Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

m_power87 19-11-09 20:16

Re: AMG vs. M vs. RS

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2818500)
Fiindca o sa fie foarte interesanta lupta intre cei 3 din nou ? A8-ul care se fabrica acum desi este o masina buna se vede ca a aparut acum 6+ ani si este cazul sa fie inlocuit. Cand a aparut o dat o lovitura grea rivalilor, pentru o perioada buna de timp iesea pe # 1 in review-uri dar la ora actuala atat 7xx cat si S Klasse sunt peste, se vede anul aparitiei. De aia astept noul A8, astept noile motorizari care se anunta interesante si astept sa vad cum arata, sper sa fie ceva interesant :)

La S8 sunt curios de motorizare mai mult, daca o sa aiba ceva sa se invarta in jurul a 600CP.

Avand in vedere ca noul RS6 are 580 cp ma indoiesc ca viitorul S8 va avea in jurul a 600 cp

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2817819)
Tu prin o lungime de masina la o cursa pe 402M intelegi ca e mai bun ? Eu ma indoiesc ca asta este scopul principal al unei limuzine. In plus, citeste ce am scris eu mai sus, o lungime de masina la vitezele alea (200 km/h ?) inseamna foarte putin, o gramada de factori pot influenta asta, 0.xxx secunde deci in alt test poate sa fie invers. Ca fapt divers, daca va uitati atent la film, o sa vedeti ca aia au mers mult mai mult "sideways" cu S Klasse, distrugand cauciucurile. O uzura ceva mai mare la pneurile de pe spate este suficient sa iti micsoreze aderenta => mai lent la acceleratie (iti taie mai mult din elan ESP-ul). Nu te baza prea mult pe rezultatul ala. Alti factori care ar putea influenta un rezultat destul de apropiat sunt in postul meu precedent.

In plus, S 600 este V12 biturbo la fel ca 760Li. S 63 AMG este V8 aspirat, deci are sens sa incerci si un S 600 vs BMW ala.

Pana una alta in clasa cea mai mare, S Klasse cam domina de cand a aparut, da tonul la inovatii tehnologice, siguranta si asa mai departe. Faptul ca S 65 AMG nu are rival este inca un +, chiar daca pretul este urias.

Cine isi ia un S 63 AMG sau un 760Li sunt sigur ca este interesat si de performantele limuzinei pt ca altfel ar lua un 320 cdi sau un 730d :lol:
Faptul ca 760li care nu este M la batut pe AMG eu zic ca demonstreaza ca cei de la Bmw au totusi habar cum sa faca o masina

_anaconda_ 19-11-09 20:27

Tu pui problema BMW non M vs AMG. De ce nu o pui V12 biturbo vs V8 aspirat ? Poate pentru ca nu ar mai parea asa interesant...

Evident le pasa de performante dar nu cred ca fac curse pe 402M la semafor sau sa se duca la liniute legale cu ele, e o diferenta. Cel putin in linie dreapta ar fi interesant sa fi folosit S600, asta e rivalul de drept la 760i.

S 63 AMG si S 65 AMG sunt altceva.

lord_wader 23-11-09 22:07

Eu am o curiozitate: cati dintre cei care ati scris pana acum aceste pagini ati mers macar 5minute cu una dintre aceste masini? si mai mult... cati dintre voi aveti una?

CLM_Audi 23-11-09 22:21

nu cred ca la asta se refera topicul. nu am vazut sa scrie undeva
TOPICUL PROPRIETARILOR DE M, RS, AMG

daca ar posta doar proprietarii, ar vorbi vreo cateva persoane

UNLORD 24-11-09 18:14

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2831217)
Eu am o curiozitate: cati dintre cei care ati scris pana acum aceste pagini ati mers macar 5minute cu una dintre aceste masini? si mai mult... cati dintre voi aveti una?

Eu am mers si am ... tu ?

UNLORD 24-11-09 18:18

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2831217)

Eu am mers si am ... tu ? Si ca sa raman offtopic, am postat un filmulet in care apare Audi R8 v10 si Nissan GTR

P.s. Imi place f. multt R8-ul dar nu prea merita banul...

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/tNiqsjWU9Nw&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0 xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/tNiqsjWU9Nw&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0 xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

Bogdan_mb 24-11-09 20:50

Asta a fost tare : "And also, throw a Nissan key on the bar, You see what I mean ? " de parca Audi ar fi ceva super premium. Arata mult mai misto R8-ul, V10 , rear engine, o alura mai buna de supercar. Dintre astea doua, eu aleg 911 turbo facelift :D , dar nu are legatura cu topicul.

lord_wader 24-11-09 21:26

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2833380)
Eu am mers si am ... tu ?

Nu, nu am mers iar de avut nici vorba doar ca am citit in aceste 76de pagini niste posturi de la persoane care vorbesc cu asa o nonsalanta si degajare si in acelasi timp siguranta pe ei incat ai spune ca au in garaj cate una din fiecare :-P

InsaneDriver 06-12-09 21:16

http://www.autoblog.nl/archive/2009/...-liefst-950-pk

G-Power M6, ce e ala?Noul model de trabant coupe?:)) Am fost putin ironic...dar priviti minunatia de sus, ce se intampla cand cineva isi bate capul cu un model exceptional!
Si daca e sa fim putin sarcastici asta e Avant iar G-Power-ul e coupe, adica multe sute de kg in minus la coupe si alta forma aerodinamica etc.
950CP din 5.0 V10 TFSI, e incredibil si din ce am inteles eu masina e capabila sa ofere acea putere oricand fara sa se strice ceva la motor. Asta da masina. Sunt curios ce pret are modificarea...
Iar 380-400km/h cu un Avant e ceva de vis. Cica "family car" si totusi o masina extrema...200 in 9.1 e deja S.F.

ionut_cluj 06-12-09 21:20

https://img225.imageshack.us/img225/7...catdoesnot.jpg

eMH 06-12-09 21:47

Fenomenala replica lu' Ionut! Deci sa mor eu...chiar e tare! :))

InsaneDriver 07-12-09 10:32

Sa inteleg ca pe tine nu te impresioneaza specificatiile masinii? Eu cred ca ar trebui sa te gandesti mai bine...
Si inca ceva, mai dureaza cam 3 ani pana G-Power o sa modifice noul M5 F10 si nu stiu sigur daca va ajunge la 950CP...
Imagineaza-ti fata proprietarilor de Lambo, Ferrari, Porsche, GT-R, etc cand treci pe langa ei de parca ar sta pe loc...DE NEPRETUIT:d
Foarte sigur...daca citesti mai bine, scrie si faptul ca acele componente sunt de curse si a fost schimbat tot ce era necesar ca acea putere sa fie suportata de catre motor, cutie, sasiu, frane, diferentiale, etc... Happy now?:-P

babau88 07-12-09 13:09

https://www.youtube.com/watch?v=WOlZbsO3fok

InsaneDriver 07-12-09 15:35

Sa inteleg ca 372km/h inseamna mai mult decat 380-400km/h in viziunea ta intunecata, nu?! Sau poate n-ai vazut bine, repet 950CP, 965NM, 0-200km/h in 9.1s...si asta e AVANT, NU COUPE!!!
Sedan-ul va fi si mai rapid daca se indura vreun proprietar sa il duca la acest tuner...
Sau poate ca nu intelegi ca noul S8 va avea acelasi motor cu greutate mai mica ca RS6 Sedan, cu o aerodinamica mai buna, cu o cutie mai rapida si cu o tractiune mai eficienta, ce se intampla daca pui cei 950CP pe S8?De nepretuit...

Astept cu nerabdare primele teste cu mutanul asta de masina si vei vedea singur ce inseamna performanta. Sa nu iti aduc aminte ca MTM RS6 Avant 730CP are 0-100km/h in 3.6s, 0-200km/h in 11s... iar bestia de sus pe care tu n-o suporti e din cauza faptului ca oftica de a fi fan BMW te-a ajuns din urma...asta intuiesc eu si asta dupa ce am vazut ca nimeni n-a avut de comentat la articolul cu RS6 EDT.

babau88 07-12-09 15:38

Imi pare rau ca in viziunea mea intunecata nu am gasit un top speed ptr masina ta de catzei. deci pana apare filmarea ramane rege la top speed

vacaroz 07-12-09 15:51

Quote:

Originally Posted by InsaneDriver (Post 2869546)
Sa inteleg ca 372km/h inseamna mai mult decat 380-400km/h in viziunea ta intunecata, nu?! Sau poate n-ai vazut bine, repet 950CP, 965NM, 0-200km/h in 9.1s...si asta e AVANT, NU COUPE!!!
Sedan-ul va fi si mai rapid daca se indura vreun proprietar sa il duca la acest tuner...
Sau poate ca nu intelegi ca noul S8 va avea acelasi motor cu greutate mai mica ca RS6 Sedan, cu o aerodinamica mai buna, cu o cutie mai rapida si cu o tractiune mai eficienta, ce se intampla daca pui cei 950CP pe S8?De nepretuit...

Astept cu nerabdare primele teste cu mutanul asta de masina si vei vedea singur ce inseamna performanta. Sa nu iti aduc aminte ca MTM RS6 Avant 730CP are 0-100km/h in 3.6s, 0-200km/h in 11s... iar bestia de sus pe care tu n-o suporti e din cauza faptului ca oftica de a fi fan BMW te-a ajuns din urma...asta intuiesc eu si asta dupa ce am vazut ca nimeni n-a avut de comentat la articolul cu RS6 EDT.

de cate x ti`ai luat ban si a trebuit sa faci alt cont?
lasane te rog, veziti de martizul tau si nu mai fi asa agresiv in exprimare
gandestete ca fiecare tuner in parte are conceptia lui si cam pana unde ar dori sa mearga, nu neaparat ca ala e za best sau beast.
masinile tunate nu sunt un etalon, avand in vedere ca fabricantul, firma mama cand produce o masina sigur ia in calcul putere, fiabilitate, stabilitate, ergonomie, practicitate si etc. am vazut atatea firme de tuning care au reusit sa faca kituri exterioare si interioare foarte reusite si puteri colosale, dar cu kitul exterior nu o mai vd lafel de usor de exploatat si pe drumuri de romania de ex ca cea prod de firma mama, cu interioare superbe dar nuj scaunele cat de confortabile mai sunt si etc etc, asa prin discutie ne intoarcem la produsul standard.mai lasane naibii cu grupul wag si uimitoarele audi care vin de la mii de ani lumina.

eMH 07-12-09 15:58

Deci din punctul meu de vedere,problema lui InsaneDriver e ca el nu intelege ca topicul e AMG vs M vs RS. Deci RS,nu MTM,nu Kicherer,nu Oettinger,nu ABT,nu multi altii care modifica din punct de vedere al performantelor,sau nu Audi-ul RS6. Aici vorbim de masini care sunt stock. Nici macar un chip mic acolo...

babau88 07-12-09 15:58

Quote:

Originally Posted by InsaneDriver (Post 2869546)
... iar bestia de sus pe care tu n-o suporti e din cauza faptului ca oftica de a fi fan BMW te-a ajuns din urma...asta intuiesc eu si asta dupa ce am vazut ca nimeni n-a avut de comentat la articolul cu RS6 EDT.

cum nici tu nu ai de comentat la m3 gts
Imi pare rau totusi ca m-am coborat la mintea ta dupa ce ti-am evitat cele 8923585 de posturi cat Luceafarul in care aberezi cu ,,acceleratzii devastatoare''

GTR 07-12-09 16:42

Quote:

Originally Posted by InsaneDriver (Post 2867629)
http://www.autoblog.nl/archive/2009/...-liefst-950-pk

G-Power M6, ce e ala?Noul model de trabant coupe?:)) Am fost putin ironic...dar priviti minunatia de sus, ce se intampla cand cineva isi bate capul cu un model exceptional!
Si daca e sa fim putin sarcastici asta e Avant iar G-Power-ul e coupe, adica multe sute de kg in minus la coupe si alta forma aerodinamica etc.
950CP din 5.0 V10 TFSI, e incredibil si din ce am inteles eu masina e capabila sa ofere acea putere oricand fara sa se strice ceva la motor. Asta da masina. Sunt curios ce pret are modificarea...
Iar 380-400km/h cu un Avant e ceva de vis. Cica "family car" si totusi o masina extrema...200 in 9.1 e deja S.F.

Problema este ca deocamdata datele sunt doar pe hartie, nu a aparut nici un film si nici o demonstratie a performantelor respective, asteptam sa vedem performantele filmate, prezentate si fara combustibil racing.

m_power87 07-12-09 20:09

Io cred ca omu asta a baut prea mult si a luat gripa porcina iar acum are halucinatii, de aceea ABEREAZA rau de tot cu sf-uri de pe internet, pana la proba contrarie G-power sunt cei mai tari tuneri dar cum au spus si restu aici de vorba despre AMG vs M vs RS stock, doamne ce om nesanatos parca ar primi mancare de la AUDI

ZAUBER 07-12-09 22:29

eu zic ca brabus sunt cei mai tari din domeniu, au si istorie in spate, nu am aparut peste noapte si de fiecare data au dovedit ca sunt cei mai buni, au luat si premii pt treaba excelenta pe care o fac!

eMH 07-12-09 22:31

Da,dar din pacate Brabus nu se incadreaza in niciuna din categoriile "AMG, M, RS" !!

Bogdan2fsc 07-12-09 22:34

poate chiar primeste :))))))

Alex_55 08-12-09 00:25

Quote:

Originally Posted by ZAUBER (Post 2870992)
eu zic ca brabus sunt cei mai tari din domeniu, au si istorie in spate, nu am aparut peste noapte si de fiecare data au dovedit ca sunt cei mai buni, au luat si premii pt treaba excelenta pe care o fac!

vb serios ?!

pai cum au aparut atunci daca nu peste noapte ?

ce fac ei ?

pun un motor mai mare, frane si cam atat :)

sunt ironic si glumesc, cei de la brabus sunt foarte buni dar extraordinar de scumpi si pe langa astea mai exista si probleme de fiabilitate !

https://www.youtube.com/watch?v=Dt9UaI0Fpg4

Bogdan_mb 08-12-09 00:33

uite ca asta merge : https://www.youtube.com/watch?v=2HAKi...eature=related :twisted: si bmw asa exclusivist hmmm :lol: .

InsaneDriver 08-12-09 23:08

Asa e, n-a aparut inca filmare cu masina, iar asta asa ca prezentare, inca putin si vor arata si timpii totali scosi si viteza maxima obtinuta, rabdare...
http://www.autoblog.nl/archive/2009/...ltuning-950-pk
Iar RS6 este peste E63AMG si M5 E60 ca mai sunt 2 ani pana la F10, asa ca ciocu mic. Arata-mi si mie un RS productie CURENTA care e batut in vreun test la performante de catre un AMG sau M, chiar te rog.

Bogdan_mb 08-12-09 23:47

R8 V10 vs SLS AMG
Nordschleife 7:44.0 (awd) vs 7:40 (rwd)

1/4 mile : 11.7 vs 11.7 iar dupa 400 de metri e clar cine se distanteaza.

In afara de look, nu vad ce avantaje ar avea audi-ul peste merc.

babau88 09-12-09 06:39

Quote:

Originally Posted by InsaneDriver (Post 2874110)
Iar RS6 este peste E63AMG si M5 E60 ca mai sunt 2 ani pana la F10, asa ca ciocu mic. Arata-mi si mie un RS productie CURENTA care e batut in vreun test la performante de catre un AMG sau M, chiar te rog.

Potzi sa specifici DE CE PRODUCTIE CURENTA? ce conditii pui tu, de parca esti la maritat aici :)) Clar bmw M3 GTS rupe gura la RS4 si asta te cam roade.. si inca e mai rapid cu 10 sec ca CSL'ul care a batut R8'ul :))

_anaconda_ 09-12-09 08:19

1) Productie curenta ca nu traiesti in trecut

2) CSL nu se mai fabrica si pe langa asta cauta mai bine sa vezi cine pe care bate, ai cam incurcat oalele, o fura CSL de la R8 V10

3) M3 GTS nici nu e lansat. Pe langa asta RS4 nu se mai produce de ceva vreme, halal comparatie ai gasit avand in vedere ca GTS o sa fie mult prea scump si in niciun caz nu o sa fie in clasa cu RS4/C Klasse etc.

4) Asteapta noul RS5 care e pe vine, sa vedem atunci ce stie M3 E92.

babau88 09-12-09 09:49

-tu traiesti in viitor bv ce sa zic.. deci nu e fabricat de bmw nici CSL nici GTS
-documeteaza-te mai bine legat de CSL si R8
-Asa pot sa astept pana apare si vreun Suv ptr X5M si X6M
Ai de gand sa o tinem asa 3 ani? eu am tot timpul din lume

_anaconda_ 09-12-09 11:38

Tu citesti printre randuri ? CSL nu se mai fabrica si GTS nu se vinde inca, unde ai citit ca as fi zis eu ca nu sunt facute de BMW ? Tot printre randuri ai citit si cu trecutul, eu nu traiesc in viitor ci in prezent, voi visati la trecut :lol:.

Dupa cum ti-am spus, R8 se .... pe CSL. Cu toate ca era la un click distanta tu tot vii sa spui contrarul cu toate ca este gresit. Vrei sa iti servesc pe tava informatia ? Uite

http://www.fastestlaps.com/index.php...2=_Audi_R8_V10

Quote:

The Answer
Audi R8 V10 5.2 FSI is noticeably faster
Track performance => 0 puncte BMW vs 75 puncte Audi

Cred ca m-am documentat suficient, ar fi cazul sa incepi tu sa te documentezi in momentul in care contrazici o afirmatie fara sa ai idee despre ea. M3 CSL care oricum e istorie este ~ la fel de rapid ca R8 V8 in conditiile in care CSL-ul este 100% track car, pentru asta a fost facut. R8 in schimb nu e asa, daca ar fi o comparatie vs R8 Clubsport ar fi de inteles dar rezultatul nu ar fi in favoarea BMW. Dovada ca CSL este facut strict pentru circuit sacrificand restul este faptul ca M3 E92 este MAI LENT ca un M3 E46 (CSL). Deci BMW o ia inapoi ? :lol::lol::lol:. Nu chiar dar e aberant sa compari o masina "normala" cu una facuta pentru circuit. Daca vreau circuit imi cumpar un Caterham care se !@#$%^^ din toate pozitiile pe orice M3 vrei tu.

PS: RS5 e ~ finalizat, trebuie doar pus in productie...SUV "interesant" la Audi gasesti si acum (cred ca a fost lansat inainte de X5M sau X6M), ai Q7 V12 500 CP / 1000 NM (limitat).

babau88 09-12-09 12:19

pai si ia lumineaza-ma si pe mine cu o demonstratie intre X6 M si Q7 in cauza :)) rusine
iar CSL'ul nu e istorie inca exista pe strazi https://www.youtube.com/watch?v=wZB6t...=458d5e1096b36

vacaroz 09-12-09 12:23

terminati mah cu prostiile si filmulete pe net ca pun cainii pe voi

adrian78bmw 09-12-09 12:59

eu nu inteleg cum puteti compara un M3 CSL aparut cu destul timp cu un motor de 3.2 cu un model super sport cu motor v10 aparut de cateva luni..

eMH 09-12-09 13:24

Dupa parerea mea,care nu e deloc de expert,eu as compara R8 V10 mai repede cu M6...V10 :)
Cred ca ar fi mult mai cinstit!

TURBOSS 09-12-09 15:08

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2874239)
R8 V10 vs SLS AMG
Nordschleife 7:44.0 (awd) vs 7:40 (rwd)

1/4 mile : 11.7 vs 11.7 iar dupa 400 de metri e clar cine se distanteaza.

In afara de look, nu vad ce avantaje ar avea audi-ul peste merc.

designul peste sls..., sa zicem este o variabila, desii multi considera mercedesul necomparabil la design cu un r8,gusturile nu se discuta, DAR la performante sls sterge cu r8 pe jos!

_anaconda_ 09-12-09 16:39

Asa e, 4 secunde la 8 minute este sters pe jos :lol::lol::lol:. Macar dai "preview post" inainte sa dai enter...sa eviti situatii penibile.

GTR 09-12-09 20:03

Quote:

Originally Posted by Alex_55 (Post 2876569)
auzi ma razvane dar tu chiar pe orice topic bagi gtr vs porsche ? esti deja obositor sincer sa fiu !

Scuze, am bagat ca sa-l enervez pe pdv, stiu ca-l doare inima cand vede:)))

vacaroz 09-12-09 22:52

ps: ca tot vorbeai de r8 ca a aparut nuj cand...
mclaren F1. na digero p`asta.... :)
a aparut cand audi folosea roti patrate

law53 09-12-09 22:55

nici peste 1000 de ani audi sau vag nu o sa realizeze o asemenea masina!

deja r8 mi se pare o masina umflata cu pompa, unii parca are % din vanzari de tot le lauda fara fundament!

All times are GMT +2. The time now is 04:20.

- Copyright 2026 4Tuning