Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

madicioco 08-02-10 21:26

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Quote:

Originally Posted by deluxsoft (Post 3065205)
Ca tot romanu feon cu aer cald :D. E bine k tu gasesti la tine in oras de unde sa cuperi rasina si fibra k la mine putine sanse

:-)vroiam sa o grabesc putin dar nu l folosesc tot timpul cand e mai frig doar

deluxsoft 08-02-10 21:53

Sa vezi ce bine usuca si vopseaua :D

zN3u 15-02-10 16:37

Ceva nou baieti pe aici ceva sfaturi si idei ?
Ceva smecheri descoperite nimic ?

v1p3r_21 18-02-10 12:24

Salut . Sunt nou pe aici si as dori putin ajutor !!!
Am vizualizat toate paginile in parte ale acestui tutorial de folosire a fibrei de sticla si acum va cer sfatul ….sunt unele lucruri pe care nu le-am prins.

As dori sa fac un set de pleoape pentru un renault clio .
Deci din pasii care ar trebui sa-I urmez am inteles ca:

Pas 1 : Materiale necesare:

-o plasa alba asemanatoare cu un material textil
-rasina (nestrapolul )
-intaritorul necesar(chimperox)
-cobaltul (accelerator)
-pensula moderata ca dimensiune ( de 30 max 50 )
-o sticla de diluant ( a se citi pe prospect ptr a vedea daca diluantul respectiv este bun ptr
indepartarea rasinilor si a produselor pe baza de rasina)

Pas 2 : Vreau sa fac o piesa pentru care nu am matrita.

Realizez piesa respectiva ( in cazul meu pleoapa) din chit fibra .
??????Intrebare: O modelez direct pe far astfel incat sa-mi iasa cat mai corecta piesa ca dimesiuni si ca model ? si daca da , intre far si piesa din kit mai adaug ceva pentru a se desprinde cat mai usor de far?

Dupa ce realizez piesa , dau cu spritz-chit pe aceasta dupa care urmez pasii de creare a matritei.
Pas 3 : Realizare matrita.

Pe piesa realizata aplic un strat de ceara. (las sa se usuce) apoi de GELCOT(o solutie de culoare inchisa de obicei),.
Dupa 1 zi maxim 2 , in conditii de temperatura moderata ( peste 15 grade C) se va intari si va lua aspect sticlos.
Aplic panza peste gelcotul inarit dupa care aplic nestrapolul combinat cu intaritor si cobalt cu pensula astfel incat panza aplicata peste gelcot sa se imbibe uniform.
Repet aplicarea pana cand matrita are o grosime de 3 - 7 mm.

Intrebare :” Intr-o cutie goala de chit de 1.5kg se toarna 1 dopulet de nestrapol si cu 1 dopulet de intaritor , pentru o intarire a materialului in 30 minute !”
Aceasta este compozitia de turnare a nestrapolului combinat cu intaritor si cobalt?

Pas 4: Las sa se intareasca dupa care desprind matricea de piesa mea

In felul asta am terminat de realizat matrita.
INTREBARE: Ce torn in matrita? Ce amestec de materiale?

Sunt nou pe aici…rabdare va rog :D

Bogyciu 18-02-10 12:55

3 Attachment(s)
Pai de urmat:
Izolezi farurile cu banda de hartie (chiar 2 straturi) si pe langa ele cu ziare, ceva mai tare...
Faci amestecul de rasina + intaritor (nu cred ca iti trebuie mai mult de 200ml)
Iei fibra(materialul de care zici tu), rupi bucati lungi, de preferat pe toata lungimea pleoapei, pui pe far si cu ajutorul unei pensule pt vopsit aplici cate putina rasina, pana tesatura este absorbita complet. Mare grija sa nu curga, cate putin, cu rabdare, pana adaugi 2-3 starturi de fibra. Lasi sa se intareasca pe far (fibra se trage cat se intareste) apoi cand esti sigur ca e tepana o "dezlipesti". Cu granulatie mica (100-180) iei la frecat pleoapa pana ii faci cat de cat suprafata plana, apoi filler (shpritz-chit, asa ii mai zic unii vopsitori), dat in straturi subtiri, lasat sa se usuce, iar dat strat, iar lasat sa se usuce, apoi slefuit iar, dar cu granulatie mai mare, 240-400+, apoi din ce in ce mai mare, pana la 2000. Daca nu esti satisfacut de rezultat, mai da un strat de filler, si tot asa. Cand termini si crezi ca sunt ok trasezi cu un marker cat vrei sa ramana si le tai la dimensiune/forma exacta cu un flex. Poi vopsea si lipit cu banda dublu adeziva (de la Bison neagra e destul de ok) pe far.

v1p3r_21 18-02-10 13:08

Multumesc mult de tot!!!

C180 18-02-10 14:29

4 Attachment(s)
va salut am si eu o intrebare .Ieri am cumparat un aro 324 si as vrea sa ai modific interior in felul acesta . Ma intereseaza un atelier bucuresti/constanta si niste preturi

darky19 19-02-10 08:02

Salut baieti Sunt din buc berceni , o sa fac rost de un garaj pt 2 saptamani si vreau sa fac portbagaju la un logan in interior ceva de genu : o incinta aranjatu a 2 stati etc.

Dc ar fii cineva disponibil sa dea o mana de ajutor , pentru experienta sa zic asa :)) astept sa dea add la decibel_maniack pe mess mersi

v1p3r_21 20-02-10 15:20

Am cautat astazi prin magazine si am gasit setul de rasina + intaritor + fibra NOVOL PLUS 710 la pretul de 21 lei ! Este bun pentru ceea ce vreau eu sa fac?

Dany.bilan628 20-02-10 15:31

Quote:

Originally Posted by C180 (Post 3099193)
va salut am si eu o intrebare .Ieri am cumparat un aro 324 si as vrea sa ai modific interior in felul acesta . Ma intereseaza un atelier bucuresti/constanta si niste preturi

presupun ca realizezi cat dureaza si ce presupune o astfel de lucrare8) pe aro. Bafta

bogdy86 22-02-10 09:58

salut sunt nou pe aici,am tot urmarit ce ati scris si asa ca m-am apucat si eu de masina mea sa ii mai aduc cateva imbunatatiri la partea exterioara,cu diferite elemente din fibra de sticla.am luat rasina,fibra care e tesatura si intaritor,partea proasta e ca nu am gasit,in zona de unde sunt,ceara demulanta sau orice demulant si nici alcool polivinilic asa ca m-am gandit sa folosesc ceara de parchet,vre un sfat?apropo am facut un mulaj din ipsos pt o prija de aer mai maricica,am dat cu lac pe ea sa fie cat mai lisa dar acuma sunt in stand by.ast sfaturi

bogdy86 22-02-10 19:10

gata am probat si a mers cu ceara de parchet

stefania19 26-02-10 20:37

5 Attachment(s)
buna seara! Am avut ghinionul, sa dau intr-un caine (chiar daca l-am evitat cat am putut) cu bara de la masina. Fiind de fibra (sau plastic, nu stiu precis!), acesta s-a crapat in coltul (daca pot sa-i spun asa) din partea drepta. Cum pot reconditiona spartura (folosind fibra)? Va multumesc!

Dany.bilan628 26-02-10 21:31

Quote:

Originally Posted by stefania19 (Post 3126669)
buna seara! Am avut ghinionul, sa dau intr-un caine (chiar daca l-am evitat cat am putut) cu bara de la masina. Fiind de fibra (sau plastic, nu stiu precis!), acesta s-a crapat in coltul (daca pot sa-i spun asa) din partea drepta. Cum pot reconditiona spartura (folosind fibra)? Va multumesc!

eu iti recomand sa lipesti bara la cald . Bara ta, cel mai probabil ,este una din plastic. Dupa ce ai lipit bara la cald poti sa aplici cateva straturi de fibra in interior, in zona afectata, asigurandu-te ca ai curatat bine zona respectiva. Tragi putin chit in zona in care ai efectuat reparatia si vopsesti frumos bara asa cum a fost .Bafta!8)

deluxsoft 27-02-10 15:51

Quote:

Originally Posted by Dany.bilan628 (Post 3126871)
eu iti recomand sa lipesti bara la cald . Bara ta, cel mai probabil ,este una din plastic. Dupa ce ai lipit bara la cald poti sa aplici cateva straturi de fibra in interior, in zona afectata, asigurandu-te ca ai curatat bine zona respectiva. Tragi putin chit in zona in care ai efectuat reparatia si vopsesti frumos bara asa cum a fost .Bafta!8)

Si zici k nu o sa crape :D

turbojack 27-02-10 18:15

Pana la urmatorul caine...

deluxsoft 27-02-10 18:58

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 3129319)
Pana la urmatorul caine...

:D ar fi bine sa reziste pana la urmatoru caine :shock:

stefania19 27-02-10 19:11

Multumesc pentru sfaturi! Mentionez ca momentan este lipita cu picatura.
P.S. Incidentul s-a petrecut de Craciun si de atunci a avut parte de multe jeturi pe la spalatorii + cateva drumuri pe la munte (stiti cum este drumul Tg. Jiu = Petrosani!), dar cum se termina iarna, tb. sa fac ceva mai profi.

quick_5hifter 04-03-10 19:51

Quote:

Originally Posted by stefania19 (Post 3129510)

Recomand metoda lipirii cu letcon, cum a zis si Dany. Trebuie demontata bara, fixata in pozitia originala (asezate ”buzele” sparturii lipite una de cealalta) si apoi lipite prin ”transfer” de plastic de pe o parte pe cealalta, in final urmand sa arate ca o cusatura chirurgicala. Procedeul se aplica pe ambele parti (exterior/interior).
Apoi se finiseaza suprafata cu hartie abraziva cu granulatie fina, se aplica poliester armat cu fibra (chit-fibra), se finiseaza iar, apoi se aplica poliester (chit) de finisaj, se finiseaza din nou pana capata forma perfecta, gata de vopsit.
Rezista aproape la fel de bine ca bara originala - nelovita, insa in caz de impact... in orice caz rezista de zeci de ori mai bine decat orice Picatura.

PS: la prima vedere pare foarte dificil, insa garantez ca practic este mai greu de citit si retinut decat de efectuat :D iar comparativ cu metoda de lipire cu fibra de sticla, este muuult mai usoara si mai practica metoda cu lipire la cald.

julaikos 04-03-10 20:04

pentru lipituri la spoilere de plastic merge folosit cu succes plasa metalica din sarma subtire,sau chiar si de aluminiu cum e cea care se pune in difuzoarele spoilerelor,se incalzeste la foc si se aplica peste zonele care se vor a fi lipite,si tine mult mai bine decat lipituri gen copci pe linia de rupere...

se pot folosi saibe puse cu letconul,sau orice material metalic cu gauri relativ mari ca sa intre si sa se fixeze in plastic...
sper ca se intelege ce vreau sa spun...sunt cam obosit si nu stiu sa ma exprim mai bine la ora asta

mihaita2009 05-03-10 19:34

salut,

Ma apuc sa reconditionez un renault 5, vreau sa il fac mai tot din fibra, acu am si eu cateva intrebari si ma gandeam k poate ma puteti ajuta. In mare am citit km tot topicul legat de fibra, si am cateva neamuriri:
1. Peste spuma poliuretanica, sa nu se topeasca atunci cand bati fibra cu ce sa dau?
2. Cum fac legatura intra bara de plastic si fibra? am vazut pe net ca se dau niste gauri pe toata lungimea barii unde vrei sa aplici fibra pe o latime de vre-o 2-3cm

Va multumesc pentru intelegere si astept sfaturile si raspunsurile voastre!

dreaq 05-03-10 20:15

Ia-ti gandul ! Repara intai un eleron sau ceva de genul , ca sa vezi cat e de smirgheluit si apoi gandeste-te sa faci o intreaga caroserie din fibra :)

turbojack 05-03-10 20:15

Citeste cu atentie celelalte 76 de pagini a topicului si te vei lamuri intrutotul.

mihaita2009 05-03-10 20:20

am citit, deasta am si intrebat, kt despre slefuit nu imi fac pb ;) asta e ultima grija...

mihaita2009 05-03-10 20:25

o sa va pun poze pe parcurs sa vedeti, am mai lucrat cu fibra, una alta, ultima data am facut suport de ceasuri pt cealalta masina a mea, o octavia 2 si a iesit super mf, asta din spusele altora, dar la acest proiect va trebui sa lucrez si cu spuma poliuretanica, cu care nu am mai lucrat, si deasta cer sfaturi si va intreb, dar se pare k e mai usor sa spui "citeste cele 76 de pagini" dekt sa spui exact intr-o fraza ce se poate face, astfel mi-ati fi fost si mie de ajutor...

kinderu_audio 08-03-10 17:25

Quote:

Originally Posted by stefania19 (Post 3129510)
P.S. Incidentul s-a petrecut de Craciun si de atunci a avut parte de multe jeturi pe la spalatorii + cateva drumuri pe la munte (stiti cum este drumul Tg. Jiu = Petrosani!), dar cum se termina iarna, tb. sa fac ceva mai profi.

SAL NU STIU DACA AI LIPIT BARA SAU NU DAR DIN CE DISCUTII AM VAZ EU PE AICI NU O SA ITI TINA NICI PANA LA PRIMA MUSCA.....MAI BN O FACI PROFI DACA TE INTERESEAZA CONTACTEAZA-MA....FIBRA SI PLASTICUL NU PREA SE IMPACA ASA CA ......APP AM SI MATERIALE PTR CEI CARE DORESC....DACA VRETI DA-TI O GEANA PE TOPICUL MEU .....BAFTA

MaTzA 08-03-10 18:14

mihaita2009... prin ce zona stai?

mihaita2009 08-03-10 18:18

De ce ma intrebi de zona?

Bogyciu 08-03-10 19:21

http://www.polydis.ro/produse/pr_1200063267.pdf A incercat cineva asa ceva? Ajuta in vreun fel in problema expusa de Mihaitza?

kinderu_audio 08-03-10 19:23

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 3161367)
http://www.polydis.ro/produse/pr_1200063267.pdf A incercat cineva asa ceva? Ajuta in vreun fel in problema expusa de Mihaitza?

rasina de la polidis e buna ptr barci si alte agregate e prea vascoasa;)

omblaion 10-03-10 22:32

Salut.Sunt din Tg-Mures si ma intreb daca nu gasesc pe cineva din oras cu care sa colaborez in lucrul cu fibra ;)

quick_5hifter 11-03-10 00:05

9 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by kinderu_audio (Post 3161375)
rasina de la polidis e buna ptr barci si alte agregate e prea vascoasa;)

Pai depinde si ce rasina alegi, ca au mai multe variante. Probabil ai incercat rasina de uz general.
Nu am testat produsele lor inca, dar presupun ca nu sunt toate la fel...

Va prezint si eu o recenta tentativa de-a mea, e vorba de niste grile pentru difuzoare de frecvente medii. Vreau sa le fac sa semene cat mai mult cu tweeterele, care sunt mai mari (10 cm latura). Nu sunt finisate, zilele astea ma ocup de ele.
Grilele fac parte dintr-un mini-proiect ceva mai amplu, remodelarea fetelor de usi si o pozitionare cat mai buna a difuzoarelor (toate 3 de pe fiecare portiera). Am inceput cu ce era mai simplu, intrucat vremea nefavorabila nu-mi permite sa tot demontez pe la masina si sa lucrez in aer liber.
(va urma) :arrow:

Bogyciu 11-03-10 07:09

2 Attachment(s)
Shifter, omul vinde fibra si asa intelege el sa isi faca reclama, explicand clar cat de proaste sunt produsele celorlalti... Stiu destui care folosesc produse Polydis si au fost multumiti, unde mai pui ca au avut si stand de prezentare la 4TD anul trecut si am stat si de vorba cu un reprezentant care a fost uimitor de deschis in prezentarea produselor si metodelor de lucru cu fibra in acelasi timp. Nu ii ridic in slavi dar din ce produse am vazut acolo si din atitudinea angajatilor mi-au facut o impresie f buna.

Revenind la fibra m-am mai jucat si eu putin, am facut doi suporti pt proiectoare de Logan in bara de Supernova. Inca lucrez la ele, am sa revin cu poze finale. Am gasit in comert un kit de reparatie care mi-a fost de ajuns pt 4 straturi lace am facut eu. L-am gasit la 18 lei si am zis ca merita incercat (atat ma costa numai transportul prin curier la cantitatea aia) si am fost multumit. A mentionat un coleg de el pe pagina anterioara si cand l-am vazut in raft in magazin mi-a sarit in ochi.

julaikos 11-03-10 09:45

din ce vad rasina ar ajunge pentru o lucrare mai mare,doar fibra de sticla pare putina ,sau e pe jumatate cutia?

Bogyciu 11-03-10 09:50

Ai 250ml de rasina, fibra era cam 25x100cm... Nu e cine stie ce dar poti face diverse nebunii din ea (pleoape, suporti difuzoare mai mici...)

kinderu_audio 12-03-10 09:12

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 3170848)
Ai 250ml de rasina, fibra era cam 25x100cm... Nu e cine stie ce dar poti face diverse nebunii din ea (pleoape, suporti difuzoare mai mici...)

prietene ai facut si u doi suporti si te pricepi la materiale???????:)):)):)):)):))permite-mi sa zambesc.....nu am zis ca nu e buna in sensu ca nu ai ce face cu ea....am specificat ca e prea vascoasa.....

kinderu_audio 12-03-10 09:18

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 3170848)

prietene de banii aia 18 lei iti luai 1 litru de rasina si un juma de gj de fibra :)):)) ai turnat si u 2 suporti si ma inveti pe mine de materiale????permite-mi sa zambesc un pic ...ca sa nu zic sa rad pana ma pis pe mine ....nu imi fac mie reclama am zis doar ca nu e buna ca e prea vascoasa.....citeste bn

Bogyciu 12-03-10 09:24

Poti sa te pisi, poti sa te si speli, si apoi sa te pisi iar, poti sa faci ce vrei tu... Acum 5 ani cand matritam si turnam barci de la zero, de reparatii nu mai zic tu cred ca nici nu auzisei de fibra... Las-o mai moale, nu e cazul sa te faci singur de ras. NU am zis in nici un fel ca sunt expert in materiale si nici nu am argumentat pro sau contra, citeste cu atentie. Te aprinzi cam repede, poate ar trebui sa mai tai din cafele sau energizate. Ca si curiozitate, eu cumpar fibra cu 15lei m ptrat si 16 litrul de rasina, dar acum pe vremea asta nu am de ce sa o iau si sa se cocleasca in recipient. Puteam si eu sa intru in "buisiness" dar nu sunt chiar asa disperat.

julaikos 12-03-10 09:30

usor baieti,hai sa nu incingem spiritele si pe aici,
kinder,bogyciu nu te-a "sfidat" in nici un fel,nu vad de unde ai dedus tu asta :P uf,iute la manie :P

daca tot spui ca in 18 lei iei un litru de rasina si ceva fibra pe deasupra,poate imi spui te rog in privat cum si de unde iau asa ceva,ca am si eu de facut una alta din fibra de sticla :D
hai lasati cearta va rog ;)

kinderu_audio 12-03-10 18:51

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3174432)
usor baieti,hai sa nu incingem spiritele si pe aici,
kinder,bogyciu nu te-a "sfidat" in nici un fel,nu vad de unde ai dedus tu asta :P uf,iute la manie :P

daca tot spui ca in 18 lei iei un litru de rasina si ceva fibra pe deasupra,poate imi spui te rog in privat cum si de unde iau asa ceva,ca am si eu de facut una alta din fibra de sticla :D
hai lasati cearta va rog ;)

prietenul meu usor cu injuriile.....daca citesti tu mai bine topicul este despre sfaturi probleme etc in niciun caz cum faci u sa aratati ce lucrezi ....drept urmare mi-am adus si eu parerea despre rasina polydys ptr ca am facut o masina numai cu rasina si nu mi-a placut cum s-a comportat.....cat despre iute la manie sunt un pic imi cer scuze ca am sarit ca ars....era doar o parere despre rasina ...nu mi-am pus nicaieri paici pe topic ca as vinde si eu ....asa ca prietene ai grija ce vb ca s-ar putea sa ti se scufunde barcile(mentionez ca de la rasina polydis) nu ma face u pe mine disperat ;)

All times are GMT +2. The time now is 05:50.

- Copyright 2026 4Tuning