Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

!41! 12-04-13 22:05

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Quote:

Originally Posted by Laptiucu (Post 5437389)
Problema cea mai mare e ca apar unele modele de masini care in putini km au probleme, vezi volanta la unele Passat-e B6, zgomotul lantului la 1.2 TSI, etc.
Consider ca problema e ca nemtii sunt axati pe comercial ... se schimba modelul de golf la fiecare 2 ani, passatul la fiecare 4 ani (cred) ... etc. La fel la toate firmele germane si cred ca jumate de an il proiecteaza, un an pana-l produce si ramane mult prea putin timp pentru teste si remedierea problemelor aparute asa ca ori se fac ca ploua ori cheama unele loturi pentru reparatii.

In schimb japonezii imi dau impresia ca testeaza mai mult ceea ce inteleg eu ca pun fiabilitatea pe primul loc.

Si parerea mea, in acest versus ar avea cu brio loc si coreenii.

Cel putin la Honda cele mai fiabile modele s-au fabricat in medie 4 ani. Nu cred ca e o scuza pt VW.

GTR 20-04-13 01:30

.
Cam asta inseamna seriozitate si simt de raspundere!

http://autos.yahoo.com/news/toyota-r...9--sector.html

22VIN 20-04-13 10:52

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5445950)
.
Cam asta inseamna seriozitate si simt de raspundere!

http://autos.yahoo.com/news/toyota-r...9--sector.html

De fapt asta inseamna costuri mai reduse cu rechemarile decat cu eventuale procese si plati de despagubiri in caz de rani/vieti perdute din cauza ca n-au functionat airbag-urile. Plus o lovitura puternica asupra imaginii daca asta s-ar fi intamplat.

Gandeste-te ca s-ar fi produs 5 cazuri de accidente cu airbag-uri defectuoase in SUA. Pe langa faptul ca ar fi platit multe milioane in daune, imaginea lor in cea mai importanta piata pentru ei ar fi fost facuta praf. E mult mai ieftin sa-i chemi si sa le schimbi un airbag decat sa risti asa ceva.

GTR 20-04-13 20:00

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5446152)
De fapt asta inseamna costuri mai reduse cu rechemarile decat cu eventuale procese si plati de despagubiri in caz de rani/vieti perdute din cauza ca n-au functionat airbag-urile. Plus o lovitura puternica asupra imaginii daca asta s-ar fi intamplat.

Gandeste-te ca s-ar fi produs 5 cazuri de accidente cu airbag-uri defectuoase in SUA. Pe langa faptul ca ar fi platit multe milioane in daune, imaginea lor in cea mai importanta piata pentru ei ar fi fost facuta praf. E mult mai ieftin sa-i chemi si sa le schimbi un airbag decat sa risti asa ceva.

Daca cumva nu stii, probleme cu airbag-urile au acut si Porsche, si Mercedes, si audi (nu se deschideau la impact, etc.).
Argumente au fos de gent:
- "sistemul de airbag-uri are o garantie de 8 ani" si s-a facut liniste.
- "From all this strange case, I’m only sure about one thing: my daughter got a broken leg because of the welding default that Audi admitted following the EuroNCAP crash test.

All the rest remains a mystery.

I’m also sure about one other thing: the System is not right. One cannot handle as a simple person this kind of complex and difficult cases, in order to find and prove himself/herself the cause of such an accident. This is why experts are there for. And sometimes even they seem to fail in finding the right explanation.

I’m disappointed, bitter, but in the same time very calm. There are limits to everything. I had a lot of certitudes in my life (and in this case too), which seemed to be not true afterwards. I’m pleased about one thing: today November 1st, I do not have to go to the cemetery to bring flowers on my wife’s and daughter’s graves. And this is the only thing that matters for me today."

-http://www.autoguide.com/auto-news/2011/12/2012-audi-a6-recalled-for-airbag-defect.html

- VW Audi Recall: Air Bag Defect
VW is recalling 5,902 MY 2006-2007 Audi A8 vehicles. Where a weak battery exists, it is possible that a low voltage condition could cause the air bag control unit to improperly set a fault code. If this occurs, the passenger side frontal air bag will become deactivated. However, both the air bag warning light in the instrument cluster as well as the 'passenger air bag off' telltale in the center of the instrument panel will illuminate and provide visual warning to the driver. In the case of a frontal crash, the passenger side front air bag would not deploy which could cause injury to the seat occupant. Dealers will update the air bag control module software.

-http://www.carcomplaints.com/news/2012/air-bag-problems-mercedes-benz-e350-and-e550-recall.shtml

- http://www.carcomplaints.com/Mercede...nvestigations/

- http://www-odi.nhtsa.dot.gov/cars/pr...h&summary=true

-http://cei.org/studies-issue-analysis/air-bag-related-recalls-demonstrate-need-real-world-testing-prerequisite-any-

De fapt cam toti au avut probleme cua irbag0urile, numai ca orice recall Toyota sau orice defact este mult mai mediatzat.

Dupa cum observi, recall-ul japonezilor este numai pentru masini 2001-2004.

22VIN 20-04-13 20:29

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5446506)
Dupa cum observi, recall-ul japonezilor este numai pentru masini 2001-2004.

Nu conteaza, si Apple inca are campanie de inlocuire a iPod-urilor vandute in 2005 pentru o problema la baterie (ce putea duce si la un mic poc). Motivul acelasi, daca ii pocneste cuiva in buzunar (desi extrem de putini mai folosesc asa ceva), ii costa mai mult procesul, daunele platite si imaginea.
Chiar daca airbag-ul nu este "in garantie", ei tot pot fi trasi la raspundere si buni de plata. Nu scrie niciunde sa-l inlocuiesti dupa atatia ani, ei ti-l vand ca sistem de siguranta permanent. Si chiar daca n-ar fi scosi vinovati, imaginea lor sufera daca apar mai multi oameni care zic ca airbag-urile din Toyote nu se declanseaza.

Nicio companie nu face lucruri de-astea pentru ca ar avea simt de raspundere sau ca i-ar pasa de oameni. Totul se rezuma la bani.

GTR 20-04-13 21:03

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5446557)
Nicio companie nu face lucruri de-astea pentru ca ar avea simt de raspundere sau ca i-ar pasa de oameni. Totul se rezuma la bani.

Este partial adevarat, toti se gandesc la profituri si asta s-a vazut si la Toyota, iar recallurile care pun in pericol viata pasagerilor cred ca sunt luate in seama de toti producatorii. Cu toate astea japonezii (si mai ales Toyota/Lexus) isi respecta mult clientii, ramanand in topul fiabilitatii permanent si facand recall chiar si la rahaturi, exemplu Lexus care tocmai a facut recall pentru a strange stergatoarele de la parbriz.

Europenele au majoritatea o gramada de defecte (tipice per model) de fabricatie care nu au vazut si nu or sa vada niciun reclall.

22VIN 21-04-13 10:23

Si pe mine m-au chemat cu Astra acum vreo 2 ani sa-mi schimbe o garnitura (chiar nu mai stiu care, nu prezenta importanta si n-am retinut). Fiind o masina de 13000eur ma asteptam sa ma cheme doar daca descopereau ceva defect important, nu ma asteptam sa ma cheme pentru un maruntis.
Dar daca as da 50K pe un Lexus, m-as astepta sa ma cheme pentru orice bucatica de plastic care poate sa devina zgomotoasa in 2-3 ani. Daca si Toyota cheama pentru aceleasi maruntisuri, tot respectul, stiu sa-si faca imagine.

GTR 23-04-13 01:40

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5446945)
Si pe mine m-au chemat cu Astra acum vreo 2 ani sa-mi schimbe o garnitura (chiar nu mai stiu care, nu prezenta importanta si n-am retinut). Fiind o masina de 13000eur ma asteptam sa ma cheme doar daca descopereau ceva defect important, nu ma asteptam sa ma cheme pentru un maruntis.
Dar daca as da 50K pe un Lexus, m-as astepta sa ma cheme pentru orice bucatica de plastic care poate sa devina zgomotoasa in 2-3 ani. Daca si Toyota cheama pentru aceleasi maruntisuri, tot respectul, stiu sa-si faca imagine.

Foarte frumos din partea lor.

Sa-mi arati cate recall VAG s-au facut. Pot sa-ti dau eu in schimb cateva multe exemple de recall pe care trebuiau sa le faca. Cat de cat valabil si la BMW si la Mercedes.

valyd1971 23-04-13 10:22

Eu am un BMW seria 3 E46 din 2004. In afara de consumabile si pivotii pe fata, nu am schimbat absolut nimic la el in 8 ani. Este stiut ca la partea de motorizare masinile germane stau foarte bine. La partea de articulatii nu sunt chiar asa de buni. Eu am avut noroc.... Cat despre masinele japoneze, din ce am auzit pe la prieteni au probleme in general cu partea electrica si cu kederele care nu sunt foarte bine fixate. In rest probleme normale ca si la celelalte masini ! :D

22VIN 23-04-13 13:29

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5448796)
Foarte frumos din partea lor.

Sa-mi arati cate recall VAG s-au facut. Pot sa-ti dau eu in schimb cateva multe exemple de recall pe care trebuiau sa le faca. Cat de cat valabil si la BMW si la Mercedes.

Parca la VAG au avut acum recall legat de lantul de distributie de la 1.2 TSI. Stiu ca multe "rontaie".

GTR 23-04-13 20:39

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5449236)
Parca la VAG au avut acum recall legat de lantul de distributie de la 1.2 TSI. Stiu ca multe "rontaie".

Une sunt recall-urile la 2.0 tdi (seria cu probleme), la 2.0 GTI (seria cu probleme), la VW EOS (ca in seria din primii 2 ani a plouat in absolut toate), la trapele de la Q7 (majoritatea s-au stricat cel putin odata), la M3 E46 (problema de ungere a motorului din primul an), casetele de directie de ML si M3 E46, etc...

Zeci de probleme la cei 3 producatori, probleme care apareau in mare majoritate pana in 100k de km, probleme la un foarte mare procent de masini.
Recall "ciuciu".

De Range Rover nici nu are rost sa discutam, trebuia recall la toata masina :))

eMH 24-04-13 09:06

La un Q7 3.0 TDi din 2012 s-a spart o perna de aer la foarte putin timp dupa ce a implinit un an. Si are abia ~80.000 km.

A fost schimbata pe garantie, dar oricum nu e ok :rolleyes2

GTR 24-04-13 10:56

La toate Q7 (pana la facelift cel putin) care au trapa si o folosesc frecvent, se strica. Si nu pana la 80k de km, pana la 50k de km (s-au stricat de 2 ori amandoua, odata reparate pe garantie, oadata cash, ca iesise masina din garantie), si ti-o repara cu greu pe garantie, dar daca expira cei 2 ani de garantie te cocoseaza de bani.
Ulterior, "mecanicosul" spagar (le repara el la un sfert de pret in afara service-ului) a recunoscut ca e boala lor si a enumerat si restul de boli de la grupul vag, multe si enervante.

22VIN 24-04-13 11:10

Eu astept sa vad cum se comporta Golf 7. Pana acum, din punct de vedere al fiabilitatii si calitatii constructiei, Golf 6 a scazut mult sub Golf 4. Eu am trecut de la volanul unui 4 la volanul unui 6 si am avut impresia ca trec de la o masina solida si sigura la o masina oarecare de oras.

eMH 24-04-13 13:45

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5450231)
La toate Q7 (pana la facelift cel putin) care au trapa si o folosesc frecvent, se strica. Si nu pana la 80k de km, pana la 50k de km (s-au stricat de 2 ori amandoua, odata reparate pe garantie, oadata cash, ca iesise masina din garantie), si ti-o repara cu greu pe garantie, dar daca expira cei 2 ani de garantie te cocoseaza de bani.
Ulterior, "mecanicosul" spagar (le repara el la un sfert de pret in afara service-ului) a recunoscut ca e boala lor si a enumerat si restul de boli de la grupul vag, multe si enervante.

Aici a fost vorba doar despre o perna de aer. In 2012 deja a fost facuta trecerea la facelift. Cu trapa nu au fost probleme pana acum, dar ce e drept nici nu prea a fost folosita.
Ah, da, au fost probleme si cu inchiderea vacuumatica de la portbagaj!

22VIN 24-04-13 18:04

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5450370)
Aici a fost vorba doar despre o perna de aer. In 2012 deja a fost facuta trecerea la facelift. Cu trapa nu au fost probleme pana acum, dar ce e drept nici nu prea a fost folosita.
Ah, da, au fost probleme si cu inchiderea vacuumatica de la portbagaj!

Am vazut si eu destule Audi-uri cu inchidere defecta la portbagaj. Unul din ele era un A8 cu nici 100k km.

roli 24-04-13 18:16

Detin un avensis din 2006 si am primit si eu cerere de la toyota romania daca vreau sa ma prezint pt verificarea si inlocuirea piesei care cred ei ca e o problema, tot respectu ca isi dau interesul si in romania pt siguranta noastra!

alex.panciu 24-04-13 19:21

Quote:

Originally Posted by roli (Post 5450643)
Detin un avensis din 2006 si am primit si eu cerere de la toyota romania daca vreau sa ma prezint pt verificarea si inlocuirea piesei care cred ei ca e o problema, tot respectu ca isi dau interesul si in romania pt siguranta noastra!

Un prieten cu un avensis 2.2 d4d din 2008 a reclamat ca ii dispare apa din vasul de expansiune,in momentul de fata are masina la toyota romania ii schimba motorul GRATIS....si masina nu mai este in garantie...

roli 24-04-13 19:33

Decat sa il tot minta ca masina are problema x si y si sa il jegmaneasca de bani e frumos din partea lor ca reprezentanta daca stiu care e problema sa o remedieze.
Probabil ii costa cateva sute de euro pe ei.

alex.panciu 24-04-13 19:44

Quote:

Originally Posted by roli (Post 5450731)
Decat sa il tot minta ca masina are problema x si y si sa il jegmaneasca de bani e frumos din partea lor ca reprezentanta daca stiu care e problema sa o remedieze.
Probabil ii costa cateva sute de euro pe ei.

da asa este...oricum omul e maniac a cautat nu stiu ce comunicat al lor dat nu stiu cand si le-a aratat ca in alta tara au recunoscut ca unele modele au avut aceasta problema.....s-a dus la ei le-a aratat si nu au mai avut ce face i-au comandat motorul....motorul a venit oarecum complet cu chiuloasa,supape,baie de ulei,pompa de ulei,bineinteles fara turbina,injectoare,alternator,compresor aer,electromotor...era si culmea sa i le schimbe si pe astea:D:D:D

roli 24-04-13 19:48

Daca schimbau si alea era echivalentu a unei masini noii :))

GTR 08-05-13 01:04

După ce Toyota, Nissan, Honda şi Mazda au anunţat un defect pe airbag-urile produse între 2002 şi 2004 pe unele dintre modele lor, BMW anunţă că are airbag-uri comandate de la acelaşi furnizor. Rezultat: recall pentru Seria 3.

Problema pe care producătorul japonez de airbag-uri Takata a sesizat-o în cazul a 3.4 milioane de maşini produse de mărcile Toyota, Nissan, Honda şi Mazda se răsfrânge şi asupra altor mărci care au contractat subansamble produse de compania din Ţara Soarelui Răsare. Iar primul producător european care a anunţat un recall în acest caz este BMW, bavarezii fiind nevoiţi să aducă în service pentru verificări şi modificări la nivelul airbag-ului nu mai puţin de 220.000 de exemplare din gama Seria 3 E46 (foto) produse între decembrie 2001 şi martie 2003.
Conform celor de la BMW, circa 180.000 de maşini din totalul celor 220.000 vizate se află încă în circulaţie, iar proprietarii acestora vor fi chemaţi în service pentru ca piesa defectă - modulul de explozie - să fie schimbată gratuit. Takata anunţase luna trecută că problemele legate de airbag se referă doar la cel frontal al pasagerului din dreapta şi că, în cazul unui accident, airbag-ul s-ar putea umfla incorect.

"Nu ne-a fost raportat niciun incident pe maşinile noastre, însă confirmăm că este vorba de aceeaşi problemă pe care au anunţat-o luna trecută producătorii japonezi", a declarat Julian Arguelles, unul dintre purtătorii de cuvânt ai celor de la BMW.

22VIN 08-05-13 08:57

O buna parte din acele E46 se afla la a 10a mana prin Romania si alte tari vecine. Cred ca putine din cele 180.000 o sa mai ajunga in service pentru campania asta.

GTR 13-05-13 15:14

Recall de aproape 470.000 de SUV-uri Jeep pentru probleme la cutia de viteze

Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: https://www.4tuning.ro/alte-stiri-aut...eze-18461.html

franz34sm 26-05-13 10:40

Bineeeee maaaa :D :) Mi-am vindut Honda, si mi-am luat un Golf 3 din '96. :D Si vreau sa spun ca, si cu Nisanu si cu Honda - nu ma puteam intoarce pe o strada dintr-o singura miscare. Nu stiu de ce, poate asa-s japonezele facute. Cind asm intrebat, de ce cu Bmw-u ma pute-am intoarce, si cu Nisanu nu, mi-ati raspuns , - pt ca Bmw-u are tractiune pe spate, de aia. Daa Golfu are tractiune pe fata, si cu asta de ce ma pot intoarce ? Asta nu are tractiune pe spate ! Se pare ca germanele sint construite altfel. Cu japonezele pe care le-am avut, nu ma pute-am intoarce pe o strada dintr-o singura miscare, ci din 3 miscari. Asa caa, am trecut inapoi la masini germane. :D Nu-mi mai trebuie japoneze, poa sa fie cele mai fiabile masini. :)

golf3diesel 26-05-13 12:09

Si eu am aceeasi masina,doar ca e din 1995,dar sa spui unele dintre aberatiile care le spui..esti troll sau asa esti tu construit? Tu crezi ca o masina din anii aia face trendu acum? Aia e tehnologie veche,desi masinile sunt bune si fiabile daca sunt intretinute sunt datate de mult.Un diesel nou e diferit...iar japonezele ..ai incercat si altceva decat alea....mai noi?

alex.panciu 26-05-13 14:04

a revenit FRANZ.....bravo frate!

22VIN 26-05-13 15:34

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5482276)
a revenit FRANZ.....bravo frate!

A revenit acelasi franz si tot ca de obicei, e cu alta tigaie pe care ne-o da exemplu :D

alex.panciu 26-05-13 15:36

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5482360)
A revenit acelasi franz si tot ca de obicei, e cu alta tigaie pe care ne-o da exemplu :D

hai ma frate nu fii rau,eu sunt bucuros,tu nu????:D:D:D

lord_wader 26-05-13 15:48

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5482360)

A revenit si acum are si turbodiesel, din '96 :lol:
Sa vezi acum aventuri ce o sa urmeze.
Mi-am pregatit floricelele :D

22VIN 26-05-13 16:36

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5482366)
hai ma frate nu fii rau,eu sunt bucuros,tu nu????:D:D:D

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 5482378)
A revenit si acum are si turbodiesel, din '96 :lol:
Sa vezi acum aventuri ce o sa urmeze.
Mi-am pregatit floricelele :D

https://i.imgur.com/Awp0c.gif

franz34sm 26-05-13 21:45

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 5482175)
Si eu am aceeasi masina,doar ca e din 1995,dar sa spui unele dintre aberatiile care le spui..esti troll sau asa esti tu construit? Tu crezi ca o masina din anii aia face trendu acum? Aia e tehnologie veche,desi masinile sunt bune si fiabile daca sunt intretinute sunt datate de mult.Un diesel nou e diferit...iar japonezele ..ai incercat si altceva decat alea....mai noi?

Vorbesc aberatii ? Nu crezi ce am scris ? Atunci pune mina pe o japoneza si vezi daca te poti intoarce pe o strada dintro singura miscare. Sa te lamuresti. Ca din mine vorbeste experienta. Din tine ce vorbeste ?

GTR 26-05-13 22:32

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5482775)
Vorbesc aberatii ? Nu crezi ce am scris ? Atunci pune mina pe o japoneza si vezi daca te poti intoarce pe o strada dintro singura miscare. Sa te lamuresti. Ca din mine vorbeste experienta. Din tine ce vorbeste ?

Si tu nu ai facut intoarcerea din 3 miscari? :)) Uite d-asta nu ne luam noi nus ce masini, ca au raza de bracaj prea mare :)))

!41! 26-05-13 22:49

Asta e un criteriu foarte important dupa care sa-ti alegi masina ... :) Dar daca totusi comparam masinile pe partea asta Honda are nevoie de mai multi metri pt. o intoarcere completa. Mult mai multi!

GTR 26-05-13 23:15

Quote:

Originally Posted by !41! (Post 5482855)
Asta e un criteriu foarte important dupa care sa-ti alegi masina ... :) Dar daca totusi comparam masinile pe partea asta Honda are nevoie de mai multi metri pt. o intoarcere completa. Mult mai multi!

Stiu, dar nu stiu cand a fost asta un criteriu de departajare asa serios.

aleks 26-05-13 23:40

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5482888)
Stiu, dar nu stiu cand a fost asta un criteriu de departajare asa serios.

Pentru noi poate nu. Nici pentru majoritatea locuitorilor planetei.
Se zvoneste insa ca undeva, intr-o galaxie indepartata, exista un locuitor singuratic, pe o planeta singuratica, intr-un univers paralel, pentru care raza de bracaj.... :twisted:

9000RPM 27-05-13 21:47

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5482102)
Bineeeee maaaa :D :) Mi-am vindut Honda, si mi-am luat un Golf 3 din '96. :D Si vreau sa spun ca, si cu Nisanu si cu Honda - nu ma puteam intoarce pe o strada dintr-o singura miscare. Nu stiu de ce, poate asa-s japonezele facute. Cind asm intrebat, de ce cu Bmw-u ma pute-am intoarce, si cu Nisanu nu, mi-ati raspuns , - pt ca Bmw-u are tractiune pe spate, de aia. Daa Golfu are tractiune pe fata, si cu asta de ce ma pot intoarce ? Asta nu are tractiune pe spate ! Se pare ca germanele sint construite altfel. Cu japonezele pe care le-am avut, nu ma pute-am intoarce pe o strada dintr-o singura miscare, ci din 3 miscari. Asa caa, am trecut inapoi la masini germane. :D Nu-mi mai trebuie japoneze, poa sa fie cele mai fiabile masini. :)

absolut incredibil!!!deci golf face o intoarcere dintr-o miscare unde honda face din 3...asa este deci golful face intoarcere dintr-o miscare pe starada de 6-7 metri...bravo..aplauze!!!:))

eMH 28-05-13 05:57

Pai la Honda trebuie cu frana de mana, Fritz inca nu a prins schema.

fasso 28-05-13 19:50

N-a avut inca o masina la care sa-i tina frana de mana :lol:

RVL 2000 28-05-13 20:36

Franze nu te dezici - te-ai sucit din nou, tine-o tot asa!

Recapitulare
- bmw 318is
- nisan (am uitat de care) 1.9d aspirat
- honda 1.4i
- golf 3 td

P.S. Deci, cine a castigat pariul?

All times are GMT +2. The time now is 06:33.

- Copyright 2026 4Tuning