Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

TR-92-BBK 29-11-09 12:44

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

am tot citit..am si eu putine itnrebari...ce materiale trebuiesc folosite si la ce fac ele..va rog mult reply..sunt incepator..si vreau sa imi aranjez o dacie,tin foarte mult la ea...

taz_zy 29-11-09 13:59

nu vreau sa te dezamagesc, dar e chinuiala mare
cat muncesti si cat cheltui pt un prag (ex.), mai bine iti cumperi unu sau faci la cineva care se ocupa cu asa ceva\
in general e simplu. dar daca nu ai pe cineva ca sa-ti arate (si nu iti arata nimeni) strici material si nu se gaseste usor, doar pe la baietasi care iti cer dublu si mai platesti si curieru, si pe langa toate astea freci si ingheti la praf de iti vine rau si nu face bine la plamani.
si dupa toate astea iti dai seama ca s-a desprins pt ca nu ti-a zis nimeni de curatarea si degresarea tablei plus niste zgarieturi ca sa faca priza bine si niste popnituri incastrate dar sa si tina (in caz ca prinzi de tabla masini)
iar cu matritele, te chinui si la urma iti dai seama ca nu se mai desfac, sau mai rau s-a topit spuma, poliesteru ca nu ti-a zis nimeni sau nu ai citit cat trebuie cum se izoleaza si cu ce se da ca sa nu se lipeasca
pentu propria ta pierdere de timp iti trebuie:
1 stratimat - un fel de panza din fire de fibra, de diferite densitati
2 nestrapol - un lichid de diferite culori (eu am lucrat cu unul albastru) diferenta dintre ele nu stiu sa spun
3 intaritor - pt nestrapol, care cica e toxic si foarte inflamabil la combinare (fara surse de foc prin prejur) si proportia de amestecare e cu semnul intrebari
eu am falosit o cutie de tabla (alune la cutie) ca cica plasticul il topeste, jumatate cu nestrapol si 20 piccaturi (?) intaritor; in timp o sa ajungi la un compromis intre cantitate, timpul de intarire si mana ta de lucru
4 pensula - mica, aspra si cu firele scurte
5 diluant - am avut de la policolor d-130 daca nu ma insel care in ciuda celor spuse pe aici ca arunci pensula dupa folosire - se curata foarte bine
6 rabdare si multi nervi
pt matrite nu stiu prea multe
multa bafta, scuze pt scris )

Yackone 29-11-09 18:32

Rasina albastra este rasina ecologica si este preaccelerata...intaritorul se recomanda in proportie de 2%...
Cine ti-a spun ca topeste plasticul a facut misto de tine...intradevar topeste polistirenul dar cu plasticul n-are nici o treaba...Iar pentru spalarea pensulelor recomand Diluant Nitro, preferabil cel facut la Valcea sau diluant pe baza de acetona dar se gaseste destul de greu...ultimul este bun si pentru diluarea rasinii

taz_zy 30-11-09 08:01

Quote:

Originally Posted by Yackone (Post 2847123)
Cine ti-a spun ca topeste plasticul a facut misto de tine...

Scrie cineva printr-un post pe la inceput ca face in pahar de unica folosinta, degaja temperatura la combinarea cu intaritorul si in final se topeste paharul;
si ca pensula nu se mai curata, poate doar cu apa calda, daca nu se arunca pensula......
La mine s-a curatat cu diluant de la policolor la bidon de 5 litri, si intradevar miroase putin a acetona.

Yackone 30-11-09 14:18

Intradevar degaja caldura dar nu in asa fel ca sa topeasca un pahar...Eu imi prepar rasina in pet-uri taiate si n-am nici un stres ca mi se topeste...Rasina face reactie mai violenta atunci cad este prea mult accelerator si prea mult intaritor dar deja astea sunt extreme...Am facut ceva experimente de genu si nu ia foc dar poti fierbe apa:lol:

Si la mine pensulele erau de unica folosinta, dar daca o speli bine in Nitro si o lasi sa stea in diluant poti s-o folosesti de mai multe ori;)

taz_zy 10-12-09 08:17

Daca il rugam pe tipu' ne arata si noua ce si cum?????????

https://www.4tuning.ro/poze/Masini-Tu...s-cl-5455.html

john17 10-12-09 15:22

La fibra nu prea ma pricep (chiar daca am mai carpit cate ceva la viata mea) insa in mod sigur plasticul din care se fac paharele de unica folosinta e mai "topicios" :-) decat cel de la pet-uri. Nici la benzina nu sunt sigur ca tine, la nitro si acetona in nici un caz.

MaTzA 28-12-09 00:49

Poate reuseste cineva sa ma ajute. ce tip de ceara sa folosesc pt matrita? ( ca sa nu spun ce , ceara :) ). Am inteles ca merge si cea de parchet? Sau sa ma duc sa cumpar ceara pt matrite? MI-e cam peste mana sa cumpar pt matrite!

In alta ordine de idei, nu se topeste nici un pahar de unica folosinta, am folosit sute. Dar cel mai bine ma impac , cu sticlele de plastic. Gasesti la tot pasul si nu mai trebuie sa dai banii pe ele.

MaTzA 28-12-09 21:37

...nu a mai folosit nimeni ceara pana acum?

mynamevalentin 29-12-09 12:10

am eu: Meguiar's Mirror Glaze

MaTzA 30-12-09 02:23

Eu, astazi , am facut un test. Aveam o aripa indoita prin curte si m-am hotarat sa ma joc pe ea. Am delimitat 3 suprafete. Prima suprafata a fost tratata cu ceara auto (pt polisat), a 2-a cu silicon auto ( pt interior) si a 3-a parte a ramas netratata ( doar curatata de praf si alte mizerii) . Rezultatul a fost extraordinar de uimitor ( pentru mine). Pe suprafata netratata, fibra s-a indepartat fara probleme si relativ usor. Pe suprafata tratata cu , ceara , am depus mari eforturi sa dezlipesc fibra, si bucatele de rasina au ramas lipite pe suprafata. Pe partea tratata cu silicon auto, nu am reusit sub nici o forma sa o ami dezlipesc. Cautand pe net, am dat de un baiat care sustine ca are ceara pt matrite. Maine iau legatura cu el sa vad cum sta treaba. Multumesc pt raspuns. Dupa ceara, mai dai si cu alta solutie?

quick_5hifter 30-12-09 22:36

Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 2927806)
nu se topeste nici un pahar de unica folosinta

Cu alte cuvinte, eu am mintit ca sa scriu mai multe fraze pe forum, ce plm...
Dupa revelion, desi m-am lasat de lucrul cu fibra, o sa cumpar niste materiale si o sa filmez:
-cum se topesc paharele de unica folosinta atunci cand reactia e spre sfarsit;
-cum scot fum paharele de unica folosinta atunci cand materialul este lasat sa reactioneze in mare cantitate, cu putin mai mult intaritor; acelasi lucru se intampla si cu sticlele de plastic si cu orice recipient din plastic. Cineva vorbea la un moment dat chiar de autoaprindere, varianta pe care eu nu o exclud, dar nici nu o confirm.

Eu sunt unul dintre putinele persoane care nu vorbesc ca sa se afle in treaba, daca am spus ca se topesc inseamna ca mi s-a intamplat mie, nu fac cum fac majoritatea pe aici pe forum ("am auzit ca..."); iar daca afirm ceva ce stiu de la altii, spun clar: "stiu de la altii ca...".

Daca nu ai vazut tu, nu inseamna ca nu se poate (valabil in multe domenii, nu numai in fibra de sticla). Imi aduc aminte ca primul tau experiment a fost copierea unei farfurii sau ceva de genul, perioada in care eu deja batusem multi metri de fibra de sticla si realizasem chiar si o bara auto (asa cum era ea.... dar era conceputa de mine integral). Iar acum vii din urma si ma faci, practic, mincinos... nu-i frumos!

@Yackone: la tine aveam pretentii mult mai mari... propun sa faci o proba de unul singur, ca sa nu crezi ca pun filmulete trucate (ca Patriciu cu Basescu): umple un pahar cu rasina, adauga intaritor suficient si lasa-l asa pana cand incepe sa devina gelatina, sa vezi ca se topeste paharul. Nu imi sa in fire sa iau lumea la misto, asa cum ai afirmat tu mai sus.

PS: e posibil totusi sa folosim rasini diferite si atunci tot ce am spus mai sus am spus DEGEABA. Mie mi s-au intamplat cele doua intamplari (topirea paharului si fum scos din abundenta) folosind rasina POLICOLOR. Daca voi folositi rasini mai "ecologice" si care nu sunt capabile sa faca asa ceva, atunci imi cer scuze anticipat, dar imi sustin in continuare punctul de vedere.

Sarbatori fericite tuturor!

Yackone 31-12-09 00:51

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 2935378)

@Yackone: la tine aveam pretentii mult mai mari... propun sa faci o proba de unul singur, ca sa nu crezi ca pun filmulete trucate (ca Patriciu cu Basescu): umple un pahar cu rasina, adauga intaritor suficient si lasa-l asa pana cand incepe sa devina gelatina, sa vezi ca se topeste paharul. Nu imi sa in fire sa iau lumea la misto, asa cum ai afirmat tu mai sus.

PS: e posibil totusi sa folosim rasini diferite si atunci tot ce am spus mai sus am spus DEGEABA. Mie mi s-au intamplat cele doua intamplari (topirea paharului si fum scos din abundenta) folosind rasina POLICOLOR. Daca voi folositi rasini mai "ecologice" si care nu sunt capabile sa faca asa ceva, atunci imi cer scuze anticipat, dar imi sustin in continuare punctul de vedere.

Sarbatori fericite tuturor!

Stai linistit ca experimente am facut si eu de am topit recipiente de plastic (pura curiozitate)...Ceea ce am afirmat eu mai sus este un caz in care se folosesc rapoartele de amestec cerute de producator...Intradevar daca lasi rasina intr-un pahar de unica folosinta ai toate sansele ca in momentul in care incepe sa faca reactie sa topeasca plasticul...dar asta este un caz izolat din punctul meu de vedere...Nu cred ca daca te apuci sa-ti faci amestecul intr-un pahar stai langa el sa vezi cum se topeste...in principiu te apuci repede sa-ti faci treaba si gata...Sper ca m-am facut inteles

AN NOU FERICIT!

quick_5hifter 31-12-09 17:11

Quote:

Originally Posted by Yackone (Post 2847123)
....Cine ti-a spun ca topeste plasticul a facut misto de tine...intradevar topeste polistirenul dar cu plasticul n-are nici o treaba...

Quote:

Originally Posted by Yackone (Post 2935637)
...Intradevar daca lasi rasina intr-un pahar de unica folosinta ai toate sansele ca in momentul in care incepe sa faca reactie sa topeasca plasticul...

E bine ca ai ajuns de la rosula verde, in felul asta nu mai sunt singurul care sustine ca SE POT TOPI PAHARELE.

Mie mi s-a intamplat nu pentru ca am stat degeaba langa pahar, ci pentru ca s-a intamplat sa-mi ramana cam un sfert din material nefolosit pe motiv ca am lucrat prea incet (imbinari & stuff) si atunci s-a topit paharul.

Pe viitor voi reveni si eu cu ceva lucrari de mica anvergura, prezentate in amanunt: niste stopuri custom, niste fete de usi modificate etc.
Pentru cei ce vor sa invete mai multe: vizitati topicul lui Protuning cu Audi TT, de acolo aveti multe-multe de invatat in legatura cu toate etapele, inclusiv pregatirea matritelor etc.

LA MULTI ANI si toate cele bune tuturor!

MaTzA 31-12-09 20:05

quick_shifter... nu am vrut sa te insult in vreun fel. Dar eu nu am patit asa ceva. Stiu ca ai mai multa experienta decat am eu, dar am acelasi respect pt toata lumea. Scuza-ma inca o data daca vorbele mele au fost ofensatoare.
Un an nou fericit!

Victor_Is 31-12-09 21:03

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 2937039)
E bine ca ai ajuns de la rosula verde, in felul asta nu mai sunt singurul care sustine ca SE POT TOPI PAHARELE.

Mie mi s-a intamplat nu pentru ca am stat degeaba langa pahar, ci pentru ca s-a intamplat sa-mi ramana cam un sfert din material nefolosit pe motiv ca am lucrat prea incet (imbinari & stuff) si atunci s-a topit paharul.

Pe viitor voi reveni si eu cu ceva lucrari de mica anvergura, prezentate in amanunt: niste stopuri custom, niste fete de usi modificate etc.
Pentru cei ce vor sa invete mai multe: vizitati topicul lui Protuning cu Audi TT, de acolo aveti multe-multe de invatat in legatura cu toate etapele, inclusiv pregatirea matritelor etc.

nu te supara, poti sa dai un link la acel topic? nu il gasesc...
multumesc frumos si sper ca nu te-ai suparat
p.s. la multi ani!

protuning 03-01-10 12:23

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 2937039)

urmaresc acest topic de mult timp si ce pot sa va spun ca e foarte folositor exista foarte multe informatii pe care daca stii sa le cataloghezi poti invata cu adevarat cum se lucreaza cu fibra de sticla.din pacate cand am inceput eu acu vreo 8 ani nu existau atetea documentatii .mai ales ca domeniul tuning pe vremea aia era inca strain in romania.
tin minte ca cumparam materiale la triplu pret,de la acei cativa oameni care lucrau industrial in oras cu fibra de sticla,si nu reuseam sa scoatem ncici o informatie de la ei despre tehnologia fibrei de sticla.
noi nu suntem asi in fibra de sticla! problema e ca e singurul mod de a pune in practica ideile noastre.

am vazut ca intreba cineva daca se poate folosi ceara de prchet pt decofrare.da se poate si noi am folosit o vreme aceasta modalitate.
la multi ani!!

Bogyciu 03-01-10 21:55

Documentatia exista, sunt niste cursuri care se fac in general de cei ce urmeaza sa se angajeze in domeniul producerii/reparatiilor de barci din fibra. Problema e ca sunt f putine locurile unde se tin aceste cursuri, si trebuie in general sa fii langa un oras mai mare de pe Dunare sau port la Marea Neagra :), nu are nimic legat de tuning pe masini dar e f bine sa cunosti procedurile si modul de lucru cu un material nu tocmai usor de folosit. Totusi, daca vrei sa faci ceva la modul hobby se poate cauta pe youtube, sau se poate citi tot topicul asta cap coada... Spor in continuare in tot si in toate!

d&emy 07-01-10 15:13

salut baieti.LA MULTI ANI SI MULTE REUSITE IN DOMENIU!!!!!!!!

d&emy 07-01-10 15:32

As vrea sa va intreb,cum mai merge tuningul la noi,ma refer ,financiar daca a fost afectat,sau mai bine zis daca ati fost afectati de criza ....asta.?eu ma gindesc sa revin in tara,si sa continui tot cu tuning,pt ca asta este incontinuare visul meu.eu am plecat din tara,tocmai pe motivul asta,nu aveam bani sa investesc,in aparatura performanta,iar aicea miam cumparat cam tot ce se poate visa in tuning(scule si aparatura inclusiv multe scule pe laser)aicea tunez(particular )salupe pt bogatasi(grecia).DAR TOT IN TARA MA TRAGE,OMBILICU... . Voi ce parere aveti,SINCERA,deci nu ma refer sa te poti inbogatii dar nici sa dai faliment,pt ca mai intii de toate este si satisfactia acea ,de a schimba(modifica )ceva ce inaintea ta sau chinuit zeci de persoane sa scoata o anumita forma pe piata(fabricile de auto...)iar tu singur cu mina si imaginatia ta sa modifici acel, tot, si sa mai si fie apreciat de oameni.Mai ales in zona brasovului ma intereseaza,fiindca acolo pe vremuri,a facut ceva la citeva masini.VA SALUT IN NOUL AN SA AVETI MAI MULT NOROC($)

julaikos 07-01-10 15:40

daca iti merge bine acolo mai stai,nu e de venit in tara,sincer!

quick_5hifter 08-01-10 14:50

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 2954778)
daca iti merge bine acolo mai stai,nu e de venit in tara,sincer!

Aceeasi parere!

Nu s-au schimbat prea multe intre timp, decat ca lumea s-a mai documentat, si-a mai deschis un pic ochii... insa te vei lovi mereu de aceleasi probleme: 1000 de persoane interesate (aparent) de body-kit-uri de mii de euro, pentru ca in final sa comande un set de pleoape, poate un eleron, cel mult niste praguri si prelungiri. Persoanele cu adevarat interesate de tuning (styling, de fapt, ca aerodinamica e mai scumpa si de obicei nu arata bine) le numeri pe degete, iar factorul "bani" este, din pacate, decisiv in cele mai multe cazuri.
Ca exemplu, din 10 de persoane cu adevarat interesate, doar 2-3 isi mai si permit. Iar multi din cei care-si permit din plin prefera "copy-paste" dupa ce-au vazut in reviste si pe la tv.

Toate cele bune!

CristiRS 25-01-10 20:07

Quote:

Originally Posted by Swat-Cat (Post 857231)
la tv cred ca aveau alt lut.. e adevarat lutul crapa si isi scade volumu f mult dupa uscare

sa revenim putin la Tuningul in fibra de sticla folosind lutul

http://www.galeriart.ro/eshop/prodVi...idproduct=1161 aici gasiti lut singura problema este ca sunt din constanta, pentru o bara va trebuie aproximativ 20 Kg de lut, nu va faceti speranta ca acel pachet de 10 kg este mare, lutul are o masa maricica, cum sa mai spus in unele posturi lutul are tendinta de a se crapa si de a isi scade volumul, asta doar in cazul in care i se permite sa se usuce, niciodata cand lucrezi la un modelaj in lut nu il lasi sa se usuce doar cand el este in stagiul de finalizare, pentru a il mentine umed ca sa poti intervenii usor in cazuri de greseli de proiect sau reproiectare se pulverizeaza cu apa si se acopera cu un celofan (sac de gunoi, sacosa etc.), cand el este proaspat udat folia se lipeste pe el nepermitand apa sa se evapore, astfel incat el absoarbe apa si o mentine, ramanand ud.
Este bine cand proiectezi o bara sa iti faci sabloane pentru a pastra simetria.
Lutul in momentul in care bati fibra este bine sa fie putin uscat, dar nu foarte mult, altfel risti sa se crape.

Sper ca va ajunta, daca aveti nelamuriri si intrebari va raspund cu placare pe privat :)

O Seara Buna.

julaikos 25-01-10 20:11

daca aveti nevoie de lut(argila) din care se fac vase de lut va pot ajuta in cantitati mari(zeci sute de kg ;) )

CristiRS 25-01-10 20:19

el in mare parte se poate prepara si in casa, dar este un proces lung cu filtrare zilnica :) pamantul ideal este cel din sapaturi de la 1 - 2 metrii adancime, cel putin din ala pregateam noi in liceu :)

fa-mi un pret :)

madicioco 26-01-10 22:42

o intrebare am si eu gelcoat ul are intaritor sau nu??

protuning 26-01-10 23:05

Quote:

Originally Posted by madicioco (Post 3018996)
o intrebare am si eu gelcoat ul are intaritor sau nu??

da are intaritor,daca bine stiu merge si intaritorul ce se foloseste la rasina. problema este ca eu nu recomand gelcoatul pt ca fara vid e imposibil de scos bulele de aer dintre stratul de gelcoat si primul strat de fibra de sticla , problema incepe cand piesa cu gelcoat prinde o cldura mai serioasa aerul inevitabil se dilata si apar bule ,sau se intampla ca solventii din spritchit sau vopsea strapung exact la bulelele de aer astfel se formeaza gaurele marunte .Eu personal am montat un kit comandat din japonia si am fost tare dezamagit cand am vazut ca in muchii in anumite locuri au ramas goluri de aer.
ca si concluzie lucrez de 8 ani cu fibra de sticla si nu voi folosii niciodata gelcoat , mai bine finisez piesa din fibra de sticla curata macar defectele sunt vizibile si chiar si cele invizibile se astupa .

madicioco 26-01-10 23:10

Quote:

Originally Posted by protuning (Post 3019073)
da are intaritor,daca bine stiu merge si intaritorul ce se foloseste la rasina. problema este ca eu nu recomand gelcoatul pt ca fara vid e imposibil de scos bulele de aer dintre stratul de gelcoat si primul strat de fibra de sticla , problema incepe cand piesa cu gelcoat prinde o cldura mai serioasa aerul inevitabil se dilata si apar bule ,sau se intampla ca solventii din spritchit sau vopsea strapung exact la bulelele de aer astfel se formeaza gaurele marunte .Eu personal am montat un kit comandat din japonia si am fost tare dezamagit cand am vazut ca in muchii in anumite locuri au ramas goluri de aer.
ca si concluzie lucrez de 8 ani cu fibra de sticla si nu voi folosii niciodata gelcoat , mai bine finisez piesa din fibra de sticla curata macar defectele sunt vizibile si chiar si cele invizibile se astupa .

ok ,am intrebat pt ca am luat de la cineva gelcoat ca sa incerc sa mi fac niste aripi de fibra dar mi a venit fara intaritor si eram nedumerit daca are sau nu ca , cu gelcoat nu prea am lucrat pana acu doar direct cu fibra
mersi mult ,o sa incerc cu intaritorul de la rasina sa vedem ce iese:???:

Yackone 27-01-10 10:24

Quote:

Originally Posted by madicioco (Post 3019097)
ok ,am intrebat pt ca am luat de la cineva gelcoat ca sa incerc sa mi fac niste aripi de fibra dar mi a venit fara intaritor si eram nedumerit daca are sau nu ca , cu gelcoat nu prea am lucrat pana acu doar direct cu fibra
mersi mult ,o sa incerc cu intaritorul de la rasina sa vedem ce iese:???:

e bun intaritorul de la rasina...se foloseste in aceeleasi proportii;)

zN3u 27-01-10 12:29

Quote:

Originally Posted by CristiRS (Post 3014692)
sa revenim putin la Tuningul in fibra de sticla folosind lutul

http://www.galeriart.ro/eshop/prodVi...idproduct=1161 aici gasiti lut singura problema este ca sunt din constanta, pentru o bara va trebuie aproximativ 20 Kg de lut, nu va faceti speranta ca acel pachet de 10 kg este mare, lutul are o masa maricica, cum sa mai spus in unele posturi lutul are tendinta de a se crapa si de a isi scade volumul, asta doar in cazul in care i se permite sa se usuce, niciodata cand lucrezi la un modelaj in lut nu il lasi sa se usuce doar cand el este in stagiul de finalizare, pentru a il mentine umed ca sa poti intervenii usor in cazuri de greseli de proiect sau reproiectare se pulverizeaza cu apa si se acopera cu un celofan (sac de gunoi, sacosa etc.), cand el este proaspat udat folia se lipeste pe el nepermitand apa sa se evapore, astfel incat el absoarbe apa si o mentine, ramanand ud.
Este bine cand proiectezi o bara sa iti faci sabloane pentru a pastra simetria.
Lutul in momentul in care bati fibra este bine sa fie putin uscat, dar nu foarte mult, altfel risti sa se crape.

Sper ca va ajunta, daca aveti nelamuriri si intrebari va raspund cu placare pe privat :)

O Seara Buna.

Dupa ce ai terminat de finisat obiectul il lasi cateva ore la uscat (banuiesc ca nu direct la razele soarelui) si e nevoie sa pui ceva peste el si dupa sa bati fibra sau merge direct ?

CristiRS 27-01-10 17:21

eu folosesc un pistol cu aer cald, cat sa se intareasca putin ca sa nu astept sa se usuce natural, fiecare face cum vrea eu unul bat fibra direct peste el, dar cand te apuci de modelat de la 0 recomand un celofan sub el.

Yackone 28-01-10 22:41

poti sa-mi arati si mie ceva modelat de tine cu acel lut...:rolleyes2

zN3u 03-02-10 16:30

Quote:

Originally Posted by Yackone (Post 3026146)
poti sa-mi arati si mie ceva modelat de tine cu acel lut...:rolleyes2

Nu vrea nici cum yackone ce sa ii faci il intalegem cica :D dar a spus ca ne sta la dispozitie cu informati :lol::twisted::rolleyes2

d&emy 03-02-10 20:33

Quote:

Originally Posted by CristiRS (Post 3021281)
eu folosesc un pistol cu aer cald, cat sa se intareasca putin ca sa nu astept sa se usuce natural, fiecare face cum vrea eu unul bat fibra direct peste el, dar cand te apuci de modelat de la 0 recomand un celofan sub el.

da ceva oale si blide tunate ?PE CIND POZE??????????.Acuma fara gluma nu ti se face stratul de fibra ,partea interiora ce este in contact cu lutul asa mai cleioasa ,asa ca gelatina???,chiar daca zici ca pui folie ea oricum transpira si fibra int se distruge reactia chimica nu se intareste din cauza umezelii???daca lucrezi cu lut pina la o grosime de 1 -2 cm mai poti scapa repede de umiditate,, altfel cu grosimi mari nu cred ca este indicat sa probati! transpirati si voi pina va chinuiti sa faceti forma ,si fibra la urma...cum zice romanul ...lucru manual.

d&emy 03-02-10 20:48

Quote:

Originally Posted by d&emy (Post 3047558)
da ceva oale si blide tunate ?PE CIND POZE??????????.Acuma fara gluma nu ti se face stratul de fibra ,partea interiora ce este in contact cu lutul asa mai cleioasa ,asa ca gelatina???,chiar daca zici ca pui folie ea oricum transpira si fibra int se distruge reactia chimica nu se intareste din cauza umezelii???daca lucrezi cu lut pina la o grosime de 1 -2 cm mai poti scapa repede de umiditate,, altfel cu grosimi mari nu cred ca este indicat sa probati! transpirati si voi pina va chinuiti sa faceti forma ,si fibra la urma...cum zice romanul ...lucru manual.

ceva portelanuri vieneze,, tunate,,????????

deluxsoft 04-02-10 20:23

Sal. Sunt din Tg-Jiu stie careva unde gasesc nestrapol si intaritor

GTXR 05-02-10 15:21

Quote:

Originally Posted by deluxsoft (Post 3051278)
Sal. Sunt din Tg-Jiu stie careva unde gasesc nestrapol si intaritor

Cat iti trebuie am eu ,da-mi un PM.

gelu_dum 07-02-10 18:50

sal. are cineva un manual pt ford escort 1.6 /90cp/ '94(benzina)?

madicioco 07-02-10 21:56

3 Attachment(s)
vin si eu cu ceva poze facand la bara ,ce se vede i doar matrita:-)

deluxsoft 08-02-10 17:28

Ca tot romanu feon cu aer cald :D. E bine k tu gasesti la tine in oras de unde sa cuperi rasina si fibra k la mine putine sanse

All times are GMT +2. The time now is 11:07.

- Copyright 2026 4Tuning