Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

drifter01 04-11-11 20:01

Re: Tutoriale tuning manual machete!

2 Attachment(s)
salut am si eu o intrebare va rog ,am un Jeep Grand Cherokee scara 1:18 si vreau sa ii fak un body kit ,iam facut barile din poxilina dar cu ce modelez poxilina?sa fie barila in genu celor din poze,sa pot sa fak prizele acelea de aer si etc.multumesc

FED express 04-11-11 21:21

Quote:

Originally Posted by drifter01 (Post 4691750)
salut am si eu o intrebare va rog ,am un Jeep Grand Cherokee scara 1:18 si vreau sa ii fak un body kit ,iam facut barile din poxilina dar cu ce modelez poxilina?sa fie barila in genu celor din poze,sa pot sa fak prizele acelea de aer si etc.multumesc

Numa' asta iti place ? :mad:
As cauta ceva mai...elegant.E totusi un Suv.

drifter01 04-11-11 21:34

nu ma refer numai la acel model de bari.ceva de genu....cu ce modelez?

drifter01 05-11-11 15:59

ma ajuta si pe mine cineva va rog?

bmwh548 05-11-11 18:08

Quote:

Originally Posted by drifter01 (Post 4691750)
dar cu ce modelez poxilina?

Cu degetele. Dupa ce se usuca apelezi la smirghel.

In alta ordine de idei: bare de protectie nu bari; c nu k, spatiile se lasa dupa semnele de punctuatie si frazele incep cu litera mare.

drifter01 06-11-11 01:59

Un tutorial de facut body kit-ul nu stiti?

FatX 07-11-11 18:40

Body kiturile un subiect bun .. insa nu exista tutoriale pentru body kit decat pentru unele gen ///M sau dastea. Generalitati .. Body kit il face fiecare dupa cum vrea .. Te poti insipara de la o poza cu masina 1:1 cu body kitul dorit de tine si sa incerci sa il reproduci pe macheta :D... Fiecare are gusturile lui
Mult succesc in continuare

drifter01 07-11-11 19:00

Si nu stii cumva link-ul cu tutorialul pentru bodykitul ///M?

lusian 07-11-11 19:07

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4691173)
Inca un sfat: pentru a vopsi pe plastic (detalii la un motor) ce vopsele recomandati? baza de apa, email vreo firma anume sau anume gen ?

up:?:

lusian 07-11-11 20:38

scz pt dublu post dar nu pot modifica mesajul si e si altceva:-?

O intrebare : o cutie de 14 ml de vopsea pe baza de email mi-ar ajunge sa vopsesc cu pensonul un bugatti 1/18 Type 59 caroseria?sau sa iau mai multe?

livicu 07-11-11 20:41

eu zic sa nu iti bati joc de ea cu pensonul....

lusian 07-11-11 20:44

vreau sa obtin un aspect homemade:-? oricum necesita o revopsire, si vreau sa incerc sa vad ce iese.... daca imi place o pastrez in starea obtinuta... nu consider ca imi bat joc de ea:-?

FatX 07-11-11 20:45

Quote:

Originally Posted by drifter01 (Post 4697873)
Si nu stii cumva link-ul cu tutorialul pentru bodykitul ///M?

sincer pana acum nu am vazut niciunul dar banuiesc ca exista tutorial doarece este un chit destul de celebru. De obicei pe siteuri straine gasesti lucrari mai detaliate insa, cauta poza cu body kit-ul care iti place si incearca sa il reproduci la scara respectiva a machetei

Andrei10 08-11-11 08:30

Am si eu o intrebare:Cum mochetez un interior si ce imi trebuie?

lusian 08-11-11 13:49

zi ca sunt nebun, dar la mocheta te ai gandit :))? man ti am mai zis si in alt topic, ce materiale poti folosi pt a imita mocheta si lipici ( prelandez)...

2010 08-11-11 16:20

Quote:

Originally Posted by Andrei10 (Post 4699117)
Am si eu o intrebare:Cum mochetez un interior si ce imi trebuie?

daca ai in casa persan taie cu incredere din el, eu asa am mochetat un Bugatti si a iesit exact ca la modelul real...:idea:

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4699749)
zi ca sunt nebun, dar la mocheta te ai gandit :))? man ti am mai zis si in alt topic, ce materiale poti folosi pt a imita mocheta si lipici ( prelandez)...

nu ai fost tu prea convingator...:lol:

lusian 08-11-11 16:22

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 4700034)
daca ai in casa persan taie cu incredere din el, eu asa am mochetat un Bugatti si a iesit exact ca la modelul real...:idea:

nu ai fost tu prea convingator...:lol:

andrei 10 daca tai , sa fie din centru ca acolo e mai subtire( ca acolo e calcat cel mai des;)) ) :!::!::lol::lol:

@2010, e bugattiu ala vechi la vanzare:-P:-P:?::?:

2010 08-11-11 19:06

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4700037)
andrei 10 daca tai , sa fie din centru ca acolo e mai subtire( ca acolo e calcat cel mai des;)) ) :!::!::lol::lol:

@2010, e bugattiu ala vechi la vanzare:-P:-P:?::?:

nuuu, ala are doar lustra cu ventilator...:shock:

FatX 08-11-11 19:29

"daca ai in casa persan taie cu incredere din el, eu asa am mochetat un Bugatti si a iesit exact ca la modelul real...:idea:"
geniala ideea ;)

lusian 08-11-11 19:35

am ras si in autobus spre facultate:lol::lol::lol: o sa incerc si eu :chainsaw:

lusian 11-11-11 15:55

O intrebare pt cei care au vopsit: E necesar sa aplici si un strat de grund(primer)? sau daca ai curatat vopseaua veche cu deacanol, si apoi o curatare cu diluant( operatia de degresare), ma gandesc ca nu are rost sa dai grund ca nu sta in ploaie sau alte chestii agresive...Cum sa procedez? Aplic si primer sau doar vopsea?

_Cox_ 11-11-11 17:30

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4707241)
O intrebare pt cei care au vopsit: E necesar sa aplici si un strat de grund(primer)? sau daca ai curatat vopseaua veche cu deacanol, si apoi o curatare cu diluant( operatia de degresare), ma gandesc ca nu are rost sa dai grund ca nu sta in ploaie sau alte chestii agresive...Cum sa procedez? Aplic si primer sau doar vopsea?

Grundul se aplica mai inatai pentru a astupa unele defecte si bineinteles impotriva coroziunii..
Daca tu ai multe zgarieturi adanci pe macheta poti aplica un strat subtire .

bmwh548 11-11-11 17:32

Care coroziune fratilor? Eu ma ofer sa decapez vopseaua de pe o caroserie si sa o ingrop in spatele blocului vreo 10 ani si pe urma pun poze pe forum. Dupa o spalare va arata aproape la fel ca dupa decapare.

Primerul se aplica pentru control (se observa usor defectele), ca de aderenta mai buna nu prea poate fi vorba in cazul machetelor. Doar daca aplicati acid-etch primer, dar la noi nu am vazut asa ceva in magazine.

lusian 11-11-11 19:30

Din cate vad, nu e obligatoriu de dat cu primer, defecte nu sunt la macheta:-? dar o sa postez si la sectiunea machete in lucru, azi am terminat decaparea masinii 95%... pun poze in topicul special.

model collector 15-11-11 08:20

Ce adeziv care nu ataca plasticul folositi, care nici nu ramane alb dupa aplicare, nu matuieste etc...?

bmwh548 15-11-11 13:48

Poxipol transparent. Daca il pui in strat subtire e transparent, daca il pui mai gros se observa.

FED express 15-11-11 14:14

Si eu folosesc tot poxipol transparent.Sunt foarte multumit de el ! :yes:

model collector 15-11-11 17:48

Si pentru plastic transparent e bun?

FED express 15-11-11 18:11

Quote:

Originally Posted by model collector (Post 4716500)
Si pentru plastic transparent e bun?

Daca pui in cantitati mici, da.Cand pui mai mult, dupa uscare capata o culoare galbuie.

lusian 17-11-11 20:33

Stie cineva cum se poate indeparta niste pete de lipici asemantor cu super gleu de pe un parbriz? sau coala de plastic subtire?

David 908 20-11-11 14:01

Cine imi poate da niste linkuri cu accesori pentru diorame si pentru machete va rog(cat mai multe).

PS:ma scuzati dar nu am stiut unde sa postez

2010 20-11-11 18:52

ai cautat pe Goagal si nu ai gasit??

lusian 20-11-11 19:00

http://www.**********/cautare/dioram...l?per_page=200

www.google.com, ebay etc... dar google e destept, nu ca mine, dar stie si el destul de multe;))
targul de vechituri si multa imaginatie, pasiune, rabdare si o prietena/nevasta care sa inteleaga de ce banii pt posetele ei se duc pe machete:twisted::twisted::twisted:

2010 20-11-11 19:26

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4728458)

www.google.com, ebay etc... dar google e destept, nu ca mine, dar stie si el destul de multe;))
targul de vechituri si multa imaginatie, pasiune, rabdare si o prietena/nevasta care sa inteleaga de ce banii pt posetele ei se duc pe machete:twisted::twisted::twisted:

ultima parte nu se pune la el...:lol:

David 908 21-11-11 17:20

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4728458)

targul de vechituri si multa imaginatie, pasiune, rabdare "si o prietena/nevasta care sa inteleaga de ce banii pt posetele ei se duc pe machete":twisted::twisted::twisted:

1.Uitate cati ani am.
2.Mai concret adica niste siteuri nu google e-bay siteuri cum ii autoart stii chiar si din alte tari.

Multumesc.

lusian 21-11-11 17:36

vezi ca ai link okazii, vrei sa cumperi sau sursa de inspiratie pentru creatii proprii?

mini cooper 01-12-11 10:07

Cum pot sa modific garda la sol pe fata la o macheta 1/24 motormax?

2010 01-12-11 19:55

Quote:

Originally Posted by mini cooper (Post 4751951)
Cum pot sa modific garda la sol pe fata la o macheta 1/24 motormax?

Citind de la pagina 1!

livicu 03-12-11 09:20

are cineva o idee legata de cum as putea realiza un troliu auto??? scara ar fi 1/43 , dar orice idee e binevenita .

lusian 14-12-11 18:39

O idee, cum as putea face usile de la un Mercedes 300 SL sa stea ridicate?? Ma gandesc sa pun ceva in balama:? gen lipici si sa inchid-deschid usa, ca nici sa nu se lipeasca, dar nici sa nu aiba nici un efect, sau as putea face ceva pe ax, dar cum s-ar putea scoate? trag pur si simplu de usa?
Model Bburago.

All times are GMT +2. The time now is 22:04.

- Copyright 2026 4Tuning