![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Mercedes C si E clase din '98 cu 120 sau 150 de mii de kilometrii.
Bmw seria 3 din '96 sau '98 cu 200 de mii de kilometrii. Astea pentru tine sint junghiuri ? Daciile vechi sint junghiuri care - n-au clima si inchidere centralizata, sau servo directie, si nici frina nu prinde ca la o straina, orice a-i face cu ea. Astea sint junghiuri. De Loganuri nu stiu ce sa zic, pt ca pe multi care au Logan, i-am auzit - ca decit Logan - mai bine o straina veche. Probabil cit e nou, e bun. I-ei unu nou cu 8000. Peste 4 ani o vinzi cu 3000. Si peste inca 4 ani - nu le mai trebuie nici la aia de la dezmembrari. Nici pe gratis n-o sa le mai trebuiasca. Da o straina - tot straina ramine. Mai ales daca e pe benzina. Pe multi am auzit ca dizelu rezista pina la 1 milion de kilometrii, ceva de genu. PAI MASINILE DE EPOCA - TOATE-S PE BENZINA. Unde-i dizelu ? Eu n-am vazut nici o masina de epoca dizel. Teoria spune ca dizelu e regele. Dar practica spune ca benzinaru e regele. Cum sint masinile de epoca. Se pare ca benzinaru rezista milioane de kilometrii, nu dizelu. Hai ca din ce in ce is mai bun :) |
Quote:
:) daca da fugi repede la remat cu ele si cumpara o masina noua, ca le-a trecut vremea la astea 2, rugina nu iarta deloc fierul, asta noua e plina de plastice frumoase si electronica prima mana, vopsea metalizata perlata, dar nu motorizare diesel ca ala e mai scump la cumparare de rau ce este, cumpara un 1.4i dar musai 16v ca ala e cel mai nervos de pe piata. :) nu conteaza ca toata lumea se indreapta spre diesel ca e mai usor de plimbat toata ziua, important sa ajunga masina ta noua la milionul ala de km. |
Quote:
Te rog eu, cand vorbesti de fiabilitate , nu adu bmw in discutie |
Masinile de epoca diesel sunt cele de mare tonaj, utilaje, tancuri chiar din anii 40. Autoturismele au aparut tarziu, nu stiu exact sa spun de cand a aparut productia de serie.
|
Quote:
Daca o masina de 30-40.000 de euro dupa 4 ani se devalorizeaza cu peste 70%,una de 8000 de euro cam cat ar trebui sa fie dupa 4 ani. Se pare ca tu nu ai auzit de criza opetroliera din anii 70,criza care a afectat toata planeta.Inainte de criza litrul de benzina USA era mai ieftin decat un litru de apa minerala.la asa preturi la benzina nimeni nu-si batea capul cu motoarele diesel. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Seria 1, Seria 3 au fost foarte fiabile, 5-ul clar peste E. Nu stiu daca stii declaratia CEO Mercedes din 2008 sau 2009, suna ceva de gen "stim ca am avut probleme de fiabilitate dar in viitor Mercedes va face totul sa ajunga la fiabilitatea care i-a adus faima." |
Quote:
|
Quote:
|
Asa face dizelu asta, consuma bateria de la forja :)
Unele mai noi au si priza sa le alimentezi am vazut eu. P.S. Ai uitat sa zici de pompa. |
Quote:
:) |
Quote:
Eu bmw benzina din 96 - 2300 de euro - schimbat doar consumabile El mercedes C clase dizel din 98 - 3000 de euro - 1100 de euro reparatia la pompa de injectie si schimbat ulei si garnituri. Deci se vede diferenta intre dizel si benzina nu ? Inainte am vrut sa-mi i-au Mercedes CLK benzina, motor de 2000 - 136 de cai, pt ca aia i-a placut lu nevastamea. Si bineinteles automata. Masina puturoasa, probabil din cauza caroseriei ca e prea grea. Asa ca am renuntat la ea. Nu-mi plac masinile puturoase. |
Pai ca taranu tipic, vrei masina de figuri cu motor de ascutitoare ca sa consume putin. Ia mergi cu un clk 320 sa vezi atunci cat e de grea caroseria. Sau macar cu un 230k.
|
Quote:
|
BMW inseamna 6 cilindri in linie, nu gioarse in 4 cilindri wannabe. Iar postul anterior chiar nu l-ai inteles dar nu ma mira, de cand ai inceput tu sa postezi pe orice thread s-a ales praful.
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:37. |
|
- Copyright 2026 4Tuning