Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

UNLORD 08-02-07 18:26

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

e putin mai scump ST-ul desi nimeni nu a spus ce dotari au masinile la preturile standard! Anyway avand in vedere ca suntem in 2007 taxele raman aceleasi ?

UNLORD 13-02-07 00:13

Quote:

Originally Posted by -ZZ- (Post 666971)
vezi ca pana una alta B&B a scos din amaratul 2.0 de 200 cp ....362 cp si 480 NM :shock: ....succes st-ului...

http://www.morego.co.uk/product_deta...e=10&model=451
355 hp

In curand de la wolf : focus STwr360 (360 hp), wr330 exista deja! si mai exista si quaiffe diferential pt astea!

ps. o sa aiba succesul asigurat!

BYG'u 13-02-07 23:03

si MTM are 310 hp pt gti ,si nu vad succesul asigurat :))))

Bogdan_mb 13-02-07 23:36

Cum sa scris pe cateva pagini in urma, nu vad ce rost au atatia cai pe aceste 2 hatchback-uri ... e cam evident ca devin subviratoare dupa 300 de cai , daca nu si mai repede.

UNLORD 14-02-07 17:29

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 748542)
si MTM are 310 hp pt gti ,si nu vad succesul asigurat :))))

pana si din romania poti sa iti iei pt focus un kit mai puternic (320 hp) de la colinamotors! pe langa ca e mai puternic, mai ai si garantie! nu cred ca se intampla si in cazul MTM! So, stock e mai bun decat GTI, tunat e mai bun si mai avantajos decat GTI! de ce nu ar avea succesul asigurat?

BYG'u 14-02-07 18:19

da ma bv !! (inseamna k imi vinzi mie gti-ul tau la jumate pret , nu ??? , k presupun k le ai pe amandoua dak stii asa de multe despre ele ,nu?????? :)))))))))

bogdan_wrc 15-02-07 09:01

garantie pt kit turbo pe motor?? numai in RO se poate asa ceva!! sunt curios daca Ford stie ce fac ai nostrii. ia vezi daca in DE exista optiunea asta.
dar ai nostrii sunt mai deschisi la "luat ochiul la lume"... pun ei kit turbo..auzi..ei care si la un 1.6 au prob in reparatii si vin cu manualul. get real.. cate kituri au pus? sau asteapta primul cobai?

bogdan_wrc 15-02-07 09:08

si LE: stii cum e , doar la americani BIGGER MEANS BETTER> ai nostrii europeni sa chinuie sa faca motoare mai mici cu putere mai mare prin diferite artificii, si ei..pleosc, un razboi..si gata..iar baga V8 pe masina mica. la ce le trebuie sa stie de consum, de taxe..?
americanii cand tre sa faca o masina in VS alteia europene zici ca sunt manelisti.. stau toti Board of Directors la o masa si zic: Cat are cmc aia? x? aa? decat atat? cati cai? y! aha... pune X+500 la noi sa iasa y+10! pune cmc fara numar, ca nu dam de la noi din buzunar!

infusion 15-02-07 12:09

bogdan_wrc: looool... Colina Motors nu pune "kit turbo" !!!. Pun un kit la motor (intercooler mai mare, admisie, electronica, supapa turbo, evacuare dar nu alta turbina !!!). Si da au pus unul pe un ST din Cluj. Si evident ca rupe :) Si dau si garantie (care la ST e 4 ANI in comparatie cu teparii de la VW cu 2). Si pretul pentru tot kitul este vreo 3600 Euro. Cand fac 15000 cu ST'ul o sa imi pun si eu kitul :)

SFW 15-02-07 12:18

Quote:

Originally Posted by infusion (Post 750963)
bogdan_wrc: looool... Colina Motors nu pune "kit turbo" !!!. Pun un kit la motor (intercooler mai mare, admisie, electronica, supapa turbo, evacuare dar nu alta turbina !!!). Si da au pus unul pe un ST din Cluj. Si evident ca rupe :) Si dau si garantie (care la ST e 4 ANI in comparatie cu teparii de la VW cu 2). Si pretul pentru tot kitul este vreo 3600 Euro. Cand fac 15000 cu ST'ul o sa imi pun si eu kitul :)

Asta asa este, nu schimba turbina, ci face modificarile de mai sus .... si-a facut si un prieten din pacau aceste modificari ...
Oricum ... nu stiu de ce ... dar eu am mai mare incredere in mtm decat in modificarile de la colina motors ... si sunt destul de sigur ca si ei iti dau garantie pe lucrarea facuta .... ;)

bogdan_wrc 15-02-07 12:22

da, in fine am crezut ca se intelege... modifica kitul ..poftim.
oricum, daca e nevoie iti arat si parerea unui tuner consacrat despre acea modif de la colina si garantia ei... e scris aici pe forum...

PiStI 16-02-07 23:02

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 750658)
si LE: stii cum e , doar la americani BIGGER MEANS BETTER> stau toti Board of Directors la o masa si zic: Cat are cmc aia? x? aa? decat atat? cati cai? y! aha... pune X+500 la noi sa iasa y+10! pune cmc fara numar, ca nu dam de la noi din buzunar!

Sorry, dar aici nu ai dreptate, nu in cazul acesta.
motorul de pe ST este de provenienta nordica. vine din europa de la Volvo.
face parte din globalizare si se numeste banca de organe, aceasta miscare.
motorul acesta se numeste 2.5T, si se poate gasii pe S60, S40 etc.
cei de la ford nu prea stiu sa faca motoare L5. un producator de masa nu-si permite sa dezvolte un motor doar pt un singur model. de accea daca nu are la el in ograda ceva ce-i trebuie, ia de la altii. acest lucru este valabil si invers, cei de la Volvo au luat motoarele diesel de 1.6 si 2.0 care au fost proiectate de cei de la FORD-PSA

scuze de off-topic, dar aici nu ai avut dreptate, chiar daca ceeace spui este foarte adevarat.
deja mi-am zis parerea.......o mai repet golf pt mine.

UNLORD 18-02-07 14:51

pai si vw au luat motorul de la audi si tot ei sunt maestrii clonarii platformelor! adica din platforma de golf se face, octavia, leon, altea, touran, tt, etc! de aceea primul tt a fost o masina uncool (cum au denumit-o aia de la topgear).si sa fim seriosi, vw e o firma anosta care nu a scos vreodata o masina deosebita! (cum ar fi ford gt, rs200, gt40, mustang cobra, etc) Si nici nu are deloc istorie in motorsport! Si pe deasupra are si un service f. scump, au garantia la jumatate si fac si masini proaste dar cu mult crom pe ele si embleme opulente pt romanasii mandrii ce se vad conducand o masina deosebita !

BYG'u 18-02-07 18:29

@UNLORD : vorbesti mult prost si fara rost !!!!

Bemelo 18-02-07 18:34

@UNLORD :
Nu stiu de unde aceasta ura a ta pt VW. Am observat in mai multe topicuri ca improsti cu noroi aceasta minunata firma . :D Eu nu am nimic cu firma ta de suflet FORD, ba chiar fac masini bune .. dar de aici pana a compara Ford cu VW e cale lunga :))... Volvo nu este inrudit cu Ford precum Audi cu VW. .. Au alte grade de rudenie. VW este o firma anosta ? Sa-ti amintesc de Phaeton .. probabil cea mai exacta si cea mai buna limuzina de lux ? Touareg W12? Golf GTI .. primul hot hatch adevarat.. ? Golf V R32 .. care actual domina clasa Hatchbackurilor? sau ... probabil vroiai sa-ti aduc aimnte ca Vw este creatorul celei mai tari masini din lume la ora actuala? Istorie in motorsport au rudele de gradul I Audi si Porsche.. VW nu a avut nevoie de asa ceva .. Intr-adevar nici mie nu imi plac TDI-urile foarte mult .. chiar le detest pt ca tot romanasul si-a luat vb ta.. si pt ca in general nu imi plac motoarele pe motorina. Dar asta nu inseamna ca nu sunt bune sau practice..sau ca VW e o firma anosta..

All times are GMT +2. The time now is 08:02.

- Copyright 2026 4Tuning