Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Originally Posted by franz34sm
(Post 5046042)
da e adevarat. 525 tds e ca si 318i cu 116 cai. numa ca a mea are 140 de cai. si apropo de masinita mea din 97. are euro 3. n-are pic de rugina si tabla e tapana, nu ca la masinile japoneze. si 320-u ala cu 150 de cai e tare ma gindesc. dar mai repede se strica ceva la ea decit la un benzinar. si cind se strica ceva la ea, nu se mai lauda ca-i consuma putin masina :) eu nu-s mecanic, si nici nu le am cu politica. dar cati mecanici cunosc, toti au masini pe benzina. parca se ferersc de dizel. si mie mi-ar convenii sa-mi consume masina 5 sau 6 litrii. dar cind ma gindesc cite dezavantaje are, parca a-mi piere chefu de insuratoare. o schimbat mecanicu, uleiul de motor la un audi A3 dizel. cica la ala ai trebe un ulei special din ala scump, ca nu poti baga orice ulei in ea, ca doara-i audi si ai dizel. apoi o cunostinta de a mea si-o cumparat mercedes dizel C clase din 98, si dupa citeva luni i s-a dus pompa dizel. a platit 1000 de euro ca l-au reparat plus schimbul de ulei. fain nu ? amu nu se mai lauda ca-i consuma masina putin. cine ride mai bine, ride la urma. pe multi a-i aud ca au schimbat curea de distributie, apoi ambreaj, apoi turbo, apoi pompa dizel. ce bine ca giugu asta de bmw n-are nimic din toate astea. consuma mult da restu sint numa avantaje. oare in America de ce 80 la suta sau poate 90 la suta din masini sint automate ? nu le place schimbatorul manual ? sau care o fi cauza ? sau de ce aproape 90 la suta din masini sint benzinare? dizelu e prea scump in America ? sau nu se gaseste? oare daca aveam turbo benzina, ce mai zicea-ti ? care dizel ma mai intrecea atunci ? care turbo dizel se compara cu turbo benzina? ferari, lamborghinii, corvet si restu masini bengoase. daca faceau motoare dizel, cred ca faceau firma de rusine.
|
1. am vazut Honda Civic cu aproape 1 milion de mile la bord, mile pe care le-a parcurs fara a face reparatii majore la masina, asa ca pica ideea ta despre japoneze.
2. eu bag ulei in masina de 53 lei litrul, cu 10-15 lei mai scump decat un castrol pentru diesel, deci ce fel de ulei mananca a3-ul ala asa pretentios?daca vreau pot sa pun ulei de 10 lei litrul, deci pica si ideea asta pentru ca toata treaba sta in preferintele clientului.
3. americanii au cutii automate pentru ca sunt niste puturosi, sunt convins. si au 90% din motoare pe benzina pentru ca au stiut sa-i bombardeze pe altii sa le fure petrolul. deci pica si ideea asta.
4. ca sa te citez, ca masina "bengoasa" poate fi catalogat si r8-ul ala diesel ?! la naiba, am mai daramat o teorie.
|