![]() |
Re: Intalnire 4tuning HD / Deva
Quote:
|
fu cam fain.
:) |
Quote:
|
3 Attachment(s)
aripa tanara, ca mosuletilor le este frica de zapada.
:) in ultima imagine se vede in dreapta zona tratata de Radu si in stanga zona libera. :) |
Quote:
Quote:
|
Ar trebui sa explic putin ultima poza urcata de Ondin. Ceea ce se vede acolo, in partea tratata se numeste "beading".
Beading reprezina efectul unei ceri sau sealent de a aduna apa sub forma de picaturi uniforme (margelute). Aceste margelute se creaza datorita tensiunii superficiale. Tensiunea superficiala este proprietatea generala a lichidelor de a lua o forma geometrica de arie minima în lipsa fortelor externe, datorata actiunii fortelor de coeziune dintre moleculele lichidului. Aceasta proprietate face ca portiunea de suprafata a lichidului sa fie atrasa de alta suprafata, cum ar fi cea a unei alte suprafete de lichid, ca în cazul fuzionarii picaturilor de apa sau a formarii de sfere din picaturile de mercur - sursa wikipedia. Cu alte cuvinte, formarea de picături de apă pe suprafața caroseriei ceruite a unui automobil este semnul ca apa are aderență slabă cu ceara (implicit cu stratul de vopsea - care este astfel protejat) și puternică cu ea însăși, și astfel apa se adună în picături. Tensiunea superficială le dă o formă cvasisferică, fiindcă sfera are cel mai mic raport între aria suprafeței și volum. Acelasi fenomen apare si in cazul tratamentului hidrofob aplicat parbrizului si geamurilor laterale, facand ca la o viteza mai mare de 50km/h apa sa plece singura, nefiind nevoie de actiunea stergatoarelor de parbriz. Puteti vedea aici efectul pe parbriz: https://www.youtube.com/watch?v=UsU-8...eature=related - in partea stanga e aplicat tratamentul, in dreapta nu. |
17 Attachment(s)
Asa cum am promis urc si eu pozele de la prezentare ;) cu putina intarziere
Attachment 2317940 Attachment 2317936 Attachment 2317944 Attachment 2317941 Attachment 2317938 Attachment 2317946 Attachment 2317942 Attachment 2317932 Attachment 2317931 Attachment 2317930 Attachment 2317937 Attachment 2317933 Attachment 2317934 Attachment 2317939 Attachment 2317935 Attachment 2317945 Attachment 2317943 |
Facem ceva intalnire sambata 11.03.2012 la Casa de Cultura in Hunedoara?
|
ar fi dragut :D eu ma bag....
|
In Hunedoara la casa de cultura...Sau in parcare la kaufland, tot in hunedoara.
|
unde vreti voi...in prealabil unde e mai mult loc si sa fim cat mai multi :D
|
In parcare la kaufland!duminica 11.03.2012...sper sa fim cat mai multi...sa incepem primavara cu o intalnire 4tuning!!!
|
eu m'am abonat se stie....:D voi fi prezent:D
|
trebuie sa stabilim ora:D
|
Nu stiu cat e de bine la Kaufland ca acolo e parcare privata si nu odata am fost "evacuati" de firma de paza ce se ocupa cu Kauflandu....
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:51. |
- Copyright 2026 4Tuning