Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - M3 EVO Estoril blue (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/209753-e36-m3-evo-estoril-blue.html)

Provenzano 28-12-11 09:11

Re: E36 - M3 EVO Estoril blue

tine la ea si ea va tine la tine. e simplu. o achizitie super buna.

R.Equinox 28-12-11 12:05

Quote:

Originally Posted by minimal.madness (Post 4796309)
Mama mama mama cati bani ... pt o suspensie ... da si pt ce masina .. da se merita.
Imi vand si eu masina si imi iau suspensii 8) :lol:

Dupa ce iti vinzi masina si iti iei suspensiile le pui la pat:lol::lol:..

ONN-Masina arata tipla..Imi place mai ales motoru..:X:X>..Ai grija de ea...Bafta...

Sparkle_81 28-12-11 12:27

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by R.Equinox (Post 4797734)

ONN-Masina arata tipla..Imi place mai ales motoru..:X:X>..Ai grija de ea...Bafta...

Masina asta am vazut-o live la intalnirea anuala: fenomenala !
Pe Transfagarasan era chiar o placere sa o vezi in actiune !
Proprietarul de nota 20 !

rzt_ro 28-12-11 15:11

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dony ddc (Post 4796380)
Frumoasa suspensie merita fiecare cent!!Sa o stapanesti sanatos:-)

Ms mult! Am stat mult pe ganduri referitor la suspensia pt masina asta...am ales KW din mai multe motive si sper sa nu fiu dezamagit!

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 4797510)
tine la ea si ea va tine la tine. e simplu. o achizitie super buna.

Tu stii foarte bine cum e sa ai cu adevarat grija de o masina...:D

Quote:

Originally Posted by R.Equinox (Post 4797734)

Ms...zic eu ca e pe maini bune:D

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4797761)
Masina asta am vazut-o live la intalnirea anuala: fenomenala !
Pe Transfagarasan era chiar o placere sa o vezi in actiune !
Proprietarul de nota 20 !

Multumesc!:D

De astazi am inceput sa lucram la masina in vederea montarii suspensiei KW! Urmeaza sa schimbam si flansele la amortizoare care sper sa ajunga pana la sfarsitul anului pt ca sunt oem...pana atunci avem de schimbat bieletele de directie si o groaza de bucse la puntea spate:-)
Deasemeni cred ca vom demonta puntea spate si voi vedea ce se poate face sa intarim prinderile de la grup, acesta fiind un punct sensibil la E36!

haristeas51 28-12-11 17:15

-Nu o sa iti para rau de alegerea facuta . Personal am avut KW Varianta 2 este fenomenala, si extrem de rigida !!
KW merita fiecare banut . :)

rzt_ro 29-12-11 21:28

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by haristeas51 (Post 4798159)
-Nu o sa iti para rau de alegerea facuta . Personal am avut KW Varianta 2 este fenomenala, si extrem de rigida !!
KW merita fiecare banut . :)

Sper sa nu fiu dezamăgit de suspensie:-)
Astăzi a sosit o parte din piese, urmānd ca pānă sāmbătă să sosească şi restul...

vali vtk 29-12-11 21:50

cred ca iti trebuiesc 4 bucati modelul marcat in poza. M-ul are si sus si jos medelul acela de bucse.

GOGU_VL 29-12-11 22:17

Quote:

Originally Posted by rzt_ro (Post 4799940)
Sper sa nu fiu dezamăgit de suspensie:-)
Astăzi a sosit o parte din piese, urmānd ca pānă sāmbătă să sosească şi restul...

Spun din propria experienta ca bucsile pivotante, si capetele de bara pe Lemforder sunt varza, si pe orice alta firma, daca or mai exista altele.....oricat de scumpe ar fi.....pana n-am pus bucsi, capete de bara OEM si mai ales pivotii de vin la roata, n-am scapat de schimbat la ele :lol: odata la 4-5luni le schimbam, pana cand lea-m pus OEM si deabia acum, dupa 2ani am o mica bataie intr-un pivot.

Te salut si spor la modificari ;)

rzt_ro 29-12-11 22:39

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4800023)
Spun din propria experienta ca bucsile pivotante, si capetele de bara pe Lemforder sunt varza, si pe orice alta firma, daca or mai exista altele.....oricat de scumpe ar fi.....pana n-am pus bucsi, capete de bara OEM si mai ales pivotii de vin la roata, n-am scapat de schimbat la ele :lol: odata la 4-5luni le schimbam, pana cand lea-m pus OEM si deabia acum, dupa 2ani am o mica bataie intr-un pivot.

Te salut si spor la modificari ;)

Eu am altă părere despre Lemforder...cred ca sunt unele din cele mai bune piese aftermarket! Bănuiesc că nu degeaba sunt simţitor mai scumpe decāt restul...şi nu am vrut oem din 2 motive: 1.pe faţa am la jantele originale anvelope runflat şi oricāt de oem ar fi articulaţia faţă, nu ţine! Al doilea motiv pt care nu am luat bucsile spate oem este acel 11,5j de la BBS-uri...nimic nu ţine! Flansele de la amortizoare le-am luat oem pt că acolo aşa e OK! Cred că ai idee despre costurile acestor piese pe oem...sunt exagerate avānd īn vedere că discutăm despre o maşină care a suferit ceva modificări şi multe piese trebuiesc schimbate mai des.

rzt_ro 29-12-11 22:41

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 4799976)
cred ca iti trebuiesc 4 bucati modelul marcat in poza. M-ul are si sus si jos medelul acela de bucse.

Aşa este...am şi spus că doar o parte din piese a ajuns! Ms...

GOGU_VL 29-12-11 23:03

Quote:

Originally Posted by rzt_ro (Post 4800052)
Eu am altă părere despre Lemforder...cred ca sunt unele din cele mai bune piese aftermarket! Bănuiesc că nu degeaba sunt simţitor mai scumpe decāt restul...şi nu am vrut oem din 2 motive: 1.pe faţa am la jantele originale anvelope runflat şi oricāt de oem ar fi articulaţia faţă, nu ţine! Al doilea motiv pt care nu am luat bucsile spate oem este acel 11,5j de la BBS-uri...nimic nu ţine! Flansele de la amortizoare le-am luat oem pt că acolo aşa e OK! Cred că ai idee despre costurile acestor piese pe oem...sunt exagerate avānd īn vedere că discutăm despre o maşină care a suferit ceva modificări şi multe piese trebuiesc schimbate mai des.

Te-nteleg, tu stii mai bine ce modificari ai facut p-acolo si ce piese trebuie puse......dar totusi eu zic ca sa nu te feresti in totalitate de piesele OEM, nu-i chiar ceea ce pare......eu sunt cu piesele OEM in mana in fiecare zi, doar stii ca aduc piese OEM din Germanica :lol:......cel mai in masura de calitate, poate sa-ti spuna Provenzano(care ia piese pt ale lui BMW-uri numai de la mine), dupa aceea Teo_VL, Sharkylete, si multi alti useri de pe forum care cumpara frecvent piese de la mine......da, intradevar, unele piese sunt extrem de scumpe OEM (gen, amortizor de fata de M pentru tine e 250eur), de unele nici eu nu ma lipesc, care le visez si noaptea :lol: vanzandu-le mereu in program, dar totusi, o bucsa de pivotanta - 47eur, o buca de fuzeta (cea care vine sub prag) - 20eur, ambele bucsi de bara stabilizatoare - 22eur sau un pivot de la roata - 43eur, care eu pe Lemforder il cumparam pe cel mai scump posibil cu 120lei.........

rzt_ro 30-12-11 09:05

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4800093)
Te-nteleg, tu stii mai bine ce modificari ai facut p-acolo si ce piese trebuie puse......dar totusi eu zic ca sa nu te feresti in totalitate de piesele OEM, nu-i chiar ceea ce pare......eu sunt cu piesele OEM in mana in fiecare zi, doar stii ca aduc piese OEM din Germanica :lol:......cel mai in masura de calitate, poate sa-ti spuna Provenzano(care ia piese pt ale lui BMW-uri numai de la mine), dupa aceea Teo_VL, Sharkylete, si multi alti useri de pe forum care cumpara frecvent piese de la mine......da, intradevar, unele piese sunt extrem de scumpe OEM (gen, amortizor de fata de M pentru tine e 250eur), de unele nici eu nu ma lipesc, care le visez si noaptea :lol: vanzandu-le mereu in program, dar totusi, o bucsa de pivotanta - 47eur, o buca de fuzeta (cea care vine sub prag) - 20eur, ambele bucsi de bara stabilizatoare - 22eur sau un pivot de la roata - 43eur, care eu pe Lemforder il cumparam pe cel mai scump posibil cu 120lei.........

Nu cred ca ai inteles exact situatia...pe langa accesorii tuning RedZoneTuning comercializeaza si piese auto, asa ca te rog sa ma crezi ca stiu foarte bine preturile pieselor oem si aftermarket! Preturile pe care le-ai scris tu mai sus sunt simtitor mai mari decat le pot eu obtine ca reseller:D No ofense...
Ca sa ma repet, piesele pe care le-am luat pana acum sunt o optiune destul de buna din mai multe puncte de vedere...asa cum sunt ele bune-nebune:D m-au costat peste 400 euro...nu e cazul sa mai precizez ca totusi nu mai sunt vremurile de altadata:sad:

myky99 30-12-11 09:18

v-ati intrebat vreodata cu cine lucreaza bmw-u? GOGU..ia sa te uiti pe pivoti /capete...etc :lol: desii cred ca stiti ....
Am vazut N- cazuri in care singura stanta de pe piesa sa fie cea de BMW....... cea de lemforder fiind polizata....
am pe toata masina lemforder ...si chiar sunt extrem de multumit .... ,...nu ai ce pretentii sa ai la articulatii cand noi venim cu suspensii..cu unghi si cauciucuri tampite.... totul se modifica...iar masina are de suferit....deci noi facem , noi tragem:)))) numai bine

rzt_ro 30-12-11 10:00

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4800416)
v-ati intrebat vreodata cu cine lucreaza bmw-u? GOGU..ia sa te uiti pe pivoti /capete...etc :lol: desii cred ca stiti ....
Am vazut N- cazuri in care singura stanta de pe piesa sa fie cea de BMW....... cea de lemforder fiind polizata....
am pe toata masina lemforder ...si chiar sunt extrem de multumit .... ,...nu ai ce pretentii sa ai la articulatii cand noi venim cu suspensii..cu unghi si cauciucuri tampite.... totul se modifica...iar masina are de suferit....deci noi facem , noi tragem:)))) numai bine

Asta tot incerc si eu sa spun...
Piesele aftermarket difera calitativ de la un producator la altul sau chiar la acelasi producator! Nu degeaba unele piese aftemarket au specificatii ''calitate de fabrica'' si altele ''calitate normala''! E un mic secret pe care nu multi il cunosc...:D

rzt_ro 06-01-12 22:15

7 Attachment(s)
La Multi Ani! Va doresc tuturor sa aveti un an mai bun si cu multe proiecte realizate!!
Am inceput anul acesta cu ceva mai mult spor si am montat suspensia pe puntea fata!:lol:
Problemele mari sunt insa in spate, unde am gasit o mare problema la suportul diferentialului...am gasit o mica fisura, astfel incat am demontat puntea(si asa trebuia sa-i schimb toate bucsile) si am trimis-o la sudat! Cu aceasta ocazie sper sa rezolv si scurgerile de la diferential datorate unor semeringuri de la planetare!
Am gasit un suport pentru diferential care cred ca va ajuta mult la sustinerea acestuia si voi evita alte neplaceri(fisuri) ale suportului, insa nu sunt incantat de costurile de transport! Poate ma ajuta cineva care cunoaste o modalitate mai omeneasca de a primi un colet de 6kg din State...as fi recunoscator!
Deasemeni am reusit sa fac functional si sistemul de spalare a farurilor si pentru ca nu gaseam doar diuza defecta, am achizitionat un kit complet de la un coleg de forum!:D

All times are GMT +2. The time now is 16:24.

- Copyright 2026 4Tuning