![]() |
Re: Tutoriale tuning manual machete!
Eu am ceva Bidon de grund in dulapu de scule e bun sa dau pe macheta cu pensula :-?? sau e ceva spery de grunduit ?
|
Nu se da nimic cu pensonul. Indiferent cat de diluat e grundul vor ramane urme de penson pe macheta si se vad urat. Sunt sprayuri cu grund/primer in magazine (Praktiker/auto etc). Sunt tipuri diferite, pentru plastic, metal etc si costa de la pe la 20 de lei in sus.
|
"Tuning"(Modificari) Pentru Machete Auto
Salut sunt nou cu de-a le Tuning-ului :) Si as vrea sa invat cat mai multe chestii despre acest subiect, precum:
-Vopsit -Neoane(functionale) -Stopuri si Faruri(functionale) Si nu in ultimul rand, am o MARE CONFUZIE !!!: Voi cum scoateti acele NITURI de la geamuri, roti(BBurago-ax spate) ??? Dupa ce le scoti mai poti sa le folosesti sau trebuie sa lipesti partea aceea cu lipici ? Si era sa uit.... In ceva:) ? Voi cum scoateti rotile la machete pentru a le inlocui cu altele? Rotile de la o alta firma sa zicem (Cararama) se potrivesc la firma (Bburago) de exemplu ? Rog cunoscatorii bine voitori sa-mi lase un PM cu ID lor de Messenger, sa putem vorbi mai multe despre "TUNNING-ul" machetelor auto ! |
Re: "Tuning"(Modificari) Pentru Machete Auto
Iti recomand sa rasfoiesti sectiunea de aici: https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html
In special topicul de tutorialuri (cred ca unul din moderatori va muta intrebarile tale acolo) e foarte util. Niturile metalice se scot cel mai simplu cu un burghiu de dimensiuni adecvate (il rotesti in interiorul nitului pana cand taie complet "floarea" nitului si piesa iese). Rotile nu se prea potrivesc, trebuie facute adaptari. Singurul caz in care se potrivesc: de la Maisto la Bburago Star (fiind practic aceeasi firma se pot lua usor piese de la una si monta la cealalta). Pentru vopsea exista mai multe metode, fie indepartezi complet vopseaua veche cu lichid de frana sau decapant special, apoi aplici primer si apoi vopsea (multi nu mai aplica si stratul de lac protector), fie matuiesti vopseaua originala cu ajutorul smirghelului fin, apoi aplici vopseaua. Pentru lumini functionale gasesti tutoriale pe topicul pe care ti l-am sugerat, cel pentru faruri si stopuri e pe la pagina 15 parca, cel pentru neoane pe la inceputul topicului. |
Iti multumesc ! Inca ceva: Ce fel de decapant sa iau ? Eu momentat am o sticla de NITRODILUANT. Peste tot pe unde ceream: Aveti decapant? Ei: Nu si nici nu am auzit de asa ceva.
|
Chromofag. Il gasesti pe la raioanele de metalo-chimice, magazinele auto nu stiu daca au. E in sticle de sticla, parca 1l sau 1.5l are o sticla.
|
Mersi mult pentru ajutor:) Cam cat costa unul?
|
Cam 15lei din ce imi amintesc.
|
Aham mersi, tot am vreo 2 bidoane de vreo 5l in dulap ori cum sper sa iau pistoale pentru compresor si asa pot da.
|
o alta intrebare cu ce pot taia din caroserie sa spunem o usa ceva , pentru ca flex`u daca se taie aiurea ca e groasa panza pentru macheta
|
variante de taiat: Dremel , traforaj , panza de bomfaier, iar eu mai folosesc un briceag ca sa trasez liniile care le tai mai tarziu...
|
Traforajul ar fi varianta cea mai finuta pentru ca panzele sunt foarte subtiri. Dar sa te inarmezi cu multa rabdare, eu am terminat 2 seturi ca sa tai doua prize de aer din caroserie (disparea dantura aproape imediat, sunt foarte proaste panzele care se gasesc acum).
|
se gasesc...eu dintr-un set de 20 de panze vechi de mai mult de 10 ani...de cand eram mic....mai am o panza...eu mai nou numai cu traforajul tai pentru ca iti permite sa faci mai multe...eu nu suport ca se rup lamele daca nu le lasi sa se raceasca....
|
Da...pai am avut si eu o panza veche (era prin cutia de la traforaj), am taiat tabla cu aia si n-am avut nicio problema. La un moment dat s-a rupt, am cumparat un set nou si l-am terminat in 10-15 minute. De rupt nu s-au rupt multe, dar s-a tocit imediat dantura.
|
Sunt panze de bomfaier mai mici in innaltime ca sa spun asa ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:53. |
- Copyright 2026 4Tuning