![]() |
Re: Machete in lucru - FED express
7 Attachment(s)
Ieri seara am mai rezolvat o problema importanta.
Usa stanga care avea rama indoita si rupta. :sad: Dupa ce a fost decapata usa, inainte de grunduire am zis ca e nevoie sa rezolv problema asta, sa fie totul gata si pregatit. Astfel am aranjat rama, folosind mainile, old school :D pana cand a cazut perfect pe caroserie si nu a mai facut luftul ala mare.Se pot observa cele 3 stadii prin care s-a trecut, in final am atins perfectiunea :lol: Dupa aceea am folosit poxipol si am "sudat" rama pe pozitie.Acum e uscata si e perfectaaaa :D |
Frumos! Dar eu tot nu inteleg ce e cu grundu' ala aplicat ne uniform.....
|
Eu cred ca este grund la cutie si a fost aplicat cu ajutorul pensulei.
Nu-i asa.:-P |
Quote:
Si in plus...o sa grunduiesc iar fiindca am bagat-o la tinichigerie :wink: @Rares: Nu folosesc grund la cutie. |
Merge bine de tot aici, bravo Emi!
|
Grunduirea si vopsirea machetei nu e foarte importanta in stadiul asta.
Eu am invatat ca pentru un rezultat excelent trebuie rabdare si ducerea pana la capat a ficarei etape. Asa ca, nu lua in seama altceva in momentul asta decat alinierea elementelor. Apoi, iti recomand o slefuire fina cu "sand paper" fin de 500 daca gasesti, si cu rabdare multa, apoi filler/primer (grund) gasesesti la HobbyXstore un primer cu uscare rapida ce le ajuta si sa ascuzi defectele/zgarieturile din metal, dar asigura si o vopsea fara imperfectiuni si cu un luciu deosebit (primeru e in jur de 30 RONI si e suficient pt 2-3 machete 1/18) Revenind la ce ziceam, nu te grabi si nu incepe o noua etapa pana nu esti multumit de cea la care lucrezi acum. Grundul nu e important cand tu incerci sa aliniezi sau repari cate ceva la macheta. Spor pe mai departe. Abia astept finalul. Si eu vreau sa-mi iau una (Renault 12) si s-o "killeresc" :D. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
8 Attachment(s)
Quote:
Intre timp asta seara intre doua sesiuni de deszapezit am mai lucrat cate ceva la janghina asta de Dacie.:lol: Am astupat locurile alea de la bare, le-am finisat si am pus toate elementele de caroserie pe ea sa verific alinierea.Nu-mi convine fusta/panoul din spate cum arata, are un luft imens in stanga, dar este o problema de matrita si din pacate n-am ce-i face.La fel si in fata, dar in masura mai mica. Urmeaza sa dau cu grund caroseria ultima data, usile s capota. Trebuie sa repar volanul/sa-l inlocuiesc si sa curat stopurile spate. Dupa toate astea...ne pregatim de vopsit :D |
Quote:
|
Super cu alea acoperite, o sa dea foarte bine la final!!!
|
Nu te apuca de vopsit pana nu rezolvi lufturile. E pacat de munca de pana acum. Daca nu reusesti sa rezolvi din sistemul de prindere lipeste cate o fasie subtire din plastic pe cantul fustelor si smirgheluiesti pana intra bine acolo. Sa iei in considerare si grosimea stratului de vopsea/lac atunci cand stabilesti lufturile.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Deasupra in partea superioara a fustei aleia din spate, la fel e curbata putin si se cam vede.Acolo iar o sa bag umplutura. Cu chit ma gandesc ca nu tine.M-am gandit sa bag stirena ?! Ce zici Radule ? Totusi e cam solida si ma gandesc...oare nu devine putin mai maleabila daca o incalzesc putin ? Sa pot sa o curbez cat de cat dupa cant... Multumesc de sugestii ! :D |
Pai nu trebuie curbata. Tai o bucata si o lipesti si apoi ii dai forma cu smirghel. E mult mai usor decat sa incerci sa ii dai curbura direct (plus ca sansele sa iasa perfect sunt mici si pana la urma ajungi tot la smirghel).
|
2 Attachment(s)
Bun...am lipit...urmeaza sa finisez si sa indrept...
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:44. |
- Copyright 2026 4Tuning