem sa ne certam intre noi ( ASTA E SCOPUL LOR ) . NU LE DATI SATISFACTIE . SI LEGAT DE CURSUL EURO CU CARE SE VA CALCULA TAXA DE LA 1 IAN VA FI DE 37 SI CEVA ( ACUM SE CALCULEAZA LA 33500 LEI VECHI/ EURO ) ,CUM SA SPUS MAI JOS. RESTU ,CA SE SCOATE ,CA SE SCHIMBA,ETC ,INCA NU E NIMIC CONCRET ,ZVONURI. TRAIM IN ROMANIA SI VOM VEDEA.

DyZ 22-12-08 20:14

http://www.mediafax.ro/economic/nemi...l?1686;3678131
oare oare ?

alfaro146 22-12-08 20:26

imi exprim nemultumirea fata de aceasta taxa,deoarece ma afecteaza in mod direct.Am o masina sh la care dupa taxa lu' tariceanu ,tre'sa dau 1800 de euro pe taxa,iar pe masina am dat 750.Ti se pare corect sa se impuna o taxa numai acelor masini care se inmatriculeaza prima data in tara?Oare celalalte nu polueaza?Am mai scris pe acest subiect,ca inca mai circula "VOLGA"si "DACIA 1100",care au de 2 ori virsta mea.Acelea chiar nu scot noxe?Stiu ca ii doare in c... pe guvernanti de nemultumirile noastre.Ceea ce am vrut sa-i spun lui dolb,este faptul ca desi am sperat in '89 la ceva mai bun,m-am ales si cu dosar pt. mitingu din Arad.Aceasta doar pentru ca am avut ceva de spus si pentru ca romanii nu sint uniti ca si francezii,ungurii sau grecii.Imi pare rau daca s-a suparat careva din cauza ca fac observatii cuiva pt. neacceptarea unor puncte de vedere a celor ce posteaza aici.:oops:

valihg 22-12-08 21:14

Quote:

Originally Posted by berzebut (Post 1935750)
a fost o mizerie de meeting . sambata a plouat am fost maxim 350 de persoane ..ploaie ,vant puternit..nimeni nu trece de bodyguarzi ... mi-am rupt plamanii pacolo . pana au iesit baietii din negocieri de la guvern si s-a spart gasca.. cativa am mers la primarie.

joi .. ne-am strans cat o echipa de fotbal cu 3 rezerve. daca plecau jandarmi si jurnalisti ramaneam cat galeria lu Fc national, Los Platanos. penibil
eram deja organizator, -agitator un Jimmy Hoffa veritabil ce sa mai , incercam sa stimulez oamenii pe strada sa ne urmeze..dar saracii ne priveau amuzati .. eram maxim 150 de persoane care oracaiam ''jos taxa''.. nimeni nu ni se alatura. ...intr-un sfarsit am ajuns in parcul izvor vizibil mai putini

din cate am inteles cei mai muti din jurul meu aveau tot interesu sa fie acolo..aveau masini de inmatriculat.eu am inscris-o in vara asa ca prezenta mea nu se explica decat printr-un profund sentiment de nedreptate ,

ideea generala e de nemultumire ,dar toti suntem de o comoditate fatala.
nici macar samsarii din targ nu s-au sinchisit sa vina . la cel de sambata scuza a fost ca a plouat ,iar la cel de joi.. ca a fost pus in cursul saptamanii .

sau poate cine stie... lumea isi permite sa plateasca taxelel astea aberante 3mii euro pt un passat 1.9 TDI din 2004 .

cam asta e rezumatul a 2 proteste in capitala bucuresti .toti se bateau cu pumnii in piept pe forumuri ca vor sa iasa in strada ...iar la ghiseele de inmatriculari ,circa financiara si RAR pe toti ii auzi cum injura si sunt nemultumiti.. ''ia uite domne ce taxa aberanta si discriminatorie...nu mai rezistam domne e prea mare ..Tariceanu masii'' ....

oricum eu sunt dezamagit. aici am pierdut lupta .meritam orice taxe ne baga astia .a fost interesul mult prea mic ,pt o problema cu impact major in buzunarul romanului de rand.
in rusia sunt lupte de strada pe aceeasi problema . in suedia a iesit lumea in strada , la fel la bruxelle pt ca s-a pus problema maririi orelor de lucru pe saptamana. sa nu mai zic de grecia .

asta e ,noi nu ne pricepem nici la un amarat de protest . gata mi-am spus oful , ne vedem la urmatoare majorare a taxei de poluare ....,mediu &CO , sau poate cine stie impunerea taxei pe paine, cola ,sau a buletinului de bucuresti .

l.e
4tunning ,cel mai mare forum dedicat masinilor are 49 de MII de membrii. deci se presupune ca ar fi locul cu un real interes in situatia de fata..totusi nu au iesit nici macar 0,1% pt o cauza care intr-un fel sau altul ne afecteaza pe toti

Aici ai pus punctul pe I frate ! O alta idee de protest ar fi cu alegerile uninominale (cred ca ii spune) care romanii, care au votat, au ales PD-L si mai putin au fost cei de la PSD (deci, PSD-ul au pierdut alegerile), si printr-o "chichitza" de-al lor repede s-au unit, cei de la PSD cu invingatorii de la PD-L, iar acum si invinsi sunt la conducere !!!
Un motiv CLAR ca Romanii au votat degeaba !!!

Cum zicea dinstinsul Mircea B. : "Traim in Romania si....."

papastratos 22-12-08 21:46

Quote:

Originally Posted by valihg (Post 1937072)
Aici ai pus punctul pe I frate ! O alta idee de protest ar fi cu alegerile uninominale (cred ca ii spune) care romanii, care au votat, au ales PD-L si mai putin au fost cei de la PSD (deci, PSD-ul au pierdut alegerile), si printr-o "chichitza" de-al lor repede s-au unit, cei de la PSD cu invingatorii de la PD-L, iar acum si invinsi sunt la conducere !!!
Un motiv CLAR ca Romanii au votat degeaba !!!

Cum zicea dinstinsul Mircea B. : "Traim in Romania si....."

Manevra lui tariceanu a fost "a impusca 2 iepuri deodata",..a mizat pe faptul ca romanii vor iesi in strada oricum cu aceasta taxa marita la maxim, ca doar nu o putea face de 5-8 ori (cu toate ca rezultatul ar fi acelasi, ori de cite ori ar mari taxa, romanul inghite oricit)si astfel credea ca romanul nemairezistind acestei taxe , precum ca marirea pensiilor si salariilor in invatamint promise inainte de alegeri nu au mai avut loc,... vor fi manevre si revolte si eventual alegeri anticipate sau instabilitate destul de mare ca sa nu mai fie investit noul guvern pina la linistirea apelor,..
pe de alta parte daca romanii sint multumiti cu aceasta taxa triplata(si se pare ca sant de vreme ce stau frumos in casa la caldurica si injura -comenteaza pe forum una alta fara rost) e tot in folosul afacerii lui cu citroenul .
Romani dragi, trebe facut ceva si iesit in strada, nu pt. taxa auto ,ci pt ca sintem manevrati de o patura de mafioti ajunsi la putere care isi urmaresc interesele meschine de asi rula banii murdari in afacerile lor sprijinite de legile pe care le fac ei. Priviti la averile lor!!! , cind un om cinstit din statele unite sau germania poate sa faca atitia bani in citiva ani de zile? cum poti avea milioane de euro in citva ani de zile daca nu furi , nu inseli statul ? nu iei mita? profiti de informatiile din sistem si subminezi economia statului!!!??
Dati-mi un singur exeplu al unei firme dintr-o tara civilizata care s-a inbogatit peste noapte printr-o afacere legala!!! Numa cu trafic de arme , droguri, trafic de carne vie, etc...dar nici astia nu apuca sa faca prea multi bani pt ca sint prinsi prea devreme ca sint in afara legii si se observa imediat si sint vinati.Numa la noi si in tarile ex comuniste apare disproportia asta mare intre cei ce s-au imbogatit cu miliarde peste noapte ,iar alti sint lipiti pamintului de saraci , alti au cedat deja psihic si si-au pus capat zilelor , alti o buna parte au luat-o la emigrare pri orice directie au vazut cu ochii!
Nu se mai poate fratilor !!!...mafia asta trebe schimbata , cancerul asta trebuie taiat din radacina ----si luat totul de la zero cu oameni noi ,care au frica lui Dumnezeu, oameni onesti care nu accepta sa fie mituiti ca sa li se inchida gura,..TREBE IESIT IN STRADA, !!! , cu cit mai devreme cu atit mai bine ,
trebuie folost forumurile si internetul pt organizare si pus bine la punct un plan de revolta ca asa nu se mai poate , cu acest "nou" guvern ce miroase a FSN, nu pare viitorul prea roz,...

valihg 22-12-08 22:00

Parerea mea e ca noi (cei care chiar se duc la mitinguri) ne racim gura degeaba. Inca nu ati invatat ca romanul nu se ajuta unul pe celalalt? Am stat 3 ani prin Anglia si fiecare era pentru fiecare....asa ca nu ma mira ce se intampla aici.

aleks 22-12-08 22:53

Quote:

Originally Posted by alfaro146 (Post 1936978)
Imi pare rau daca s-a suparat careva din cauza ca fac observatii cuiva pt. neacceptarea unor puncte de vedere a celor ce posteaza aici.:oops:

oricine este liber sa-si spuna punctul de vedere, e unul din drepturile fundamentale de care (inca) ne bucuram, totusi faptul ca unii aruncam cu posturi in disperare si cu interjectii cu caracter de 15 nu ajuta cu nimic, nu lamureste pe nimeni si nu creeaza decat haos, discutiile trebuiesc bazate pe argumente, nu pe pseudoargumente cu tente de isterie, atat am vrut sa subliniez, imi cer scuze pentru tonul agresiv de mai devreme.

D o n n 22-12-08 23:24

Quote:

Originally Posted by valihg (Post 1937157)
Parerea mea e ca noi (cei care chiar se duc la mitinguri) ne racim gura degeaba. Inca nu ati invatat ca romanul nu se ajuta unul pe celalalt? Am stat 3 ani prin Anglia si fiecare era pentru fiecare....asa ca nu ma mira ce se intampla aici.

sincer asa e romanul,chestie care la "rromi" e cu totul invers...acolo daca e unu la nevoie....sunt toti pt acela...daca are unu nevoie de ceva...imediat sunt langa.....asta e o calitate de multe ori de invidiat....unde am stat eu inainte ,eram vecin cu ei...si am fost martor la multe chestii.....

la noi multi si`au inscris masinile...si ce ii mai intereseaza pe ei...eu am maisna de 2 luni in garaj....e praful pe ea de un deget...dar speram ca anul nou ne va aduce mai multe vesti bune...nu ne putem baza pe proteste si pe toate prostiile si toate vorbele... scuze pt offtopic dar asta este parerea mea...

papastratos 23-12-08 00:58

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1937327)
sincer asa e romanul,chestie care la "rromi" e cu totul invers...acolo daca e unu la nevoie....sunt toti pt acela...daca are unu nevoie de ceva...imediat sunt langa.....asta e o calitate de multe ori de invidiat....unde am stat eu inainte ,eram vecin cu ei...si am fost martor la multe chestii.....

la noi multi si`au inscris masinile...si ce ii mai intereseaza pe ei...eu am maisna de 2 luni in garaj....e praful pe ea de un deget...dar speram ca anul nou ne va aduce mai multe vesti bune...nu ne putem baza pe proteste si pe toate prostiile si toate vorbele... scuze pt offtopic dar asta este parerea mea...

Cred ca doar protestele este singura modalitate prin care se mai poate face ceva,..doar prin unitate si lupta comuna a interesolor care le avem,..daca fiecare incearca sa isi rezolve singur problema prin inmatriculari la bugari sau la unguri , sau incearca sa dea in judecata consiliul judetean cum a facut cel din Turda, nu se v-a rezolva mare lucru, si da o dovada ca nu sintem uniti si fiecare isi urmareste interesul iar dupa ce se afla cu saci in carutza nici macar nu mai deschide acest forum,/...din pacate asta e romanul de azi,...dar trebe sa speram si sa invatam ca nu asa se pote cistiga drepturile noastre si inlatura hotia actualilor guvernanti ce fac legile cum vor ei in interesul lor si impotriva majoritatii care nu isi permit sa cumpere o masina noua, ,,,,,,Trebe Iesit In Strada sa ne cerem drepturile,..nimeni nu a votat astfel de guvernanti care fac legi impotriva noastra .....

StreetStyle22 23-12-08 02:20

Vad ca tot aveti ceva cu Renault-Dacia,macar banii aceia care ii cere Renault ii vor baga in Centrul Tehnologic Renault din Ro,dar nu numai Renault are probleme,au mai multe firme probleme,avand in vedere ca Dacia fabrica masini si vinde dincolo,exporta mai bine zis ,ei cred ca merita sa fie sustinuta financiar,mai spuneti voi alte produse cunoscute care se vand dincolo ?! :| Ce tot o dati ca Dacia sus Dacia jos,cumparati Chevroleturi,nimeni nu va baga Dacia pe gat,cumparati chestiile alea chinezesti numite masini,cumparati C1 sa conduceti de pe bancheta,si aveti siguranta de 5 stele.

Revenind la taxa auto vad ca toti vreti sa aveti masini cu motoare mari,imatriculare eftina.Dar cati dintre voi stiati ca de ex in Germania percepe o taxa de inmatriculare de aproximativ 25 de euro(totul ok), dar taxa anuala de posesie ajunge pina la circa 1.000 de euro pentru masinile non-Euro de 3.000 de centimetri cubi. In Olanda, taxa de posesie variaza de la 72 la 3.500 de euro, iar in Grecia, de la 125 la 1.000 de euro.La noi in tara taxa de prima imatriculare e mare,dar taxa de posesie cat e,ca eu nu stiu.

Si taxa cred ca va ramane asa,UE a decis ceva,fiecare stat are voie sa impuna o anumita taxa,dar in anumite limite. Nu sunt cu taxa auto,nu sunt fan dacia,nu sunt fan renault,sunt impotriva taxei auto,dar as vrea sa vad cum romania nu mai importa masini fara catalizatoare,si tare mult as vrea sa dispara daciile 1300 pe carburator si camioanele Roman,autobuzele Ikarus,din pacate cum romanul nu are bani nu prea poate sa isi puna Euro pe ea si sa si omologheze,ca R.A.R are taxe mari.Pe scurt sa nu mai cumpere lumea masini dupa ani 90' sau macar sa aibe Euro.Ca atunci chiar vom deveni groapa de gunoi a Europei,si ne vom alatura fratiilor nostri bulgari.

valihg 23-12-08 08:16

StreetStyle22 cand o sa am salariu unui german si/sau o sa imi permit sa imi iau o masina peste 3000 cc, o sa imi permit sa platesc si taxa de 1000 de euro pe an :P

Mustang 23-12-08 09:24

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 1937529)
Vad ca tot aveti ceva cu Renault-Dacia,macar banii aceia care ii cere Renault ii vor baga in Centrul Tehnologic Renault din Ro,dar nu numai Renault are probleme,au mai multe firme probleme,avand in vedere ca Dacia fabrica masini si vinde dincolo,exporta mai bine zis ,ei cred ca merita sa fie sustinuta financiar,mai spuneti voi alte produse cunoscute care se vand dincolo ?! :| Ce tot o dati ca Dacia sus Dacia jos,cumparati Chevroleturi,nimeni nu va baga Dacia pe gat,cumparati chestiile alea chinezesti numite masini,cumparati C1 sa conduceti de pe bancheta,si aveti siguranta de 5 stele.

Auzi omule - incearca sa si judeci in profunzime, nu superficial.
1. Ce au facut ordinarii de la Dacia - cu sponsorizarea echipei Udinesse - e o mare jignire adusa tarii noastre!
Avand in vedere ca tara noastra este intr-o criza financiara, sponsorizarile trebuiau facute EXCLUSIV pentru echipele romanesti (daca e imperios la fotbal). Daca vor sponsorizari in afara fotbalului, sunt atatea firme, evenimente, etc care pot fi sponsorizate IN tara.
2. Cand un italian va cumpara masina romaneasca in plina criza economica, sa ma atentionezi si pe mine: cultura lor este net superioara fata de a noastra si isi vor cumpara masinile nationale pentru a ajuta tara sa iasa din criza. Cand nemtii au fost in criza economica in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, vindeau Mercedes-Benz si BMW in afara, iar ei, in tara isi cumparau VW Beetle 1200 pentru transport - singurele masini scumpe erau ale presedintelui si ale premierului, pentru ca prezentau mai multe optiuni pentru protectia si siguranta lor - prin asta ma refer la blindaj.
3. Nu esti fan Dacia, dar esti - se vede din avatarul tau.
De ce sa ne cumparam Chevroleturi sau Citroenuri daca nu suntem multumiti de ele? Stii care probleme au noile Chevroleturi si cate plangeri s-au facut? De ce nu mai apar Chevroleturi cu numere rosii sau Citroenuri? Pentru ca romanul s-a convins de calitatea lor. ;)
Cat despre Logan / Dacia - si alea sunt cam praf. Degeaba ni se baga noua pe gat ideea ca Loganul se vinde bine in afara si tralalala: de cand a picat testu' elanului, s-a format o parere.
Quote:

Revenind la taxa auto vad ca toti vreti sa aveti masini cu motoare mari,imatriculare ieftina.Dar cati dintre voi stiati ca de ex in Germania percepe o taxa de inmatriculare de aproximativ 25 de euro(totul ok), dar taxa anuala de posesie ajunge pina la circa 1.000 de euro pentru masinile non-Euro de 3.000 de centimetri cubi. In Olanda, taxa de posesie variaza de la 72 la 3.500 de euro, iar in Grecia, de la 125 la 1.000 de euro.La noi in tara taxa de prima imatriculare e mare,dar taxa de posesie cat e,ca eu nu stiu.

Vezi ca tu dai niste exemple, dar nu cred ca tu stii ce isi cumpara romanii din afara. Maxim 20% din cei care vor masini din afara isi vor lua NON-EURO, restul vor cu Euro 2/3. Get it? Asa ca exemplificarea ta acolo, chiar nu prea isi are rostul.
Quote:

Si taxa cred ca va ramane asa,UE a decis ceva,fiecare stat are voie sa impuna o anumita taxa,dar in anumite limite. Nu sunt cu taxa auto,nu sunt fan dacia,nu sunt fan renault,sunt impotriva taxei auto,dar as vrea sa vad cum romania nu mai importa masini fara catalizatoare,si tare mult as vrea sa dispara daciile 1300 pe carburator si camioanele Roman,autobuzele Ikarus,din pacate cum romanul nu are bani nu prea poate sa isi puna Euro pe ea si sa si omologheze,ca R.A.R are taxe mari.Pe scurt sa nu mai cumpere lumea masini dupa ani 90' sau macar sa aibe Euro.Ca atunci chiar vom deveni groapa de gunoi a Europei,si ne vom alatura fratiilor nostri bulgari.

In anumite limite, dar limita pe care o pusese nenea Tari depasea pretul de achizitie al masinii, ori asa ceva este pura PROSTIE sau NESIMTIRE GROSOLANA. Cum vrei tu sa interpretezi.
Tu ... stii sigur ce vorbesti sau nu stii nici sa scrii ca lumea? Daca zici sa nu isi mai cumpere masini dupa anii '90 inseamna sa nu iti mai cumperi Logan, Sandero, Golf 4, Golf 3 ... astea noi.
Ori tu vroiai sa zici inainte de '90? Vezi ca e cam greut cu romana asta.
Omule, vezi-ti nitel de oile tale: groapa de gunoi a Europei vom fi daca RAR-ul va trece masinile de tip cazan luate cu 500 de euro din Germania. E destul de clar faptul ca, momentan, masina trece Rar-ul / ITP-ul si fara roti, daca ai portofelul gros.
Groapa de gunoi a Europei oricum NOI suntem si asta din cauza ca sunt multi oligofreni, impreuna cu ROSAL/REBU/ETC care nu stiu sa gestioneze gropile de gunoi. Pe langa asta, suntem groapa de gunoi a Europei pentru ca sunt multi handicapati (ca n-am cum sa le spun) care, in loc sa arunce la cosul de gunoi toate mizeriile, le arunca pe strazi. Nu exista la orice colt de strada cosuri special amenajate pentru PET-uri, pentru cartoane, pentru tigari. Nu frate, baiatu' de la Rebu vine, ia toate gunoaiele la un loc si le pun in groapa de gunoi, fara selectionare, etc.
Uitati-va la idiotii care trec pe la mare: lasa o gramada de gunoaie pe plaja. Acelasi lucru si la munte. Acelasi lucru si in paduri. Mai sunt si defrisarile pentru umplerea buzunarelor anumitor persoane din Guvern.

Pana sa imi vorbiti mie de groapa de gunoi a Europei din punctul de vedere al masinilor, uitati-va ca poluarea este net superioara din cauza oamenilor, nu a masinilor.

Daca tot vreti toti sa fiti ecologisti, luati-va in puii mei masini cu cilindree mica, mica din punct de vedere al dimensiunilor, sau, pe timp de vara renuntati la masini si luati-va biciclete - daca tot vreti sa fiti ECO-FRIENDLY.
Dar, sa comentati asa aiurea ... mai bine intrati si voi in politica, sa mai fiti injurati. :)

alfaro146 23-12-08 11:55

[QUOTE=StreetStyle22;1937529]

Revenind la taxa auto vad ca toti vreti sa aveti masini cu motoare mari,imatriculare eftina.Dar cati dintre voi stiati ca de ex in Germania percepe o taxa de inmatriculare de aproximativ 25 de euro(totul ok), dar taxa anuala de posesie ajunge pina la circa 1.000 de euro pentru masinile non-Euro de 3.000 de centimetri cubi. In Olanda, taxa de posesie variaza de la 72 la 3.500 de euro, iar in Grecia, de la 125 la 1.000 de euro.La noi in tara taxa de prima imatriculare e mare,dar taxa de posesie cat e,ca eu nu stiu.

Nu stiu de ce ne spui tu de taxe. Vad ca ai doar 17 ani.Stii macar de ce se impune taxa radio in factura de curent,sau ce reprezinta ea?Iti spun eu de ce noi astia care postam aici sintem impotriva taxelor aberante si nu impotriva taxelor care sint logice:din cauza ca NOI platim aceste taxe ,pe cind tu nici macar nu stii ce reprezinta.NOI,la fel ca si parintii tai,tragem din banii alocati poftelor firesti ale copiilor nostri,ca sa platim,sau mai bine zis sa umflam portofelele si conturile acelor jigodii de la conducerea tarii.Mai jos iti dau un exemplu pe care tu erai mult prea mic sa-ti amintesti,ce a insemnat pentru ROMANI,ani lungi de taxe si foame.

https://www.youtube.com/watch?v=1lmKP4CTxO0

StreetStyle22 23-12-08 13:40

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 1937705)
Auzi omule - incearca sa si judeci in profunzime, nu superficial.
1. Ce au facut ordinarii de la Dacia - cu sponsorizarea echipei Udinesse - e o mare jignire adusa tarii noastre! Si crezi ca pe ei ii doare undeva ?
2. Cand un italian va cumpara masina romaneasca in plina criza economica, sa ma atentionezi si pe mine: cultura lor este net superioara fata de a noastra si isi vor cumpara masinile nationale pentru a ajuta tara sa iasa din criza. Cand nemtii au fost in criza economica in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, vindeau Mercedes-Benz si BMW in afara, iar ei, in tara isi cumparau VW Beetle 1200 pentru transport - singurele masini scumpe erau ale presedintelui si ale premierului, pentru ca prezentau mai multe optiuni pentru protectia si siguranta lor - prin asta ma refer la blindaj.
3. Nu esti fan Dacia, dar esti - se vede din avatarul tau.Nu cred ca conteaza,avatarul,e doar un mic vt la lighean.
De ce sa ne cumparam Chevroleturi sau Citroenuri daca nu suntem multumiti de ele? Stii care probleme au noile Chevroleturi si cate plangeri s-au facut? De ce nu mai apar Chevroleturi cu numere rosii sau Citroenuri? Pentru ca romanul s-a convins de calitatea lor. Da dar nu multi stiu treaba asta.
Cat despre Logan / Dacia - si alea sunt cam praf. Degeaba ni se baga noua pe gat ideea ca Loganul se vinde bine in afara si tralalala: de cand a picat testu' elanului, s-a format o parere.

Tu ... stii sigur ce vorbesti sau nu stii nici sa scrii ca lumea?
In anumite limite, dar limita pe care o pusese nenea Tari depasea pretul de achizitie al masinii, ori asa ceva este pura PROSTIE sau NESIMTIRE GROSOLANA. Cum vrei tu sa interpretezi.
Ori tu vroiai sa zici inainte de '90? Vezi ca e cam greut cu romana asta.
Omule, vezi-ti nitel de oile tale: groapa de gunoi a Europei vom fi daca RAR-ul va trece masinile de tip cazan luate cu 500 de euro din Germania. E destul de clar faptul ca, momentan, masina trece Rar-ul / ITP-ul si fara roti, daca ai portofelul gros.
Groapa de gunoi a Europei oricum NOI suntem si asta din cauza ca sunt multi oligofreni. Ai mare dreptate.

Nu e vorba sa fim eco-friendly,daca eram eu asa ceva,nu eram pe forum,nu stateam n ore la calculator. Ideea e ca eu am gresit,am scris prost,am vrut sa zic ca romanii daca dispare taxa auto isi vor aduce tot felu de rable,care nu au euro,dar au motoare mari,si nu inteleg cum uni pot gandii in felul acesta cand zic ca o masina din ani 90' e mai buna ca una noua,sau sa iti faci rate la una second. Bine mai exista si persoane care daca vor motoare mari platesc,o cunostinta de a mea si-a cumparat un Vr6 din 92'(batrana masina)motor 2.8,euro 2,si a platit taxa de 980 euro dar cunostinta mea nu are idei ca altii,ca a lui se compara cu una noua.

Va urez Sarbatori fericite,si numai bine,sa va aduca Mos Craciun bani pentru taxa la cei care aveti nevoie.

pytyk' 23-12-08 14:19

taxa anuala de posesie ajunge pina la circa 1.000 de euro pentru masinile non-Euro de 3.000 de centimetri cubi. In Olanda, taxa de posesie variaza de la 72 la 3.500 de euro, iar in Grecia, de la 125 la 1.000 de euro.La noi in tara taxa de prima imatriculare e mare,dar taxa de posesie cat e,ca eu nu stiu.

colegu' da tu stii cat e impozitul la o masina de 3000 cm3 si E4, probabil cand o sa mai cresti si o sa ai masina ta si o sa platesti impozit pe ia(tu nu taicatu')ai sa stii.Si pentru cultura ta generala platim o taxa pentru mediu la fiecare litru de benzina/motorina pus in rezervor

viorel_MNK 23-12-08 16:22

Ministrul mediului vrea sa renunte la triplarea taxei auto!

Deci va fi o taxa intr-un final, mi se pare normal... Dar , valoarea ei va fi suportabila. Adica va chiar mai mica si decat vechea taxa. Un semn bun.

StreetStyle22 23-12-08 21:33

Din ce m-am mai interesant pe net,am ajuns la concluzia voastra,tineam parte ca sa zic unui mare :shit: si anume masinile noi cum sa se numeasca Apia daca acolo sunt doar Dacia si Renault,mare rahat,multumesc colegiilor de pe forum ca mi-au deschis ochii. Jos Taxa.

!41! 23-12-08 23:33

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 1938878)
Din ce m-am mai interesant pe net,am ajuns la concluzia voastra,tineam parte ca sa zic unui mare :shit: si anume masinile noi cum sa se numeasca Apia daca acolo sunt doar Dacia si Renault,mare rahat,multumesc colegiilor de pe forum ca mi-au deschis ochii. Jos Taxa.

oricum e bine ca ti-ai deschis ochii. iar tre sa repet a mia oara si eu si au zis si altii, taxa asta nu are nici un fel de legatura cu poluarea, sant o gramada de argumente in directia asta. e pur si simplu o alta taxa discriminatorie si aberanta.(probabil cea mai mare taxa impusa de statul roman omului de rand) . cei care au impus-o , in special tariceanu ne toarna pe gat tot felul de vrajeli cu rable ,poluare si salvarea economiei . la fel cum sa schimbat taxa de cateva ori tot asa se schimba si explicatiile pt. taxa dupa cum bate vantul. toti cei de sus care ne toarna noua una alta despre necesitatea taxei sant absolut penibili si au dovedit de nenumarate ori ca cuvantul lor nu are nici un fel de valoare. cert e un singur lucru . taxa asta NU trebuie sa existe.

papastratos 25-12-08 00:33

am gasit solutia de taxa pt a proteja productia autohtona

daca vreti sa protejati productia autohtona Dl. Tariceanu , atunci va propun o taxa pentru toate masinile straine ( binenteles si cele noi pentru ca si ele concureaza cu productia de masini interna,) deci o taxa care sa o numim "taxa de protejare a productiei autohtone", care sa fie chiar si pe masinile marca citroen .De preferabil ar fi sa fie taxa mai mare pentru masinile citroen, pentru ca fac parte din aceiasi categorie valorica cu dacia si cam aceiasi provenientza de constructie si consider ca citroen este mai mare concurent pentru o dacie (trebe doar sa sprijinim cumva productia de dacia) in comparatie cu un ferarri sau lamborghini sau chiar un BMW sau mercedes,...la aceste masini de lux nu s-ar impune o taxa de protejare a productiei autohtone"(adica dacia) doar prin simplu motiv ca cine are bani de mercedes nu o sa isi cumpere 10 dacii in schimb , ci v-a dori sa conduca un mercedes,..iar cine are bani doar de o dacie ar cumpara un citroen daca ar fi la acelasi pret si aici intervenim noi cu miscarea inteligenta !!!
o taxa mare nu triplata,..chiar de 10 ori pe un citroen nou si atunci cel care are bani de o dacie ,..nu mai poate cumpara citroenul avind aceasta taxa(doar daca e atit de scirbit de o dacie ca prefera sa dea dublu sau triplu pe un Citroen "de la Tariceanu") si va trebui sa cumpere o dacie , astfel am salvat fabrica dacia de la faliment,..." sper sa gasiti logiga acestei taxe si sa o aplicati cit mai curind posibil pt a salva dacia de la faliment"
Acum cu banii obtinuti de pe aceasta taxa as propune sa se infiinteze un centru de inventica si inovatie pt industria dacia , astfel incit sa facem aceasta masina dacia mult mai performanta si mai atractiva si sa le dam peste nas la frantzujii astia cu citroenul lor cu tot si sa ii scoatem de pe piatza,..
Apoi ma opresc aici cu ideile ca poate le place ideea mea si ma baga director la remodernizarea loganului,...sau sabotare citroenului,,,,mai sti!!!

dolb 25-12-08 09:44

Dragii mei, e Craciunul ! ...de craciun nu se sta pe forum injurand alesii nostrii ! Bucurati-va de aceasta zi ca e scurta! Calmati-va

TAXA VA FI DATA JOS !

sparly 25-12-08 09:51

ho ho ho fiti si voi o data calmi asa de CRACIUN si orcum de la 1 taxa va fi modificata asa ca SHINE RUNNER RACING va doreste SARBATORI FERICITE SI UN CRACIUN CALDUROS

papastratos 25-12-08 11:10

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1941044)
Dragii mei, e Craciunul ! ...de craciun nu se sta pe forum injurand alesii nostrii ! Bucurati-va de aceasta zi ca e scurta! Calmati-va

TAXA VA FI DATA JOS !

Nu injura nimeni nici un ales , doar vrem sa ajutam alesii nostri cu idei si sugesti pt o viatza mai buna , corecta, nepartinitoara si cinstita pe cit posibil fatza de toti !!!
Nimeni nu are intentii si ginduri negative fatza de popor sau alesii nostri cei cinstiti si corecti > mai ales in aceste zile sfinte de sarbatori cu toate ca alesii nostri ne-au pregatit surprize nu chiar placute sub brad de aceste sarbatori!!!
Oare nu se putea astepta de catre alesii nostri 2 -3 saptamini (pt aplicarea acestor taxe sau neaplicarea maririlor de salar in invatamint sau pensiile pesionarilor cum au promis inainte de a fi votati -"alesi") pina trec aceste sarbatori ca sa nu creeze acest haos?
Acum se vede de ce sint in stare alesii nostri cei sfinti si credinciosi!!! (oare ce a obtinut Dn Tariceanu ? (citi au platit taxa asta triplata in aceasta perioada de sarbatori? si ce se vor face cu acesti bani?)

Corect ai dreptate, sint sfintele sarbatori si fiecare are dreptul sa le serbeze cum crede,...poate uni se simt mai bine scrie ceva pozitiv aici pe forum de craciun, alti merg la biserica, alti se dezamortesc din betie, alti se dau cu sania la munte,,,etc,,, de aceea e democratie,,,sau credem ca este , ca sa fim liberi sa criemi ce gindim,...
SARBATORI FERICITE LA TOTI !!!

C

THUNDER77 25-12-08 11:33

CRACIUN FERICIT TUTUROR , SI SA SPERAM CA NE VA FI FACUTA CADOU O TAXA SUPORTABILA :)

luckas 25-12-08 12:09

CRACIUN FERICIT TUTUROR MEMBRILOR 4TUNING SI SA VA ADUCA MOSUL CIT MAI PUTINE ( SI MICI ) TAXE PTR MASINUTELE VOASTRE .

F_L_R 25-12-08 16:09

Astazi de Craciun as dori sa i trimit lu" Tariceanu cele mai calde urari de > Boala Lunga si INCURABILA lui si la toata familia , sa i se implineasca blestemele oamenilor si in 2009 sa NU APUCE ACEASTA ZI !!! Din partea mea......SA TE FACI PRAF !!!!!

dolb 25-12-08 17:54

Quote:

Originally Posted by NSL_Florica (Post 1941538)
Astazi de Craciun as dori sa i trimit lu" Tariceanu cele mai calde urari de > Boala Lunga si INCURABILA lui si la toata familia , sa i se implineasca blestemele oamenilor si in 2009 sa NU APUCE ACEASTA ZI !!! Din partea mea......SA TE FACI PRAF !!!!!

se pare ca dorinta a ajuns la altcineva din pacate :(

F_L_R 26-12-08 00:41

Auu...la cine?

Kent8 26-12-08 09:32

florica florica florica
trebuie sa reglezi transmisia de informatie catre persoana vizata :P
ca uite, poate greseste si ajunge la altcineva :P
fi linistit, vor gasi ei o alta taxa care sa te oblige sa cumperi mai multe mizerii de logan.
intre timp, noroc cu bulgarii.

Kent8 26-12-08 09:33

ps: sarbatori fericite si bucurie

All times are GMT +2. The time now is 00:10.

- Copyright 2026 4Tuning