Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

alex.panciu 22-03-13 23:03

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 5410615)
@alex.panciu ambalajul ca ambalaj,dar,uita-te atent ce scrie pe bujia propriuzisa: FRANCE
:)) .La fel cum am avut bujii incandescente BOSCH(nu bosh franz :)) ) ,made in France.Tine de noroc probabil.
La moto am luat NGK Iridium IX made in Japan,codul lor de bare incepe cu 00(codul de tara SUA,fiind importate de acolo si manufacturate in Japonia..).Multe dintre bujii(mai ales cele foarte ieftine) sunt contrafacute.
@franz esti un fenomen,te tot ataci.....ce te-ai face fara mecanicii tai care te invata de "bine" :))

In principiu asta am vrut sa arat esti cam singurul care a observat..... Nu trebuie sa imi explici cu asta ma ocup,vad fel de fel de piese contrafacute zilnic...mi-am comandat o piesa pentru mine care initial trebuia sa fie made in germany,avea o eticheta care asa si scria dar pe produs era made in taiwan...si cutia era sigilata...

steffan 23-03-13 01:46

eu mereu cand ridic cate o piesa ceva o desfac pe loc si ma uit la ea iar daca e o neregula cat de mica direct retur :) de la o piesa d'asta contrafacuta daca nu esti atent poti sa ajungi la multe probleme mult mai costisitoare, deci mare grija!

alex.panciu 23-03-13 01:51

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5410830)
eu mereu cand ridic cate o piesa ceva o desfac pe loc si ma uit la ea iar daca e o neregula cat de mica direct retur :) de la o piesa d'asta contrafacuta daca nu esti atent poti sa ajungi la multe probleme mult mai costisitoare, deci mare grija!

Pai stii care a fost manevra ca ei de fapt nu au gresit cu nimic,piesa era produsa in taiwan dar era cu TUV german;) asa se fac mai nou acum...

franz34sm 23-03-13 05:35

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5410410)
i-a si de la mine si te rog eu frumos du-te si lasa-ne si tu si mecanicii aia ai tai....cauta un forum de bucatarii si faceti-va cont acolo si tu si mecanicii aia ai tai cu experienta de 20 ani in cultivat cartofi....

vezi ca am si subliniat poate vezi mai bine.....

Bine zice Golf3diesel. Pe ambalaj scrie Made in Japan, da pe bujie ce scrie ? Fa o poza cu bujia unde scrie Made in ce ? Daca imi faci o poza cu bujia, atunci ma predau, si o sa recunosc ca sinteti geniali. Daca nu-mi areti bujia propriuzisa, ce scrie pe ea, atunci mecanicii mei is the best, si voi m-ati aburit cu zaharelu.

RVL 2000 23-03-13 07:15

mecanicii tai poate "3.14 is the best"

franz34sm 23-03-13 09:32

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5410866)
mecanicii tai poate "3.14 is the best"

Apoi sa sti ca is the best fata de voi.
Kia e corean ? Daa ? Sa fie chinezesc, ce conteaza. Cita garantie da ? 7 ani.
Toyota Yaris da 5 ani.
Cita garantie da Bmw-u, Vw-u ? 3 ani. Asta daa. Atita da si Loganu. De asta iara nu mai ziceti nimica. Cind e sa veniti cu dovada, va luati de mecanicii mei, va luati de scrisul meu, imi aratati ca pe cutie scrie Made in Japan, da pe bujie scrie Made in France, sasmd.

golf3diesel 23-03-13 09:55

Si la ce te ajuta garantia de 7 ani cand nu iti poti permite ceva mai scump de 1500 coco?

lord_wader 23-03-13 10:26

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5410834)
Pai stii care a fost manevra ca ei de fapt nu au gresit cu nimic,piesa era produsa in taiwan dar era cu TUV german;) asa se fac mai nou acum...

Ai impresia ca Taiwan e o tara de ***? :D

https://www.youtube.com/watch?v=1PB47prQhQY

_anaconda_ 23-03-13 11:02

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5410851)
Bine zice Golf3diesel. Pe ambalaj scrie Made in Japan, da pe bujie ce scrie ? Fa o poza cu bujia unde scrie Made in ce ? Daca imi faci o poza cu bujia, atunci ma predau, si o sa recunosc ca sinteti geniali. Daca nu-mi areti bujia propriuzisa, ce scrie pe ea, atunci mecanicii mei is the best, si voi m-ati aburit cu zaharelu.

Esti fantastic. Tu crezi ca pe ambalaj scrie ceva iar pe bujie altceva ? Se intampla asta doar daca sunt contrafacute.

Gama Iridium de la NGK / Denso sunt MADE IN JAPAN. Dupa cum ti-am spus, pe langa bujii ei fabrica ABSOLUT orice tine de motor, filtre, turbo, fise, bobine de inductie, senzori, orice. Mecanicii tai ar trebui impuscati.

Inceteaza cu aiurelile astea. Cei mai renumiti producatori de bujii sunt din Japonia si tu ne spui ca japonezii nu fac bujii. Tu nu iti dai seama cum suna ?

alex.panciu 23-03-13 11:29

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 5411001)
Ai impresia ca Taiwan e o tara de ***? :D

https://www.youtube.com/watch?v=1PB47prQhQY

Ma refeream la piesele de caroserie facute in taiwan si cele originale facute in germania....care nu au nici o legatura,de exemplu o bara care nu cade perfect,un far nou care se abureste imediat cum l-ai pus,o capota care nu are colturile egale s.a.m.d.....si materialele din care sunt facute.

franz34sm 23-03-13 13:37

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 5411052)
Esti fantastic. Tu crezi ca pe ambalaj scrie ceva iar pe bujie altceva ? Se intampla asta doar daca sunt contrafacute.

Gama Iridium de la NGK / Denso sunt MADE IN JAPAN. Dupa cum ti-am spus, pe langa bujii ei fabrica ABSOLUT orice tine de motor, filtre, turbo, fise, bobine de inductie, senzori, orice. Mecanicii tai ar trebui impuscati.

Inceteaza cu aiurelile astea. Cei mai renumiti producatori de bujii sunt din Japonia si tu ne spui ca japonezii nu fac bujii. Tu nu iti dai seama cum suna ?

Bine zici, ar trebui impuscati mecanicii astia, amu ma duc in magazin sa ma cert cu fraierii astia. Si de exista o piesa pe care sa scrie Made in Japan, atunci cumpar inca odata 4 bujii, si le schimb iarasi. Sa-mi bag picioru.

franz34sm 23-03-13 15:16

Quote:

Bai anaconda mai, esti genial mai, sa-mi bag picioru. Amu am fost in magazin, si le-am spus ca-mi trebuie bujii japoneze, si nu franceze. I-am zis sa-mi aduca orice bujie pe care sa scrie Made in Japan, ca vreau sa vad cu ochii mei. Ma intrebat ce masina, ce model ? I-am zis orice masina, orice model, numai sa-mi aduca. So dus vinzatoru in magazin, si mio adus NAGOYA NKG. Nu mia venit sa cred ochilor. Apoi i-am zis sa-mi aduca la Civicu model ej9 din 2000, motor D14Z2. A bagat ala in calculator, sa dus iarasi in magazie, si mio adus 4 bucati de bujii pt modelul de masina pe care-l am. Si ala era la fel, NAGOYA. Am scos bujia sa vad ce scrie pe el, si scrie JAPAN. Deci anaconda si cu alalalt, sinteti geniali. Pt asta o sa am o discutie cu mecanicii mei Luni. Cumpar bujiile astea Japoneze, care costa 7 euro bucata, nu 5 euro ca si alea franceze, si-l pun pe mecanic sa mi le schimbe iarasi. Sa-mi scoata alea franceze ce mi leo bagat, si sa le puie astea japoneze. Plus ca o sa le zic eu, sa nu mai abureasca lumea ca, nu sint piese japoneze. Data viitoare eu cumpar piesele. As scoate si filtru de ulei german, da amu e prea tirziu, ca am bagat ulei long life. Data viitoare. Deci ciocu mic la mine, ca iara am baut un energizant.

eMH 23-03-13 17:14

Quote:

[...]

Mai bine pune poza originala, ca e numai buna de wallpaper! <3 :twisted:

_anaconda_ 23-03-13 17:23

E la rezolutie mica, nu e buna de wallpaper...

steffan 23-03-13 17:25

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5411299)
Bai anaconda mai, esti genial mai, sa-mi bag picioru. Amu am fost in magazin, si le-am spus ca-mi trebuie bujii japoneze, si nu franceze. I-am zis sa-mi aduca orice bujie pe care sa scrie Made in Japan, ca vreau sa vad cu ochii mei. Ma intrebat ce masina, ce model ? I-am zis orice masina, orice model, numai sa-mi aduca. So dus vinzatoru in magazin, si mio adus NAGOYA NKG. Nu mia venit sa cred ochilor. Apoi i-am zis sa-mi aduca la Civicu model ej9 din 2000, motor D14Z2. A bagat ala in calculator, sa dus iarasi in magazie, si mio adus 4 bucati de bujii pt modelul de masina pe care-l am. Si ala era la fel, NAGOYA. Am scos bujia sa vad ce scrie pe el, si scrie JAPAN. Deci anaconda si cu alalalt, sinteti geniali. Pt asta o sa am o discutie cu mecanicii mei Luni. Cumpar bujiile astea Japoneze, care costa 7 euro bucata, nu 5 euro ca si alea franceze, si-l pun pe mecanic sa mi le schimbe iarasi. Sa-mi scoata alea franceze ce mi leo bagat, si sa le puie astea japoneze. Plus ca o sa le zic eu, sa nu mai abureasca lumea ca, nu sint piese japoneze. Data viitoare eu cumpar piesele. As scoate si filtru de ulei german, da amu e prea tirziu, ca am bagat ulei long life. Data viitoare. Deci ciocu mic la mine, ca iara am baut un energizant.

si nevasta ce a zis cand a aflat ca ai schimbat iar bujiile?

alex.panciu 23-03-13 17:32

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5411429)

:lol::lol::lol:

franz34sm 23-03-13 19:29

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5411429)

Ce sa zica, comenteaza. Da nu-s curios, is banii mei si fac ce vreau. Si inca nu le-am schimbat, o sa le schimb luni, ca am sunat la atelier, si nu ridica telefonu. O sa merg Luni. Jafuri de piese franceze si germane si chineze, nu-mi trebuie in masina, numa japan. Ce fraier am fost ca am schimbat bujiile, ca n-aveau alea vechi nimica. Daa ioo asta desteptu, vreau sa schimb si ce nu trebuie la masina, asta pt ca n-am ce face, si ma tot gindesc, ce ar trebui sa fac sau sa modific la masina. Dilesc de bine ce-mi mere. JAPAN la baiatu japan. Vreau sa spun ca, de cind am schimbat uleiul, masina e mai sprintena. Grupa sanguina 0 , e cel mai bun singe, pt ca e cel mai subtire, si circulatia singelui e mai buna, fata de AB cum e al meu. Asa e si cu uleiul din motor. De ce credeti ca piesele de la japoneze sint mai scumpe ? O bujie NKG japan costa 7 euro. O bujie NKG france costa 5 euro. Alea germane la fel 5 euro. Ce-i japonez, e mai scump, da si mai bun. Bagi bujii japoneze in masina, si nu le schimbi numai peste vreo 5 ani. Alea franceze si germane, sigur le schimbi din doi in doi ani.

Evil Yuri 23-03-13 19:48

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5411639)
Bagi bujii japoneze in masina, si nu le schimbi numai peste vreo 5 ani. Alea franceze si germane, sigur le schimbi din doi in doi ani.

Cum tu spui asta cu mare certitudine, la fel pot sa zic si eu ca daca iti iei masina germana, 5 ani nu bagi niciun ban in ea. Alea japoneze, sigur le duci in 2 ani la remat.

Nici ce am scris eu mai sus nu are nicio valoare, dar nici ce ai scris tu.
Tu scrii cu cuvant de lege fix parerile tale, sau mai bine zis ce iti doresti tu sa crezi si cum iti doresti sa se intample.
De unde stii tu ca astea made in Japan nu sunt mai proaste ca alea made in France ?

NICI MACAR NU LE-AI PUS PE MASINA !!!! Si deja tu le simti ca sunt mai fiabile.

franz34sm 23-03-13 20:33

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 5411668)
Cum tu spui asta cu mare certitudine, la fel pot sa zic si eu ca daca iti iei masina germana, 5 ani nu bagi niciun ban in ea. Alea japoneze, sigur le duci in 2 ani la remat.

Nici ce am scris eu mai sus nu are nicio valoare, dar nici ce ai scris tu.
Tu scrii cu cuvant de lege fix parerile tale, sau mai bine zis ce iti doresti tu sa crezi si cum iti doresti sa se intample.
De unde stii tu ca astea made in Japan nu sunt mai proaste ca alea made in France ?

NICI MACAR NU LE-AI PUS PE MASINA !!!! Si deja tu le simti ca sunt mai fiabile.

De unde stiu ? Ca japonezii au facut totdeauna lucruri bune si de calitate. O stiu din experienta. Am avut un scuter mai vechi Honda, pe care scria Made in Japan, si ma tinut mult si bine, fara sa schimb o piesa la ea. Apoi am avut o Honda mai noua, pe care scria Made in Spain, numa figuri mia facut, ba se descarca bateria, ba trebuia sa-i fac set motor, ba nu mai functiona asa dintro data ventilatorul de la radiator care raceste motorul, etc. Apoi am mai avut o bicicleta semicursa, Made in Japan scria pe cauciucuri, ori cite frine bagam, nu se uzau cauciucurile. Apoi mi-am luat alta noua, pe cauciucuri scria Made in Germany, cum bagam citeva frine cu ea, cum se vedeau ca deja se rodeau cauciucurile. Apoi inainte am avut numai masini germane, la care tot timpu trebuia sa schimb ceva la ele, plus ca ba se strica una la ea , ba alta. De cind am trecut la japoneze, nimica. Si n-am auzit ca la masinile japoneze, sa aiba cineva probleme la motor. Da ia cumparati un Renault, sau un Mercedes, sau Ford, sau mai stiu eu ce alta marca, si vei vedea cum o sa umblii cu ele non stop la mecanic. Ca-s pline atelierele de astfel de masini.

Giully4u 24-03-13 00:19

Daca ai avut 2 fete urate in clasa inseamna ca toate erau urate. Daca ai vazut una frumoasa in alt liceu, toate fetele din liceul ala sunt frumoase.

Logica ta ma depaseste.

Cacatu` MADE IN JAPAN miroase a zambile, ca japonezii intotdeauna au facut cacaturi mai bune.

Cata_UNU 24-03-13 18:51

franz34sm- daca tot esti cu japan, de ce nu ai bagat eneos in motor?
E tot rar si ala?

giubau_v8 24-03-13 19:02

Quote:

Originally Posted by Cata_UNU (Post 5412934)
franz34sm- daca tot esti cu japan, de ce nu ai bagat eneos in motor?
E tot rar si ala?

Trebuia sa tina bujiile alea ngk frantuzesti, faceau echipa buna cu motul , ca nah, tot frantuzesc e si ala :D

Si eu am luat anul trecut din uk ngk si tot made in france erau, probabil au fabrica acolo pentru evitarea taxelor etc.

Si serios vorbind, ar trebui sa va tineti si voi de subiect, japoneze vs germane, nu sa va luati de franz mereu.

D-I-U 28-03-13 23:52

care dintr-e voi astia care spurcatii japonezele ati avut sau ati condus?

GTR 30-03-13 14:43

Quote:

Originally Posted by D-I-U (Post 5418820)
care dintr-e voi astia care spurcatii japonezele ati avut sau ati condus?

Nici unul, sigur.

alex.panciu 30-03-13 17:54

2 Attachment(s)
ce sunt alea cu ce se mananca?
cand aveam toyota corolla noua,exact cand a iesit ultimul model in 2007 probabil ca astia care se dau cunoscatori de japoneze visau la modele din 80.....asa ca mai terminati cu figurile astea de cunoscatori in masini.....
luati d-aici niste poze sa nu incepeti cu comentariile proaste....sa aveti impresia ca numai voi ati condus....
aveti poze si cu prima si cu ultima japoneza detinuta pana acum....

300zxtt 30-03-13 20:25

Esti haios amice.... :)))))

GTR 31-03-13 01:00

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5420749)
ce sunt alea cu ce se mananca?
cand aveam toyota corolla noua,exact cand a iesit ultimul model in 2007 probabil ca astia care se dau cunoscatori de japoneze visau la modele din 80.....asa ca mai terminati cu figurile astea de cunoscatori in masini.....
luati d-aici niste poze sa nu incepeti cu comentariile proaste....sa aveti impresia ca numai voi ati condus....
aveti poze si cu prima si cu ultima japoneza detinuta pana acum....

Sunt curios ce probleme de fiabilitate ai avut la Toyota ta!!!

alex.panciu 31-03-13 01:19

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5420943)
Esti haios amice.... :)))))

daca te referi la poza nu sunt eu....:D:D:D:D

alex.panciu 31-03-13 01:20

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5421188)

pai arata-mi unde am spus ca am avut probleme sau ca japonezele au probleme......

GTR 04-04-13 13:18

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5421196)
pai arata-mi unde am spus ca am avut probleme sau ca japonezele au probleme......

Banuiam eu ca nu ai nimic rau de zis. :))

alex.panciu 04-04-13 15:13

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5426886)
Banuiam eu ca nu ai nimic rau de zis. :))

Pai nici nu aveam ce....:D

TR 69 CRS 08-04-13 23:14

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5411730)
De unde stiu ? Ca japonezii au facut totdeauna lucruri bune si de calitate. O stiu din experienta. Am avut un scuter mai vechi Honda, pe care scria Made in Japan, si ma tinut mult si bine, fara sa schimb o piesa la ea. Apoi am avut o Honda mai noua, pe care scria Made in Spain, numa figuri mia facut, ba se descarca bateria, ba trebuia sa-i fac set motor, ba nu mai functiona asa dintro data ventilatorul de la radiator care raceste motorul, etc. Apoi am mai avut o bicicleta semicursa, Made in Japan scria pe cauciucuri, ori cite frine bagam, nu se uzau cauciucurile. Apoi mi-am luat alta noua, pe cauciucuri scria Made in Germany, cum bagam citeva frine cu ea, cum se vedeau ca deja se rodeau cauciucurile. Apoi inainte am avut numai masini germane, la care tot timpu trebuia sa schimb ceva la ele, plus ca ba se strica una la ea , ba alta. De cind am trecut la japoneze, nimica. Si n-am auzit ca la masinile japoneze, sa aiba cineva probleme la motor. Da ia cumparati un Renault, sau un Mercedes, sau Ford, sau mai stiu eu ce alta marca, si vei vedea cum o sa umblii cu ele non stop la mecanic. Ca-s pline atelierele de astfel de masini.

:)))))) GENIAL

RVL 2000 09-04-13 07:15

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5421188)

Sunt in general pro japoneze dar Toyota m-a cam dezamagit, la o firma am vazut ca au picat 2 sau 3 yaris-uri la un nr relativ mic de km, sub 200k, nu am inteles ce defectiune dar nasola, si eu sunt f curios pentru ca nu stiu ce poate fi asa rau.

Repet sunt pro japoneze, apreciez mecanica pentru ca am avut de a face cu ea, nu am detinut auto inca. Chiar as fi curios ce diesel japonez ar trebui sa-mi iau dupa un e46 a.i. sa nu fiu dezamagit, un prieten are un subaru si e foarte incantat.

GTR 09-04-13 12:14

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5433023)
Sunt in general pro japoneze dar Toyota m-a cam dezamagit, la o firma am vazut ca au picat 2 sau 3 yaris-uri la un nr relativ mic de km, sub 200k, nu am inteles ce defectiune dar nasola, si eu sunt f curios pentru ca nu stiu ce poate fi asa rau.

Repet sunt pro japoneze, apreciez mecanica pentru ca am avut de a face cu ea, nu am detinut auto inca. Chiar as fi curios ce diesel japonez ar trebui sa-mi iau dupa un e46 a.i. sa nu fiu dezamagit, un prieten are un subaru si e foarte incantat.

Pai aprope toate motoarele lor (japonezilor) diesel sunt reusite si fiabile (mai putin 3.0d de pe Patrol).
Ma cam mira ca 3 masini de la aceeasi firma si cam la aceeasi km sa faca figuri toate. Nu zic ca este imposibil, dar e foarte posibil sa se fi facut aceeasi greseala de intretinere.
Problema japonezilor la motoarele diesel nu este fiabilitate, sunt performantele, ei neavand variante diesel puternice, cu veleitati sportive si nici toate motoarele lor nu sunt foarte economice (in categorie).
Si renumitul si rafinatul motor diesel 2.2 Honda merge foarte bine, doar ca dupa 150k de km exista pericolul ruperii distributiei, dar nu stiu daca este specificata in carte schimbarea kit-ului de distributie.

phaeton 09-04-13 12:52

Cu toate ca nu mi-as lua alta masina in afara de una germana, sunt capabil sa recunosc meritele celor japoneze si sa apreciez fiabilitatea lor.

Cu toate astea, de ce un 2.0 d4d pe Avensis, de 127 cai (sau cat are), pe 400 de metrii se distanteaza de un 1.9 tdi pd, pe Octavia, doar cativa centimetrii, un colt de semnalizare ?
Poate din cauza celor 100kg in plus pentru Toyota ?
Stiu ca nu in asta se traduce fiabilitatea, dar totusi...
Nu mai vorbim de 2.0 TDI, care bate rau japoneza...
Ce mi-a placut la d4d a mai fost zgomotul mult mai mic facut fata de TDI, chiar daca are distributie pe lant. Poate conteaza si modul in care este antifonata masina.

alex.panciu 09-04-13 18:33

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5433381)
Cu toate ca nu mi-as lua alta masina in afara de una germana, sunt capabil sa recunosc meritele celor japoneze si sa apreciez fiabilitatea lor.

Cu toate astea, de ce un 2.0 d4d pe Avensis, de 127 cai (sau cat are), pe 400 de metrii se distanteaza de un 1.9 tdi pd, pe Octavia, doar cativa centimetrii, un colt de semnalizare ?
Poate din cauza celor 100kg in plus pentru Toyota ?
Stiu ca nu in asta se traduce fiabilitatea, dar totusi...
Nu mai vorbim de 2.0 TDI, care bate rau japoneza...
Ce mi-a placut la d4d a mai fost zgomotul mult mai mic facut fata de TDI, chiar daca are distributie pe lant. Poate conteaza si modul in care este antifonata masina.

Am mers cu 3 masini toyota cu motorizarea de 2.0 d4d,2 avensis si 1corolla, exact cum ai spus si tu nu se compara la forta, nu m-au impresionat deloc la putere, dar in general sunt ok...

GTR 10-04-13 02:32

Fiat Romania recheama in service modelele 500L si Freemont din cauza unor probleme electrice ce tin de martorul pentru ESP, stingerea afisajului pentru radio si martorul pentru capota deschisa.

Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: https://www.4tuning.ro/alte-stiri-aut...ont-18098.html

Stupid este ca nici nu au aparut bine pe piata, pretul nu mai este mic si au deja 3 probleme.

UNLORD 12-04-13 19:10

Cum stau masinile cu fiabilitatea si costurile de intretinere dupa 100.000 km ? Nemtii de la Autobil au alcatuit un clasament: http://www.autobild.de/artikel/dauer...g-1014682.html . In principiu japonezele sunt fruntase, iar nemtoicele, in special VAG au/au avut cateva modele de carutza. Totusi locul unul din clasament nu e japonez, ci bavarez. Click sageata dreapta pt fiecare model in parte: http://www.autobild.de/bilder/tops-u...t-1931471.html

Laptiucu 12-04-13 20:23

Problema cea mai mare e ca apar unele modele de masini care in putini km au probleme, vezi volanta la unele Passat-e B6, zgomotul lantului la 1.2 TSI, etc.
Consider ca problema e ca nemtii sunt axati pe comercial ... se schimba modelul de golf la fiecare 2 ani, passatul la fiecare 4 ani (cred) ... etc. La fel la toate firmele germane si cred ca jumate de an il proiecteaza, un an pana-l produce si ramane mult prea putin timp pentru teste si remedierea problemelor aparute asa ca ori se fac ca ploua ori cheama unele loturi pentru reparatii.

In schimb japonezii imi dau impresia ca testeaza mai mult ceea ce inteleg eu ca pun fiabilitatea pe primul loc.

Si parerea mea, in acest versus ar avea cu brio loc si coreenii.

9000RPM 12-04-13 21:55

Eu am luat acum 3 ani jumate o honda civic 1.3 16v din 93 si pana in ziua de azi nu i-am schimbat decat consumabile(mai ales capete de bara...BUZAU,pt cine stie e plin de gropi) si spre rusinea mea i-am scimbat uleiul si la 18000km...pot spune ca imi este teama sa o vand chiar daca as vrea ceva mai nou...in concluzie dupa ce am condus si alte masini..toate sunt bune..fiabilitatea este relativa,mai depinde si de sofer dar totusi la scara mondiala Japonia e nr.1 la fiabilitate.nu sunt ipocrit sa spun ca nu mi-ar placea un audi a3 din 2005..dar as alege oricand chiar daca e mai veche o honda civic ep3..pt k20 si personalitate.este doar o parere.respect pt toti soferii!

All times are GMT +2. The time now is 08:47.

- Copyright 2026 4Tuning