Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Draga soferule... (reguli de bun-simt) (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/76336-draga-soferule-reguli-bun-simt.html)

Boodyx01 31-03-10 12:25

Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Intereseaza-te !perchezitia corporalala, la bagaje si la masina se dispune de catre politist- detalieri sunt in normele interne ale politiei, legea spune ca doar in caz de perchezitie domiciliara e nevoie de mandat!

Geo_ZGA 31-03-10 21:37

Ce lege da dreptul politistului sa fie organ legislativ? E doar organ executiv, pune in aplicare legea... nu are nici un drept sa faca perchezitie corporala, a bagajelor sau a masinii, cu exceptia cazurilor in care exista dovezi/informatii intemeiate referitoare la persoana/bagajul/masina X, cand este un flagrant, sau cand exista actiuni organizate ale politiei.
In nici un caz nu te poate perchezitiona pe tine sau masina ta, ca "asa vrea muschiul lui".
Norme interne ale politiei? Daca nu scrie in nici o lege, norma aia interna poate fii folosita intr-o sectie de politie si intre 2 politisti :lol: Si daca e norma interna, noi "pleava", cum am putea sa ne interesam? Si tu de unde stii de normele interne? Undercover cumva...? ;)
Singurul drept care il au politistii este sa te legitimeze. Si in cazul circulatiei, controalele de rutina in timpul zilei nu mai sunt legale de mult. Ceea ce spui tu, 'actiuni", sunt facute cu ordine scrise, cu hartii doveditoare si sunt actiuni specifice... pt alcoolemie, pt centura etc. In cazul in care vor sa te perchezitioneze, te pot retine pana la primirea unui ordin de perchezitie.
Sa inteleg ca politistii nu mai sunt bugetari? :lol:
Problema nu e ca ar fii sau nu platiti din banii nostrii, ci de faptul ca unii se considera "mai egali" decat noi, civilii. Asa cum au drepturi, au si obligatii... unele chiar de bun-simt.
Sincer, eu nu am mai intalnit de mult politisti "problema", deci din partea mea... tot respectul. Atunci cand sunt oprit, sunt cooperant, indiferent ca am gresit sau nu. Si in cazul in care face abuz, ii explic cu frumosul si ii cer sa-mi dovedeasca ceea ce-mi imputa.

Boodyx01 01-04-10 14:25

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 3237266)
Ce lege da dreptul politistului sa fie organ legislativ? E doar organ executiv, pune in aplicare legea... nu are nici un drept sa faca perchezitie corporala, a bagajelor sau a masinii, cu exceptia cazurilor in care exista dovezi/informatii intemeiate referitoare la persoana/bagajul/masina X, cand este un flagrant, sau cand exista actiuni organizate ale politiei.
In nici un caz nu te poate perchezitiona pe tine sau masina ta, ca "asa vrea muschiul lui".
Norme interne ale politiei? Daca nu scrie in nici o lege, norma aia interna poate fii folosita intr-o sectie de politie si intre 2 politisti :lol: Si daca e norma interna, noi "pleava", cum am putea sa ne interesam? Si tu de unde stii de normele interne? Undercover cumva...? ;)
Singurul drept care il au politistii este sa te legitimeze. Si in cazul circulatiei, controalele de rutina in timpul zilei nu mai sunt legale de mult. Ceea ce spui tu, 'actiuni", sunt facute cu ordine scrise, cu hartii doveditoare si sunt actiuni specifice... pt alcoolemie, pt centura etc. In cazul in care vor sa te perchezitioneze, te pot retine pana la primirea unui ordin de perchezitie.
Sa inteleg ca politistii nu mai sunt bugetari? :lol:
Problema nu e ca ar fii sau nu platiti din banii nostrii, ci de faptul ca unii se considera "mai egali" decat noi, civilii. Asa cum au drepturi, au si obligatii... unele chiar de bun-simt.
Sincer, eu nu am mai intalnit de mult politisti "problema", deci din partea mea... tot respectul. Atunci cand sunt oprit, sunt cooperant, indiferent ca am gresit sau nu. Si in cazul in care face abuz, ii explic cu frumosul si ii cer sa-mi dovedeasca ceea ce-mi imputa.

am stat si am scris un zid de text si m-am razgandit! :) acele norme interne sunt contra abuz de putere :) nu am zis ca vine cum vrea muschiu lui , dar cum domnu zicea ca portabaju e propietate privata si chestii de genu greseste maxim ,masina,tot ce inseamna ea cand e pe drum public poate sa o verifice :) si la orice plangere te rezolva gen"chem o masina acuma,va duce la sectie si va lamureste" :) Eu chiar m-am interesat ... ce pot sa iti spun e sa gasesti si tu pe cineva care crezi tu ca l-ai crede daca ti-ar explica :)

Am glumit la faza ca nu mai sunt bugetari ... dar daca traim cu mentalitatea ca ei muncesc si primesc banii nostrii suntem unu din cele mai proaste popoare din lumea asta :) Acuma ar fi corect sa dam toti bugetarii afara , facem orice institutie de stat particulara si am rezolvato..

Asa a functionat lumea asta de sute de ani .. si daca stam sa o ardem cu munceste pentru banii mei .. cand el stia ca maica lui e profesoara .. deci dooohhh bugetara ... nu pot decat sa zic ca nu sunt multumit cu sistemu de educatie din tara si ar trebui sa vorbesc si eu despre ea cum vorbeste el despre politie nu ? :) Nu sunt taran de oras ... dar cand unii au impresiile astea in cap e rau .. ca din cauza lor romania e unde e ... copii teribilisti .. ca daca am da fiecare cate o manuta de respect ar fi grozav .. ca in momentu de fata doar politia poate sa fie mustrata de constiinta sa mai faca ceva

ionut_cluj 01-04-10 14:35

Vad ca esti perseverent.
In primul si in primul rand, am spus ca refuz sa fiu cooperant cu un politai care ma priveste de sus, nu cu toti. E o institutie a statului care trebuie respectata. Dar e o institutie a statului care e platita SI din banii mei, asa ca astept si eu respect la randul meu.
Nu am de gand sa ma pun capra in fata politiei romane, indiferent de situatie. Daca am gresit, platesc, si cu asta basta.

Mama nu e profesoara, e educatoare. Reciteste ce-am scris daca ti-e greu sa intelegi.

Ce impresii am in cap, prietene? Tu crezi ca aici e Afghanistan, tre' sa stam drepti in fata organului, indiferent care e ala, pentru ca te-ai interesat tu?
Hai, mai fa o tura prin strada si lasa internetul, ca-ti face rau.
Daca la 21 de ani esti atat de bland si de bleg, pe mai departe vei fi angajatul model, felicitari!

P.S. Comparativ cu alte tari "civilizate". noi ne comportam chiar frumos cu politia. Du-te vineri seara prin Copenhaga sa vezi ce fac tinerii cu militienii, parca e campionaul mondial de wrestiling urban.

Boodyx01 01-04-10 14:40

Nu pot sa ies ca astept sa ma sune mecanicu :|
Sunt perseverent da , mereu m-am laudat cu asta!
Ce respect vrei tu copil care plateste la stat mai putin decat plateste gaboru ala .. deci pana la urma se plateste singur!
Te priveste de sus pentru ca e mai sus decat tine,statu i-a dat dreptu asta .. si personal sa luptat sa ajunga acolo,excludem de aici copii prosti intrati pe pile!
Nu a zis nimeni sa te pui capra ... doar sa nu mai vorbesti ca Uzzy YO YO
Profesioara/educatoare .. idee e aceiasi
Aici e romanica .. si unele orase sunt mai termitate ca cele din Afghanistan ... si ma uitam recent la vechiu interviu in care gaboru tremura cu carpatii in mana ca intrate 50 de spoitori in sectie si el nu putea sa impuste decat 12 .. daca nu erau oameni ca tine , era o tara mult mai "fremoasa" !
Oricum .. preseverenta mea a dat roade .. nu ma mai contrazici ... :) ... ideea mea ramane aceiasi .. daca ai fi si noi mai "draguti" ar fi si ei...

ionut_cluj 01-04-10 14:48

Tu nu stii cat dau eu la stat, dar te poti interesa, daca esti asa perseverent.
Nu te contrazic pentru ca mi-ai dat tacit dreptate, chit ca nu vrei sa recunosti.
Pe de alta parte, cand ma opreste un politai, nu-s curios sa aflu povestea vietii lui, nu ma intereseaza cat s-a luptat el (tocmai mi-am stors o lacrima) sa ajunga nenea politai. Nu l-a obligat nimeni, asta si-a dorit... in consecinta sa-si faca meseria cum trebuie, nu dupa bunul plac.
Pe mine ma opreste militia romana pentru depasit pe linie continua (am gresit, am platit, n-am facut scandal), si cat stam noi acolo in povesti, mai depaseste unul tot pe linie continua, dar ala este salutat cu respect si cu zambetul pe buze. Eh, asta este lipsa de respect fata de mine, asadar exact atata respect primeste si militia din partea mea.
Daca nu erau oameni ca mine, erai mandru membru in UTC. Din cauza alora ca mine care s-au saturat sa indure ati avut petrecerea aia din decembrie '89.
Pariez ca dorinta ta cea mai arzatoare in viata e sa fii angajat pe salar.

Boodyx01 01-04-10 14:56

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3239251)
Tu nu stii cat dau eu la stat, dar te poti interesa, daca esti asa perseverent.
Nu te contrazic pentru ca mi-ai dat tacit dreptate, chit ca nu vrei sa recunosti.
Pe de alta parte, cand ma opreste un politai, nu-s curios sa aflu povestea vietii lui, nu ma intereseaza cat s-a luptat el (tocmai mi-am stors o lacrima) sa ajunga nenea politai. Nu l-a obligat nimeni, asta si-a dorit... in consecinta sa-si faca meseria cum trebuie, nu dupa bunul plac.
Pe mine ma opreste militia romana pentru depasit pe linie continua (am gresit, am platit, n-am facut scandal), si cat stam noi acolo in povesti, mai depaseste unul tot pe linie continua, dar ala este salutat cu respect si cu zambetul pe buze. Eh, asta este lipsa de respect fata de mine, asadar exact atata respect primeste si militia din partea mea.
Daca nu erau oameni ca mine, erai mandru membru in UTC. Din cauza alora ca mine care s-au saturat sa indure ati avut petrecerea aia din decembrie '89.
Pariez ca dorinta ta cea mai arzatoare in viata e sa fii angajat pe salar.

Nu ti-am dat dreptate si nici nu o sa iti dau niciodata,ce am zis eu au voie sa faca , tu esti prea "street" sa admiti faptu ca unu din ei legal sau nu poate sa te faca sa pleci acasa repetand ce ti-au zis ei
Nu ti-am povestit poveste de viata a unui gabor , e o generalitate , dar deh .. esti prea cool sa dai un argument solid!
Normal ... daca la salutat pala cu zambetu pe buze il cunostea,tu nu faceai la fel ? desi tind sa nu cred astea ... sunt doar povesti de scara blocului sau ai inventat si tu cand povesteau baietii de la scara de nenorocitii aia de militieni
Au fost si oameni ca tine la revolutie da , aia din timisoara ... savantii aia de au vrut sa opreasca tanku ... ai o parere prea buna despre tine si mentalitatea ta :D cand bem o bere/suc/vin :) .. te daram din picioare face to face ! Si asta o zic fiind modest :twisted:
Dorinta mea cea mai arzatoare :-s .. hmm... de ce ti-as spune tie asta ? :) nu ca mi-ar fi rusine , dar ce sinapse mai ai stabile in creier iti crapa cand iti arunc atata informatie !

Boodyx01 01-04-10 15:01

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 3233573)
Nu zice nimeni ca sunt prosti, asa sustin altii care sunt arsi cu amenzi si se oftica. Am trecut intamplator printr-o scoala de politie, cea de la campina, am dat si examene ca sa intru, dar din pacate am picat :rolleyes2 testele la care sunt supusi nu sunt deloc pentru oameni prosti, cel putin testele care se sutin in ziua de azi. Insa unii dintre ei sunt scarbosi, jepcari si nesimtiti pe deasupra, care nu stiu ce inseamna respectul fata de ceilalti si care au impresia ca daca sunt "in sistem" pot face ce vor cu tine . Ce ma face sa spun lucrul acesta? Pai, in urma cu vreo 2-3 luni, am fost oprit de un echipaj al politiei, care m-a rugat bineinteles sa prezint documentele. Dar in ce fel "m-a rugat" ? Politistul care a venit la mine la geam mi-a trantit o expresie de genu' : " Ai ma actele la tine? " Intamplarea s-a facut sa "nu mai am actele la mine" , dupa ce am observat felul in care-mi vorbeste. M-a dat jos din masina, dupa care mi-a aruncat inca o fraza inteligenta de genu' : " Ai fost sa bei ma si acum ai prins tupeu" , de parca eu ma dadusem jos la el cu gura mare, nu ca m-ar fi dat el jos. In fine, pana la urma m-a verificat prin statie, Dumnezeu cu mila ce-a mai facut el, intr-un final lasandu-ma sa plec. Ideea care e, or fi ei oameni destepti dar degeaba daca e nesimtirea pe capul lor cat arcul de triumf.

exact ce ziceam la noi ora 1-2 e suspecta frate :)

da sunt si sparti , nu stau sa ii apar (pe toti)unii daca au facut in gen calarasi,2 moldoveni 10 ani .. cartier plin de africani e normal sa fie satuli de tot si toate , sincer pastia ii inteleg,sunt si vedetele desigur .. dar fiecare pom are crengi uscate ... si in politie sunt foarte multe .. dar grosu nu e la circulatie,nu oamenii care ies in strada si te opresc pe tine ...
Dar astia sunt o cu totu alta poveste,gen te-a batut cineva sau cine stie ce .. ii dau lui 5 milioane si te evita ala pe strada !Era vorba de politie in general,sau eu cel putin asa am povestit !

ionut_cluj 01-04-10 15:49

Quote:

Originally Posted by Boodyx01 (Post 3239270)
Nu ti-am dat dreptate si nici nu o sa iti dau niciodata,ce am zis eu au voie sa faca , tu esti prea "street" sa admiti faptu ca unu din ei legal sau nu poate sa te faca sa pleci acasa repetand ce ti-au zis ei
Nu ti-am povestit poveste de viata a unui gabor , e o generalitate , dar deh .. esti prea cool sa dai un argument solid!
Normal ... daca la salutat pala cu zambetu pe buze il cunostea,tu nu faceai la fel ? desi tind sa nu cred astea ... sunt doar povesti de scara blocului sau ai inventat si tu cand povesteau baietii de la scara de nenorocitii aia de militieni
Au fost si oameni ca tine la revolutie da , aia din timisoara ... savantii aia de au vrut sa opreasca tanku ... ai o parere prea buna despre tine si mentalitatea ta :D cand bem o bere/suc/vin :) .. te daram din picioare face to face ! Si asta o zic fiind modest :twisted:
Dorinta mea cea mai arzatoare :-s .. hmm... de ce ti-as spune tie asta ? :) nu ca mi-ar fi rusine , dar ce sinapse mai ai stabile in creier iti crapa cand iti arunc atata informatie !

Legal sau nu, inca nu m-a facut niciunul. Si ce-ai zis tu, nu au voie sa faca. Decat daca nimeresc vreun mototol care crede ca albastrul de pe uniforma lor e semn ca-s fiinte superioare coborate din albastrul cerului. Am trecut printr-o facultate de drept + una de stiinte politice, dar nu e rolul meu sa te educ.
Argument solid la ce?
Probabil ai ramas blocat pe Captain Planet, daca nu crezi de-astea. Intreaba baietii pe-aici, o sa-ti mai spuna multe istorioare de-astea de necrezut.
Da, am o parere buna despre mine. Daca ai vreun comentariu de facut, esti liber sa o faci, dar nu va fi luat in seama.
Bere si vin nu beau, dar la suc te astept oricand. Sa vii neaparat cu ideea ca ma darami, nu de-alta, dar putin excitement nu strica.
Deci am avut dreptate cu dorinta. Oricum, esti pe drumul cel bun;)
Sarbatori fericite!

Boodyx01 01-04-10 17:37

Nu meriti efortu!Cand esti in stare sa vi la calarasi sa te iau de mana, sa mergem in tribunal sau unde vrei tu la o persoana autorizata ... si care pica de prost sa plateasca benzina .. nu mai am ce discuta!
Adica eu si inca 25 de persoane care le cunosc am "actionat" in ilegalitate si miile de persoane in cauza care ne-au trecut prin filtre au fost numai prosti nu ?

ionut_cluj 01-04-10 19:16

Deci esti politai, eroule:))
Ma gandeam ca esti cam tare de cap:)

De 2 pagini discutam ca aveti voie sa ne controlati la bagaje, portbagaje, oo, si unde mai vreti voi, IN CAZUL UNUI FILTRU ORGANIZAT, nu cand vi se rupe voua.

Pentru tine, de la Ghetto Daci citire:
https://www.youtube.com/watch?v=eBGiD...eature=related
:lol:

JunKer_hP 01-04-10 20:35

Inca e student domnul Boodyx01 , momentan il pupa undeva pe cel ce are rangu mai mare

Boodyx01 01-04-10 20:51

Au sarit romanii fratica ! Mai oameni buni eu am spus ce aveam de spus,daca vreti sa credeti bine,daca nu , nu !Ionut din cluj sa abtin pe cat a putut creieru lui de la a ataca aiurea .. melodia aia nu merita sa o ascult ... e prea de baut in scara blocului pentru mine .. am mai crescut si eu !
Si junker .. Incadrari directe .. si daca il pup .. il pup acasa!
Chiar asa "scarba" aveti in voi ? La cati romi,unguri si alte natii sunt in tara ?:) Nu ca as fi rasist ma gandesc doar sa distribuiti ura!

ionut_cluj 01-04-10 23:15

Avem si cu ei, stai linistit:)
Prietene, nu am absolut nimic cu tine personal. Nu te cunosc, si sunt convins ca esti un om de treaba. Dar na, fiecare cu experienta lui de viata.

Geo_ZGA 01-04-10 23:50

Pai si eu zic ca "domnul" :D Portbagajul este proprietate privata, la fel si buzunarul si portofelul si casa si... si... fara mandat de perchezitie nu te poate obliga sa te perchezitioneze (legal vorbind). Daca tu esti baiat bun si cooperant, cum am fost si eu de multe ori, si ii accepti rugamintea politistului de a-i arata ce ai in masina/portbagaj... e altceva, o faci de buna-voie.
Exceptie de la ce am spus mai sus fac cazurile speciale...
In cazurile generale, daca insista cu perchezitia, te poate retine si insoti la sectie si acolo asteapta mandatul.
Dar cand refuzi... dai de banuit...
"Te priveste de sus pentru ca e mai sus decat tine,statu i-a dat dreptu asta ..". Te contrazic, statul i-a dat dreptul de a pune legea in aplicare si de a urmari respectarea ei. Si atat! Nu vad de ce ar fii mai sus, asta e un pdv. foarte subiectiv... e tot om... respecta si vei fii respectat. Si eu, si altii, am "luptat" ca sa ajungem undeva... poate mai educati, mai bine si mai sus decat unii politsti. La fel cum am dat exemple pozitive, pot da si negative, despre politisti corupti, prosti, needucati etc etc.
Si referitor la ce spui tu cu 50 spoitori contra 1 politist+1 carpati... aici nu e de vina politistul, e de vina legea care nu-i permite sa fie un organ de mentinere a ordinii. In cazul de fata... sa traga in plin. Pt un foc de avertizare trebuie sa scrie rapoarte peste rapoarte, anchete, expertize, avocati ai "victimelor" etc etc, incat le e frica sa fie ce ar trebui sa fie. Dar aici deviem mult discutia... p.s: carpatiul are incarcator de 8 cartuse, nu 12... si bate la maxim 50m, fiind exact cam la 10-15m :lol: iti dai seama ce arma buna si ce "bazat" se simte politistul cu arma aia in mana.

edit: tocmai vroiam sa zic ca daca ai gresit cu 4 cartuse la carpati... clar nu esti albastru... am citit si ultimile 2-3 posturi si "rusinicaaaaa" :lol: Hai ma, chiar asa? Pai atunci nu ma mai mira ca ii fugaresc tiganii pe domnii politisti... :lol:

Herbas 02-04-10 16:06

Cat timp inca se fac incadrari directe nici nu i-as lasa sa traga, nu de alta dar incadrare directa asa imi suna a sinonim pentru spaga.

22VIN 03-04-10 00:36

Quote:

Originally Posted by Boodyx01 (Post 3239270)
unu din ei legal sau nu poate sa te faca sa pleci acasa repetand ce ti-au zis ei

Sa faca CE? Sa repet ce mi-au zis ei?:lol::lol::lol:
Asta-i tare, chiar vreau sa ma opresti tu candva si sa incerci asta.

Auzi cica-i mai presus organu ca mine. Atat timp cat nu-s un infractor nu e cu nimic mai presus decat mine. Am depasit viteza, am luat amenda, o platesc si gata. N-o sa ma scuz in fata lui, n-am ajuns sa ma injosesc in halul asta, sa ma lingusesc in fata cuiva. Atat timp cat am facut de buna voie un lucru, imi asum raspunderea si gata.

E normal sa vorbesti civilizat cu un politist cand te opreste, dar fiecare cu treaba lui. Ma opreste, ne dam buna ziua, imi spune ce-am facut si-mi da amenda, la revedere si-am plecat. Bunul simt nu-mi permite sa vorbesc obraznic cu un politist la ~40 ani pentru ca totusi, sunt destui ani intre noi si nu se cade. Dar sa nu faca pe atotputernicul pentru o amenda de cateva milioane ca e jenibil.
Mai sunt si acei politisti care vin la tine si se poarta din start cu tine de parca ai fi vreun infractor. Pe aia ii detest, cu aia nu cooperez deloc si nu-s deloc amabil; de unde pana unde are atitudinea asta fara sa stie macar un lucru despre mine?

babau88 03-04-10 00:56

voi asociatzi politisti cu femeile.. ar trebui sa se comporte finutz cu voi... hai iubi da-mi actele:)))) Acum ii injuratzi si pe strada plangetzi ca bebelushi sa va dea permisu inapoi
Ii vb frumos e om cu tine ... esti arogant..pierzi .. e simplu !!
Si asta chiar tine de bun simt !

Geo_ZGA 03-04-10 01:33

Quote:

Originally Posted by babau88 (Post 3243692)
Ii vb frumos e om cu tine ... esti arogant..pierzi .. e simplu !!
Si asta chiar tine de bun simt !

Si vice-versa e valabil ;) Vorbeste frumos.. respect. E arogant... nu mai respect decat functia, dar nu trebuie sa vorbesc urat ca sa jignesc un om sau sa-l fac sa se simta prost ;)

Laptiucu 03-04-10 15:03

doua chestii vreau sa zic doar:
1. politistul conform legii ar trebui sa fie amabil dar totodata si autoritar ... e cam greu sa distribui 50%-50% treaba si poate unii sunt mai autoritari decat amabili asta e ... aia nu inseamna ca sunt nesimtiti sau rauvoitori.
2. acuma teoretic vorbind de ce ar fi politistul amabil cu tine prietene cand tu esti cel care urmeaza a fi amendat vorba aia ... doar nu politistul scoate banul din buzunar sa fie el mai amabil cu tine decat tu cu el.

22VIN 03-04-10 18:12

Platesc o amenda contraventionala "prietene", n-am omorat un om. Sau stau pe banca in parc la ~ ora 22 cu niste prieteni fara sa fac galagie sau sa beau alcool, doar stau de vorba civilizat. Toti suntem majori. N-avem voie? Automat daca ma aflu intr-un parc la ora 22 sunt un infractor? Daca s-ar fi intamplat ceva in zona, un om batut, furat, as mai zice, ca dau de banuit. Dar fara sa se intample nimic?
Sau cel mai bine ar fi sa-mi puna catuse, sa ma bata pana jur ca nu mai fac pentru ca am mers cu 65km/h in localitate sau ca nu mai stau pe banca in parc? Ca sa fie organu' cu adevarat autoritar.
Cred ca unii politisti se umfla prea rau in pene, au impresia ca sunt niste zei atotputernici si noi o alta specie mult inferioara. Nu generalizez, am intalnit multi politisti de treaba care au venit, s-au prezentat, au explicat de ce ma legitimeaza, ca in urma cu cateva ore s-a dat foc in acel parc, au pastrat un ton extrem de civilizat si cumsecade si totul a decurs normal. Pentru oamenii aia tot respectul, ar trebui ca uni icolegi de-ai lor sa mai invete de la ei.

LordCaddy 03-04-10 18:55

Quote:

Originally Posted by Boodyx01 (Post 3239697)
Nu meriti efortu!Cand esti in stare sa vi la calarasi sa te iau de mana, sa mergem in tribunal sau unde vrei tu la o persoana autorizata ... si care pica de prost sa plateasca benzina .. nu mai am ce discuta!
Adica eu si inca 25 de persoane care le cunosc am "actionat" in ilegalitate si miile de persoane in cauza care ne-au trecut prin filtre au fost numai prosti nu ?

:lol::lol::lol:Baiatule....am trecut prin "Campina",nu stiu pe unde ai trecut tu...in fine.Vreau doar sa iti zic sa iti vezi de ale tale,sa nu iti bati caramida`n piept ca vezi doamne esti mai destept ca altii.Hai sa iti spun ceva,un an de zile am stat pe unde nu mi-am dorit deloc,dar crede-ma...la orice ora poti sa iti iei doua,trei palmi peste cap de iti sare "chascheta" ta de tabla (nu e cazul meu),stii din ce cauza?Din cauza temperamentului pe care il vad la tine,asa...in necunostinta de cauza.Nu esti tu mai presus decat nimeni,doar cand ai uniforma pe tine,poate nici atunci,uite asa ajungi in situatii penibile
pentru tine,ca nu iti vezi lungul nasului si dai de vreun nenea interlop,si repede dai pe statie sa vina interventia ca e unu f recalcitrant.Ma repet,vezi de ale tale.....
La ora actuala sunt in DIR,deci crede-ma ca am intalnit destui care au inceput ca si tine si au ajuns la chestii foarte penibile.

Laptiucu 04-04-10 13:41

amphetamine ... trebuie sa recunosti si tu ca acei politisti care te legitimeaza in parc nu au de unde sti ca tu esti baiat cuminte sau ca esti pasnic. faptul ca te legitimeaza pe tine in parc inseamna ca legitimeaza si pe altii ... si spre bucuria ta ar insemna ca vandalii sunt descurajati ... stii tu se aude ca a fost politia in parc domnule se intereseaza.
decat sa fii ofticat ar trebui sa te bucuri ca-si fac datoria! ar fi normal ca treburile astea sa le faca peste tot dar la noi de exemplu nici urma de ei.

22VIN 04-04-10 14:14

Cand nu ai de unde sti cu cine vorbesti pornesti pe un ton neutru, nu un ton agresiv.

Dimitris 04-04-10 18:02

Nu am vazut in ultimele pagini user cu mai mult de 24 de ani, dar totusi vad ca se vorbeste de revolutie, de DIR, de politie...

Eu zic sa mai avem rabdare sa se pensioneze cei care au fost si inainte de revolutie pe functii si apoi putem sa zicem: da, pute aici!

Exista politisti mai destepti si mai prosti, asa cum exista si conducatori auto destepti sau prosti. Exista politisti corecti sau politisti spagari. La urma urmei nu sunt roboti, fiecare este influentat, intr-o oarecare masura si de personalitatea lui in meserie. Cand te opreste un politist nu ii esti superior cu nimic, asa cum nici el nu iti este superior tie. Daca vorbesti CIVILIZAT, nu frumos, ca nu te pune nimeni sa ii zici "sefu" desi pun pariu ca multi dintre voi aveti acest cuvant in vocabular.

Vreti societate occidentala, act like one. Nu cu sefulica, nu cu spaga, nu cu injuraturi si caterinci proaste postate pe youtube. Nu ma refer direct la anumiti useri, ci in general la cei eterni nemultumiti de Romania si cei care o conduc.

off-topic: Pentru cei suparati ca sunt legitimati in parc la 2 noaptea. Baieti, cam pe la ce ora aveti voi impresia ca se intampla violuri, furturi din masina and altele? Pe la un 6 ziua, nu?

julaikos 04-04-10 18:29

are dreptate ionut,legal nu mai au voie sa te caute si-n fund pe strada,comunismul s-a dus
cand au actiune da,au voie,dar atunci au hartia cu ei in care scrie clar scopul actiunii
exemplific,de multe ori se fac in bucuresti "actiuni" ziua sau noaptea,si scopul actiunilor difera ,itp valabil,asigurare valabila,permis valabil,am fost oprit de multe ori si de foarte putine ori am fost controlat la sange cu toate actele(desi le am ok pe toate) alta data de cand m-a oprit mi-a pus fiola la gura m-a pus sa suflu,a iesit 0.0 si mi-a urat seara buna
NU neg in schimb faptul ca exista peste tot uscaturi care incep sa te intrebe si de ce ai pietricele infipte intre crampoanele cauciucurilor...dar astia au devenit pe cale de disparitie in zonele civilizate!

in plus,oricare garcea te-ar opri pe strada ,si incepe sa caute un motiv sa te arda suni la 112 si spui ca un politist pe nume "cutarescu" te-a oprit abuziv si sunt obligati sa trimita un echipaj sa verifice veridicitatea apelului si daca nenea gaboru are sau n-are voie sa faca pe robocop

Dimitris 04-04-10 20:12

Vorbesti din vorbe, nu?

Vezi cum e in State, si din cate stiu eu, acolo nu e comunism. Legal, daca are el suspiciuni ca in zona are unu in portbagaj arme mi se pare normal sa se uite. Iar cum in ultima vreme, toti o ard cu pistoale ca'n filme, cred ca o actiune de genu asta nu ar strica nimanui, nu de alta, dar nu am chef sa ma trezesc cu vreo bila'n geam de la un cocalar cu 4 clase, doar pentru ca nu a avut politistu tupeu/voie sa il caute in portbagaj sau torpedou.

second. Nu suni la 112 ca nu e urgenta, daca vrei suni la 9544 (daca gresesc asta e, nu stiu pe de rost numarul) la rutiera si ceri un echipaj DAR exista sansa sa primesti alt raspuns. Anyway, sa imi arati si mie unde scrie ca sunt obligati sa trimita un echipaj, poate chiar nu am gasit eu.

Laptiucu 04-04-10 20:34

julaikos la controalele de rutina sau filtre e alta treaba.
da ... cand sunt actiuni la nivel national de combatere a vitezei/bautului la volan/etc e ceea ce zici tu.

amphetamine nu sunt deacord ... daca te ia pe un ton politicos implicit moale la ora aia in noapte tu esti tentat sa crezi ca-i un nasol de om ... un fricos si atunci incepi si faci caterinca pe tema lui si o pui pe youtube si te distrezi de cat de prost e politistul respectiv si te dai mare ce frumos ai stiut tu sa-ti bati joc de el.
gandeste-te putin si din punctul lor de vedere nu doar dintr-al tau ... vorbitul aspru nu doare sa stii.

ionut_cluj 04-04-10 22:11

Quote:

Originally Posted by Laptiucu (Post 3247447)
julaikos la controalele de rutina sau filtre e alta treaba.
da ... cand sunt actiuni la nivel national de combatere a vitezei/bautului la volan/etc e ceea ce zici tu.

amphetamine nu sunt deacord ... daca te ia pe un ton politicos implicit moale la ora aia in noapte tu esti tentat sa crezi ca-i un nasol de om ... un fricos si atunci incepi si faci caterinca pe tema lui si o pui pe youtube si te distrezi de cat de prost e politistul respectiv si te dai mare ce frumos ai stiut tu sa-ti bati joc de el.
gandeste-te putin si din punctul lor de vedere nu doar dintr-al tau ... vorbitul aspru nu doare sa stii.

Eu unul tot timpul am fost civilizat cu politaii care au fost civilizati cu mine. Cum isi fac ei datoria, mi-o fac si eu.

22VIN 04-04-10 23:07

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 3247168)
off-topic: Pentru cei suparati ca sunt legitimati in parc la 2 noaptea. Baieti, cam pe la ce ora aveti voi impresia ca se intampla violuri, furturi din masina and altele? Pe la un 6 ziua, nu?

Quote:

Originally Posted by Laptiucu (Post 3247447)
amphetamine nu sunt deacord ... daca te ia pe un ton politicos implicit moale la ora aia in noapte

Daca ati si citi cu atentie ar fi ok. Am zis ora 22, nu ora 2 si nicidecum nu e o ora inaintata in noapte. N-am zis ca nu-mi convine ca-s legitimat, asta-i legea, am zis ca nu-mi convine modul in care imi cere sa ma legitimez. Poate sa ma intrebe normal, nu sa ma salte de-a dreptul.
Geez, cititul se face cu atentie...
Si vorbitul aspru doare... Ce-ar fi sa vorbim cu totii aspru? Sa te intreb cat e ceasul pe strada si tu sa ma bagi in p**da mamii sau sa ma intrebi daca am un foc si eu sa-ti zic "n-am, da-i drumu' ". N-ar durea deloc, nu?

julaikos 05-04-10 00:33

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3247632)
Eu unul tot timpul am fost civilizat cu politaii care au fost civilizati cu mine. Cum isi fac ei datoria, mi-o fac si eu.

La fel si eu pana acum,si n-am nimerit decat un comunitar care cand reparam la masina s-a gasit sa ma intrebe de acte,si murdar pe maini cum eram a trebuit sa i le arat...

Dimitris,eu n-am stiut care este numarul de la dispecerat,eu am sunat la 112 si de acolo mi s-a facut legatura,si da sunt obligati sa vina sa clarifice situatia,orice nas isi are nasul...

Herbas 05-04-10 10:11

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 3247406)
Vezi cum e in State, si din cate stiu eu, acolo nu e comunism. Legal, daca are el suspiciuni ca in zona are unu in portbagaj arme mi se pare normal sa se uite.

Poate avea toate suspiciunile din lume, fara dovada unei activitati ilegale in curs tot nu deschide portbagajul.
Iti zic si de ce, pentru ca ii gaseste armele si ala ajunge in justitie, si acolo ataca ofiterul care a facut arestarea ca a deschis ilegal portbagajul. Apoi trebuie dovedit ca au existat circumstantele prevazute de lege pentru deschidrerea portbagajului, iar aici suspiciunile trebuie sa aibe niste baze dovedite, altfel s-a comis un abuz.

Dimitris 05-04-10 16:43

Baze dovedite? Pana si comportamentul ciudat al unui conducator in momentul in care este oprit este un motiv suficient de bun sa iti cauta in portbagaj. Oricum la noi nu am auzit sa te caute din senin in portbagaj, dar asa le place unora sa pozeze in victime...

Dimitris 05-04-10 16:45

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3247720)
Daca ati si citi cu atentie ar fi ok. Am zis ora 22, nu ora 2 si nicidecum nu e o ora inaintata in noapte. N-am zis ca nu-mi convine ca-s legitimat, asta-i legea, am zis ca nu-mi convine modul in care imi cere sa ma legitimez. Poate sa ma intrebe normal, nu sa ma salte de-a dreptul.
Geez, cititul se face cu atentie...
Si vorbitul aspru doare... Ce-ar fi sa vorbim cu totii aspru? Sa te intreb cat e ceasul pe strada si tu sa ma bagi in p**da mamii sau sa ma intrebi daca am un foc si eu sa-ti zic "n-am, da-i drumu' ". N-ar durea deloc, nu?

Te consideri mai destept decat el? Daca da, pastreaza-ti tu calmu daca el e idiot. sau in tara asta totul se bazeaza pe ochi pt ochi si dinte pt dinte? daca unu e prost, te cobori la nivelul lui doar pentru a purta un dialog? Cred ca nu te respecti pe tine daca faci asta...

ionut_cluj 05-04-10 16:50

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 3249090)
Baze dovedite? Pana si comportamentul ciudat al unui conducator in momentul in care este oprit este un motiv suficient de bun sa iti cauta in portbagaj. Oricum la noi nu am auzit sa te caute din senin in portbagaj, dar asa le place unora sa pozeze in victime...

Mi s-a intamplat mie, si nu o data.
In state poti sa porti arma, dar doar in torpedou si sa nu fie incarcata, si asta numai daca nu ai cazier.

Dimitris 05-04-10 17:13

Pai poate esti tu mai dubios... :P glumesc, insa nu stiu cum eu nu am probleme de genu. Karma frate...

ionut_cluj 05-04-10 17:28

probabil:)

adrian74 05-04-10 20:14

sal! stiam ca politia poate intra la mine-n masina doar cu mandat,care este semnat mai nou de catre un judecator,atunci inseamna ca daca 100 de soferi ar refuza pe zii sa se supuna abuzurilor celor din circulatie, judecatorul de serviciu ar trebui sa semneze toata ziua numai mandate pana chiauneste si de lucruri mai grave nu mai are timp. Insa politisti mai umbla si cu intimidarea vorbea cineva aici de bun simt,pai cand ii ceri frumos sa-ti arate paragraful din lege sau aliniatul unde scrie,se supara,ca eu un fraier nu ma uit in gura lui,insa altul smeker trece pe linga noi si vb la tel,are xenon pe proiectoare,folie pe geam si centura ioc. Pai cum sa va respectam cand voi ne sfidati (raspunsul agentului cand ii arati un altul care a facut ceva mai nasol si grav "nu l-am vazut,eram cu spatele" ),iar ca si prestanta ma umfla rasul,ori grasi si burtosi ori cefosi cu fete de interlopi (defapt sunt trendi si duri), in Germania,Austria etc de rusine le prezinti documentele la cat de joviali si intradevar-ce prestanta au. Mai aveti mult "baieti",ar trebui sa scanez cateva PV-uri sa se vada exemplu ,asta asa, vis-a-vis ca se mai face si scoala! poate la academie dar nu cred ca ies pe strazi ofiteri superiori...sau asa o fii...?

fasso 05-04-10 20:17

Quote:

Originally Posted by Laptiucu (Post 3244903)
doua chestii vreau sa zic doar:
1. politistul conform legii ar trebui sa fie amabil dar totodata si autoritar ... e cam greu sa distribui 50%-50% treaba si poate unii sunt mai autoritari decat amabili asta e ... aia nu inseamna ca sunt nesimtiti sau rauvoitori.
2. acuma teoretic vorbind de ce ar fi politistul amabil cu tine prietene cand tu esti cel care urmeaza a fi amendat vorba aia ... doar nu politistul scoate banul din buzunar sa fie el mai amabil cu tine decat tu cu el.

1.deci ala care m-a intrebat pe mine :" ai ba actele la tine?", era doar autoritar, nu nesimtit :lol: era bou iti spun eu;)
2.pai tocmai, vezi ca te contrazici singur...eu scot banul din buzunar, si faptul ca sunt platitor de amenzi ar trebui sa-l faca si pe el automat respectuos fata de mine. ma gandesc ca asta-i logica.

fasso 05-04-10 20:24

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 3249090)

uite ca mi s-a intamplat mie...un echipaj care m-a oprit pt un control de rutina m-a pus sa deschid portbagajul, apoi isi faceau amandoi cruce la subwooferul meu. Apoi, of course, ca au inceput cu vrajeala ...ca stii ca n-ai voie cu asa ceva, ca putem sa ti-l confiscam, etc. :rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 01:09.

- Copyright 2026 4Tuning