Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Propuneri orase (https://forum.4tuning.ro/40-propuneri-orase.html)
-   -   Alba Iulia (https://forum.4tuning.ro/40-propuneri-orase/12481-alba-iulia.html)

Quattro27 14-03-07 20:00

Re: Alba Iulia

Mai po****tie sa-mi explice si mie care ii jmenu cu membri clubului... adica care e diferenta dintre titular si legitimat!

hoinar 14-03-07 20:35

Quote:

Originally Posted by ab79fly (Post 798143)
in membri fondatori o sa fie 2 din sebes nu 1 caci celalalt era la servici .. si o sa mai fie si cumnatul meu care era plecat asta daca nu va deranjeaza ... cat despre vicepresedinte .. hmmm pui mei ... ma gandesc acum si la secretar .. oricum .. PENTRU TOTI FUNCTIILE ASTEA SUNT PENTRU STATUL ROMAN ... toti de aici .. avem o singura "functie" pasiunea pentru masini .... PAREREA MEA ma gandesc si revin cu un mesaj, bogdane disec motoru dar sambata seara o sa ii aud sunetul .. tu ce crezi .. ca eu sunt ca alti mecanici fac un motor intr-io luna ? eu cu mecanicu meu demontam .. vopsim si montam la loc o masina intr-o zi ... .. nu te pune ca de iti iei golf in 4 ore intr-o noapte gasesti doar biletu in locul lui :) il dezmembram tot cu cosmin :)) REVIN dupa ce gandesc ... pro"fund" ...

vicepresedinte tre' sa punem dintr-un motiv foarte obiectiv: fara suparare, si no offence, doamne' feri (ca nimeni nu-si doreste) patesti ceva sau esti plecat sau esti indisponibil. si trebuie sa fie o persoana care sa poata semna documente si sa ia decizii. ca statul roman impune o gramada de chestii asta e partea a 2-a. din pacate, trebuie sa ne conformam. mai bine sa facem treaba cu cap de la inceput, decat sa avem probleme pe parcurs. si tre' sa te gandesti ca functiile alese pot fi ocupate prin numire doar ca urmare a hotararii adunarii generale. sper ca nu gresesc eu cand spun asta, da' asa-mi amintesc din lege. gandeste-te ca nu avem o chestie facuta de la inceput si dup'aia tre' sa convoci adunarea generala (minim 50%+1 vot - la majoritatea hotararilor, sunt hotarari care se iau cu 2/3 din membri prezenti) si te caci pe tine (scuze expresia, da' chiar asa e) ca nu poti sa numesti pe cineva ca nu-ti vin toti oamenii la sedinta. pot sa apara o gramada de complicatii pe care acuma nu le vedem. d'aia trebuie sa avem acoperite cat mai multe variante inca de la inceput.

am o propunere: ca sa nu avem povesti in viitor cu banii. functiile de presedinte, vice, secretar, cenzor sa fie benevole (neremunerate). se incheie in acest sens un contract sumplimentar. cred ca facem clubul pentru pasiunea pentru masini si nu pt bani ca ocupam o anumita functie. din pacate, un contabil tre' sa-l platim, ca nimeni nu face treaba asta moka.

stefane, nu am inteles ceva si am uitat sa te intreb mai devreme: ai spus ca avem membrii fondatori, titulari si legitimati. pe astia 2 din urma de unde i-ai scos? din cate stiu, sunt 2 categorii de membri: fondatori si restul (membri obisnuiti). s-a facut separarea asa tocmai pt a diferentia pe cei care s-au chinuit, s-au riscat, s-au muncit sa puna clubul pe picioare (membrii fondatori) si restul membrilor care intra ulterior si treaba e gata facuta. plus ca membri fondatori duc in continuare greul muncii de administrare a tot ce inseamna clubul. de aceea, dintre membrii fondatori de acuma vom alege si consiliul de administratie, format din 5 membri (plus inca 2 supleanti - in caz ca unii sunt "dusi de acasa" sau indisponibili). unul din membri consiliului de administratie este implicit si presedintele (este functie executiva). adunarea generala are functie administrativa - insa e mai mult formala la o asociatie.

ab79fly 14-03-07 20:47

1. Membri fondatori sunt toti cei care au semnat actul constitutiv de infintare a societatii
2. Membri titulari persoanele care indeplinesc conditiile minime impuse de Adunarea generala ca barem pentru obtinerea acestei titulaturi, ai au drept de vot in caz de schimbarea a conducerii bla bla ..
3.membri legitimati (juniori) sunt cei care nu indeplinesc conditiile minime impuse de adunarea generala , ei pot deveni oricand membri titulari daca le indeplinesc ...acestia nu au drept de vot pentru a vota pe cineva in consiliul director dar pot asista ca observatori la alegeri, membrii legitimati pot doar sa propuna si voteze comisia de cenzori

hoinar 14-03-07 20:52

3.membri legitimati (juniori) sunt cei care nu indeplinesc conditiile minime impuse de adunarea generala , ei pot deveni oricand membri titulari daca le indeplinesc ...acestia nu au drept de vot pentru a vota pe cineva in consiliul director dar pot asista ca observatori la alegeri, membrii legitimati pot doar sa propuna si voteze comisia de cenzori[/QUOTE]

man, crede-ma ca comisia de cenzori e la fel de importanta ca si consiliul de administratie. nu poti sa lasi la alegerea unor "membri legitimati" care nici macar nu sunt membri cu drept de vot libertatea sa aleaga comisia de cenzori. hai ca asta mi se pare aiurea, nu te supara. nu se face asa. adunarea generala - formata din MEMBRI TITULARI (cea de-a doua categorie, pe langa membri fondatori) alege presedinte, cenzori si asa mai departe.

ab79fly 14-03-07 20:57

Quote:

Originally Posted by hoinar (Post 798304)
3.membri legitimati (juniori) sunt cei care nu indeplinesc conditiile minime impuse de adunarea generala , ei pot deveni oricand membri titulari daca le indeplinesc ...acestia nu au drept de vot pentru a vota pe cineva in consiliul director dar pot asista ca observatori la alegeri, membrii legitimati pot doar sa propuna si voteze comisia de cenzori

man, crede-ma ca comisia de cenzori e la fel de importanta ca si consiliul de administratie. nu poti sa lasi la alegerea unor "membri legitimati" care nici macar nu sunt membri cu drept de vot libertatea sa aleaga comisia de cenzori. hai ca asta mi se pare aiurea, nu te supara. nu se face asa. adunarea generala - formata din MEMBRI TITULARI (cea de-a doua categorie, pe langa membri fondatori) alege presedinte, cenzori si asa mai departe.[/QUOTE]

ok eu vorbesc in necunostinta de cauza ... adica am citit 3 statuturi de club ... asta e .. .. nu am de ce sa ma supar si nici tu .. pt ca .. vrem sa vedem ce si cum se face eu am scris aici ce am citit ... am fost azi la sulea dar era ocupat a zis sa merg maine .. cand ajung ce zice el pun aici .. si sper sa ajung si la un avocat ..

hoinar 14-03-07 20:57

membrii legitimati, nu-s membri in fond si la urma urmei. in statut o sa scriem conditiile in care o persoana poate deveni membru al clubului. in consecinta, e clar ca lumina zilei ca o persoana poate avea doar doua calitati: ori e membru titular, ori nu e. faza cu membrul legitimat, e ca si cum hai sa ne mai scarpinam sa mai dam iluzia la unii ca pot sa fie, da' de fapt nu sunt. plus ca daca vrei sa implici membrii in viata asociatiei, trebuie sa le dai drept de vot. altfel, vocea lor nu se va putea face auzita. asta e democratia. clubul e facut pentru membri, nu pt cei care, candva, poate vor indeplini conditiile de a deveni membri. asta e punctul meu de vedere.

hoinar 14-03-07 21:25

hai ca "m-am aprins" o leaca :) da' sper sa iasa ceva constructiv din discutia noastra. sa nu te superi sa ma arunc asa cu viteza in argumente. hihi. asta e stilul meu. da', cateodata, se-ntampla de mai greseste omu' :)

revin la membri. trebuie sa ne gandim daca NOUA ne este utila o asemenea clasificare cu 3 categorii de membri. daca hotaram cu totii, argumentat, ca asa e cel mai bine, ok. totusi, eu inclin sa raman la opinia mea: 2 categorii de membri.

uite, hai sa ne gandim la o conditie de genul: varsta minima pt a intra in club. cat punem? 18 ani? 16 ani? (bogdane, nu am nika cu tine, da' e o probl importanta). unul din drepturile fundamentale ale unui membru intr-o asociatie este acela de a alege si de a fi ales. ori, potrivit legislatiei din romania, nu poti exercita functii de raspundere (gen presedinte, membru in consiliul de administratie, cenzor, etc) daca nu ai minim 18 ani. pt ca nu poti raspunde legal (decat in anumite limite) sub 18 ani. si atunci, legea romana, pt a nu creea probleme, a preferat sa puna limita de 18 ani. si atunci noi ce facem? punem varsta limita 18 ani si nu-l luam si pe bogdan decat peste 2 ani?

sa stii ca tipul asta de speta aparent banala poate genera probleme in viitor. d'aia zic, hai sa gandim bine de la inceput statutul, cu tot ce inseamna drepturi si obligatii.

ab79fly 14-03-07 21:36

apropo membri legitimati juniori ... crezi ca daca scriem club auto tuning ... si vin 30 de scuteristi .. care sunt pasionati dar nu au permis si zic vrem si noi ... ce facem ?????? e doar o intrebare ... nimic altceva ...

hoinar 14-03-07 21:40

Quote:

Originally Posted by ab79fly (Post 798404)
apropo membri legitimati juniori ... crezi ca daca scriem club auto tuning ... si vin 30 de scuteristi .. care sunt pasionati dar nu au permis si zic vrem si noi ... ce facem ?????? e doar o intrebare ... nimic altceva ...

eu zic sa-i lasam pe scuteristi cu "motorashele" lor. nici unde cluburile de motoare nu se amesteca cu alea de masini. motociclistii au intalnirile lor, tunerii pe ale lor. si astia cu scuterele, in parc in fata la catedrala, sa sperie babele iesite la plimbare :)

ab79fly 14-03-07 21:43

Quote:

Originally Posted by hoinar (Post 798416)
eu zic sa-i lasam pe scuteristi cu "motorashele" lor. nici unde cluburile de motoare nu se amesteca cu alea de masini. motociclistii au intalnirile lor, tunerii pe ale lor. si astia cu scuterele, in parc in fata la catedrala, sa sperie babele iesite la plimbare :)

ok .. era doar o intrebare .. :)

riv_gms 15-03-07 11:33

Quote:

Originally Posted by hoinar (Post 798416)

si pe fimea .... :evil: :twisted: hmmm ..... sa`i ia draci pe cei cu scutere mai mult galagie , agitatie .... decat placere ...

riv_gms 15-03-07 11:36

7 Attachment(s)
o noua idila cred k o sa se nasca din nou ... doua ciori ... :)

bogdan100 15-03-07 14:11

hmmm deci cu mine cum ramane pana la urma?!sunt in club sau nu?

riv_gms 15-03-07 14:19

Quote:

Originally Posted by bogdan100 (Post 799507)
hmmm deci cu mine cum ramane pana la urma?!sunt in club sau nu?

din cate stiu ... poti fi simpatizant pana la 18 si dupa 18 ani membru .... :((

bogdan100 15-03-07 14:38

eh...ce ***

All times are GMT +2. The time now is 21:56.

- Copyright 2026 4Tuning