![]() |
|
re: Monden - CONSTANŢA! Ştiri, Evenimente, Bârfe
cam trista treaba daca nu ma ma lasa astia sa circul cu golful ... raman iar in tico ... tre sa fac ceva cu golful asta ... ca la fiecare zvon stau cu tarsa in c.r cum se zice .... a inmatriculat cineva masina din bulgaria aici ???
|
Daca se aproba chestia asta o sa cam dispara ceva dintre masinile de pe strazile de la noi...Desi, ma indoiesc sincer ca or sa aprobe chiar asa ceva. Nu stiu daca in alte tari exista o astfel de lege...
|
Stati linistiti.
Nu o sa dea nimeni o astfel de lege, e vorba de libera circulatie. Dar vor face niste actiuni referitoare la asigurari, inclusiv acel ITP bulgaresc (parca se face anual), si se vor lasa cu amenzi maxime. |
cat costa asigurarea romaneasca la o masina cu numere de bulgaria?
una de 1.4-1.6 benzina, spre exemplu... |
Quote:
intrebare : ce numar avea? raspuns : din ala complicat de bulgaria ) |
La faza cu inmatricularea in bulgaria si cu raziile facute special pentru aceste masini cu numere bulgaresti treaba sta in felul urmator:
- raziile se fac numai de politia rutiera romana+ politia rutiera bulgara; - ITP-ul+ asigurarea pentru o astfel de masina se fac anual; - daca ai in regula asigurarea+itp+procura ca ai dreptul sa folosesti masina poti circula cu ea pe unde vrea muschiul tau; Spun acest lucru pentru ca am 2 masini una inmatriculata in RO si una in BG, si cu cea bulgareasca am batut tara in lung si in lat, iar cand am fost oprit mi s-au cerut: Permisul de conducere+ buletinul+ talonul masinii+cartea verde....bineinteles toate fiind valabile. Deci nu este o problema cat timp ai o masina inmatriculata in BG problema ete cum s-a spus si mai sus acesti "nebuni" care le conduc si mai ales vechimea masinilor aduse de acolo. Tin sa precizez ca ITP-ul la bulgari se obtine mult mai usor si este foarte permisiv cu orice masina...adica nu conteaza ca ai jante late de iti ies cu 5 cm in afara aripilor sau ca ai folie pe geamurile fata...acolo cu 5-10 euro spaga iei ITP-ul chiar daca ai probleme la directie sau franare. Va spun aceste lucruri pentru ca eu sunt din Mangalia si daca nu stiti ....masinile inmatriculate la BG sunt mult mai numeroase...sau asa mi se pare...ca cele inmatriculate in RO. Take care and drive safe!!! |
multumim pentru informatie .. este foarte bine de stiut ...
|
dar cu asigurarile de la bulgari cum sta treaba? sunt curios pentru ca este cineva la mine in cartier care a fost lovit de o persoana care avea masina inmatriculata acolo.Au fost la politie i-a dat asigurarea si dup-aia surpriza!!!! cei de la asigurari i-au spus ca nu pot face nimic motivul fiind 'Nu colaboram cu asigurarile din Bulgaria'.In astfel de cazuri ce este de facut???
|
Quote:
|
Quote:
@aleks: esti sigur ca masinile inmatriculate in BG pot fi asigurate in RO?? Eu stiam ca nu, dar nu bag mana in foc... |
eu am avut asigurat in Romania (vorbim de RCA) un Renault cu numere de Olanda, nu cred ca e vreo diferenta la cele de Bulgaria...
la Astra era facuta asigurarea... |
Da treaba cu asigurarile este exact cum a zis mai sus CT 99 WUW. Singulur lucru naspa in caz de esti lovit de o astefel de masina este faptu ca o sa cam stai sa vireze banii societatea de asigurari bulgareasca catre service-ul din romanica...media este cam 4-6 luni.
|
WUW multumesc pentru informatie,acum stiu la ce sa ma astept :).Personal n-am nimic cu cei care conduc masini inmatriculate acolo,imi este foarte mult sa nu ma trezesc cu vreo paguba la masina ;).La mine n-ar fii problema ca a mea este asigurata casco insa pentru unii care se zgarcesc sa faca,6 luni fara masina ca nu ar ajunge banii de reparatii e cam urat :)).Oricum va multumesc pentru reply'uri ;)
|
Quote:
|
eu mergeam si scoteam asigurare pe cate o luna, in fiecare luna.
tot la aceeasi suma iesi, deci nu-i nicio smecherie, singurul lucru e ca esti ok dpdv legal si nu stai cu frica. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:11. |
|
- Copyright 2026 4Tuning