![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Felicitari mertz pt Gullwig si bmw pt vision eficient dynamics , se pare ca audi mai intarzie un pic. Cursa asta e benefica pentru toti . La cat mai multe electrice/hibride . Ma doare`n cot de sunetul sportiv al motorului , ma supar imi fac un sistem audio care sa imite asta in fuctie de turatie si gata :lol:
|
Quote:
Quote:
|
@Predator, esti de acord ca un l4 este mai putin fiabil decat un l6 ? daca raspunsul este da, mai are rost sa avansam daca-i mai adaugam la motoras turbo? devine si mai fiabil ? ei, vezi ? v-ati certat degeaba.
P.S apropo de google, https://www.youtube.com/watch?v=2T72YXSFv1E |
Quote:
|
Turbo este mai ieftin si mai putin fiabil. Si se merge pe taierea preturilor si pe service cat mai costisitor... Masina tre' sa fie un consumabil. De ce in epoca de aur nu au pus turbo? Pentru ca atunci faceau masini care sa tina 10 15 ani. Acum nu mai vrea nimeni chestia asta. De ce BMW nu puneau turbo pe masini? Crezi ca nu aveau tehnologie? Eu cred ca stiu sa faca motoare turbo din anii 80, cand participau la curse de F1. Dar atunci nu mai era plin pe strada de BMW-uri de 10 15 ani care sa functioneze in parametri. Cum nu e plin de Nissan SX turbo sau de Subaru WRX sau de orice alta masina turbo.
|
Audi A6/BMW 5er/Mercedes E-Klasse http://www.autobild.de/artikel/audi-...h-1331092.html
|
1 Attachment(s)
Mercedes-Benz ar putea realiza şi o versiune aspirată a motorului V8 AMG de 5.5 litri
Divizia AMG de la Mercedes-Benz explorează posibilitatea dezvoltării unei versiuni aspirate a motorului V8 twin-turbo, care să beneficieze de tehnologia de dezactivare a cilindrilor Inginerii Mercedes-Benz AMG lucrează la o versiune aspirată noului motor V8 twin-turbo de 5.5 litri. Propulsorul ar dezvolta 422 CP, cu 62 CP mai mult decât actuala unitate oferită pe SLK55 AMG şi ar beneficia de un sistem de dezactivare al cilindrilor. Respectivul sistem ar reduce cantitatea de carburant consumată la semafor şi atunci când motorul este folosit la viteze sau capacităţi reduse, în timp ce puterea maximă şi performanţele nu ar avea de suferit în niciun fel. Viitorul C55 AMG Coupe, despre care se spune că ar fi în curs de dezvoltare, ar fi primul beneficiar al noului model. În schimb, versiunea sedan a lui C-Klasse W204 îşi păstrează motorul V8 atmosferit de 6.208 centimetri cubi. Astfel, cei de la Mercedes-Benz ar reuşi să menţină vânzările versiunii sedan a lui C63 AMG fără să sugrume vânzările versiunii coupe şi invers. Cei de la Mercedes-Benz nu sunt la primul sistem de dezactivare al cilindrilor, fiind utilizat un asemenea sistem pe modelele CL600, S600 şi CL500 şi purta denumirea de Active Cylinder Control. Ulterior, divizia AMG de la Mercedes-Benz ar putea realiza o versiune Black Series a lui C55 AMG. Nu este clară motorizarea pe care o va folosi versiunea respectivă. Cei de la Mercedes-Benz ar putea fie să echipeze modelul cu versiunea turbo a propulsorului V8, fie să stoarcă şi mai multă performanţă din propulsorul aspirat, dacă este realizabil din punct de vedere economic. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Motivul pentru care se foloseste din ce i ce mai intens este ca motorul turbo este mai eficient, mai economic adica, atat in regimuri fixe cat si in regimuri variabile. Fara sa aducem in discutie ecuatii matematice oricine stie ca un 2.0 turbo consuma ~ la fel ca un 2.0 aspirat (cu acelasi tip de combustibil) la viteze moderate dar e capabil de mult mai mult, la nevoie. Turbina nu e atat de consumabila daca e exploatata corect, am vazut motoare industriale cu turbine de ~35ani dar exploatate si intretinute corect nu se strica iar presiunile dezvoltate sunt mult mai mari decat pe auto - 3~4bari. |
Motoarele industriale sunt facute sa tina. Si sunt diesel in 99 la suta din cazuri, nu benzina. Se pot face si motoare turbo benzina fiabile, am spus asta si o repet, dar nu se vrea. Ar fi mai scumpe si nu are nimeni interes acum, in epoca consumerismului cretin, sa faca masini fiabile cum se faceau inainte, pana prin 2000. Acum trebuie sa-ti cumperi ultimu' model, ultimu' facelift, ultima fitza. Nu mai iei masina sa o tii 10 ani, nu mai functioneaza asa economia. E totul de unica folosinta.
|
O stire care m-a cam pus pe ganduri
Volkswagen se gândeşte serios să renunţe la popularul motor de 1.4 litri TSI. Germanii susţin că producţia acestuia este prea complexă şi prea costisitoare. Deşi se bucură în prezent de o importantă recunoaştere internaţională şi se află sub capota multor modele din cadrul grupului Volkswagen, celebrul motor 1.4 TSI ar putea să iasă prematur la pensie. Potrivit unor surse din interiorul constructorului german, unitatea care dispune de turbo şi compresor este mult prea complexă şi mult prea costisitoare pentru a mai continua producţia. Inginerii Volkswagen sunt de părere că performanţe similare vor putea fi atinse acum şi cu un motor de aceeaşi cilindree, care dispune doar de tehnologie turbo. Acesta ar urma să fie mai ieftin şi ceva mai uşor de asamblat, ceea ce înseamnă că mare parte din costuri ar putea fi reduse. Popularul motor 1.4 TSI a fost recompensat în 2009 şi 2010 cu titlul "Engine of the Year", juriul apreciind puterea şi economia sa. Unitatea cu patru cilindri a fost descrisă de specialişti ca fiind "o capodoperă a downsizing-ului şi o adevărată dovadă de inginerie". În prezent, unitatea de 1.4 litri este disponibilă pe piaţa europeană în mai multe variante de putere. Propulsorul echipează modele ca Audi A3, Volkswagen Jetta, Volkswagen Golf, Seat Leon, Seat Ibiza Cupra, Skoda Fabia RS, Volkswagen Polo GTI, Volkswagen Scirocco, Volkswagen Tiguan sau Skoda Octavia |
Cum ziceam si in alte randuri, nu se mai fac masinile de catre ingineri, ci de catre contopisti. Plastic cat cuprinde, cat mai simplu sa iasa banu'. Trist.
|
Quote:
http://image.motortrend.com/f/299279...-front-end.jpg Clasament: 1. BMW 740i 2. Porsche Panamera 3. Audi A8 4. Lexus LS 460 5. Jaguar XJL 6. Mercedes-Benz S400 Hybrid 7. Hyundai Equus Tot articolul (merita!) P.s. Eu as lua Jaguarul! |
UNLORD, am o curiozitate - cat stai sa cauti doar stirile in care bemve castiga ? :lol:
App, in testul ala la performanta, confort si gadgets Audi > BMW. Cat despre testul audio e penibil sa compari sistemul de top de la Lexus cu ala de baza de la BMW sau ala Bose de la Audi care e mult sub Bang & Olufsen (6000 euro). Probabil Audi ar fi castigat si acolo daca era B&O. |
Daca era Hyundai peste S-class citeam de amuzament altfel prefer sa nu imi pierd timpul.
|
Quote:
Ha, ha, informatia inseamna putere ... culmea e ca vin ele (stirile) la mine, aici e smecheria. Si ar putea veni si la tine stiri legate de Audi daca ai fi mai curios ... Pana una alta, am de gand sa share-uiesc cu voi 3 bloguri f. bune, pt pasionatii de tuning, ale fiecarei marci in parte: http://bimmerboost.com/ http://audiboost.com/ http://benzboost.com/ P.s. Audiboost e cel mai nou, dar o sa creasca si el ... ;) |
Inlocuitorul clasicului motor BMW L6 (N52):
http://www.bimmerboost.com/images/im...11/01/1378.jpg This is the new 2.0L gas powered 4-Cylinder engine which uses BMWs TwinPower turbo technology, good for 245HP and 350Nm of torque. This engine is closely modelled after its 6-cylinder brethern N54 and uses an all-aluminium crankcase, precision direct fuel injection, with VALVETRONIC. Effective capacity (ccm) 1997 Bore (mm) 84.0 Stroke (mm) 90.1 Compression Ratio 10.0 Fuel Grade min RON 91 Output (kw/bhp) 180/245 @ 5000 rpm Torque (Nm) 350 @ 1250 rpm Performance (Bmw X1): Power-to-weight (kg/kw) 8.8 Output per litre (kw/l) 90.1 0-62mph (s) 6.1 0-1000m 26.4 80-120 kph (4th/5th) 6.0 / 7.1 Fuel Consumption: Combined (mpg) 35.7 Combined (l/100km) 7.9 Urban (l/100km) 9.9 Extra-Urban (l/100km) 6.7 CO2 183 Emission Rating EU5 |
In sfarsit un turbo de cap mica de la bmw!
Genu asta de motor m-ar putea face sa ma reintorc la benzina. Performante de s2000 la caroserie de 2,2 tone. |
În 2010, unul din trei automobile premium vândute în România a fost un BMW. Nemţii sunt în continuare liderii segmentului premium din ţara noastră cu 1.574de unităţi vândute anul trecut.
BMW a vândut şi livrat 1.574 unităţi în România în 2010. Cu acest volum, marca din Munchen a devenit cea mai de succes marcă premium de pe piaţa auto din ţara noastră. În luna decembrie, au fost livrate 202 unităţi BMW, lucru care a dus la creşterea cotei de piaţi a mărcii bavareze la 31% în segmentul premium, a cărei valoare este de 4.996 de unităţi în 2010. Graţie acestui rezultat, BMW este cu peste 7 puncte în faţă următorului competitor. Pe lângă poziţia de lider al segmentului premium în 2010, cei de la BMW se mândresc şi cu faptul că sunt cea mai apreciată marcă de automobile din România. Patru studii independente au clasat marca BMW pe primul loc în ceea ce priveşte părerea publicului despre un producător de automobile. Cel mai popular BMW al gamei X în 2010 a fost X5, vândut în 395 de unităţi (creştere de 81%), în timp ce X1 a plusat şi el cu 156 de unităţi. Deşi a debutat pe piaţă în martie 2010, Seria 5 este cel mai bine vândut model din segmentul său cu 139 unităţi livrate în decursul anului trecut. Totodată, Seria 7 ocupă poziţia de lider în segmentul său cu 45 de unităţi, iar şase clienţi BMW au ales un model X6 ActiveHybrid, în timp ce un singur client a ales un Seria7 ActiveHybrid. Totodată, clienţii din România au cumpărat şapte exemplare BMW X6M, două X5 M şi două BMW M3. Mini, cealaltă marcă a celor de la BMW Group, a marcat o creştere de 17.3 procente în România în 2010. Cel mai bine vândut model Mini în România este Countryman, care s-a vândut în 95 de exemplare în doar trei luni. BMW a marcat o creştere de 38.3% a vânzărilor în 2010 faţă de anul precedent, în timp ce BMW Group a înregistrat cel mai bun an din istorie, cu 1.461.166 de unităţi livrate, din care 1.224.280 BMW şi 234.175 Mini. În comparaţie cu 2009, BMW şi-a mărit avansul cu 13.6% faţă de concurentul de pe locul doi. Unde este criza? |
Criza nu inseamna ca nu se mai vinde nimic. La cate tunuri s-au dat in anu' trecut, e normal ca s-au cumparat si niste masinute. :) PDL are multi membri.
|
BMW Dominates Business Car Awards 2011 (Seven times a winner for BMW )
http://www.carkeys.co.uk/images/img....89&c=False&r=0 The BMW 5-Series has been named as Business Car of the Year for 2011. All the voting was done by readers of BusinessCar magazine, whose editor Paul Barker is in full agreement. "BMW's 5-series proves that corporate customers really can have it all," he says, "thanks to its combination of excellent emissions and economy, continually good residual values and a badge that all executives are as keen as ever to have hanging from their key ring." The BMW 320d EfficientDynamics won the Green Model of the Year award, while BMW was also named Manufacturer of the Year, for the third year in a row and its MINI brand won the Supermini category. The X5 was named top car in the Large 4x4 segment. Audi came out well, too, with wins for the A3 (Lower Medium), Q5 (Small 4x4) and R8 (Sporting). Other category titles went to the Fiat 500 (City Car), Jaguar XJ (Luxury), Volkswagen Touran (Mini-MPV) and Ford S-MAX (MPV). # Awards 2011 - Business Car of the Year: BMW 5-series # Awards 2011 - Manufacturer of the Year: BMW # Awards 2011 - Green Model of the Year: BMW 320d Efficient Dynamics # Awards 2011 - Service Supplier of the Year: Lex Autolease # Awards 2011 - City Car: Fiat 500 # Awards 2011 - Supermini: Mini # Awards 2011 - Lower Medium: Audi A3 # Awards 2011 - Upper Medium: BMW 3-series # Awards 2011 - Executive: BMW 5-series # Awards 2011 - Luxury: Jaguar XJ # Awards 2011 - Small 4x4: Audi Q5 # Awards 2011 - Large 4x4: BMW X5 # Awards 2011 - Mini-MPV: Volkswagen Touran # Awards 2011 - MPV: Ford S-max # Awards 2011 - Sporting Car: Audi R8 |
Quote:
|
Mercedes promite o ofensivă hibridă cu C-Klasse şi E-Klasse
Mercedes a grăbit dezvoltarea unor alternative hibride pentru modelele C-Klasse şi E-Klasse. Versiunile ecologice sunt aşteptate în următorii doi ani. Mercedes caută să nu piardă teren pe segmentul modelelor hibride, drept pentru care accelerează procesul de dezvoltare al versiunilor ecologice, destinate modelelor E-Klasse şi C-Klasse. Forţaţi şi de normele de poluare din Statele Unite, germanii speră să aducă pe piaţă cât mai repede cele două modele hibride şi odată cu acestea o versiune alimentată la priză a limuzinei S-Klasse. Cele trei modele cu emisii reduse sunt aşteptate să debuteze mai întâi în Europa, în maxim doi ani. Abia apoi ele vor trece Oceanul pentru a fi vândute publicului din Statele Unite. Dacă programul de dezvoltare actual va funcţiona cu succes, Mercedes va avea în 2013 modele hibride bazate pe trei dintre cele mai importante modele ale sale. În aceste condiţii şi media emisiilor de CO2 a brandului din Stuttgart va scădea considerabil. Herbert Kohler, responsabilul departamentului de mobilitare în cadrul Mercedes, a declarat că oficialii au decis investirea unei sume de 5.6 miliarde de dolari în domeniul cercetării şi dezvoltării soluţiilor de propulsie alternativă. |
1 Attachment(s)
A report by Vitrue has ranked the top social brands for 2010 by comprising scores based on how often they are mentioned on Twitter and Facebook along with other popular social media websites such as YouTube and Flickr.
|
o masina SeFe, de la beemve :
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/gL-KDU_Sq1c?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/gL-KDU_Sq1c?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object> |
cum arata bmw-urile din Egipt, zilele astea:
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/6-aHEgipPgQ&hl=en_US&feature=player_embedded&version =3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/6-aHEgipPgQ&hl=en_US&feature=player_embedded&version =3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object> |
niste animale de oameni.daca se pot numi oameni.si nu pt faptu ca e vorba de bavaria(la fel de usor putea fi audi , merc , dacia , nissan etc) ci pt faptu ca nu pot sa inteleg ce rau le-au facut masinile alea sau reprezentanta in sine de au devastat-o in halu ala.
sau poate e altceva putred la mijloc..desii nu cred |
Quote:
|
Ceva frumos de la Audi:
<embed src="https://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/626953918" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=764257687001&playerId=626953918 &viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=https://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false& " base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed> Tot articolul de la Car and Driver |
M-am uitat mult la conceptul ăsta, cred că e cea mai reuşită reeditare a unui model vechi de succes de pe piaţă, incomparabil cu erorile gen New Beetle sau Mini..
|
Mini ti se pare o eroare? Mie mi se pare super misto masinuta, in spiritul celei vechi. Ca si New Beetle. Nu mi-as cumpara, dar mi se par super ok. Si daca nu ma insel, au avut si succse, tu la ce te referi cand spui ca sunt erori? Mini cel putin are un apect retro autentic, atat exterior cat si interior si o mecanica de bmw cu fwd. Adica, best of both worlds.
|
Ok, ai dreptate.
|
:rolleyes2
|
Quote:
|
Eu nu sunt multumit. Daca tot zici "x sucks", ar fi frumos, de dragul discutiei, sa aduci un argument. Promit sa fiu bland, deloc agresiv, nevarsatoriu de sange nevinovat. :D
|
Quote:
Nu continui discuţia argumentând despre Mini şi VW într-un topic despre BMW, Audi şi Mercedes. Risc să fiu off-topic, şi n-ar fi frumos tocmai din partea mea. |
Pai mini=bmw, beetle-vw-vag-audi, nu esti offtopic.
In fine, cum vrei. O sa incerc sa nu ma mai adresez onor domniei dvs. |
Quote:
b) cum vrei, nu mă deranjează nici dacă mă întrebi/combaţi, nici daca nu. |
Quote:
acuma ramane de vazut daca se va ridica si la nivelu asteptarilor sau macar undeva pe aproape fata de ce a fost primu model. din fata e putin cam futuristica masina dar designul spatelui si stopurile imi plac la nebunie.imi place ca intr-o oarecare forma au pastra liniile si designul primului.aaa si sper sa nu vina cu eleronu ala acolo , daca nu il scot de tot macar sa-l regandeasca si sa-l faca putin mai frumos |
| All times are GMT +2. The time now is 16:02. |
- Copyright 2026 4Tuning