Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

ZerO_CooL 12-12-08 23:58

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Standalone sau electronica de fabrica ?

morpheusmaster 13-12-08 00:19

AAAAAAAAAa...:)) eu credeam ca rasnita aia de electric turbocharger tia facut asa ceva la pistoanele alea :)) ma gandeam eu ca ceva e in neregula...

Hexer 13-12-08 00:28

Stand alone, dar cu compresia oem (10:1) si 1 bar de la o asemenea turbina sa nu te miri ca asa ceva gasesti dupa 50.000km...
Cum stiu proprietarul sunt sigur ca nu tot timpul a mers cu 1bar...aceste pistoane au vazut si 1,2 ... ce e maricel si pentru un motor decomprimat, probabil ca atunci au aparut detonatii ce se vad si pe pistoane.

Cu electonica originala si chip la 0.8 bari apar probleme ca asta...

Asa de idee, motorul orig are ~190 cai, cu 1 bar si stand alone a scos peste 350...e normal ca cedez pistoanele, mai ales la compresia aia.

wolverine 13-12-08 02:27

sa dea cineva niste detalii cu ce modificari tr facute pt a pune un kit turbo pe un motor simplu (aspirat), de la evacuarea pana la BOV...asa mai detaliat...poate chiar niste poze

manu 13-12-08 23:11

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1917881)
Stand alone, dar cu compresia oem (10:1) si 1 bar de la o asemenea turbina sa nu te miri ca asa ceva gasesti dupa 50.000km...
Cum stiu proprietarul sunt sigur ca nu tot timpul a mers cu 1bar...aceste pistoane au vazut si 1,2 ... ce e maricel si pentru un motor decomprimat, probabil ca atunci au aparut detonatii ce se vad si pe pistoane.

Asa de idee, motorul orig are ~190 cai, cu 1 bar si stand alone a scos peste 350...e normal ca cedez pistoanele, mai ales la compresia aia.

s-a intins mai mult decat il acoperea plapuma :) excelent thread..keep going

ZerO_CooL 13-12-08 23:44

De fapt, 50.000 mi se pare un numar mare de km avand in vedere compresia si internele stock.

politm78 02-01-09 00:07

la un golf vr6 2.8 ce modificari trebuie daca vrei sa pui pe el un Kompressor?
tot aceleasi modificari ca si atunci cand montezi o turbina? chiar daca Kompressor e mai mic? cam cat trebe sa scoata Kompressor sa nu mai fac modificari?

leonard 02-01-09 22:59

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1917881)

a mers 50 mi km (ceea ce e f mult ) datorita stand alone-ului care a mai protejat un pic....si a facut ca motorul sa mearga corect. altfel cu un simplu chip ...cred ca nu depasea 10 15 mi...sa nu mai zic de electronica stock.
cei care vreti sa supra-alimentati o masina aspirata puneti pe primul loc electronica(stand alone) reglata cum trebuie....va scuteste de banii dati pe eventualele reparatii sau distrugeri ale motorului in timp f scurt.

Hexer 02-01-09 23:22

cu electronica stoc tine max o blana motorul, cu chip deja sa vazut multe motoare distruse, lafelsi cu un stand alone reglat neregulamentar

diferenta mare face sonda map si un program facut dupa cerintele motorului si carectaristicele turbinei, asta inseamna o zi intreg de reglari si 60-70 de litrii de benzina minim

demin2609 02-01-09 23:31

ma gandesc asa... pe un megane 1,8 de 115 cp cam cat ar scoate fara sa pun in pericol motorul?

KiD31 04-01-09 15:06

mar interesa pe un s3 1.8T 225cp 2003 ce turbina as putea pune fara sa pun in pericol motoru

atygolf 18-01-09 13:42

pe un golf 3 1.4 abd benzina ar merge un turbo..?

Hexer 18-01-09 15:58

Ma intreb de ce sunt atate intrebari idioate si fara nici un sens...dumnezo sa ai ba mila de astia...

Turbo pe 1.4...in potbagaj da, merita...
Alalalt vine sa nu pun in pericol motorul dar vrea tuning si cai...
Altul cu megane si sa nu puna in pericol motorul...

Da voi unde traiti...ca ma gandesc sa fie si ieftin...va zic din experienta, un sistem turbo cel ma iiestin care merge pana in 0.5 bar costa 3000-3500e, care merge pana in 1-1.2 bari 4500-5000e, de acolo in sus pretul se urca foarte repede, iar viata motorului scade extraordinar de mult. Cu 0.5 bari motorul tine pana in 50.000-80.000 motorul, daca era in stare perfecta, cu 1 bar si putin peste nu tine mai mult cu orice piston forjat pui in iel mai mult de 80.000-100.000 fara sa desfaci iarasi, peste asta (peste 200cai/litru) numai si numai aia determina cat tine motorul cat noroc ai...poate tine 20-30.000, poate dupa 5000 vii iarasi... si nu iti garanteaza nimeni nimic asta iti asigur eu...

Tuningul nu este despre fiabilitate, este despre cat vrei si pentru asta cat sacrifici.

demin2609 18-01-09 17:50

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1991069)
....

-multumesc de raspuns... nu am cunostinte legate de turbine, numai faptul ca le pot monta si demonta, altceva nu stiu...

- daca vrei masina puternica ti-o cumperi din fabrica nu o modifici sa te plangi ca ti-a picat dup-aia.

atygolf 18-01-09 21:33

dc nar merge turbo pe 1.4??
da turbo pe dacie 1310 or fost puse sj exista dacie cu turbosj multe masini calumea or picat in bot

All times are GMT +2. The time now is 15:46.

- Copyright 2026 4Tuning