![]() |
Re: Alba Iulia
Mai po****tie sa-mi explice si mie care ii jmenu cu membri clubului... adica care e diferenta dintre titular si legitimat!
|
Quote:
am o propunere: ca sa nu avem povesti in viitor cu banii. functiile de presedinte, vice, secretar, cenzor sa fie benevole (neremunerate). se incheie in acest sens un contract sumplimentar. cred ca facem clubul pentru pasiunea pentru masini si nu pt bani ca ocupam o anumita functie. din pacate, un contabil tre' sa-l platim, ca nimeni nu face treaba asta moka. stefane, nu am inteles ceva si am uitat sa te intreb mai devreme: ai spus ca avem membrii fondatori, titulari si legitimati. pe astia 2 din urma de unde i-ai scos? din cate stiu, sunt 2 categorii de membri: fondatori si restul (membri obisnuiti). s-a facut separarea asa tocmai pt a diferentia pe cei care s-au chinuit, s-au riscat, s-au muncit sa puna clubul pe picioare (membrii fondatori) si restul membrilor care intra ulterior si treaba e gata facuta. plus ca membri fondatori duc in continuare greul muncii de administrare a tot ce inseamna clubul. de aceea, dintre membrii fondatori de acuma vom alege si consiliul de administratie, format din 5 membri (plus inca 2 supleanti - in caz ca unii sunt "dusi de acasa" sau indisponibili). unul din membri consiliului de administratie este implicit si presedintele (este functie executiva). adunarea generala are functie administrativa - insa e mai mult formala la o asociatie. |
1. Membri fondatori sunt toti cei care au semnat actul constitutiv de infintare a societatii
2. Membri titulari persoanele care indeplinesc conditiile minime impuse de Adunarea generala ca barem pentru obtinerea acestei titulaturi, ai au drept de vot in caz de schimbarea a conducerii bla bla .. 3.membri legitimati (juniori) sunt cei care nu indeplinesc conditiile minime impuse de adunarea generala , ei pot deveni oricand membri titulari daca le indeplinesc ...acestia nu au drept de vot pentru a vota pe cineva in consiliul director dar pot asista ca observatori la alegeri, membrii legitimati pot doar sa propuna si voteze comisia de cenzori |
3.membri legitimati (juniori) sunt cei care nu indeplinesc conditiile minime impuse de adunarea generala , ei pot deveni oricand membri titulari daca le indeplinesc ...acestia nu au drept de vot pentru a vota pe cineva in consiliul director dar pot asista ca observatori la alegeri, membrii legitimati pot doar sa propuna si voteze comisia de cenzori[/QUOTE]
man, crede-ma ca comisia de cenzori e la fel de importanta ca si consiliul de administratie. nu poti sa lasi la alegerea unor "membri legitimati" care nici macar nu sunt membri cu drept de vot libertatea sa aleaga comisia de cenzori. hai ca asta mi se pare aiurea, nu te supara. nu se face asa. adunarea generala - formata din MEMBRI TITULARI (cea de-a doua categorie, pe langa membri fondatori) alege presedinte, cenzori si asa mai departe. |
Quote:
ok eu vorbesc in necunostinta de cauza ... adica am citit 3 statuturi de club ... asta e .. .. nu am de ce sa ma supar si nici tu .. pt ca .. vrem sa vedem ce si cum se face eu am scris aici ce am citit ... am fost azi la sulea dar era ocupat a zis sa merg maine .. cand ajung ce zice el pun aici .. si sper sa ajung si la un avocat .. |
membrii legitimati, nu-s membri in fond si la urma urmei. in statut o sa scriem conditiile in care o persoana poate deveni membru al clubului. in consecinta, e clar ca lumina zilei ca o persoana poate avea doar doua calitati: ori e membru titular, ori nu e. faza cu membrul legitimat, e ca si cum hai sa ne mai scarpinam sa mai dam iluzia la unii ca pot sa fie, da' de fapt nu sunt. plus ca daca vrei sa implici membrii in viata asociatiei, trebuie sa le dai drept de vot. altfel, vocea lor nu se va putea face auzita. asta e democratia. clubul e facut pentru membri, nu pt cei care, candva, poate vor indeplini conditiile de a deveni membri. asta e punctul meu de vedere.
|
hai ca "m-am aprins" o leaca :) da' sper sa iasa ceva constructiv din discutia noastra. sa nu te superi sa ma arunc asa cu viteza in argumente. hihi. asta e stilul meu. da', cateodata, se-ntampla de mai greseste omu' :)
revin la membri. trebuie sa ne gandim daca NOUA ne este utila o asemenea clasificare cu 3 categorii de membri. daca hotaram cu totii, argumentat, ca asa e cel mai bine, ok. totusi, eu inclin sa raman la opinia mea: 2 categorii de membri. uite, hai sa ne gandim la o conditie de genul: varsta minima pt a intra in club. cat punem? 18 ani? 16 ani? (bogdane, nu am nika cu tine, da' e o probl importanta). unul din drepturile fundamentale ale unui membru intr-o asociatie este acela de a alege si de a fi ales. ori, potrivit legislatiei din romania, nu poti exercita functii de raspundere (gen presedinte, membru in consiliul de administratie, cenzor, etc) daca nu ai minim 18 ani. pt ca nu poti raspunde legal (decat in anumite limite) sub 18 ani. si atunci, legea romana, pt a nu creea probleme, a preferat sa puna limita de 18 ani. si atunci noi ce facem? punem varsta limita 18 ani si nu-l luam si pe bogdan decat peste 2 ani? sa stii ca tipul asta de speta aparent banala poate genera probleme in viitor. d'aia zic, hai sa gandim bine de la inceput statutul, cu tot ce inseamna drepturi si obligatii. |
apropo membri legitimati juniori ... crezi ca daca scriem club auto tuning ... si vin 30 de scuteristi .. care sunt pasionati dar nu au permis si zic vrem si noi ... ce facem ?????? e doar o intrebare ... nimic altceva ...
|
Quote:
|
Quote:
ok .. era doar o intrebare .. :) |
Quote:
|
7 Attachment(s)
o noua idila cred k o sa se nasca din nou ... doua ciori ... :)
|
hmmm deci cu mine cum ramane pana la urma?!sunt in club sau nu?
|
Quote:
|
eh...ce ***
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:56. |
- Copyright 2026 4Tuning